• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

memurluk için en rahat memleket neresi sizce ?

aa evet gerçektende konumu itibari ile çok avantajlı bir sehir niğde de çok sosyal ortam oldugunu düşünmüyorum ama gezmek için diger illere gidebilirim... bide ucuzmuş ki tam istedigim gibi çok teşekkürler..

benim memleketim niğde bende Erzurumdayım... Keşke niğdede olsaydım aman haa Erzuruma geleyim deme !

Ağrı Bingöl Bitlis Elazığ Erzincan Erzurum Hakkari Kars Malatya Muş Tunceli Van Ardahan Iğdır urfa ve diyarbakır.......... bu illerin herhangi birinde kalan yada bilenler nasıldır yaşamak fikir almak istedim.... özellikle memur atamalarında çokca kadro açılan yerler bu iller oluyo... yaşayıpta bilenler kısaca anlatırsa çok sevinirim basıl yerlerdir buralar???

diyarbakır merkez şehir olarak iyidir. ilçelerini şehre yakın olanlarda tercih etmeni tavsiye ederim.
bağlar biraz tehlikeli gibi.
ama diyarbakır merkezde olsam oradan 1 senede tayin istemezdim.
ben Kulp denen bir ilçedeydim ne yazık ki :(

Bir sey degil.. bir de mardini de tavsiye edebilirim.. arkadaşimin esi polisti..4 yil hizmet suresiydi ama onlar yerlerinden memnun olduklari icin 6 yil kaldilar...

Bu arada ben de okulum bittigi zaman uzak yakin farketmez her yere giderim... degisik yerler gormek istiyorum demistim... nasilsa evlenip donerim demistim :-). Ama haniye tayin cikinca kazin ayaginin oyle olmadigini cooook iyi gordum... sartlarim da agir gelince anladim ki aileye de yakin olmanin onemini bir anladım ki ..... sonra ne mi oldu ? Bir kac aylik zirlama doneminden sonra alistim hatta orayi sevdim... ortamim ogrencilerim beni o sartlara alistirdi :-) sonra evlendim... esim asker... bolu, artvin ve en son bursa
:-) :-) bakalim bundan sonra neresi...

Belki de yillardir kucuk yerlerde yasadigim icin buyuksehiri sevemedim ...

Osmangazide :-) istanbulla niye kiyaslayayim ki eger buyuksehir olmasi bakimindan sa ailem kocaeli de ... orayla kiyasladigimda trafik daha da korkunc geliyor ... uzgunum ama boyle...

Bursa yerleşim olarak doluluk oranı çok yüksek.
Herşeyi var her kesimdende geleni var ama gideni çok nadir..
Çok rağbet var.
Osmangazi yıldırım nilüfer zaten ana merkezi..
Osmangazinin neresinden :)

diyarbakır merkez şehir olarak iyidir. ilçelerini şehre yakın olanlarda tercih etmeni tavsiye ederim.
bağlar biraz tehlikeli gibi.
ama diyarbakır merkezde olsam oradan 1 senede tayin istemezdim.
ben Kulp denen bir ilçedeydim ne yazık ki :(

ergani falan iyi dediler tabi bakarım kadroda merkezmi ilçemi diye merkezse yazıcam bide yakın ilçeleri tereddütsüz artık hayırlısı :)) teşekkürler cnm

neden ????:26: soğuğundan dolayımı??:26:

o kadar pahalı bir şehir ki kiralar 600 den başlıyo yakıt desen kışın minimum 400 tl alışveriş pahalı ne meyve ne sebze var doğru düzgün insanları iyi ama hayatı çook pahalı

neden ????:26: soğuğundan dolayımı??:26:
ERzurum'u tavsiye etmem belki çok güzel bir şehirdir ama çok pahalı bir şehirmiş arkadaşım Erzurum'da okuyor herşey çok pahalı diyor ev kirası-yakıt parası çok yüksekmiş aynı şekilde gıda masrafıda çok pahalıymış,diyarbakırlı tanıdıklarım var diyarbakır için güzel diyorlar televizyonlardaki çıkan olaylara kafanı takma misal bazı zamanlarda da Mersinde'de olaylar çıkar ama bu çıkan olaylar sadece 1-2 mahallede olur ama bunu tvlerde görenler tüm mersin yada tüm diyarbakırda sürekli olaylar oluyor diye düşünürler halbuki Türkiyede'ki tüm şehirlerde olay olan bir-iki mahalle vardır sizin yaşadıgınız şehirde de vardır belki bir iki mahallede.

