• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Menfaatçi insanlar

Direk yüzüne yüzüne ne mal olduğunu vur. Ve muhattap olma böyle insani katbedersen kazanmış olursun

Geldiginde mutlaka sizde mi kaliyor? Onun gelecegi gune onceden arkadasimla bulusma ayarlardim ya da islerim var derdim ve aksam da gec gelirdim. Bisey diyeyim mi? Bu konularda kendini asla ama asla mecbur hissetme. Kendini kullandirtma!Benim de cok naif davrandigim bir kuzenim vardi, bir gun incir cekirdegini doldurmayacak bir sebepten beni o kadar kirdi ki. O zaman hakkimi bile arayamamistim, aglamistim sadece. Simdiki aklim olsa var ya.. neyse. Ve sonra ne oldu, uzerinden uc dort yil gecti, ne ararim ne sorarim. asla. Zaten ayri sehirlerdeyiz. Bir iki kere aile ziyaretinde denk geldik nasilsin iyi misin uc cumle bitti gitti. Cunku kendisi benim icin hicbirsey ifade etmiyor artik. Akrabam olmasi hicbirseyi degistirmiyor.

Bana tercih ettiğin kişi destek olsun sana diyeceksiniz o söz yapan kuzenle de bu kuzeninizle de anasıyla da konusmazdim . Çok çok ayıp. Eteginizdeki taşları bir bir dökün. İşini gördürüp gidecek başkasının sözüne gidecek geri yuzsuzce sizden yardım mi isteyecek yani. Akrabalık bir yere kadar bu akrep olmuş ezin kafasını gitsin.

Birkaç hafta önce kuzenim memleketten yaşadığım şehire geldi, her ay psikoloğa geliyor. Ve geldiği her ay abartısız gün boyu gezdirip eğlendiriyorum.

En son 10 gün önce teyzemle geldi. Haftasına benim sözüm vardı ve o telaşlarımda yine gezdik eğlendik. Benim ona cok yardımcı olduğumu, haftaya da sözüm için geleceğini söyledi. Fotoğraflarınızı ben çekicem ( kendisi fotoğrafçı) , kahveleri ben yapıcam özeniyorum dedi. Tamam dedim sözleştik sevindim bende.

Yıllardır konuşmadığımız diğer teyzemin kızı da eylülde olmasına rağmen sözünü o gün yaptı memlekette. Sırf buraya hiçbir akrabam gelmesin diye. Evet akrabalarım gelmedi. O söz veren kuzenim de hiçbir şey demeden diğer kuzenin sözüne gitti. Bir de nispet yapar gibi boy boy fotoğraf koydu her yere.

Sözün ertesi günü teyzem aradı. Kuzenimin kursta olduğunu o yüzden söze gelemediklerini söyledi. Halbuki ben fotoğrafları gördüm, o tercihini yapmıştı ve yalana gerek yoktu. Dürüst olup gittiğini söylese hiç önemli değil.

Şimdi arkadaşlar teyzem yine aradı. Kuzenim birkac hafta sonrasına randevu alacakmış. Ben kendimi kullanılmış gibi hissediyorum. Her ay gelip işini görüp gidiyor sonra da ne arıyor ne soruyor. Ama buradayken cok samimi. Ki artık yapmacık olduğunu düşünüyorum.

Sizce nasıl davranabilirim bu durum karşısında ?

Tatildeyim diyiverin
Ya da en iyisi siz böyle böyle yapıyorsunuz ben de aptal değilim diyin.

Ben olsam direk soylerim. Gitsin diger kuzenin oldugu yerden bir doktor bulsun kendine derim. Konuşmazsa da konusmasin. Oyle de konuşmuyor boyle de nasil olsa.

Açık açık söylerdim ben olsam eğip bükmeden.Onların önceliği diğer kuzenken sizin önceliğiniz onlar olmasın.Bir de söyleyince teyzenizin size cephe alması da tamamen suç bastırma gibi.

