• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

memurluk için en rahat memleket neresi sizce ?

Yalova iyi hoş da, gayet de sıkıcı bir yer bir yandan. Ama yine de bir süreliğine yaşanabilir. Yaşlı nüfus çoğunlukta, hayat yok pek. Kafa dinlemek için ideal. Deniz manzarası gören bir apartman dairesinde oturulursa çok güzel olabilir. Geçici olarak iyidir.
Eskişehir'de yaşamadım hiç; ama gittim, gezdim. Sevmedim. Hiçbir şey yok sanki. Öven çok ama kişisel beğenilerine önem vermelisin.

Dipnot: büyük şehirleri seven biriyim. Küçükler boğuyor beni. Yorumumu ona göre değerlendirebilirsin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

sözlüklerden de baktım ne demişler yalova hakkında diye tıpkı sizin gibi seyler yazmışlar açıkcası sogudum.. yazmam... eskişehiri düşünüyorum yazmayı övenler çogunlıukta... büyük sehirlerden çekiniyorum tek yaşıycam bakalım zamanım çok hazirana kadar iyice araştırcam.. sağolun...

eskişehir demişsiniz ama orası kira olarak da yüksek ayrıca kışı çetindir
yakıt olarak da düşünün derim

Kesinlikle Eskişehir derim. Gezip gördüm dediniz ama gitmediğiniz birçok yer vardır mutlaka. Ayrıca bi şehri güzel yapan sizin ortamınız olacaktır. Eskişehir öğrenci şehri ve çok çok hareketli. Ulaşımı kolay. Kışı soğuk geçer evet ama zaten tek yaşayacakmışsınız. 1+1 evler çok. Isıtmak da o kadar zor değil. Kira 400-evine göre 70-80m2 de yaşarsanız 500-550 civarı ödersiniz. Kışın en sert zamanında doğal gaza 200 ödersiniz. Zaten memurluk diyorsunuz, Hayli hayli geçinirsiniz.

ozman gaziantep eledim diğer illerde nasıl acaba hani o bölgedeki mardin olsun urfa olsun otantik yerle oldugu için baya ilgimi çekiyo keşke kiralar uygun olsa da gitsem ama sanırım oralar da hep bi ev sıkıntısı olur sanki yeni gelişmekte oldukları için :26:

aaahhhh şu süriyeliler yok mu mahvettiler güzelim memleketimi ... tatil için bile gidince bunalır olduk parklar avm ler tıklım tıklım işin üzücü tarafı sadece savaştan kaçmış masum süriyeliler yok maalesef kiralar zaten uçmuş yani bu durumlardan önce sorsaydınız kesinlikle Gaziantep yada güzel mi güzel ilçesi Nizip diyebilirdim ama hayırlısı hakkınızda ...

sözlüklerden de baktım ne demişler yalova hakkında diye tıpkı sizin gibi seyler yazmışlar açıkcası sogudum.. yazmam... eskişehiri düşünüyorum yazmayı övenler çogunlıukta... büyük sehirlerden çekiniyorum tek yaşıycam bakalım zamanım çok hazirana kadar iyice araştırcam.. sağolun...
Gitmek istediginiz şehirlerin bütün ilçelerinin ev kiralarına netten bakın kontrol edin,eskişehirde bir tanıdıgım okudu ev kiraları yüksek diyordu bunun bir de kışı var ona göre iyi düşünün.

Gitmek istediginiz şehirlerin bütün ilçelerinin ev kiralarına netten bakın kontrol edin,eskişehirde bir tanıdıgım okudu ev kiraları yüksek diyordu bunun bir de kışı var ona göre iyi düşünün.

haklısınız gerçekten ama sanırım da bulamıycam bu gidişle çogu yerde kiralar yüksek çıktı... yine karadenizden bir yer tercih edicem burda kiralar 200 den başlıyo.. bulsam keşke ama yok yani değer illerde hep kiralar yüksek bir tek mersin çok ucuz diyen çıktı...:26:

haklısınız gerçekten ama sanırım da bulamıycam bu gidişle çogu yerde kiralar yüksek çıktı... yine karadenizden bir yer tercih edicem burda kiralar 200 den başlıyo.. bulsam keşke ama yok yani değer illerde hep kiralar yüksek bir tek mersin çok ucuz diyen çıktı...:26:
Evet mersin türkiyenin en ucuz şehirlerinden birisidir diyebilirim son zamanlarda da çok göç alıyor özellikle suriyeden, karadenizi bilmiyorum ama ben olsam aileme yakın yerleri tercih ederdim sonuçta yine başına bir iş gelse ailen hemen yanında olur.

