menemen olayı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim evliliğimizin ilk zamanlarında çok yemek seçerdi zamanla alıştı. (Yaptığım yemeğide beğenmediği zaman hep dısardan pahali pahali şeyler söylemiştim 🙂)Ona ne yapayım diye sorsam çocuk menüsü gibi şeyler ister . Sabah aksam tost patates kızartması köfte sucuk sosis vs .
Eşimde menemeni çok sever bende yumurtalı şeyleri pek sevmem çok nadir yerim zorunda olduğum için . Yeni evliyken pazar kahvaltısı yapacağız birsuru şey hazırlamıştım neden menemen yapmadın diye söylenmeye nazlanmaya başlamıştı bende çöp poşetini alıp elime sofrada ne var ne yoksa dökmüştüm o sinirle Allah affetsin .Sonra bir sessizlik esimde hayatı sorgulama şimdi önüne ne koyarsam yer . Bu arada insanın zamanla damak zevkleride degisiyor sanki ben sevmem diyip kestirip attığını zamanla aaa bu çok guzel birseymis arada yap bari bundan yiyelim diyor(kabak tatlısı 😀) Bir tek karnabahar yemiyor bende çok severim onun dışında sıkıntı yok şimdilik. Bu konu beni biraz acıktırdı sanki 😅

evde bir sürü kaynanamın gönderdiği domatesli konserveler var. bugün menemen yapacaktım, eşim aşırı yemek seçen birisi ama bunu da fazla sevmese de gayet de yiyordu ve zaten aylardır yapmıyordum.

ben o işteyken yazdım menemen ayran yapıcam ekmek al diye o da ekmeği alıyorum yazmış. bende hemen kavanozu açtım gelmeden pişsin diye iki dkda koyuverdim. o da yazmış ki başka bişey yap diye. bende ama açtım yazdım. hala diyor ki salçalı makarna olsa. (bu sosla makarna da yemiyor salçalı olacak)

bende dedim ki tamam ben bunu yiyim sana köfte yapıyım dondurucu da köfte var . o da her gün köfte yiyecek değilim ben kendim yemeğimi yaparım yazdı. bunu diyen insan her gün tavuk ve türevlerini yiyor. bugün de hazır tavuk döner almış gelmiş. köfteyi de dün yedik.

neyse olay bu da ben bu adamın böyle basit şeylerde bana düşman gibi kesilip hiçbir şekilde konuşmamasına deli oluyorum. böyle basit şeyleri uzatıyor. o sessiz kaldıkça benim içimde acayip bir öfke oluyor. bastırmaya çalışıyorum. bende bir iki bişey desemde onunla fazla konuşmuyorum. ama en son patlak veriyor ve ağlıyorum lanet olası huyum. bu huyumdan ben nasıl vazgeçicem. gerçi ben normalde bu kadar ağlamazdım belki de üzerimde bir tür psikolojik baskı oluyor anlayamadım gitti.

bir de o bana karşı kötü olsa bile ben onun yanında oluyorum mesela işinde birşey olsa onun siniriyle gelse bana çatsa ben anlayışlı oluyorum. aynı şeyi ondan da bekliyorum ama o en basit şeylerde bana öfkeli davranan biri malesef.
Adamin anasina sorsan sacimi supurge ettim der ama Sebze yemeye alıştırmamış adamı. Çocuk gibi kaç yaşına gelmiş hala yemek seçiyor.

