Sınav için boşuna uğraşmayın gidecekler belli tarzında bi şeyler okudum üzüldüm şuanAyni durumdayiz ve ayni dusuncelerdeyiz. Lakin ben once yurtdisi ogretmenlik sinaviyla yurt disina cikmayi deneyecegim. Esim de bir yandan yurt disindaki firmalara basvuruyor hangimizinki once olursa artik. Bu ulkenin gelecegini goremiyorum.
Memuriyette 5 yılı doldurmuşsanız 1 yıl ücretsiz izin hakkınız oluyor, herhangi bir şart koşul gerekmiyorBu 1 yıl koşulsuz alınıyor mu gerekçe olmadan
Ben gitmedim ama araştırıyorum. Önce yazılı sınava giriyorsunuz. Oradan belli bir taban puanı geçmeniz lazım. Gitmek istediğiniz ülke ve branşınıza göre değişir bu puan. Ayrıca Avrupa'da bazı ülkeler dil belgesi istiyor. (İngilizce, Almanca ya da Fransızca) Sonra sözlü mülakata giriyorsunuz ve kazanırsanız sizi gönderiyorlar. En az 1 en çok 5 yıl o ülkede kalabilirsiniz.Bu sınav için bilginiz var mı,giden tanıdık vs
Cevaplarınız için teşekkürlerLutfen gidin, sizin yerinize atanmayi bekleyen ve ulkesini gercekten seven biri ogretmenlik yapsin.
“Bu ulkede gelecek goremiyorum” diyerek kilini oynatmasaydi keske Atamiz. Bir de yeni nesli emanet ettigi ogretmen olacaksiniz.
Ustelik planinizi da gayet sinsi buluyorum. Once kendinizi garantiye alacak, izin alip gidecek, gittiginiz yerde tutunabilirseniz istifa edeceksiniz. Aksi taktirde begenmediginiz ulkenin memurluguna devam!
Dunyanin yarisindan cogunu gezen, omrunun yarisi farkli ulkelerde gecen biri olarak diyorum ki; gideceginiz ulke de kollarini acmis sizi bekliyor.
Ben artik bu konularin provokasyon amacli oldugunu dusunuyorum.
Lutfen gidin. Zira oglumun yarin sizin gibi bir ogretmeni olmasini istemiyorum.
Hangi ülke olacağı en son onlar tarafından mı belli oluyor pekiBen gitmedim ama araştırıyorum. Önce yazılı sınava giriyorsunuz. Oradan belli bir taban puanı geçmeniz lazım. Gitmek istediğiniz ülke ve branşınıza göre değişir bu puan. Ayrıca Avrupa'da bazı ülkeler dil belgesi istiyor. (İngilizce, Almanca ya da Fransızca) Sonra sözlü mülakata giriyorsunuz ve kazanırsanız sizi gönderiyorlar. En az 1 en çok 5 yıl o ülkede kalabilirsiniz.
İstifa etmeden bu yöntemi deneyip görmeniz daha iyi olur.
E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. • Bir doktordan görüş yazısı ayarlayabilirseniz daha sağlıklı olur ama benim bildiğim kadarıyla herhangi bir sebep yazıp (ailevi sebepler dolayısıyla vs yazıp) ayrılabiliyorsunuz.Bu 1 yıl koşulsuz alınıyor mu gerekçe olmadan
Eşimin de vatandaşlığı var ,iş imkanı yeterli değil neredeyse yok malesefVatandasi oldugunuz ülke neresi, orayi dusunmez misiniz?
Dil bilmeden, is belli olmadan, esinizin calisma izni, es ve cocuklarin oturumu belli degilken, orada ne is yapacaginiza karar vermeden, cok havada bir plan.