ustelik benimalt kat kiracim cikiyorr.mustakil evvvv hahahhahahhah

kocaeli olabilir.insanlari sicak ve samimiii...genelde her kez birbirini tanirR..........ve guzel memleket

Bursa yerleşim olarak doluluk oranı çok yüksek.
Herşeyi var her kesimdende geleni var ama gideni çok nadir..
Çok rağbet var.
Osmangazi yıldırım nilüfer zaten ana merkezi..
Osmangazinin neresinden :)

Hamitler toki :-)

o kadar pahalı bir şehir ki kiralar 600 den başlıyo yakıt desen kışın minimum 400 tl alışveriş pahalı ne meyve ne sebze var doğru düzgün insanları iyi ama hayatı çook pahalı

erzurumu kesinlikle eliyorum zaten aldıgım maaş ne kii iyiki uyardınız tercih listeme alabilirdim bilip bilmeden artık almam asla çok teşekkürler:17:

ERzurum'u tavsiye etmem belki çok güzel bir şehirdir ama çok pahalı bir şehirmiş arkadaşım Erzurum'da okuyor herşey çok pahalı diyor ev kirası-yakıt parası çok yüksekmiş aynı şekilde gıda masrafıda çok pahalıymış,diyarbakırlı tanıdıklarım var diyarbakır için güzel diyorlar televizyonlardaki çıkan olaylara kafanı takma misal bazı zamanlarda da Mersinde'de olaylar çıkar ama bu çıkan olaylar sadece 1-2 mahallede olur ama bunu tvlerde görenler tüm mersin yada tüm diyarbakırda sürekli olaylar oluyor diye düşünürler halbuki Türkiyede'ki tüm şehirlerde olay olan bir-iki mahalle vardır sizin yaşadıgınız şehirde de vardır belki bir iki mahallede.

çok haklısınız erzurum elendi o vakit... diyarbakır ve özellikle mersin aklımda kesinlikle yazıcam..

Doğu illeri pahalıysa Adana'yı yaz daha iyi..Tokileri ucuz.Benim ilçe toki 2800 seneye 3000tl yapar....Sonra merkezde bizim bulunduğumuz muhittte yıllık 4-5-6000tl ...Birkaç taksite böldürebilirsin ,Ben öyle yapmıştım ilçeye ilk atandığımda.Yazmış olur da çıkarsa irtibatlaşabiliriz.

