Meraklı Kv

Mesela ne konuşursunuz insanlarla havadan sudan konuşurken? Gerçekten ailelerle nasıl diyalog kuruluyor merak ediyorum sizler yazınca.

Mesela ne konuşursunuz insanlarla havadan sudan konuşurken? Gerçekten ailelerle nasıl diyalog kuruluyor merak ediyorum sizler yazınca.
havadan sudan konuşmak başka, herşeyi didik didik ayrıntılı sormak başka. misal sohbet esnasında internet paketinden söz açılırsa biz de bu paketi kullanıyoruz gayet memnunuz vs. diye söylenebilir tabii ki, ya da laf oraya gelirse geçen gün markete gittim şunları aldım diye bahsedilebilir. devlet sırrı değil sonuçta :)konuşma doğal akışında ilerler. ama eve kim geldi, pazara hangi gün gittin kaç lira maaş yattı diye özellikle aranması kendimi sorgulanıyormuşum gibi hissettirir.

Biz yeni evliyken hep bugun ne pişirdiniz ne yediniz falan derlerdi. Neden et pişirmediniz falan. Ben internetde değisik tarifler gorup deneyince hep etli bol proteinli vitaminli şeyler denememi isterlerdi. Ben de eşime dedimki ben daha yeni yeni yemek yapmayi oğreniyorum. Belki birgun yapamiycam. Belki peynir ekmek yiycez ben çok rahatsiz oluyorum. Rahat olmak istiyorum dedim. Eşim olgunlukla karşiladi çunki gerçekden kendisi de farkederdi. Yalnizca yemek değildi konu. Sabah işe giderken aksam gelirken. Işde ne oldu gibi saatlerce goruntulu konuşurduk. Bizim ailemiz oyle değil. Hele akşam hiç aramazlar. Ama onlar gece 9 10 ararlardi.goruntulu. birimiz açmiyorsak diyerimizi ararlardi. 7 defa aramişliklari vardiki biz gorup birsey oldu heralde deyip telaşla aradik. Babasi tv seyrederek çekirdek çitliyordu aslinda çok severim onlari ama onlari şehirli kiz aldiniz oglunuzu elinizden alicak diye iyice korkutmuşlardi zamanla bazi ozelleri eşim de soylememeye başladi. Şimdi goruntulu arama 2-3 gunde bire indi. Saat de daha erkene. Zaman zaman tavirlarinizla anlatin. Kavga etmeyin. Sadece normal dille rahatsiz oldugun hususlari soyle eşine. Laf çarpitma. Bu kadar şeye ragmen bir kere bile laf çarpmişligim yok. O yuzden eşim de durumu normal yoldan anladi

Bunlar da röportaj yapmıyor zaten
Gidip internet bitti diyorlar kayınvalideye kadın da sonra soruyor ne oldu internet diye
Pazara gittim dersen ne aldın diyor
Bundan daha normal ne var bilmiyorum

Ben durduk yere bir şey sorulduğunu zannetmem. Konusu geçen şeyler üzerine muhabbet ilerliyor. Belki okumadınız öncesini ama konu sahibi nişanlıyken boş zaman buldukça aramış kayınvalidesini, gidip gelmekten şikayet ediyor şimdi kına gecesini bile kv evinde yapmayı uygun görüyordu sırf kendi akrabaları gelmesin diye. Zaten bütün evi o insanlar düzmüş. Eeee o kadar sıkı fıkı olup şimdi niye bu mesafe hem de arkadan işler çevirerek falan? Evet eşi ailesine düşkün biri ancak konu sahibi evlenene kadar bu durumu bal gibi kullanmış şimdi işi bittiği için dönelim arkamızı diyor. Ayıp bence.