Eşim evliliğimizin ilk zamanlarında çok yemek seçerdi zamanla alıştı. (Yaptığım yemeğide beğenmediği zaman hep dısardan pahali pahali şeyler söylemiştim 🙂)Ona ne yapayım diye sorsam çocuk menüsü gibi şeyler ister . Sabah aksam tost patates kızartması köfte sucuk sosis vs .
Eşimde menemeni çok sever bende yumurtalı şeyleri pek sevmem çok nadir yerim zorunda olduğum için . Yeni evliyken pazar kahvaltısı yapacağız birsuru şey hazırlamıştım neden menemen yapmadın diye söylenmeye nazlanmaya başlamıştı bende çöp poşetini alıp elime sofrada ne var ne yoksa dökmüştüm o sinirle Allah affetsin .Sonra bir sessizlik esimde hayatı sorgulama şimdi önüne ne koyarsam yer . Bu arada insanın zamanla damak zevkleride degisiyor sanki ben sevmem diyip kestirip attığını zamanla aaa bu çok guzel birseymis arada yap bari bundan yiyelim diyor(kabak tatlısı 😀) Bir tek karnabahar yemiyor bende çok severim onun dışında sıkıntı yok şimdilik. Bu konu beni biraz acıktırdı sanki 😅
Sadece bir makarna ya da menemen isteyen adamlara bunu neden yapıyorsunuz.. :kk77: adam el açması börek mi istedi ki..:işsiz:
Bütün yemekleri çöpe atmak nedir ? Eş kişisinin canım bunu istedi yapar mısın demesi gayet normal bir şey. Ne versem onu yiyor önüne ne koysam yiyor “ne övünülesi ama” :lülülü:

Sadece bir makarna ya da menemen isteyen adamlara bunu neden yapıyorsunuz.. :kk77: adam el açması börek mi istedi ki..:işsiz:
Bütün yemekleri çöpe atmak nedir ? Eş kişisinin canım bunu istedi yapar mısın demesi gayet normal bir şey. Ne versem onu yiyor önüne ne koysam yiyor “ne övünülesi ama” :lülülü:
Evet öyle çünkü bebek tedavisi görüyoruz ve eşimin değerleri düşük sağlıklı beslenmesi, beslenmemiz gerekiyor. Yeri gelir el açması börekte yer makarnada et ve sebzede konu yapmak veya yapmamak degil hanımefendi.

Evet öyle çünkü bebek tedavisi görüyoruz ve eşimin değerleri düşük sağlıklı beslenmesi, beslenmemiz gerekiyor. Yeri gelir el açması börekte yer makarnada et ve sebzede konu yapmak veya yapmamak degil hanımefendi.
Yeni evliyken yaptığınız pazar kahvaltısında da mı bebek tedavisi görüyordunuz? Eşime ben de şunu bunu yapsaydın derim, o da der. Çöpe dökme atma gafletinde bulunsa kendini aile mahkemesinin önünde bulurdu. Saf şımarıklık.

Yılanın başını küçükken ezeceksin 😆😆 şaka bir yana kimse durduk yere bunu pişirir misin diye sorana bu tavrı sergilemez. Yorulmuş yemek çıkarmışsın adam burun kıvırıyor şunu yapsaydın 😒 insanın başından kaynar su dökülüyor. Yoksa börek de istese yapılır her şey yapılır. Eşimiz onlar. Mesele nasıl istediği ve nasıl dile getirdiği. Sanırım evli değilsin daha 😅

Yılanın başını küçükken ezeceksin 😆😆 şaka bir yana kimse durduk yere bunu pişirir misin diye sorana bu tavrı sergilemez. Yorulmuş yemek çıkarmışsın adam burun kıvırıyor şunu yapsaydın 😒 insanın başından kaynar su dökülüyor. Yoksa börek de istese yapılır her şey yapılır. Eşimiz onlar. Mesele nasıl istediği ve nasıl dile getirdiği. Sanırım evli değilsin daha 😅
Değilim ama çok izlerim herkesi, çevremi.. ben sadece sofrayı çöpe atmaya takıldım. Günah boyutu değilde gerçekten şımarıklık. Ortada bir şey yok adam sadece keşke Menemen olsaydı demiş. Menemennnnn:anne:

Değilim ama çok izlerim herkesi, çevremi.. ben sadece sofrayı çöpe atmaya takıldım. Günah boyutu değilde gerçekten şımarıklık. Ortada bir şey yok adam sadece keşke Menemen olsaydı demiş. Menemennnnn:anne:
Benzerini ben de yapmıştım 🙈 insan durduk yere yapmaz bunu. Söyleyiş tavrında bir şey vardır illaki ve şunu söyleyebilirim ki yemek beğenmeyen, yemeğe kusur bulan erkek çok yıpratıcı oluyor gerçekten. Bir ömrü beraber geçiriyorsun ve birbirini mecbur ölçüp tartiyorsun. Önüne ne koysam yiyor cümlesi çok büyük nimet Allah aksini kimseye yaşatmasın çok yıpratıcı.😐