Malatya'yı yaz.Kirayı bilmem.Güzeldi..
Diğer doğu illerini iyice araştırmadan sakın yazma..Gerekirse ilk önce git gör,sonra tercih yap..Yada çok güvendik birinden fikir al..Ben Adyaman'ın ilçesinin bir köyüne atanmıştım.Köyü gördüğümde ağlamıştım,etrafta ev yoktu.5 ay sonra istifa etmiştim.
Adyaman'ı ben olsam yazmam,yazın aşırı sıcak,Adana'dan daha basık geldi bana..Adana'ya benziyor şehir olarak aslında.Merkezi iyi.Gelişmiş aslında..Sen istersen yazabilirsin..Kiraları bilmiyorum,lojmanda ücretsiz kalmıştım..
Malatya mı Adıyaman mı Adana mı Konya mı dersen..
Ben Konya,Malatya,Adana(yaz sıcaklığından dolayı sadece,)Adyaman derim..Diğer şehirleri bilmiyorum..
Konya nın dezavantajı kiralar Adana'ya görebiraz pahalı,ama tercih edilmez değil.,küçük evler de ucuza da bulunabilir bence..Aslında birkaç kişi kalınsa masraf azalrı...Kışı soğukça olduğu için yakıt fazla...Soğuk bölgelerde hep öyle olur zaten..Sıcak bçlgelerin yakıtı azdır..Klima kullanılır yazın..
Mersin de tavsiyedir..Deniz kıyısıdır en azından Adana'ya göre..Yoksa benzer ikisi..Belki Mersin etnik olarak daha sadedir bilemiyorum..
Adana'da etkin olarakAdana yerlisi,kürt,arap,arap uşağı,göçmen ve Suriyeli bulunur.Ben göçmen olarak sıkıntı olmadan yaşıyorum burda..Hani adı çıkmış ya o bakımdan söyledim.
Mersin Silifke de iyidir..Taşucu plajına sanırım 30-40 dk uzaklıkta..Kirası belki pahalıdır,ben 2005 te 200 tlye oturdum..Ama büyük bir evdi..
Kayseri de güzel,ben olsam yazarım..Kiraları bilmiyorum araştır,ama orayı es geçme..Karlı bir kış günü gitmiştim..
Hayırlı seçimler yaparsın inşallah...yine konuşuruz..

Son düzenleme:
Kesinlikle Çanakkale hem ucuz hem yasam standardı yüksek tayin imkanım olsa bir dakika durmam Ankara'da. Güya memur sehri, illallah dedirtiyor trafiği çilesi

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kesınlıkle katılıyorum ç.kale 13 yıldır yasıyoruz ailecek bende karadenızlıyım tek basına yasamak ıcın hem sakın hem özgür bir şehir asla pişman olmazsınız..:46:

Ağrı Bingöl Bitlis Elazığ Erzincan Erzurum Hakkari Kars Malatya Muş Tunceli Van Ardahan Iğdır urfa ve diyarbakır.......... bu illerin herhangi birinde kalan yada bilenler nasıldır yaşamak fikir almak istedim.... özellikle memur atamalarında çokca kadro açılan yerler bu iller oluyo... yaşayıpta bilenler kısaca anlatırsa çok sevinirim basıl yerlerdir buralar???

Ben şuan elazığın bir ilçesindeyım ..ama elazığda ve malatyada tanıdıklarım var ..önerebilşrim cnm ..kendini doğuda hissetmessin ..ki ben izmirliyim ,sıkıntı çekmedim çok ..
Kirakar orta düzeyde ,350,400den başlar ,eyer güzel biyer olsun dersen kaloriferli falan 500,600olur..ama sakindir ..alışınca bırakamasdın

Doğu illeri pahalıysa Adana'yı yaz daha iyi..Tokileri ucuz.Benim ilçe toki 2800 seneye 3000tl yapar....Sonra merkezde bizim bulunduğumuz muhittte yıllık 4-5-6000tl ...Birkaç taksite böldürebilirsin ,Ben öyle yapmıştım ilçeye ilk atandığımda.Yazmış olur da çıkarsa irtibatlaşabiliriz.

Malatya'yı yaz.Kirayı bilmem.Güzeldi..
Diğer doğu illerini iyice araştırmadan sakın yazma..Gerekirse ilk önce git gör,sonra tercih yap..Yada çok güvendik birinden fikir al..Ben Adyaman'ın ilçesinin bir köyüne atanmıştım.Köyü gördüğümde ağlamıştım,etrafta ev yoktu.5 ay sonra istifa etmiştim.
Adyaman'ı ben olsam yazmam,yazın aşırı sıcak,Adana'dan daha basık geldi bana..Adana'ya benziyor şehir olarak aslında.Merkezi iyi.Gelişmiş aslında..Sen istersen yazabilirsin..Kiraları bilmiyorum,lojmanda ücretsiz kalmıştım..
Malatya mı Adıyaman mı Adana mı Konya mı dersen..
Ben Konya,Malatya,Adana(yaz sıcaklığından dolayı sadece,)Adyaman derim..Diğer şehirleri bilmiyorum..
Konya nın dezavantajı kiralar Adana'ya görebiraz pahalı,ama tercih edilmez değil.,küçük evler de ucuza da bulunabilir bence..Aslında birkaç kişi kalınsa masraf azalrı...Kışı soğukça olduğu için yakıt fazla...Soğuk bölgelerde hep öyle olur zaten..Sıcak bçlgelerin yakıtı azdır..Klima kullanılır yazın..
Mersin de tavsiyedir..Deniz kıyısıdır en azından Adana'ya göre..Yoksa benzer ikisi..Belki Mersin etnik olarak daha sadedir bilemiyorum..
Adana'da etkin olarakAdana yerlisi,kürt,arap,arap uşağı,göçmen ve Suriyeli bulunur.Ben göçmen olarak sıkıntı olmadan yaşıyorum burda..Hani adı çıkmış ya o bakımdan söyledim.
Mersin Silifke de iyidir..Taşucu plajına sanırım 30-40 dk uzaklıkta..Kirası belki pahalıdır,ben 2005 te 200 tlye oturdum..Ama büyük bir evdi..

