Meraklı komsular

Masal the end

hem kırıcı hem kırılgan
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2008
593
61
123
36
Ankara
mrb arkadaşlar
2 hafta önce evımızı tasıdık.tasındıgımız apartamanda genelde herkes oldukça yaslı ve de meraklı :S
ev tasınırken sureklı gırıp çıkyorlar ona buna bakıyorlar soru soruyorlr vs. ama ev yerlesınce boyle kafalarına göre gırmezler dıye düşündum yanılmışım bugun karsı komşumdalarmış çıkarken kapımı çaldılar gazeteler vardı kapımın önunde lazmmı dıye sordular bende degıl alabılırsnz dedım neyse yerleştınmı dıye falan soruyorlar bnde evet yerleştım temızlık yapıyorm dedım hepsının gözler içerde ama egılmş kapıdan bakıyorlar bende hiç buyrun demedım çunku musaıt deıldım temızlık yapıodum evım dagınıktı... içlerınden bırı hemen daldı eve dıgerlerıde arkasından ya çok sınır oldum sonuçta incelıyolar heryerı lafları da bıtmıo yaslılar dıye sahte sahte sırıtmak zorunda kaldım birşey de dıyemedım ama çok çok sınırlendım....hiç oturun demedım musaıt oldugum bıgun oturmaya gelırsnz dedım anladılarmı bılemem :S ya ben mı abartıyorm acaba ??? hele karsı komsum felaket 40 lı yaslarda annesı ıle yasayan bı bayan her eve gırış çıkışımda kapıyı açıyo ınsan bu kadar mı meraklı olur ...

sizce ne yapmalıyım???nasıl bır tavır takınmalıyım yaslı oldukları için kırıcı olmakda istemıyorm...

onlar gelirse yüz vermesseniz haberli gelceklerse kabul etmessiniz çağırırlarsa gitmessiniz böylece samimiyet kurmamış olursunuz istemiyorsanız...

zaten samimi olabileceim yaştada değiller :)) ama ben buyrun bile demedim içeri daldılar müsait de deildim geri cevirerek kabalık mı etmiş olurdum acaba yaani misafir sevmediğimden istemediğimden değil ama bu şekil bana çok ter geldi yaptıkları ayıp bana göre....

Sen sen ol komşu konusunda iyimser olma hele böyle bi konuda net ve kesin ol kibarlığı boşver onlar kibarlık nedir biliyorlar mı ki bu halleriyle görmüş geçirmiş insanlar kendilerini bunları yapmayacak kadar bile yetişrememişler. Bende sinir olurum öyle insanlara işte... Tek çare ilk baştan tavır koymak

yasliysa yasli, ne fark eder yaa? bu sizin ozelinize girmeleri icin bir sebepmi?

bence hiccccc orali olma, belki arada bir gidip gelme olur ama bence ona bile gerek yok
nefret ederim merakli insanlara hic tahammulum yoktur, heleki baskalarinin ozelini didikleyenlere

Henüz onları tanımıyorsunuz tabiki sizi merak edecekler hem unutma insan insana gerek biliyorsun insanın kötü günleride oluyor bu teselli genel olarak komşudan geliyor siz gençler tabi hiç hastalanmıyacaksınız hiç kötü gününüzde olmayacak size değmeyen yılan bin yıl yaşasın merak etme birgün sende yaşlanacaksın ,neden yanlızım sorusuda sorma!

teyzecim konunun gençlikle yaşlılıkla ne ilgisi var.Siz komşularınıza çat kapı gider misiniz?O zaman kolay gelsin komşularınıza..Arkadaşın derdi ap ayrı bir konu..Kimse kimsenin evinin dağınık halini görmek zorunda deil.Dert dinlemekle ne alaka bı şimdi

bu yaşlı insanlar rahat geniş olur bazısıda çocuk gibi olur akranın gibi düşünmez onlar için eşya,düzen değil insan ilişkileri önemli

bu yaşlı insanlar rahat geniş olur bazısıda çocuk gibi olur akranın gibi düşünmez onlar için eşya,düzen değil insan ilişkileri önemli

orda burda dedikoduyu iyi becerirler ama..Filanın evine gittim şöyleydi böyleydi diye yedi mahalleye yaymaktan da geri kalmazlar

Ben bu konuda yaşlı-genç ayırmıyorum açıkçası..Bu terbiyeyle ilgili bir şey.
Ema1 seni de çocuk sahibi olmayı istememek başlığından tanıyorum ben _Lilium_ nickimi değiştirdim.Çok şaşırdım böyle demene sen çok mantıklı bir insansın

Yalnızlık başkadır bakarsın karşındaki sana sıcak davranır,sen de gidip gelmeye başlarsın ama bu resmen taciz.Karşındaki insan eğer arkadaş olmak istemiyorsa senin yalnızlığın onu ilgilendirmez ki..Herkes yalnız kalacak bir gün.Hepsi böyle taciz mi etsin komşularını