Kesinlikle eskisehir derim. Hem tek kalacaginiz icin korkmadan yasayabilirsiniz. Bircok gezilecek yer ve sosyal faaliyet var. Adi ustunde ogrenci sehri. Eskisehirde gezilecek yer bulamadim diyenler neye dayanarak dediler bilemiyorum :)

arkadaşlar bu haziranda memurluk için tercih yapıcam. Puanım 87.700.. nereyi yazsam gelicek büyük ihtimal... kendim ordu da yaşıyorum ve karadeniz hariç diğer bölgelerden olsun istiyorum.. sizce nereyi yazayım... memur olarak hem kirası uygun ev bulabilecegim hem güvenli hem güzel yer arıyorum tek yaşıycağım çünkü evlenene kadar... fikir almak istedim şimdiden... teşekkürler...

Niğde ulaşım rahat (hatta her yere yürüyerek gidebilirsinz )ev kiraları ucuz alışveriş ucuz.. insanları sıcakkanlı sahiplenici.. Hem rahat geçinip hemde para biriktirebilirsiniz.. Civarında büyük şehirler var gezmek için örneğin ; Adana 1buçuk saat mersin 3 saat kayseri 1bucuk saat vb.. Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.

Niğde ulaşım rahat (hatta her yere yürüyerek gidebilirsinz )ev kiraları ucuz alışveriş ucuz.. insanları sıcakkanlı sahiplenici.. Hem rahat geçinip hemde para biriktirebilirsiniz.. Civarında büyük şehirler var gezmek için örneğin ; Adana 1buçuk saat mersin 3 saat kayseri 1bucuk saat vb.. Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum.

aa evet gerçektende konumu itibari ile çok avantajlı bir sehir niğde de çok sosyal ortam oldugunu düşünmüyorum ama gezmek için diger illere gidebilirim... bide ucuzmuş ki tam istedigim gibi çok teşekkürler..

Ağrı Bingöl Bitlis Elazığ Erzincan Erzurum Hakkari Kars Malatya Muş Tunceli Van Ardahan Iğdır urfa ve diyarbakır.......... bu illerin herhangi birinde kalan yada bilenler nasıldır yaşamak fikir almak istedim.... özellikle memur atamalarında çokca kadro açılan yerler bu iller oluyo... yaşayıpta bilenler kısaca anlatırsa çok sevinirim basıl yerlerdir buralar???

Son düzenleme:
bolu düşüneblrsn

Bursa iyidir.
Büyükşehir sıkılmazsınız ama istanbul ankara gibi trafiği yok ha zaman zaman yakın olabiliyor ama iyidir.
Şehrin her yerinden her yere ulaşım var gibi bişey daha sakin yer istersenizde var apartmankarın yükseldiği yerlerde var :34:
Trafigi mi iyidir ?... eylul ayindan beri burdayim ve bursaya alısamadıysam en birinci sebebi trafiktir...

Ne buyuksehir ne de çok kücuk bir şehir... 13 senedir gezip duruyorum... orta buyuklukte olan ve civar sehirlere ulasimi kolay olan bir sehir olmasi en mantikli...bu yuzden bolu bana cok cazip geliyor ama size uymuyor... gerci oranin karadenizle hic alakasi yok ya sizin tercihiniz onemli... sonucta yasayacak olan sizsiniz... tekirdag, burdur ve denizliyi tavsiye edebilirim... gerci sizin oralar da çok guzel ...

Son düzenleme:
Trafigi mi iyidir ?... eylul ayindan beri burdayim ve bursaya alısamadıysam en birinci sebebi trafiktir...

Neresinde oturuyorsunuz büyükşehirde o kadarda trafik olması normal istanbulla kıyaslayın ?:34:

Sonra çok özlersin demedi deme...Bence yakın olmasına dikkat et..Hem ayrı hem uzak hem yakın olmuş olursun..Kayseri de güzel bu arada kiralarını bilmiyorum.Konya yı ve Kayseriyi araştır,buraları es geçme..
İlçe yazmazsan daha iyi olur..Sıkılırsın..Doğunun ilçeleri pek güzel değildir...Batının ilçeleri güzeldir mesela..Mersin!in Silifke ilesi fena değildir..Erdemli iyidir..Kiralrını bilmem..Bizim iş arkadaşlardan bazısı Antalya'ya gitti.Manavgat meslea..Isparta yı bir araştır..
Araştırmadan hiçbir yeri yazma,pişman olacağın yerlere gitme..

Ağrı Bingöl Bitlis Elazığ Erzincan Erzurum Hakkari Kars Malatya Muş Tunceli Van Ardahan Iğdır urfa ve diyarbakır.......... bu illerin herhangi birinde kalan yada bilenler nasıldır yaşamak fikir almak istedim.... özellikle memur atamalarında çokca kadro açılan yerler bu iller oluyo... yaşayıpta bilenler kısaca anlatırsa çok sevinirim basıl yerlerdir buralar???

Diyarbakirin hani ilcesinde 4 yil kaldim.. biraz geri kalmis bir ilceydi ... ama merkez cıvil civil... yilin bu aylarindan itibaren aksamlari daha da guzel olur... kulturel ve sosyal faaliyet bakimindan renkli bir sehirdir...televizyonlarda gosterilenden çok farkli... ilcelerinden bismil, sivan ve erganiyi tavsiye edebilirim....