Bazi arkadaslar eski konulardan girmiş
Tabii bastan iç içe olup sonra sınır koymak biraz zor da ne bileyim evin ici de insanin mahremidir hersey sorulmaz ki
Benim annem de yemek yedin mi ne yaptın diye sorar ama evli olsam sormazdi simdi yalnizim diye endiseleniyor ki ben de her gun konusmam
Tabii önyargı baska bir durum
Dun de bahsetmistim internetten videolara bakin diye ben de psikolog Tülay Kök 'ün sınırlar serisinin son videosunu izledim o da aile iliskileri ile ilgiliymis
Orada örneklerle anlatmış
Avantajindan faydalaniyorsan bir bedeli var, yok ben tek basina basimin caresine bakacagim.diyorsan onun da bedeli var
Yani ben aile apartmaninda oturmam ama esimin ailesi maddi destek versin diyorsan olmaz
Sizde de araba durumu olmus ki sanirim babaanneninmis
Ya esiniz arabayı kullanmasin ya da ödemeyi yapmasin kayinbabanin üstüne olunca diger kardesler de sizin ödediğiniz araba hakkında soz sahibi olacak yani ne istediginize net karar verip o şekilde hareket edin derim
Yine önceki gibi evin içinde olanlar hemen aileye yetiştirilmez diye düşünüyorum ama misal perde yikayacaktim derseniz o da sorabilir noldu perdeyi yikayabildin mi diye
Ben icli dışlı olmayi sevmediğim için kinayi kv evinde yapmazdim.mesela
Yaptiysam da onlara karisma hakki vermis olurdum ki sonradan kizmak yersiz
Bahsettiğim video serisini izlemenizi tavsiye ederim

Evet kendi de denge kuramamis anlattiklariniza bakarsak
Karsi tarafı umutlandirip yari yolda bırakmak gibi oluyor bu da
Isim.gorulene kadar mantigiyla...

Evet kendi de denge kuramamis anlattiklariniza bakarsak
Karsi tarafı umutlandirip yari yolda bırakmak gibi oluyor bu da
Isim.gorulene kadar mantigiyla...
Kızdığımız nokta tamamen o zaten. Yoksa her ailenin dinamiği farklıdır kimi 10 günde bir gider kimi 3 günde bir arar. Konu sahibi kendine hayatı zindan ediyor. Evlenmeden önce akrabalarına takılıyordu evlenip onlardan kurtuluyorum diyordu, evlendiği an kayınvalide başladı. Arada kızkardeşi dert ediyor. Annesi ve babasının adını davetiyeye yazdırmayacak kadar sinirliydi geçenlerde annesini kendine yakın bir eve taşıyıp faturalarını ödemekten bahsediyordu. Defalarca ona yardım alması gerektiğini söyledi burada psikolog arkadaşlar bile. Öyle videoyla falan da değil birebir terapi almalı. Yoksa gerçekten eşi pes edecek ve yazık olacak.

Eşinin kvyi uyarması lazım bence bukadar arama rahatsız oluyoruz diye yani uygun bi dille söylemeli tabiki çok rahatsız edici gerçekden

Cok karisik cidden
simdi insan kendi ailesine nasil davraniyrosa es ailesine de esit davranmali yani ailem de ailem ama kayinaile kötü aman uzak dursunlar olayi yanlış bir önyargı
simdi empati kuruyorum ben de ic ice iliskileri sevmem ama tumden aileleri yok saymak da yanlis mesela evlendigimde kv yakinsa annemden önce onu ararim bazi konularda çünkü annem uzaktan yardimci olamaz gibi... her gun gitmezsin haftada bir gider gorusursun
Bir de 2 saat oturmakla sıkılmaz insan aman havadan sudan konus yap bi cay otur lak lak et zaman gecer zaten :)eger bahsettiğiniz gibiyse psikologa gitmeli ki yorumlarin birinde onu da önerdim