Hayırlı seçimler yaparsın inşallah...yine konuşuruz..

çok açıklayıcı yazmışsınız cidden çok teşekkür ederim rahmet verdim... aslında dediğiniz gibi sıcak memeleket yazsam daha iyihem yakıt hem kira daha pahalıya gelcek şuan mersin çok aklıma yattı... dogu illeride ariyetten gidip gezsem daha iyi olcak tercih yapmayım sürekli kalmak için en az 2 yıl kalıcam gittigim yerde.... inşallah hayırlısı olur kadrolar açıklanınca yine yazarım beraber listeyi düzenleriz artık :)

Gümüşhane yazmada nereyi yazarsan yaz arkadaşım :50: Türkiye'nin en küçük şehirlerinden biri olasına rağmen kiralar uçuyor. 750-1000 tl arası :26: her ay bu parayı vermek içimi yakıyor büyük şehir olsa hadi eyvallah diyeceğim ama nerdeee
Doğu illerinden düşünürsen Mardin önerebilirim.

Adana'nın ilçerinden yazabileceğin ; Kozan ,Osmaniye,Ceyhan,Kadirli Diğerlerini yazma..Seyhan,yüreğir merkez zaten..İlçe gibi geçer..
Mersin'in ilçeleri genelde hep güzel diye biliyorum,Silifke demiştim,Erdemli de olur..Mersin'in ilçeleri daha güzeldir bence Adana'nın ilçelerinden..Bana öyle geldi..
İlk değilde duruma göre orta veya son tercihlere yazabilirsin..Yani doğunun ilçelerindense bunları yazabilirsin anlamında..

Yalnız Doğu'nun ilçelerini yazmazsan daha iyi olur.Batıyı ilçeleriyle yazabilirsin genel bir ifadeyle..

Son düzenleme:
Gümüşhane yazmada nereyi yazarsan yaz arkadaşım :50: Türkiye'nin en küçük şehirlerinden biri olasına rağmen kiralar uçuyor. 750-1000 tl arası :26: her ay bu parayı vermek içimi yakıyor büyük şehir olsa hadi eyvallah diyeceğim ama nerdeee
Doğu illerinden düşünürsen Mardin önerebilirim.

evet gümşhanede bir akrabam kalıyo demişti kiralar çok pahalı diye kesinlikle yazmam :53: mardin merkeze olabilir evet

Adana'nın ilçerinden yazabileceğin ; Kozan ,Osmaniye,Ceyhan,Kadirli Diğerlerini yazma..Seyhan,yüreğir merkez zaten..İlçe gibi geçer..
Mersin'in ilçeleri genelde hep güzel diye biliyorum,Silifke demiştim,Erdemli de olur..Mersin'in ilçeleri daha güzeldir bence Adana'nın ilçelerinden..Bana öyle geldi..
İlk değilde duruma göre orta veya son tercihlere yazabilirsin..Yani doğunun ilçelerindense bunları yazabilirsin anlamında..

