Memurluğu istememek

Kendi hayatına baksa sanki daha iyi olur gibi görünüyor. 20 yaşında genç kız onu yaptı bunu yapmadı diye, neden diye düşünmek evli çocuklu kadının derdi olmamalı (bence)

Geçen sene 150 binde olan çocuk ailesini dinlemedi
amcaları ne baskı yaptılar ama pehhh Hepsine rest çekti
Hemşire ol dediler mühendislik oku dediler dinlemedi
ilk sene neyse ikinci üçüncü senesi daha geri gider puanın bunu bile bulamazsın dediler
Fen liseli misin mi demediler
Velhasıl dinlemedi
Kuzenim olur kendisi
Bu sene tıp fakültesini kazandı
Afferin canım ciğerim güzel kuzenim
Bazen birini güdülemek için yanında böylelerinin Olması iyidir
Bırakın hayat onun hayal onun

Aynen öyle çok doğru

Komşunun kızından size ne, siz ya da biz mantıklı desek ne olacak demesek ne olacak, size mi seçtirecekler? Biraz canınız sıkılmış da muhabbet dedikodu istiyor gibisiniz.
20 yaşındaysa ilk senesi değil, bu sıralamadan diş hekimliğine çekmek pek mümkün değil, memurluk kazandıysa gitsin, sonra mumla arar.

Bu arada kardeşimin arkadaşı 200.000’de olan sıralamasını bir yıl deli gibi çalışarak 9000’e çekip hukuk’a gitmişti hem de çok iyi bir okulda yıllar önceydi ve ben bile ihtimal vermiyordum mezuna kalmak istiyorum dediği zaman
Şu anda da çok iyi bir avukatmış diye duydum o yüzden ön yargılı olmamak lazım

Niye mantıklı olmasın ki? Ben 27 yaşındayım veteriner teknikeriyim, 4-5 yıl sonra sınava girip veteriner hekimliğe tamamlamayı planlıyorum. Memurluğu ben de düşünmedim 45 yıl söve söve işe gideceğime birkaç yıl daha dişimi sıkarım. Komşunun kızı da böyle düşünüyordur muhtemelen, yaşı da daha küçük. En kötü ihtimalle KPSS’ye tekrar girer yine kazanır.

Mantıklı.

Kariyerin ve eğitim hayatınla ilgili bir karar veriyorsun sonra kararını beğenmeyen annenin komşu arkadaşı gidiyor bir forum sitesinde senle ilgili konu açıyor hani akrabaların yorumlarına, eleştirilerine bile bir yere kadar tahammül edebiliyor insan. Komşu ne alaka cidden?

Yani çok üzüldüyseniz komşunuza zekat veya sadaka verebilirsiniz. Ama kızın seçimine sizden fikir istemediği sürece yorum yapamazsınız. Belki pişman olur seçimi için, belki istediği sıralamayı hiç yapamaz ama o onun seçimi ve onun sorunu.

Kazanmış atanmış mı yoksa iyi bi puan mı almış neden tercih vermiş o zaman anne okuma yazma bilmiyormuş cahil olabilir benim babannem de ben uluslararası ilişkiler okurken elçilik okuyor derdi sorana kuzenim paramedik ona da ambulans doktoru der öyle bi durum olabilir bence

Ay çok sevimli

Geçen de gördüm sosyal medyada 2 yıllık havacılık okumuş kızını pilotları yönetecek diye anlatan kadın vardı abartıyor olabilir atandı diye puanı yeterlidir muhtemelen

Durumları yoksa mantıklı değil her şeyden önemlisi ekonomik bağımsızlık. Memurluk nerede çalıştığına göre değişir tabi ama aşırı yoğun olmayacak büyük ihtimalle çalışıp kazanabilir. Diş hekimliği okurken ve kariyer sürecinde maddi gücünün seviyesi devreye girecek maalesef. Mantıklı düşünmeli.

en dogru mesaj bu
belki de kizi atanmadi bile, sınavına girdi çemişkezekte bir yere yerlesebilir halde olduğunu , basvuru yapmayip sinava hazirlanacagini soyledi. annesi de zaten okuma yazma bilmeyen kadin kazandi da gitmiyor sandi.
benim ailem degil de arkadasim var adalet okudu onu da mezun olamadi zaten diplomasi yok. Ailesini duy kizindan hukukçu diye bahsediyor

elleme: a seyi hatirladim, babam ablamin katsayi yüzünden bogazicine giremedigine inaniyor:) ki derece falan yapmadi ortalama bir puan aldi. neden inaniyor bilmiyroum, dogru olmadığını da anlattim aslinda ama hafizasinda oyle kalmis

benim de bir yengem var -dı, az şeytan değildi. öldü kurtulduk.

o zamanlar internet yok, sınav sonuçlarına tuğla gibi bir gazete vardı oradan bakılırdı, sonra da evlere sonuç kağıdı giderdi onu alır kayda giderdin (35 sene önce filan)
bu sınav açıklanması zamanı bir laf yaydı ortalığa

kızı iyi bir okulda eczacılık (ki iyi meslekti) kazanmış da amcam göndermiyormuş (bizimkilerin bu kesimi muhafazakar ama o zamanlar daha 28 şubattan da öncesi, tam bir türban yasağı da yok çoğu yerde) işte neden göndermiyor sadece kız diye
ay bizimkiler cık cık ediyor nasıl göndermez amcam da almanyada almanyada birini arama etmek de mesele filan...nasıl etsek de ikna etsek kız okulundan olmasa.

bu sırada
aynı okulda benim başka bir kuzenim okuyor (teyzemin oğlu)
anne tarafım hiç reklam duyuru sevmez
bilememiş ki yengem, o çocuk o okulda okuyor

benim teyzelerim de hepsi saf, hepsi aşırı iyi niyetli
ne düşünüyorlar

işte okulda kızın kaydı için ne yapılabilir ki soruştursak, okulda bu çocuk konuşacak kaydettirmeye çalışacağız filan
çocuk gidiyor kayıt birimine
bakıyorlar bakıyorlar
öyle bir kazanan öğrenci yok
(sonra öğrendik barajı bile geçememiş ki)

yengemin de okuması yazması yok.

ama bu yaptıklarının trilyonda biri filan, ha ailemizde otoriter erkek figürü olmadığı için kimse bu kadını yola getiremedi her seferinde de yediler bu oyunlarını, o ayrı.

Ahaha annem mesleğimi bir türlü söyleyemiyor. Arkeoloğum ama canımın içi öğretmen diyor herkese.

Ya kızın yaşı çok küçük o yaşta niye vasat bir işe girip okul hayatını bitirsin kaldı ki bu kız para kazansa bile parasını ailesine mi verecek 20 yaşlarındaki kızlarından para beklemeye utanmıyorlar mı benim ailemde çalış der ama çalışıp kendine birikim yap diye derler bana bu genç kızlarının üstüne çökmeye çalışan aileler çok bencil geliyor. Hırs yaparsa kazanır bu arada ama kolay değil tüm yıl eve kapanıp çalışması lazım diş hekimliği olmasa da başka güzel bir bölüm kazanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…