Memurluktan istifa

Ayni durumdayiz ve ayni dusuncelerdeyiz. Lakin ben once yurtdisi ogretmenlik sinaviyla yurt disina cikmayi deneyecegim. Esim de bir yandan yurt disindaki firmalara basvuruyor hangimizinki once olursa artik. Bu ulkenin gelecegini goremiyorum.
Sınav için boşuna uğraşmayın gidecekler belli tarzında bi şeyler okudum üzüldüm şuan

Bu sınav için bilginiz var mı,giden tanıdık vs
Ben gitmedim ama araştırıyorum. Önce yazılı sınava giriyorsunuz. Oradan belli bir taban puanı geçmeniz lazım. Gitmek istediğiniz ülke ve branşınıza göre değişir bu puan. Ayrıca Avrupa'da bazı ülkeler dil belgesi istiyor. (İngilizce, Almanca ya da Fransızca) Sonra sözlü mülakata giriyorsunuz ve kazanırsanız sizi gönderiyorlar. En az 1 en çok 5 yıl o ülkede kalabilirsiniz.
İstifa etmeden bu yöntemi deneyip görmeniz daha iyi olur.

Cevaplarınız için teşekkürler
Hangi ülke olacağı en son onlar tarafından mı belli oluyor peki

Vatandasi oldugunuz ülke neresi, orayi dusunmez misiniz?
Dil bilmeden, is belli olmadan, esinizin calisma izni, es ve cocuklarin oturumu belli degilken, orada ne is yapacaginiza karar vermeden, cok havada bir plan.

Bu 1 yıl koşulsuz alınıyor mu gerekçe olmadan
E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. • Bir doktordan görüş yazısı ayarlayabilirseniz daha sağlıklı olur ama benim bildiğim kadarıyla herhangi bir sebep yazıp (ailevi sebepler dolayısıyla vs yazıp) ayrılabiliyorsunuz.

Vatandasi oldugunuz ülke neresi, orayi dusunmez misiniz?
Dil bilmeden, is belli olmadan, esinizin calisma izni, es ve cocuklarin oturumu belli degilken, orada ne is yapacaginiza karar vermeden, cok havada bir plan.
Eşimin de vatandaşlığı var ,iş imkanı yeterli değil neredeyse yok malesef

Eşimin de vatandaşlığı var ,iş imkanı yeterli değil neredeyse yok malesef

Esinizin de vatandasligi olmasi iyiymis.

Ama bu sekilde de zor. Cocuk okula adaptasyon sureci yasayacak en basitinden. Siz okulla iletisimde bile sorun yasayacaksiniz.
Cocuk olmasa alin bavullari gidin derdim. Cocuklu ailelerin daha yere saglam basan planlar yapmasi taraftariyim.

Sınav için boşuna uğraşmayın gidecekler belli tarzında bi şeyler okudum üzüldüm şuan
Olumsuz yorumlara çok da aldırış etmeyin. Evet illa ki torpille giden vardır ülkenin hâli malum. Ama hakkıyla gidenler de var. Belli bir kesim de insanın şevkini kırmak için yazıyor olumsuz yorumları.
Cevaplarınız için teşekkürler

Hangi ülke olacağı en son onlar tarafından mı belli oluyor peki
Evet. Misal siz Avrupa grubuna başvurunuzu yaptınız. Gideceğiniz Avrupa ülkesini onlar belirliyor. Avrupa grubu biraz karışık. İngilizce dil belgesi istenen ülkeler, Almanca dil belgesi istenen ülkeler ve Fransızca dil belgesi istenen ülkeler olarak ayrılıyor. Siz hangisine başvuru yaparsanız artık.

Toplam 1 yıl iyi bir süre çok sağ olun uğraşıp atmışsınız kaydedeceğim

Anladım çok teşekkür ederim

Ama arkadaşım var orada bayılıyor oraya ...ben bu dediğiniz sağlık sorununu dedim ona çünkü arkadaşın da başına gelmişti. Yok öyle şeyler diyor ısrarla Türkiye ve Avrupa'dan kat kat iyi sağlık sistemi var diyor.

Evet haklısınız cocuklar küçük ilkokul- anaokul çağı olduğu için dile kolay adapte olurlar diye düşünüyorum, daha büyük olsa okul en büyük sorun olur

Olumsuz yorumlara çok da aldırış etmeyin. Evet illa ki torpille giden vardır ülkenin hâli malum. Ama hakkıyla gidenler de var. Belli bir kesim de insanın şevkini kırmak için yazıyor olumsuz yorumları.
Konuyla biraz alakasız ama bu yorumun doğru olduğunu söylemeye geldim. Maalesef insanlar böyle küçük hesaplar yapıyorlar, inançlı biri kimsenin kimsenin nasibine mani olmayacağını bilir ama kimileri de ne kadar kişi vazgeçerse kardır diyerek böyle yorumlar yapıyorlar amiyane tabirle keriz silkeleme diyorlar bir de buna. O nedenle herhangi bir başvuru yapacağınızda o işler öyle kolay değil/zorlanırsın yapamazsın/torpil var vs laflarla şevkinizi kıracaklar olursa onların dediklerinin tam tersini yapın.

Evet haklısınız, ne yazık ki ama insan sorup bilgi almalı ben bu başlığı da o yüzden açtım bir danışma bilgi edinme olarak sonuçta akıl akıldan üstündür derler deneyimlerini paylaşmak isteyen olur,benim gibi olanlar vs olabilir

Sizin durumunuzda en mantıklısı istifa etmeden önce 1 yıllık ücretsiz izin alıp gitmek. Sonra şartlarınıza bakarsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun. Yurt dışına yerleşmek çok kişisel bir karar herkesin öncelikleri farklı. İnsanların düşüncesine saygım var fakat expatlık, evlilik, çocuğun eğitimi vb durumlar hariç bu ülkede yaşanmaz kaç kaç kurtul diye yurt dışına gitmeye çalışma kafasını sağlıklı bulmuyorum. Böyle düşünerek gidip mutlu olan da vardır tabi bilemeyiz. Nasıl bir beklentiyle yurt dışına çıkacağınız önemli yani.

Teşekkür ediyorum cevaplarınız için, evet haklısınız çok öznel durumlar ,beklentiler var

Teşekkür ediyorum cevaplarınız için, evet haklısınız çok öznel durumlar ,beklentiler var

Bu sınavla gidince ev yer yurt ayarlanıyor mu bilginiz var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…