Neresinde oturuyorsunuz büyükşehirde o kadarda trafik olması normal istanbulla kıyaslayın ?:34:

Osmangazide :-) istanbulla niye kiyaslayayim ki eger buyuksehir olmasi bakimindan sa ailem kocaeli de ... orayla kiyasladigimda trafik daha da korkunc geliyor ... uzgunum ama boyle...

Son düzenleme:
Diyarbakirin hani ilcesinde 4 yil kaldim.. biraz geri kalmis bir ilceydi ... ama merkez cıvil civil... yilin bu aylarindan itibaren aksamlari daha da guzel olur... kulturel ve sosyal faaliyet bakimindan renkli bir sehirdir...televizyonlarda gosterilenden çok farkli... ilcelerinden bismil, sivan ve erganiyi tavsiye edebilirim....

cidden mi ?? hani terörün baş merkezi orası diye çekinerek bakıyordum gercekten tv lerde devamlı olaylar çatışmalar kötü gösteriliyor kesinlikte çok seviyorum aslında orası otantik şehirler yaşamayı isterdim... bence de düşünsem iyi olcak :) teşekkürler......

arkadaşlar bu haziranda memurluk için tercih yapıcam. Puanım 87.700.. nereyi yazsam gelicek büyük ihtimal... kendim ordu da yaşıyorum ve karadeniz hariç diğer bölgelerden olsun istiyorum.. sizce nereyi yazayım... memur olarak hem kirası uygun ev bulabilecegim hem güvenli hem güzel .kocaeliyer arıyoyaşıycağım çünkü evlenene kadar... fikir almak istedim şimdiden... teşekkürler...
kocaeli olabilir.insanlari sicak ve samimiii...genelde her kez birbirini tanirR..........ve guzel memleket

Evet mersin türkiyenin en ucuz şehirlerinden birisidir diyebilirim son zamanlarda da çok göç alıyor özellikle suriyeden, karadenizi bilmiyorum ama ben olsam aileme yakın yerleri tercih ederdim sonuçta yine başına bir iş gelse ailen hemen yanında olur.

Kesinlikle eskisehir derim. Hem tek kalacaginiz icin korkmadan yasayabilirsiniz. Bircok gezilecek yer ve sosyal faaliyet var. Adi ustunde ogrenci sehri. Eskisehirde gezilecek yer bulamadim diyenler neye dayanarak dediler bilemiyorum :)

cidden mi ?? hani terörün baş merkezi orası diye çekinerek bakıyordum gercekten tv lerde devamlı olaylar çatışmalar kötü gösteriliyor kesinlikte çok seviyorum aslında orası otantik şehirler yaşamayı isterdim... bence de düşünsem iyi olcak :) teşekkürler......
Bir sey degil.. bir de mardini de tavsiye edebilirim.. arkadaşimin esi polisti..4 yil hizmet suresiydi ama onlar yerlerinden memnun olduklari icin 6 yil kaldilar...

Bu arada ben de okulum bittigi zaman uzak yakin farketmez her yere giderim... degisik yerler gormek istiyorum demistim... nasilsa evlenip donerim demistim :-). Ama haniye tayin cikinca kazin ayaginin oyle olmadigini cooook iyi gordum... sartlarim da agir gelince anladim ki aileye de yakin olmanin onemini bir anladım ki ..... sonra ne mi oldu ? Bir kac aylik zirlama doneminden sonra alistim hatta orayi sevdim... ortamim ogrencilerim beni o sartlara alistirdi :-) sonra evlendim... esim asker... bolu, artvin ve en son bursa
:-) :-) bakalim bundan sonra neresi...

Belki de yillardir kucuk yerlerde yasadigim icin buyuksehiri sevemedim ...

Bir sey degil.. bir de mardini de tavsiye edebilirim.. arkadaşimin esi polisti..4 yil hizmet suresiydi ama onlar yerlerinden memnun olduklari icin 6 yil kaldilar...

Bu arada ben de okulum bittigi zaman uzak yakin farketmez her yere giderim... degisik yerler gormek istiyorum demistim... nasilsa evlenip donerim demistim :-). Ama haniye tayin cikinca kazin ayaginin oyle olmadigini cooook iyi gordum... sartlarim da agir gelince anladim ki aileye de yakin olmanin onemini bir anladım ki ..... sonra ne mi oldu ? Bir kac aylik zirlama doneminden sonra alistim hatta orayi sevdim... ortamim ogrencilerim beni o sartlara alistirdi :-) sonra evlendim... esim asker... bolu, artvin ve en son bursa
:-) :-) bakalim bundan sonra neresi...

Belki de yillardir kucuk yerlerde yasadigim icin buyuksehiri sevemedim ...

mardinnnnn :) .... sanırım bende sizin gibi ilk başlarda sıkıntı çekerim ama inşallah severim sonra sizin gibi.....şuan oralara yöneldim aklım cidden karısık... hayırlısı olsun inşallah :))

Back
X