• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merak ettim, acaba bu kızın yerinde olsanız ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sebep ise su; balayından donuste bunlar yeni tutup dosedikleri evde yasamaya baslayinca ki birinci ya da ikinci gununde cocugun annesi ariyor ve yalnizbasina evde korktugunu soyluyor ve bende kalın diyor. Kız ise biz yeni evliyiz, beraber zaman gecirelim evimizde diyor. Cocuk ise annem hayatta oldugu surece biz oraya gidip kalacagiz, annemi yalniz birakamam diyor. haftanın 3-4 gunu seklinde. Tartisiyorlar, tartismadan sonra kız evi terkediyor, burasini tam net bilmiyorum ama cocuk ile annesi istanbula akrabalarinin yanina gidiyorlar. Cocuk kıza ordan msj atiyor, eger butun sartlarimi kabul edersen evlilik devam eder diyor. Kiz ise cok sinirleniyor ve evi bosaltiyor, annesinin evine donuyor. Cocuk 4 gun sonra ist dan donuyor ve bos evle karsilasiyor, soyledigine gore evi bos gorunce onun da kafasinda bu evlilik bitiyor. Bu arada evlenirken aileler isin icine girince kız, cocugun dedesinin hacı oldugunu ogrenmis, boyle seyler kıza tersmis, cocuk demis ki cocugumuza dini bilgiler ogretiriz vs kiz ise ben simdiden bunun hesabini mi yapicam sacmalik diyor. Evlenmeden once de bu konuyu konusmuslar, cocuk annem zaten kendisi istemez bizle kalmayı demis kıza.

Benim en cok burasi komigime gitti sanki dedenin katil oldugu ortaya cikmis ta oda tersmis gibi. kaydirigubbakcemile3
Dinen sart olan birsey baskalarina nasil ters gelir anlamam, yaparsin yapmazsin
o herkesin kendine kalmis ama baskasi da yapmis diye nasil yargilayabilirsin ki.
Ayrica her haciya gitmis te cok asiri dinli imanli diye birsey yok, benim kac tane gordugum
hacilar var ki agzindan kufur eksilmiyor, hac vazifelerini neden yaptilar bilmiyorlar sirf sart oldugu icin yaniii.

yok ya damadınki resmen köprüyü geçene kadar mantığı olmuş evlenmeden birşey söyleme evlendikten sonra şart koş benim dediğim gibi olmazsa evlilik yürümez de

büyük sözüme tövbe ama eşim bana evlenmeden önce söylemediği şeyleri evlendikten sonra evliliğin yürüme şartı olarak koysaydı tahminen ben de aynını yapardım

burada en büyük sorun yapılan saygısızlık bence bu saygısızlıktır çünkü asen evlenmeden bişi söyleme sonra da benle evli kalmak istiyorsan şartım bu de niye ıngiltere veliaht prensi mi bu arkadaş da evli kalmak bu kadar önemli olsun onla kız kendi şartını koymuş adam uymamış kendininkini dayatmış kız niye devam etsin onla kalmaya

ayrıca ben anlamıyorum benim anneannem de babannem de hep ayrı yaşadılar anneannem gerçi 65 yaşında vefat etti gençti ama babannem 85 ine kadar yaşadı ve dimdik bir kadındı po yaşında halen kendi işini yapar hergün yürür alışverişini yapardı

gelinlerine git sırayla kal diyenlere de benim evim kapım ayrı onlarınki ayrı ne kendi rahatımı bozarım ne onlarınkini derdi o da bilirdi aman ben korkuyorum gelin benle kalın demeyi ben de yaşlanacağım ama elden ayaktan düşmediğim müddetçe çocuklarımla yaşamayı düşünmem o ne öyle keyfi nedenlerle çocuğumun evliliğini bozayım olur mu öyle şey bu nasıl bir bencilliktir

hacı dede meselesine gelince bana da nmantıksız geldi ama kızın tam olarak anlatamadığı bişi mi vardı acaba mesela arada mezhep farklılığı varsa kız belki ona göre eğitim vermek istedi ya da belki aslında bildiğimiz dindar insanlardan değil dede yobaz kabul edilecek biri onla ilgili bir sorun olmuş olabilir

benim mesela annem 5 vakit namaz kılar ben dini bilgileri annemden alsın istiyorum çocuğum olunca en iyi o öğretir ama mesela benim eşimin dedesi kadın eli sıkmayacak kadar tutucu gelinleri ile bile aynı sofraya oturmazmış bir tek beni adamdan saydı da benimle aynı sofrada yemek yedi herkes duyunca şok geçirdi nasıl yani diye çocuğum ondan kadınlarla aynı sofrada yemek yememeyi öğrensin istemezdim mesela tamam onun istediği gibi davranırım mesela onlara giderken asla kısa etek felan giymiyorum üzerime biraz uzun birşeyler giyiyorum felan dede yaşlıdır rahatsız olmasın diye ama çocuğuma bunları öğrettirmem ben annem veya kayınvalidem dururken yani ordaki sorun belki böyle birşey