Bacım araba işi bile adam bekarken babannesını üzerine engelli ailesı olarak 80 bıne araç alınmış. Adam o arabayı tek başına almamış babasıda vermış yarı yarıya belkıde çoğunu verdı söyledık o kadar çünkü adam babasına vermesının nedenını onlarında aracı dıyıp duruyordu. Ki engellı aracı zaten şu an satamaz bırıncı derece yakını olan babasına vermesının amacıda bu yoksa satarsa adam zaten ötv ödeyerek borca gırmış olacak. Babasına verıyor kı hem para verdıler hem satıp borç sahıbı olmayayım banada vermiyor aracı dıyıp duruyor yahu dedık o aracı sen kullanamazsın yasak yok anlamıyor takıntılı şurada kadın ınternetı soruyor ya arkadaş ders çalışıyor ondan soruyor eşide demiş. Kadın onu düşünüyor. Kadın her haltını almış evını dızmış kınasını yapmış ıyılığini düşünüyor ama yaranamadı. Gelmesın gıtmeyek aramayalım ıstıyor resmen dereyı geçene kadar yüzünü göstermeyip faydalanılmış. Eşide arama demış o da ıyı daha aramam demış ben o kadının yerınde olsam ettiğim tüm masrafın parasını çalıştığı an çatır çatır alırdım.

Iste kayinaile herseyi yaparken iyi, sorarken kötü işte bu yanlış bir nevi onlara bastan koz vermissin simdi de yan ciziyorsun
Bi de engelli araci da cok suistimale acik oldu keske kisinin kendisi haricinde kullanilmasa
Evlenmeden once alinmis ve aile harici kimse kullanamaz gayet doğru bir yaklaşım
Benim de bir arkadaşım da evlendi kayinpeder son model makam araci gibi arabasını verdi altlarina, haftada 1 gun istiyor diye "ama bizim arabamız degil ki " oldu! Adamın haftada 1 kendi arabasini oglundan ödünç istemesi bile problem oldu
Yani bu tip insanlar var maalesef
Bu konuda da bastan kabul edilen bir durum varsa simdi istemiyorum demesi hos degil

Bu tarz aileler var çevremde cok rastladığım tipler genelde ogullarina çok duskun olanlar ya da ogullarinin buyudugunu kabullenemeyen olgun olmadigini dusunen ailer her seyi kontrol altinda tutmaya calışıyorlar kisaca guvenmiyorlar. Oyle ki oğlu bir yere gittiginde hangi yoldan gittin bu yoldan niye gittin su yoldan gidin diyeni de var bu durumda gelin cok ses cikarmayip saygisini elden birakmamak icin ses cikarmaz sonra is cok geziyorsunuz sunu niye aldiniz bunu alamazsiniza geldi bi tanidigima adam jendi parasiyla araba alamiyordu gezse cok feziyorlar cok para harciyorlara geldi. Esi rest cekip bi gun terk etti evi tum bu sacmaliklar yuzunden ailesi de aileyi uyarinca. Daha sonra korkup duzeldiler sizinkiler tam olarak nasil bilmiyorum ama izin vermeyin her seyi sormalarina ozeliniz her seyiniz suze kalsin sacma sapan yerlere variyor sonra olaylar

Ohoo hiç mi değişmez.
İş parasını yemeğe gelince canım kaynanam. Hem malını mülkünü yiyecek, hem gelip gitmeyecek. Kimse de salak değil.

Engelli aracı işini biliyorum kuzum bunun kuralları var. Aslında devlet bu konuda çok destek veriyor engelliler için ama dediğin gibi suistimal edenler var. Devlet ötv ile vergiden muaf tutmuş niye bu insanlar sosyalleşsin diye özünde hani diyorsun ya keşke engelliler kullansın onunda kuralları var engelli kendi aracını kullanamayacak durumdaysa aileden birinci derece gibi yakını alabiliyor yok kullanabılıyorsa araca belli şeyler monte edılıyor rahat kullansın diye. Kardeşim %99 engelli bundan 8 9 sene önce babam vasisi olarak aldı. Devlet engelli ailelerıne %90 ustu raporlulara aileden yakınları kullansın diye böyle bir bir ımkan vermış. Ama aıleden en yakını kullanabılır. Amaç engelli aılesı kullansın hemde engellı kişinin yararına kullanılsın. Yanı sadece ılla engellı adına kullanılsın değil anne babası gıbı yakınlarıda normalde kullansın lakin öyle bir hal aldı kı akrabalara verılıyor bı bakıyorsun dıdısının dıdısı kullanıyor. Şu an bır kere konu sahıbı o araçta çevırmeye takılsa cezayı yer kullanamaz. Engellinin aılesı değil. Ama anlamıyor. Adam mecbur yarı parasını veren babasına verıcek babannenın oğlu olduğu ıcın eşi babaya verecek yoksa satsa adam ödemediği ötv yı gerı ödeyecek borçlu olacak.