İl dışında olacağınızı söyleyin gelip sizde kalamasınlar. Resmen kullanıyorlar sizi. Aptal olmadığınızı bi an önce gösterin

Güzel bir otelin sayfasini atin onlara. "Safım otelinin" ismi "maymun gözünü acti" artik deyin ve kapatin :)

Birkaç hafta önce kuzenim memleketten yaşadığım şehire geldi, her ay psikoloğa geliyor. Ve geldiği her ay abartısız gün boyu gezdirip eğlendiriyorum.

En son 10 gün önce teyzemle geldi. Haftasına benim sözüm vardı ve o telaşlarımda yine gezdik eğlendik. Benim ona cok yardımcı olduğumu, haftaya da sözüm için geleceğini söyledi. Fotoğraflarınızı ben çekicem ( kendisi fotoğrafçı) , kahveleri ben yapıcam özeniyorum dedi. Tamam dedim sözleştik sevindim bende.

Yıllardır konuşmadığımız diğer teyzemin kızı da eylülde olmasına rağmen sözünü o gün yaptı memlekette. Sırf buraya hiçbir akrabam gelmesin diye. Evet akrabalarım gelmedi. O söz veren kuzenim de hiçbir şey demeden diğer kuzenin sözüne gitti. Bir de nispet yapar gibi boy boy fotoğraf koydu her yere.

Sözün ertesi günü teyzem aradı. Kuzenimin kursta olduğunu o yüzden söze gelemediklerini söyledi. Halbuki ben fotoğrafları gördüm, o tercihini yapmıştı ve yalana gerek yoktu. Dürüst olup gittiğini söylese hiç önemli değil.

Şimdi arkadaşlar teyzem yine aradı. Kuzenim birkac hafta sonrasına randevu alacakmış. Ben kendimi kullanılmış gibi hissediyorum. Her ay gelip işini görüp gidiyor sonra da ne arıyor ne soruyor. Ama buradayken cok samimi. Ki artık yapmacık olduğunu düşünüyorum.

Sizce nasıl davranabilirim bu durum karşısında ?

Sehir disina cikmam gerekiyor. Ben yokum dersiniz tam son sabah.

Ara ve deki kusura bakma teyze, ben size çok gücendim, bana söz verdi fotoğraflar için ama beni yarı yolda bıraktı, ben sizlerle bu kadar ilgiliyken bide gelmemeniz çok gücüme gitti, benimde artık kimseyle ilgilenecek hevesim kalmadı. Kendi işlerimi sizin randevularınız için hep erteledim, artık işlerinizi kendiniz halledin, Allah’a emanet olun ikinizde teyze. :)

Kuzeninizin gerçekten psikolojisi bozuk sanırım bu kadar rahat davranabildiğine göre... Mesafeli olun soğuk konuşun, hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını gösterin...

Kendinize daha fazla ayıp ettirmeyin yaaa:/
İşini görüp yönünü çevirmiş ve hala işini gördürmeye devam edecek yüzsüz yüzsüz analı kızlı..

Şimdilerde yeni moda böyle.... Kişiler bir aradayken cok samimi,yanından gidince arkasına bile bakmayan,nasılsın demeyen,sadece işleri düştüğünde arayan soran,samimiyetin dozunu artırıp,işleri bittiginde soguk mesafeli bir arkadaşlıkmış gibi davranan, dost yüzlü yalancılar...hakettiginden fazlasını verme...

Aşırı pasifsiniz. Demediniz mi fotoğrafları gördüm diye? Önemli değil falan demişsinizdir allah bilir
Biraz hayır demeyi öğrenin lütfen hayatta
Ne biçim kuzenleriniz var, bıçak gibi keseceksiniz iletişiminizi gerekirse. Herkese hak ettiği kadar değer

Ben bu konuyu acmazdim bile...
Olduğu gibi devam ederdim.

Sizi kirdiklarini belli etmeyin. Vakti zamani gelince sizde aynisini yaparsiniz.

Siz niye en başından tavrınızı göstermediniz ki? Söz vermiş olmasa yanındakine gitmesi daha mantıklı diyeceğim ama söz verip bu sözü yalandan bahaneyle tutmayan birine yapılacak tek şey yalanını yüzüne vurmaktır bence.

Müsait değili o günü diyin. Ben size güvenmiyorsan sizde bana güvenmeyin diyin.. en azından haber verebilirdi..

Back
X