• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Menopoza girince kadınlık biter mi?

lilika

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2025
199
357
18
40
41 yaşındayım. Menopoza şunun şurasında ne kaldı ki. Sanki menopoz herşeyin sonu, yaşlılık başlangıcı gibi. Neleri etkiliyor yada etkilemiyor paylaşır mısınız lütfen 😊

Illaki etkileceksiniz; vücudunuz bir değişim geçirecek, ruh hali de bundan ister istemez etkilenecek (işin uzmanı ile görüşüp bilgi almakta, takip etmekte fayda var) fakat kadınlık böyle bir şey değil, doğurmayan/doğuramayan insanlar kadından sayılmıyor mu yani? 😊
Kadınlık bambaşka bir olgu bence; zihin yapısı, karakter, duruş, vizyon, aura, enerji vs.

41 yaşındayım. Menopoza şunun şurasında ne kaldı ki. Sanki menopoz herşeyin sonu, yaşlılık başlangıcı gibi. Neleri etkiliyor yada etkilemiyor paylaşır mısınız lütfen 😊
Erkek olacak değilsiniz ya menopoz sonrası. Neden bitsin? İnsan ömrü ortalama 80 yıl. 50de menopoza girseniz 30 yıl yaşlılık için çok fazla.

Konu için aşırı genç olduğumu düşünüyorum ama, neden kadınlık bitsin? Yani evet ruh hali değişir hormon dalgalanmaları olur ,sıcak basma terleme gibi. Onun dışında adet görmeyeceksin. Çocuk sahibi olma fikri varsa hala bişeyler yapabilirsin.. bunun yolu çaresi var.
41 yaş benim için menepoz yaşı değil.

Eski iş arkadaşlarımın çoğu bu yaş aralığındaydı ve hepsi 43-45 yaşına kadar regli görüyolardı.

Menepoza giren kadının diğer kadınlardan tek farkı doğurganlığının durması buna da yüzde yüz kimse imkansız diyemez. Menepozda olan birinin hamile kalmışlığını duydum gördüm.

Arkadaşımın annesi 56 yaşında hala regl oluyormuş 41 daha bir şey değil bence ya. Ayrıca kadinlik neden bitsin Jennifer Lopez 56 yaşında girdi mi girmedi mi bilmem tabi ama kadinlik hiç bitecek gibi durmuyor onda 😅

Arkadaşımın annesi 56 yaşında hala regl oluyormuş 41 daha bir şey değil bence ya. Ayrıca kadinlik neden bitsin Jennifer Lopez 56 yaşında girdi mi girmedi mi bilmem tabi ama kadinlik hiç bitecek gibi durmuyor onda 😅
Yukarıdaki bir uyeye göre sizin de üye adınızı değiştirmeniz lazim😬😬😬
Gece gece çattık bakalm

41 menapoz yaş değil hatta perimenapoz da pek değil😁😁Konuya geleyim 60 yaşında menapoz ol olma, kadın ol olma ne fark eder pert olmaya 20 belki 25 yıl kalmışken dert kadınlık/erkeklik değil, sağlık oluyor bence. 60lık annem var, derdi kilosu, sporu, beslenmesi, kemik kütlesi, gezmesi, turizmi...kısacası keyfi ve sağlığı😊menapoz da öcü değil, hayatın başka bir evresine geçiş. 55 yaşında çocuk sahibi olamamak en doğrusu, bir de o yaşlarda zaten enerjin azalıyor her ay her ay kan revanla uğraşmak tatsız. Kısacası doğal süreçler gayet doğru işliyor, bazı durumları bence kucaklamak gerek sevgiler😊😊😊

Kadınlığın bitmesi ne demek ben o kısmı anlamadım kukun kapanmadığına göre 🧐

Menopoza girince kadınlık biter mi?

Siz kadınlığı regle doğurganlığa bağlarsanız size göre elbette biter ama kadın olmak demek regl ve doğurganlık değildir, hiç regl olmayanlar veya yeterli yumurta üretemeyenler kadın değil mi?

2 yıldır regl olmuyorum, sağlıklı ve dengeli beslenir, herhangi bir sporla ilgilenir, en basitinden yürüyüşü yaşam biçimi haline getirirseniz, düzenli doktor kontrollerinizi yaptırırsanız, menopoz sinir yapar, depresyona sokar, menopoz çok kötü bir şey kadınlığım biter demezseniz menopoz korkunç bir şey değildir, nasıl ki regl kadınların hayatındaki olağan bir durum, menopoz da öyle.
Beslenmenize, uykunuza, sporunuza özen gösterirseniz vücudunuz sağlıklı yaşlanır, kendinizi yaşlılık psikolojisine sokmazsanız da ruhunuz sağlıklı kalır.

Kadın olmayı yalnızca doğurmaya indirgiyorsanız evet biter.
Ama kadınlık böyle basit bir şey değil.

Back
X