Eşimin de vatandaşlığı var ,iş imkanı yeterli değil neredeyse yok malesef
Olumsuz yorumlara çok da aldırış etmeyin. Evet illa ki torpille giden vardır ülkenin hâli malum. Ama hakkıyla gidenler de var. Belli bir kesim de insanın şevkini kırmak için yazıyor olumsuz yorumları.Sınav için boşuna uğraşmayın gidecekler belli tarzında bi şeyler okudum üzüldüm şuan
Evet. Misal siz Avrupa grubuna başvurunuzu yaptınız. Gideceğiniz Avrupa ülkesini onlar belirliyor. Avrupa grubu biraz karışık. İngilizce dil belgesi istenen ülkeler, Almanca dil belgesi istenen ülkeler ve Fransızca dil belgesi istenen ülkeler olarak ayrılıyor. Siz hangisine başvuru yaparsanız artık.Cevaplarınız için teşekkürler
Hangi ülke olacağı en son onlar tarafından mı belli oluyor peki
Toplam 1 yıl iyi bir süre çok sağ olun uğraşıp atmışsınız kaydedeceğimE) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. • Bir doktordan görüş yazısı ayarlayabilirseniz daha sağlıklı olur ama benim bildiğim kadarıyla herhangi bir sebep yazıp (ailevi sebepler dolayısıyla vs yazıp) ayrılabiliyorsunuz.
Anladım çok teşekkür ederimOlumsuz yorumlara çok da aldırış etmeyin. Evet illa ki torpille giden vardır ülkenin hâli malum. Ama hakkıyla gidenler de var. Belli bir kesim de insanın şevkini kırmak için yazıyor olumsuz yorumları.
Evet. Misal siz Avrupa grubuna başvurunuzu yaptınız. Gideceğiniz Avrupa ülkesini onlar belirliyor. Avrupa grubu biraz karışık. İngilizce dil belgesi istenen ülkeler, Almanca dil belgesi istenen ülkeler ve Fransızca dil belgesi istenen ülkeler olarak ayrılıyor. Siz hangisine başvuru yaparsanız artık.
Ama arkadaşım var orada bayılıyor oraya ...ben bu dediğiniz sağlık sorununu dedim ona çünkü arkadaşın da başına gelmişti. Yok öyle şeyler diyor ısrarla Türkiye ve Avrupa'dan kat kat iyi sağlık sistemi var diyor.biraz sahsi bi yaklasim benimki ben begenmiyorum hem de hic. Ozel saglik sigortaniza ragmen randevu bulmak cok sikinti.
Amerika zaten milyon dolarlarim olsa bile yasamak icin can atacagim bi yer asla olamaz, kendimi hic guvende hissetmem orda ve evet oranin saglik sistemi Avrupa' dan daha kotu.
Gecenlerde esim okudu Reddit' te biri yazmis yilan soktugu icindi galiba umarim zayif hafizam yaniltmiyordur 80bin dolar gibi bir hastane masrafi cikmis ki kisi sigortaliymis.
edit: rica ederim
Evet haklısınız cocuklar küçük ilkokul- anaokul çağı olduğu için dile kolay adapte olurlar diye düşünüyorum, daha büyük olsa okul en büyük sorun olurEsinizin de vatandasligi olmasi iyiymis.
Ama bu sekilde de zor. Cocuk okula adaptasyon sureci yasayacak en basitinden. Siz okulla iletisimde bile sorun yasayacaksiniz.
Cocuk olmasa alin bavullari gidin derdim. Cocuklu ailelerin daha yere saglam basan planlar yapmasi taraftariyim.
Konuyla biraz alakasız ama bu yorumun doğru olduğunu söylemeye geldim. Maalesef insanlar böyle küçük hesaplar yapıyorlar, inançlı biri kimsenin kimsenin nasibine mani olmayacağını bilir ama kimileri de ne kadar kişi vazgeçerse kardır diyerek böyle yorumlar yapıyorlar amiyane tabirle keriz silkeleme diyorlar bir de buna. O nedenle herhangi bir başvuru yapacağınızda o işler öyle kolay değil/zorlanırsın yapamazsın/torpil var vs laflarla şevkinizi kıracaklar olursa onların dediklerinin tam tersini yapın.Olumsuz yorumlara çok da aldırış etmeyin. Evet illa ki torpille giden vardır ülkenin hâli malum. Ama hakkıyla gidenler de var. Belli bir kesim de insanın şevkini kırmak için yazıyor olumsuz yorumları.
Evet haklısınız, ne yazık ki ama insan sorup bilgi almalı ben bu başlığı da o yüzden açtım bir danışma bilgi edinme olarak sonuçta akıl akıldan üstündür derler deneyimlerini paylaşmak isteyen olur,benim gibi olanlar vs olabilirKonuyla biraz alakasız ama bu yorumun doğru olduğunu söylemeye geldim. Maalesef insanlar böyle küçük hesaplar yapıyorlar, inançlı biri kimsenin kimsenin nasibine mani olmayacağını bilir ama kimileri de ne kadar kişi vazgeçerse kardır diyerek böyle yorumlar yapıyorlar amiyane tabirle keriz silkeleme diyorlar bir de buna. O nedenle herhangi bir başvuru yapacağınızda o işler öyle kolay değil/zorlanırsın yapamazsın/torpil var vs laflarla şevkinizi kıracaklar olursa onların dediklerinin tam tersini yapın.