Benzerini ben de yapmıştım 🙈 insan durduk yere yapmaz bunu. Söyleyiş tavrında bir şey vardır illaki ve şunu söyleyebilirim ki yemek beğenmeyen, yemeğe kusur bulan erkek çok yıpratıcı oluyor gerçekten. Bir ömrü beraber geçiriyorsun ve birbirini mecbur ölçüp tartiyorsun. Önüne ne koysam yiyor cümlesi çok büyük nimet Allah aksini kimseye yaşatmasın çok yıpratıcı.😐
Umarım sizin dediğiniz gibi bir herifim olur benimde :KK50: ayyy inşallaaahhh 🤎🧿

Yeni evliyken yaptığınız pazar kahvaltısında da mı bebek tedavisi görüyordunuz? Eşime ben de şunu bunu yapsaydın derim, o da der. Çöpe dökme atma gafletinde bulunsa kendini aile mahkemesinin önünde bulurdu. Saf şımarıklık.
Yok hayır ama eşimin genel olarak memnuniyetsiz tavırlarından dolayı bir anlık sinirle yapmıstım . Ama iyiki yapmışım sonra birdaha o şekilde tavrı olmadı mesela eline sağlık demeyi de alışkanlık haline getirdi .
Evet kesinlikle yoksa canim o benim feda olsun ona makarnalar menemenler hiçte gocunmam yapmaktan söyleme tavrına dikkat ettiği sürece 🥰 teşekkür ederim beni anladığınız için 🌸

Diyorum ki ne alaka şimdi şehit kubilay

Kk da beklenmedik konu nihayetinde, o sebepten girmiştim 🤷

Umarım sizin dediğiniz gibi bir herifim olur benimde :KK50: ayyy inşallaaahhh 🤎🧿
İnşallah. Yeri geldiğinde göz dağı vermek lazım. Ben annesinden de güç aldı herhalde sofradaki bir yemek için birkaç kere bu olmamış, bir tuhaf falan dedi ama yani sinirim bozuldu tabağı aldığım gibi çöpe bastım Allah affetsin. Yeni evliydik ben çok fevriyimdir aslında ama törpüledim damarıma basilmazsa şeker gibi insanım. O günden sonra yemeği ben eleştirmezsem ya da sormazsam yorum yapmaz, begenmezse yemez ama abuk subuk da konuşmaz. Ben de anlarım zaten neyi yer yemez, beğenir beğenmez 9 yıl oldu 😅 ilk yıllar bu yüzden zor geçiyor birbirinin huyunu anlamaya çalışıyorsun yorucu tabii 😅

Yani bilemedim menemen akşam yemeği değildir benim gözümde. Madem sadece tavuk yiyor hergün tavuk yapın ama akşam yemeği gibi yapın sizde. Belkide ben gereksiz merhametliyimdir bilmiyorum. Eşim o kadar yoruluyor ki iş yerinde önüne menemen koymaya vicdanım elvermez.
Sanki benim Kv yazmış :) onun sesiyle okudum resmen :):):)

Birde kış mevsiminde. Lahana mevsimi sar bir tencere ye 2 gün yapıştır yanınada bir mercimek çorbası. Mis gibi zeytinyağlı pırasa. Bol portakallı kereviz. Ispanak ister salçalı ister yumurtalı bas üstüne sarımsaklı yoğurdu. Balık mevsimi al bir kilo hamsi çevir tavada birde salata oldu bitti. Köftemi yap yanına bir patates püresi. Brokoli karnabahar havuç soğan patates sarımsak koy tencereye bir tur döndür koy üzerine suyu bol zerdeçal blendrla oldu bitti.
Menüler güzel ama lahana ve pırasa gibi yemeklerin yanına mercimek çorbası yapmayın gaz sancısı yapar.🙃😉 nacizane....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X