YouTubeden dinlemeye baslayacagım cok sagolun

Ben de biliyorum sartlarini benim.de raporum var ama benimki 90 degil yine de alabiliyorum sartlarini karsilarsam ama ugrasmak istemedim zira sifir arac düşünmüyorum yani resmi proseduru biliyorum da burada detayli yazmak istememiştim tesekkurler bilgi icin, bilmeyenler faydalanir en azindan

Yani bana anormal gelmedi. Biz de kv ve kp ile hergün konuşuyoruz. Onlar bizim, biz de onların herşeyini biliyoruz neredeyse. Onlar bizi değil biz onları darlıyoruz bazen. Bugün Kv aşı olacaktı, eşim aradı durdu, "gittiniz mi?" "yolda mısınız?" "çift maske takın" "Nasıl alerji oldu mu?" vb. Bizim hergün "anne tacizi" dediğimiz bir rituelimiz var, hergün mutlaka ararız (uzakta olduğumuz için pandemi dolayısıyla bir yılı aşkın bir süredir görüşemedik), bazen KV'nin dizi saatine denk geliyor "babanıza vereyim onunla muhabbet edin" deyip atıyor bizi başından .
Tabi sizin durumunuzu bilmiyorum, bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa acaba merakın yanında müdahale de mi var? "illa şu paketi alın, niye onu aldınız çok para verdiniz, şunu alsaydınız ucuz" vb gibi. Hani bazı insanlar öyle çok karışır. Ama merak ve konuşma isteği olabilir yani yaşlı insanlar sonuçta, ben olsam bir zararları yoksa kırmazdım.

Evet alınıyor benım bıldığım %90 engeli olan kendi kullanamadığı için yakını alabılıyor. Ama bilmeyen insanlarımız çok bazen faydalancakları hakları bıle bılmeyen insanlarımız var. Biri okursa hiç yoktan bilgi edinir faydalanır. Araştırsınlar sadece araç üzerine değil. Engelli çocuğu olan arkadaşlarımız yakınlarımız varsa burada su faturasının büyük ölçüde nerdeyse yarısına yakınını devlet karşılıyor ınternette keza öyle

Internette internet hizi dusuk paket veriyorlar engellilere yani çok bi avantaji yok
Suda da metreküp hesabina göre yari fiyatı ama vergiler falan hep ayni yani 50.liralik fatura 25 olmuyor da 35 oluyor gibi çünkü ayni vergiyi ödüyor sadece normal.tarifede 1 ton su 2 liraysa engelli tarifesi 1 lira oluyor. Yine de indirimli tabii...
Aracta da isteyen engelli ehliyeti de alabilir ben tercih etmiyorum şimdilik
Araştırmak isteyene kaynak cok aslında
Ama genelde kisiler engelli yakini üzerinden araba alma derdine düşüyor kisinin tedavisinden önce, ben bunu da gördüm o.yuzden de suistimale acik.oldugunu düşünüyorum ki konu sahibinin esinin babaannesi uzerine alinmis ama.ne babaanne ne de en yakinlari kullanıyor torun kullanıyor o da kendine, babaannenin hizmetine değil (kotu niyet olmasa da suistimal dedigim kısım bu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…