Sizin durumunuzda en mantıklısı istifa etmeden önce 1 yıllık ücretsiz izin alıp gitmek. Sonra şartlarınıza bakarsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun. Yurt dışına yerleşmek çok kişisel bir karar herkesin öncelikleri farklı. İnsanların düşüncesine saygım var fakat expatlık, evlilik, çocuğun eğitimi vb durumlar hariç bu ülkede yaşanmaz kaç kaç kurtul diye yurt dışına gitmeye çalışma kafasını sağlıklı bulmuyorum. Böyle düşünerek gidip mutlu olan da vardır tabi bilemeyiz. Nasıl bir beklentiyle yurt dışına çıkacağınız önemli yani.Evet haklısınız, ne yazık ki ama insan sorup bilgi almalı ben bu başlığı da o yüzden açtım bir danışma bilgi edinme olarak sonuçta akıl akıldan üstündür derler deneyimlerini paylaşmak isteyen olur,benim gibi olanlar vs olabilir
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için, evet haklısınız çok öznel durumlar ,beklentiler varSizin durumunuzda en mantıklısı istifa etmeden önce 1 yıllık ücretsiz izin alıp gitmek. Sonra şartlarınıza bakarsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun. Yurt dışına yerleşmek çok kişisel bir karar herkesin öncelikleri farklı. İnsanların düşüncesine saygım var fakat expatlık, evlilik, çocuğun eğitimi vb durumlar hariç bu ülkede yaşanmaz kaç kaç kurtul diye yurt dışına gitmeye çalışma kafasını sağlıklı bulmuyorum. Böyle düşünerek gidip mutlu olan da vardır tabi bilemeyiz. Nasıl bir beklentiyle yurt dışına çıkacağınız önemli yani.
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için, evet haklısınız çok öznel durumlar ,beklentiler varSizin durumunuzda en mantıklısı istifa etmeden önce 1 yıllık ücretsiz izin alıp gitmek. Sonra şartlarınıza bakarsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun. Yurt dışına yerleşmek çok kişisel bir karar herkesin öncelikleri farklı. İnsanların düşüncesine saygım var fakat expatlık, evlilik, çocuğun eğitimi vb durumlar hariç bu ülkede yaşanmaz kaç kaç kurtul diye yurt dışına gitmeye çalışma kafasını sağlıklı bulmuyorum. Böyle düşünerek gidip mutlu olan da vardır tabi bilemeyiz. Nasıl bir beklentiyle yurt dışına çıkacağınız önemli yani.
Olumsuz yorumlara çok da aldırış etmeyin. Evet illa ki torpille giden vardır ülkenin hâli malum. Ama hakkıyla gidenler de var. Belli bir kesim de insanın şevkini kırmak için yazıyor olumsuz yorumları.
Evet. Misal siz Avrupa grubuna başvurunuzu yaptınız. Gideceğiniz Avrupa ülkesini onlar belirliyor. Avrupa grubu biraz karışık. İngilizce dil belgesi istenen ülkeler, Almanca dil belgesi istenen ülkeler ve Fransızca dil belgesi istenen ülkeler olarak ayrılıyor. Siz hangisine başvuru
Bu sınavla gidince ev yer yurt ayarlanıyor mu bilginiz var mıYurt disi ogretmen sinavlarina hazirlanabilirsiniz. Dilinizde varsa..bos yere iatifa etmeye gerek yok..ankarada sinava giriyosunuz..bildigim kadariyla..birde mulakata cagriliyorsunuz..en azindan..sinavi kazanipta giderseniz..5 yil kalabiliyosunuz..o esnada..yapabilirmisiniz onuda denemis olursunuz hem..ama eminimkiii bunu dusunmussunuzdur siz..isteniyomusunuz boyle biseyi..
Torpil her yerde oldugu gibi burda da var ama hakkiyla kazanip giden tandiklarim da var. Denemeye deger. Ozelden yazacagim size.Sınav için boşuna uğraşmayın gidecekler belli tarzında bi şeyler okudum üzüldüm şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?