menemen olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mercimek çorbasi pişerken uzerinde biriken köpükleri alirsanız gaz yapmaz.

Cocuga alistirir gibi alistirmalisiniz. Mesela salcali makarna mi istedi evet yapin ama yanina sebze, yogurt koyun. Bir yemez iki yemez ucuncude alisir. Surekli et, tavuk kuru kuru yenmez

evlendikten sonra artik esler birbirinin duzenine alisiyor. ben evlendigimde de esim surekli tavuk pilav yiyormus. ben israrla sebze yemegi yapmaya devam ettim. hic istemezse etli sebze yemegi yapin. simdiden alistirmasaniz cocugunuz ne yiyecek? zaten surekli lifsiz proteinli gida yemek kanser riskini de artiriyor. hic sebze yemeyen esim artik fasulte, patlican, kabak, kereviz hepsini yiyor. cocuklarin beslenmesine bile koyuyorum. basta zor olur ama sonra siz rahat edersiniz. mesela basta haftada bir yapin, sonra yavas yavas artirin.

Cidden dahiyane bir fikirmis bizim aklimiza hic gelmemisti kocayi sebzeye kademeli alistirma.

Ay cok zorr bir durum.Insallah benimkiler boyle devam ederler cunku 28 aylik olucaklar tum sebzeleri geri cevirmeden yiyorlar hatta tüm meyveleri delicesine seviyolar ham muşmulayi bile ama iyice farkina vardiklarinda babalari gibi secici olular mi bilemedim.Ben sebzeciyim umarim beni ornek alirlar.

Menemeni yumurtasız yapıyordur. Biz sadece soğan ve domatesle yapıyoruz birde toz acı biber çok güzel oluyor

Hayatı yenek olmuş .Bıraz allaha yönel de .Delimi ne ay

çalışmıyorum ama yediğimiz şeyler sürekli aynı, eşim sebze yemiyor. dün köfte yedik ondan önceki gün tavuk tava yaptım ondan önce yine tavuk sote vardı hep böyle şeyler
Sebze yemese de bakliyat da mı yemiyor? Sebzesiz ev düşünemiyorum çok sağlıksız besleniyorsunuz bende buna takıldım

küçük bi mesele ama aranızda inat olmuş resmen. madem iki ayrı çeşit yapmaya erinmiyorsunuz bi sizin sevdiğiniz bi eşinizin sevdiğinden menü yapın, azar azar yersiniz, aynı da olur.
tavuk sotenin yanına sebze mis olur yani.

Menemeni yumurtasız yapıyordur. Biz sadece soğan ve domatesle yapıyoruz birde toz acı biber çok güzel oluyor
ıyıde menemen yumurtalı olur
sızın yaptıgınız domates sote gıbı bırsey oluyor yumurtasız menemen etsiz kebap-fasulyesız fasulye - yogurtsuz ayran gıbıdır

Yemeği nasıl olsa yapıyorsunuz .salçalı makarna yapsanız nolurdu adamın canı istemiş

Bu sorularınızla sizi anneme benzettim Çocukken sorardı şu yemeği yapıyım mı diye. Yap diyince ama yok sıcakta yenmez o şunu yapıyım der yine kendi bildiğini yapardı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…