Arkadaşım bence bu konuda net ol kırılacaklar diye düşünme,madem onlar terbiye,görgü nedir bilmiyor sen de bu konuda restini çek baştan..Zaten hiç sevmem böyle vıcık vıcık komşuluk ilişkilerini,herkesin özeli var,müsait olup olmadığı zamanlar var..Her yaşama önce saygı duyulmalı

orda burda dedikoduyu iyi becerirler ama..Filanın evine gittim şöyleydi böyleydi diye yedi mahalleye yaymaktan da geri kalmazlar

hepsinin böyle olduğunu sandığın için mi komşu benden uzak olsun diyorsun onları tanımıyorsun ki ! Kötü günündede kapılarını çalmayacaksın o vakit,olaki senin dedikodunu yapacaklar ya!

hepsinin böyle olduğunu sandığın için mi komşu benden uzak olsun diyorsun onları tanımıyorsun ki ! Kötü günündede kapılarını çalmayacaksın o vakit,olaki senin dedikodunu yapacaklar ya!

konuyu ikili tartişmaya cevirmeyelim lütfen siz insanlarla içli dışlı olmayı seviyorsunuz bense mesafeden yanayım olay budur...

sende elma ile armudu birbirine karıştırmışsın aynı apartmanda yangın çıksa o vakit komşuya haber vermeme lüksün var mı?

sende elma ile armudu birbirine karıştırmışsın aynı apartmanda yangın çıksa o vakit komşuya haber vermeme lüksün var mı?

siz neden hala anlamamak ta ısrar ediyorsunuz yangınla ne alakası var yahu bilmiyorum hangi şehirde yaşıyorsunuz :26:ama inanın komşuluk ilişkileri size yanlış aşılanmış.yangın başka br mevzu,komşu da olsa samimiyetinin olmadığı insanların keşif yapar gibi davet edilmeden içeri girmeleri bambaşka bir konu..Lütfen benim komşum olmayın

heheh birilerinin kuyruk acisimi var acaba

terbiyesiz insanin yasi ne olursa olsun ne fark eder? komsu komsunun kulune muhtactir. ev alma komsu al gibi bir cok guzel atasozlerimiz vardir. amaaaa bazi komsularda vardirki kuyunu kazarlar, sen kotuysen sevinirler, seni rahatsiz etmek icin elinden geleni yaparlar vs vs..

boyle bir komsu icin soylememislerdir atalarimiz bu guzel sozleri sanirim. sen zaten karsidakini yeterince yakin hissediyorsan belli bir samimiyeti kuracaksin onunla, ama tek tarafli baskin olabilir mi?
sacma bazi sehirlerde ozellikle buyuk sehirlerde komsuluk filan bitmis durumda. cokta umurunuzda olmasin.

hee birde bu devirde artik millet akrabalaiyla gecinemezken bu kadar yabancilari neden tolere edeceksinizki? mesafe gerekli.

Tabi ki yok...O anda insanlık görevidir haber vermek..Ama alakası var mı ya da karıştırdığım nedir anlamadım :26:
Neyse ayrı görüşler diyelim,saygı duyuyorum..

Son düzenleme:
Son söz olarak tabiki bütün apartmanda yaşlı insanlarla samımi olamazsın, ama siz daha tanımadan olumsuz davranıyorsunuz buda sanırım insanı sevmek ve sevmemek ile alakalı tanışıpta oturup konuştum ama sevmedim yazsaydınız anlayış ile karşılayacaktım

bazı arkadaslar yanlış anladı beni sanırım...
tabiki komşu komşuya muhtactır ben evıme mısafır gelmesın yada bır ıhtıyacta bırbırımızn kapısını çalmayalım deemiyorum kı benım kızdııgım her giriş çıkısımda hepsının tek tek kapıya çıkması evıme hıç buyur etmeden gırılmesi (musaıt deıldım daha yataklarmz toplanmaış kahvaltı masamız duruyordu yanı )

yanı sadece fıkır almak istedım bu durumda nasıl tepkı vereyım kırıcı olmadan halledeym dıye... bırçok arkadasım da ne demek ıstedıgımı gayet net anlamış zaten...

Senın evıne ızınsız gırıyorlar musaıt mısın demıyorler ve sız ınsanları sevmektren bahsedıyorsunuuz.Eger ellerınde bı dılım kekle musaıt mısın dıye sorup gelmıs olsalardı konu sahıbı de rahatsız olmazdı hos..Ayrıca bak sen de dedın teyzecım,oturup konussaydın dıye oturamazdı cunku ıslerı vardı temızlık yapıyordu.Gercekten merak ettım sen boyle cat kapı gıder mısın?Ben can cıger cocukluk arkadasıma bıle gıderken kı kırk yılın bası gıderım,mutlaka haber verırım ınsan sevmekle alakası yok bu ısın.Lutfen artık sılkınelım ve kendımıze gelelım bıraz cagdas dusunelım...Saygılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…