en dogru mesaj bu
belki de kizi atanmadi bile, sınavına girdi çemişkezekte bir yere yerlesebilir halde olduğunu , basvuru yapmayip sinava hazirlanacagini soyledi. annesi de zaten okuma yazma bilmeyen kadin kazandi da gitmiyor sandi.
benim ailem degil de arkadasim var adalet okudu onu da mezun olamadi zaten diplomasi yok. Ailesini duy kizindan hukukçu diye bahsediyor
benim de bir yengem var -dı, az şeytan değildi. öldü kurtulduk.
o zamanlar internet yok, sınav sonuçlarına tuğla gibi bir gazete vardı oradan bakılırdı, sonra da evlere sonuç kağıdı giderdi onu alır kayda giderdin (35 sene önce filan)
bu sınav açıklanması zamanı bir laf yaydı ortalığa
kızı iyi bir okulda eczacılık (ki iyi meslekti) kazanmış da amcam göndermiyormuş (bizimkilerin bu kesimi muhafazakar ama o zamanlar daha 28 şubattan da öncesi, tam bir türban yasağı da yok çoğu yerde) işte neden göndermiyor sadece kız diye
ay bizimkiler cık cık ediyor nasıl göndermez amcam da almanyada almanyada birini arama etmek de mesele filan...nasıl etsek de ikna etsek kız okulundan olmasa.
bu sırada
aynı okulda benim başka bir kuzenim okuyor (teyzemin oğlu)
anne tarafım hiç reklam duyuru sevmez
bilememiş ki yengem, o çocuk o okulda okuyor
benim teyzelerim de hepsi saf, hepsi aşırı iyi niyetli
ne düşünüyorlar
işte okulda kızın kaydı için ne yapılabilir ki soruştursak, okulda bu çocuk konuşacak kaydettirmeye çalışacağız filan
çocuk gidiyor kayıt birimine
bakıyorlar bakıyorlar
öyle bir kazanan öğrenci yok
(sonra öğrendik barajı bile geçememiş ki)
yengemin de okuması yazması yok.
ama bu yaptıklarının trilyonda biri filan, ha ailemizde otoriter erkek figürü olmadığı için kimse bu kadını yola getiremedi her seferinde de yediler bu oyunlarını, o ayrı.