O kızın yerinde ben olsam bende aynı şeyi yapardımmm . . .
Bence tavrı gayet yerinde olmuş . . .Haklarında hayırlısı olur inşallah

hacı olayına bişi diyemicem
herkesin dini görüşü kendisinedir
ama farklı inançta olanların ileriki dönemlerde sorun yaşadıklarına şahit oluyorum
k.v ile birlikte oturmamak boşanma sebebimidir
bana göre de öyledir
sağlıklar yerinde olduğu sürece herkesin evi ayrı olmalıdır
ev ev üstüne olmaz

sinir oluyorum şu kaynanalara bitanade bende var r kırk yıldan sonra bize yerleşti neymişcanım korkuyomuş

İki tarafta karşılıklı anlayışsızlık göstermiş. Ama adam daha çok saçmalamış. Madem 3-4 gün annesinde kalacaklardı, neden daha önce söylememiş?

Evleniyorsun 2-3 hafta içinde ayrılıyorsun ne iş? Yuva kurmak ve aile hayatı bu kadar basit olmamalı. :olmaz:

yok ya damadınki resmen köprüyü geçene kadar mantığı olmuş evlenmeden birşey söyleme evlendikten sonra şart koş benim dediğim gibi olmazsa evlilik yürümez de

büyük sözüme tövbe ama eşim bana evlenmeden önce söylemediği şeyleri evlendikten sonra evliliğin yürüme şartı olarak koysaydı tahminen ben de aynını yapardım

burada en büyük sorun yapılan saygısızlık bence bu saygısızlıktır çünkü asen evlenmeden bişi söyleme sonra da benle evli kalmak istiyorsan şartım bu de niye İngiltere veliaht prensi mi bu arkadaş da evli kalmak bu kadar önemli olsun onla kız kendi şartını koymuş adam uymamış kendininkini dayatmış kız niye devam etsin onla kalmaya

ayrıca ben anlamıyorum benim anneannem de babannem de hep ayrı yaşadılar anneannem gerçi 65 yaşında vefat etti gençti ama babannem 85 ine kadar yaşadı ve dimdik bir kadındı po yaşında halen kendi işini yapar hergün yürür alışverişini yapardı

gelinlerine git sırayla kal diyenlere de benim evim kapım ayrı onlarınki ayrı ne kendi rahatımı bozarım ne onlarınkini derdi o da bilirdi aman ben korkuyorum gelin benle kalın demeyi ben de yaşlanacağım ama elden ayaktan düşmediğim müddetçe çocuklarımla yaşamayı düşünmem o ne öyle keyfi nedenlerle çocuğumun evliliğini bozayım olur mu öyle şey bu nasıl bir bencilliktir

hacı dede meselesine gelince bana da nmantıksız geldi ama kızın tam olarak anlatamadığı bişi mi vardı acaba mesela arada mezhep farklılığı varsa kız belki ona göre eğitim vermek istedi ya da belki aslında bildiğimiz dindar insanlardan değil dede yobaz kabul edilecek biri onla ilgili bir sorun olmuş olabilir

benim mesela annem 5 vakit namaz kılar ben dini bilgileri annemden alsın istiyorum çocuğum olunca en iyi o öğretir ama mesela benim eşimin dedesi kadın eli sıkmayacak kadar tutucu gelinleri ile bile aynı sofraya oturmazmış bir tek beni adamdan saydı da benimle aynı sofrada yemek yedi herkes duyunca şok geçirdi nasıl yani diye çocuğum ondan kadınlarla aynı sofrada yemek yememeyi öğrensin istemezdim mesela tamam onun istediği gibi davranırım mesela onlara giderken asla kısa etek felan giymiyorum üzerime biraz uzun birşeyler giyiyorum felan dede yaşlıdır rahatsız olmasın diye ama çocuğuma bunları öğrettirmem ben annem veya kayınvalidem dururken yani ordaki sorun belki böyle birşey

valla yazınızı okuduktan sonra hiç yorum yapmama gerek yok dedim... çok doğru söylemişsiniz....

şimdii bunu önceden annemle kalmıcaz diyip yaptığı için kızı haklı görüorum önceden ddeseydii annemden ayrı olmaz oturulup düşünülürdü ama bence sadece bukadar değill..belkii başkaaa aşamayacakları sorunlarda olmuşturr...
pekiii bukadar şeyee annesi ne yapıyor kendini suçlu hissetmiyormu,kızla konuşmamışmıı,,keşkee annesi,eşi,kız oturup konuşup bi ortak nokta bulabilselerdii....

Back
X