Allah derim. İmkanı olan gitsin. Keşke biz de gidebilsek.657li kadrolu öğretmenliği birakip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum ama ne kadar iyi olur bilmiyorum. AB ülkesi vatandaşıyım.Evliyim iki çocuğum var, genel anlamda TR den gitme isteği daha iyi yaşam standartlarını elde etmek,çocuklar küçük kafam çok dağınık ne dersiniz?
Okumuş, kültürlü, topluma faydalı insanların ülkeden gitmek istediğini duyunca ülkemiz adına çok üzülüyorum. Ama gitmek isteyenin de muhakkak haklı sebepleri vardır. Bence kıyas yapın her açıdan. Buranın iyi yönleri-kötü yönleri, oranın iyi yönleri-kötü yönleri. Hangisi daha ağır basarsa onu seçin.657li kadrolu öğretmenliği birakip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum ama ne kadar iyi olur bilmiyorum. AB ülkesi vatandaşıyım.Evliyim iki çocuğum var, genel anlamda TR den gitme isteği daha iyi yaşam standartlarını elde etmek,çocuklar küçük kafam çok dağınık ne dersiniz?
mesela ben de ingilizce biliyorum ama calisabilecek seviyede degilim kendime yeterim.İngilizce biliyorum, Belçika olarak düşündük ama ülke seçmedik tamamen işe bağlı aslında ,eşim dil olarak İngilizce biliyor ama biraz daha geliştirmeli şoför olarak düşündük maddi olarak belli bir birikim var benim ne iş yapıyor olacağım belirsiz aklımda
Hayalimi gerçekleştiriyorsunuz. Düşünmeyin bile, kurtarın çocuklarınızı657li kadrolu öğretmenliği birakip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum ama ne kadar iyi olur bilmiyorum. AB ülkesi vatandaşıyım.Evliyim iki çocuğum var, genel anlamda TR den gitme isteği daha iyi yaşam standartlarını elde etmek,çocuklar küçük kafam çok dağınık ne dersiniz?
Bi yerin iyi-kotu oldugunu soylemek icin orda calismak/yasamak gerekli havadan soylenen seylere kulak asmayin.Peki hayat ve iş bulma olarak Belçika İsveç Norveç Almanya neresini tavsiye ediyorum dersiniz ,yazın konuştuğum çoğu gurbetçiler de kötü gelmeyin diyor
Evet orda pizzacı olmak bile tercih edilir mi diye aslında aklıma takılanBen olsam 1 dakika düşünmem. Orada pizza bile dağıtsanız insanlar melesğiniz için değil , sizin kişiliğiniz için sizinle görüşür.
Yüreğinizin götürdüğü yere gidin
Avrupa' nin saglik sistemini sevmeyen biri olarak onu goz ardi edip yorum yapayimAslında çocuklar için iyi bir eğitim gelecek kaygısı olmadan rahat bir yaşam, öyle etraf sıcak kanlı olsun hava durumu değil,eğitim ve sağlık sistemi başta oturmuş olsun, çünkü iyi bir iş bulamazsam Bile yaşam standartlarını yakalamak sıkıntı olmasın, sonuçta orda asgari ücretle çalışan biri olmayı göze alarak gidiyorsun
Burda en büyük sorun toplumdaki sosyal eşitsizlik bana göre, iyi bir eğitim iyi bir hayatı ben okumuş bir anne baba olarak veremiyor duruma geldimOkumuş, kültürlü, topluma faydalı insanların ülkeden gitmek istediğini duyunca ülkemiz adına çok üzülüyorum. Ama gitmek isteyenin de muhakkak haklı sebepleri vardır. Bence kıyas yapın her açıdan. Buranın iyi yönleri-kötü yönleri, oranın iyi yönleri-kötü yönleri. Hangisi daha ağır basarsa onu seçin.
Belçika için saglik ücretsiz değil ama çok uygun diye biliyorum 1euro 2 euro gibi fiyatlar, dil konusu çok önemli evet ,ehliyet işini soracağım teşekkür ederimAvrupa' nin saglik sistemini sevmeyen biri olarak onu goz ardi edip yorum yapayim
Cocuklariniz olmasa mis gibi vatandasliginiz var hemen gelin durmayin derdim ancak 2 cocukla yerel dilini bile bilmediginiz bi yere gelmek hem sizi hem cocuklarinizi bocalatabilir.
Ayaklariniz yere saglam basar sekilde hareket etmenizi tavsiye ederim.
Mesela esiniz soforluk yapacaksa Turkiye' den alinmis ehliyet gecerli olmuyordu benim geldigim yillarda ek bi sinav yapilmasi gerekiyor boyle seyleri tamamlayin.
Ne bileyim gitmek icin karar verdiginiz yerin dilini temel seviyelerde ogrenin kari-koca.
Sizler ebeveyn olarak hakim olursaniz cocuklar da daha kolay uyum saglar.
Evet çocuklar ilerde rahat olur diye düşünüyorum zaten yoksa düzen değişecek olmak çok zodGidebilecek olan gitsin bu ülkeden valla; artık o hale geldi.
Çocukların küçük olması, gideceğiniz ülkenin dilini çabuk kavramaları ve kültüre-çevreye adapte olmaları açısından avantaj.
Yapabilirim diyorsanız, düzeninizi kurabilecekseniz durmayın gidin.
Belçika da hangi bölgede yaşanabilir peki parantez içi olarak belirttiğiniz yerler nereleriBi yerin iyi-kotu oldugunu soylemek icin orda calismak/yasamak gerekli havadan soylenen seylere kulak asmayin.
Ben Belcika'yi gezdim gordum cok sevdim mekansal olarak yasamak isterim (birkac bolgesi icin soyluyorum) ama genelini- gunluk hayatini bilemem belki kotudur, turist olarak gezince Turkiye de cennet mesela.
Havasi gunesli olsun yagmasin derseniz baska ulkeler, insani sicak olsun kaynasmayi severim derseniz baska ulkeler, sehirler onerilir egitim mi onemli guvenlik mi her seyin one ciktigi yerler var.
Siz once esiniz ve siz olarak ne bekliyor ve istiyorsunuz o onemli?
turist olarak gezdigim birkac yeri begenmistim ama adini hatirlayamadim, telefondan baktim ama resimler 3-4 sene oncesinde oldugundan yer kisminda cikmadi, bulursam yazarim size. Bruksel' e yakin cevrelerdi.Belçika da hangi bölgede yaşanabilir peki parantez içi olarak belirttiğiniz yerler nereleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?