- 9 Ocak 2020
- 204
- 144
- 53
- Konu Sahibi komiklikyapma
-
Sağlıklı olmanıza sevindimBen akraba evliliginden dogma bir kiz çocugum saglamim teşekkurler
Bende mallar bölünmesin diye yapıldığını biliyorum yani öyle duydum ama, değer mi eğer tek amaç buysa diye merak ediyorum.Eskiden çok oluyormuş. Bu dönemde çok nadir diye düşünüyorum. Eskiler maddi ve manevi düşünerek diretiyormuş. Çıkar evliliği çoğunlukla.
Sağlıklı olmanıza sevindim☺
Herkeste sebep bu değil tabii ki. Yapanlarda tabii ki Değmez asıl ozaman daha çok karışır ortalık :) para için evlenen mirası 60 tan sonra anca görüyor.Bende mallar bölünmesin diye yapıldığını biliyorum yani öyle duydum ama, değer mi eğer tek amaç buysa diye merak ediyorum.
Bence de çok garip bir olay. Bizde de yeri yoktur. Yani onlar benim kardeslerim, abilerim, ablalarim gibiler. Akrabalarin birbirlerine sevgili gözüyle bakmalarina bende şaşkın şaşkın bakıyorum ve sadece bakmakla yetiniyorum. Dinimizce de bazi akrabalarla evlilil serbest. Tiptaki aciklamasi akrabalık bağlarından dogan evliliklerden dogma cocuklar aslinda akrabalik ilişki durumuna göre çocuk problemli doğmuyor aslinda akraba olmasalarda kan uyuşmazlığı ya da genlerdeki bazi problemlerden dolayi sorunlu olabiliyorlar.Birkaç kez denk geldim, hatta bu ara çok denk geliyorum bu konuya ve gerçekten merak ettiğim için sormak istiyorum.
Bazı aileler hep kendi akrabalarını birbirleriyle evlendiriyorlar, yani amca cocuklari, hala çocukları vs vs.
Biz mesela amca, hala,teyze, uzak bile olsa akraba çocuklarını kardeş olarak görerek yetiştik.belki kültürel bir farklılık olabilir.
Akraba evliliklerinde engelli çocuklar olma riski aşırı yüksek, bu riski nasıl göze alabiliyorlar? Mesela bir iki istisna aşık oldu diyelim ama sülalece bu şekilde evlilik yapanlara denk geldim.
Ben mesela bir çocuk dünyaya getireceksem en ufak ona zararı dokunacagini bildiğim birsey yapamam, sanki doğacak çocuklarına haksızlık yapıyorlar gibi geliyor.
Acaba bu riski bilmiyorlar mi? Yada amac ne mesela? Gerçekten merakımdan soruyorum. Belki de ben kültürel olarak farklı olduğum için çok garipsiyorumdur siz ne düşünüyorsunuz?
Yani gerçekten sevindim birseyiniz olmamasina, amca hala teyze farketmez , 1. Derece akrabalarda sıkıntı oluyor. Mesela diyelim ki şeker hastaligi dedenizde vardi, torunlara da çekinik olarak geçen gen o iki torun evlenince ilerde şeker hastalığı olabilecek bir çocuk dünyaya getirmiş oluyorlar.Kardeşimde saglam..
Genellikle amca cocuklarinda sanirim problem oluyor ama cevremde amca cocuguyla evlenen de var onlarin cocuklari da saglam
Ben evlenemem asla kuzendir sonuçta ama annemler evlenmişler. Cok asık olduk bla bla bla
Ya birbirini tanimayan insanlarda bile baskın hastalık genleri ortaksa sorun olabiliyor, ben sadece bunu bile bile mi evleniyorlar onu merak ediyorum. Özellikle ask evliliği dışında, ayni ailede birden çok akraba evliliğini garipsiyorum.Bence de çok garip bir olay. Bizde de yeri yoktur. Yani onlar benim kardeslerim, abilerim, ablalarim gibiler. Akrabalarin birbirlerine sevgili gözüyle bakmalarina bende şaşkın şaşkın bakıyorum ve sadece bakmakla yetiniyorum. Dinimizce de bazi akrabalarla evlilil serbest. Tiptaki aciklamasi akrabalık bağlarından dogan evliliklerden dogma cocuklar aslinda akrabalik ilişki durumuna göre çocuk problemli doğmuyor aslinda akraba olmasalarda kan uyuşmazlığı ya da genlerdeki bazi problemlerden dolayi sorunlu olabiliyorlar.
Yani gerçekten sevindim birseyiniz olmamasina, amca hala teyze farketmez , 1. Derece akrabalarda sıkıntı oluyor. Mesela diyelim ki şeker hastaligi dedenizde vardi, torunlara da çekinik olarak geçen gen o iki torun evlenince ilerde şeker hastalığı olabilecek bir çocuk dünyaya getirmiş oluyorlar.
Bu basit bir ornek aslında, engelli dogma yada daha kötü hastalıklar da Allah korusun olabilirdi. Ben sadece bu konuda belki bilgileri eksikdir diye düşünüyorum. Birkac komsuda denk geldim Arastirmak istedim.
Bunu da duydum ama, aile niye evlendiriyo onu anlamiyorum, mesela akrabayla degil, sevdigiyle evlense mesela? Ne değişir ki, amac evlendirmek.Aile baskısı ile evleniyorlar. Cahillik..
Aslında merak ettiğim sey direk bu, ne demek o mesela yabancıya giden ne onu merak ediyorum. Kızımız var diyelim yabanciyla evlendi ne oluyor kiYabanciya gitmesin diye diye bizim sulaleyi hep akrabalrla evlendirmişler.
Bizim nesil bozdu işi kimse akrabayla evlenmedi allahtan
Doğulularda Daha çok var Para içindir kesinBunu da duydum ama, aile niye evlendiriyo onu anlamiyorum, mesela akrabayla degil, sevdigiyle evlense mesela? Ne değişir ki, amac evlendirmek.
Bende mal mulk ve kız yabanciya gitmesin, evlenirse geri ayrılıp sıkıntı yasamasin vs diye duydum, ama değermi sanmıyorum. Hicbirseyin garantisi yok ki ne mal mülk nede evlenince mutlu olunacağının. Olan engelli yada hasta çocuklara oluyor.Doğulularda Daha çok var Para içindir kesinMal mülk bölünmesin. Saçma sapan işler. Hadsizlik başka birşey değil...
Çocuğunuz var mi?Ben teyzemin oğluyla evliyim bir problem yok
Allah bagislasinEvet canım 4 aylıkra hamileyim şuan 2.nasipse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?