menemen olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazen insanlar pasif agresif bir tavır içinde olurlar. Neye neden kızdıklarını/üzüldüklerini söylemezler de agresif tavırları ile evde gerginlik havası oluştururlar.Ancak asıl sorunu dilleri ile söylemezler ancak siz "seni rahatsız eden şey bu mu?" diye cümleye dökerseniz bir bakarsınız karşınızdaki dökülmeye başlar.Bence eşiniz siz para getiren bir işte çalışmadığınız için (ders çalıştığınızı biliyorum) tüm gün müsait olduğunuzu düşünüyor ...onun istediği şeyleri pişirmemenize bozuluyor ve işten gelince tavırla yapıyor kendi yemek istediği yemeği.Sonrasında küs gibi davranıyor vs..Sizi üzmek istemiyorum ama bence konu makarna /menemen..köfteden ibaret değil.
 
o dediğiniz sebzelerin hiçbirini yemiyor öyle kolay olsa keşke, bulgur pilavı domatesli yemiyor, yeşil fasulye yemediğini biliyorum dalga geçmek için yapıcam demiştim sakın öyle bir hataya düşme dedi. karnıbahar annemden az bişey getirdim bir parça zor verdim sırf belki sever diye onu çiğnemeden yutmuş. patates yemeği yapardım onu memnuniyetsiz yemişti. yani tek yapacağım şey tavuk, et, ekstra olarak çorba, pilav olur olsa olsa. bu arada bilmesem de yaptığım şeyler güzel oluyor en iyi yorumları olan tariflerden inceleyip yapıyordum :)
deli gibi kola içiyordu kaç kere dedim sağlığına yazık, ayran yaparım evde diye iki gündür de yapıyordum. tek onu uygulamaya koymaya çalışıyorum.
bu yemek konusunda evde bir ergenle uğraştığımı hissediyorum.
ben şimdiden gelecekte çocuğum olursa nolucak diye üzülüyorum, inşallah babasını örnek almaz
 
O açtığınız melemenle kendinize soslu makarna ,eşinize de salçalı ayrı yapabilirdiniz. Yanına da yoğurt ,salata mis hibi yemek olurdu.
 
Menüler güzel ama lahana ve pırasa gibi yemeklerin yanına mercimek çorbası yapmayın gaz sancısı yapar. nacizane....
Gaz yapmak ne kelime havaya ucurur mercimek+ lahana

Konuya gelecek olursak esinizden bir tane de bende var.Ilk zamanlar bende ah vitamin alsin,sebze asla yemiyor protein alsin bari derdindeydim.Sonra dedim annesi alistirsaymis 35 yasindan sonra sebze aliskanligi mi kazandiracagim bir de dedim.Kofte,tavuk snitzel,tavuk sote,kendi yaptigim tavuk doner,kuru fasulye,mercimek,et turevleri ve domatesli makarna arasinda gidip geliyor kendisi.2 yasinda ogullarima asla babasi gibi olmamasi icin gunun en az 1 ogunu sebze yiyorlar.Simdilik henuz secmiyorlar.Benim icin zor oluyor mu evet.Ben ve ogullarima sebze esime et turevleri .Evet zor.Bakliyati,kofteyi,eti ortak gune denk getiriyorum.Diger gunler makarna yapiyorum valla yanina 3-4 kofte.Kendisi de diyor yap soslu makrna diye.Siz de ustune gitmeyin makarnanin yanina 3 tane de kofte kizartin oldu bitti.
 
Ben anladım eşinizi tek tip besleniyor biraz ben de öyleyim o kadar olmasa da bir kaç çeşit seviyorum.
Bikmayip yiyorsa tavuklu sote en basiti hergun yap bikana kadar yesin
Bikmiyorsa da daha ii en basiti.
Makarna bir de tavuk sote.
 
daha çocuk düşünmüyorum ama şimdiden onun bile derdi beni geriyor babasının böyle davrandığını görse nolur diye. inşallah ona çekmez
 
Biliyor musunuz..çocuk 2 yaşından sonra ayrımına varıyor babasının başka yemek yediğininönce küçük küçük babasının tabanından yemek isteyip sonra onun menüsüne geçiyorlar. Büyük kızım 2 yaşına kadar karnıyarıkdan brokoliye herşeyi yerdi..şimdi eve girince aynı babasının vurgulamasıyla "üff ev karnıbahar kokuyor" diye ağız büküyor.Bırak sebze yemeyi eşim de kızım da sebze yemeğinin masada olmasına katlanamıyorlar
 
Ay çok tatlı kızınız
Benimde annem bazen lahana haşlardı o koku apartmana yayilirdi ben koku geçene kadar üst katta catida beklerdim çocukken
 
Ay çok tatlı kızınız
Benimde annem bazen lahana haşlardı o koku apartmana yayilirdi ben koku geçene kadar üst katta catida beklerdim çocukken
Vallaha ben hazır yemek göreyim kaşığımı kapıp girişiyorum.Hiç bana çekmemiş
 

Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışırken her akşam gelip yemek hazırlıyordum kendime eşim geç geliyordu gelince yiyordu. Mutlaka zeytinyağlı sebzem etim olmalı benim. O da güzel güzel dıyuyordu hayatından memnundu.
Şimdi evdeyim bebeğim var o düzeni oturtamıyorum. Her gün yemek hazır olmuyor. Hele ilk zamanlar çok daha fazla zorlanıyordum. Sen geldiğinde yemek yapar mısın diyorum bütün gün çalışıyorum nasıl yapayım yoruluyorum akşam uzanmak istiyorum diyor.
Bu erkeklere mi merhamet gösterelim acaba
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…