Yalnız Doğu'nun ilçelerini yazmazsan daha iyi olur.Batıyı ilçeleriyle yazabilirsin genel bir ifadeyle..

doguda merkeze ise alım yazarım ilçeleri yazmam ozaman zaten oralara gelmeden sanırım çıkar ilk 3 tercihimden biri ben yine de 30 tercihi doldurabilcegim kadar yazıcam artık.. ankara ve istanbul yazmıycam umarım dogru bi karardır :18:

bencede edirneyi yaz istanbula yakın çanakkaleye tekirdağa yakın bunlar hep çok güzel yerler yeşilliği doğasıda karadeniz kadar olamaz ama iyidir sonra ev kiraları hariç herşeyi ucuzdur küçük bi yerdir ama herşey vardır denizinden eğlencesine kadar bisikletle doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz yazın sıcaktan diğer iller gibi sizi bunaltmayacak bunaldığınızda denize gidebileceğiniz öğrenci şehri ev kirası ucuz olan yerlerde emin ol hayat pahalıdır ben şahit oldum eşimin memleketinden kayınvalidem gelince burası ne kadar ucuuuuz diyo ve onların o kocaman çarşısında bulamadığımız şeyleri edirnede ufacık çarşıda bulabiliyoruz heleki pazar meşhurdur trakyada yazın meyveler sebzeler olabildiğince ucuz öyle et lokantası vb şeyler çok yok ama geceleri dışarı isterseniz 3te 4te çıkın başınıza hiç bir şey gelmez sabahlara kadar eğlenebileceğiniz club tarzı yerler ve bu tip yerlerdede öyle hanzolar takılmaz insanlar öküz gibi bakmaz herkes kendi halinde sıcak bi memlekettir meriç vardır balık lokantaları meşhurdur bana sorarsanız batıyı kesinlikle yazın istanbula gidin gezin çanakkaleyi görün tekirdağa geçin emin olun kiralar pahalı ama onun dışında herşey çok uygun öyle heryeri gezmiş bi insan değilim ama yiyecek ve giyecek yönünden ucuz gerçekten

bencede edirneyi yaz istanbula yakın çanakkaleye tekirdağa yakın bunlar hep çok güzel yerler yeşilliği doğasıda karadeniz kadar olamaz ama iyidir sonra ev kiraları hariç herşeyi ucuzdur küçük bi yerdir ama herşey vardır denizinden eğlencesine kadar bisikletle doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz yazın sıcaktan diğer iller gibi sizi bunaltmayacak bunaldığınızda denize gidebileceğiniz öğrenci şehri ev kirası ucuz olan yerlerde emin ol hayat pahalıdır ben şahit oldum eşimin memleketinden kayınvalidem gelince burası ne kadar ucuuuuz diyo ve onların o kocaman çarşısında bulamadığımız şeyleri edirnede ufacık çarşıda bulabiliyoruz heleki pazar meşhurdur trakyada yazın meyveler sebzeler olabildiğince ucuz öyle et lokantası vb şeyler çok yok ama geceleri dışarı isterseniz 3te 4te çıkın başınıza hiç bir şey gelmez sabahlara kadar eğlenebileceğiniz club tarzı yerler ve bu tip yerlerdede öyle hanzolar takılmaz insanlar öküz gibi bakmaz herkes kendi halinde sıcak bi memlekettir meriç vardır balık lokantaları meşhurdur bana sorarsanız batıyı kesinlikle yazın istanbula gidin gezin çanakkaleyi görün tekirdağa geçin emin olun kiralar pahalı ama onun dışında herşey çok uygun öyle heryeri gezmiş bi insan değilim ama yiyecek ve giyecek yönünden ucuz gerçekten
Mersin'de ev kiraları ucuzdur ama hayat dediginiz gibi pahalı değildir yiyecek ve giyecek bakımından çok ama çok ucuzdur bana göre belkide yiyecek yönünden en ucuz şehirlerden birisidir ama dediginiz gibi tek kötü yönümüz sıcaktır:30::30:ama onada alıştık artık.:1:

Back
X