- 13 Eylül 2015
- 6.991
- 32.279
- 548
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Kesınlıkle zaten babanneye gıdılıp bir işine koşturuluduğunuda düşünmüyorum. Torun kendine kullanıyor. Babası kullansa normalde torun ne alaka başkaları şimdiden aracın peşine düşmüşInternette internet hizi dusuk paket veriyorlar engellilere yani çok bi avantaji yok
Suda da metreküp hesabina göre yari fiyatı ama vergiler falan hep ayni yani 50.liralik fatura 25 olmuyor da 35 oluyor gibi çünkü ayni vergiyi ödüyor sadece normal.tarifede 1 ton su 2 liraysa engelli tarifesi 1 lira oluyor. Yine de indirimli tabii...
Aracta da isteyen engelli ehliyeti de alabilir ben tercih etmiyorum şimdilik
Araştırmak isteyene kaynak cok aslında
Ama genelde kisiler engelli yakini üzerinden araba alma derdine düşüyor kisinin tedavisinden önce, ben bunu da gördüm o.yuzden de suistimale acik.oldugunu düşünüyorum ki konu sahibinin esinin babaannesi uzerine alinmis ama.ne babaanne ne de en yakinlari kullanıyor torun kullanıyor o da kendine, babaannenin hizmetine değil (kotu niyet olmasa da suistimal dedigim kısım bu)
Aynen o yüzden garip geldi bilmiyorum.yaKesınlıkle zaten babanneye gıdılıp bir işine koşturuluduğunuda düşünmüyorum. Torun kendine kullanıyor. Babası kullansa normalde torun ne alaka başkaları şimdiden aracın peşine düşmüş
1,5 yıllık evliyim, eşim benim anneme nasıl davransın istiyorsam öyle davranıyorum ailesine. İşin özünün bu olduğunu düşünüyorum hiçbir şey tek taraflı olmaz, ne ekersen onu biçiyorsun. Elbette eşimizle kendimize özel bir hayatımız var ancak internet paketimiz, marketten aldığımız devlet sırrı olmamalı. Başka gerçekten ne konuda sohbet edilir bilmiyorum. Diyorum ya bunları konuşmayan dedikodudan başka sohbet bilmiyordur. Yazık şimdi yüz göz olmuşlar eşi annesine arama onu demiş. Bundan sonra asıl dertler başlayacak. Zaten konu sahibine kvnin onun aramaması da yetmeyecek eşi de annesiyle konuşmasın, annesi eşine 35 senedir hitap ettiği sekilde etmesin falan istiyor. Hiç doğru değil.Cok karisik cidden
simdi insan kendi ailesine nasil davraniyrosa es ailesine de esit davranmali yani ailem de ailem ama kayinaile kötü aman uzak dursunlar olayi yanlış bir önyargı
simdi empati kuruyorum ben de ic ice iliskileri sevmem ama tumden aileleri yok saymak da yanlis mesela evlendigimde kv yakinsa annemden önce onu ararim bazi konularda çünkü annem uzaktan yardimci olamaz gibi... her gun gitmezsin haftada bir gider gorusursun
Bir de 2 saat oturmakla sıkılmaz insan aman havadan sudan konus yap bi cay otur lak lak et zaman gecer zaten :)eger bahsettiğiniz gibiyse psikologa gitmeli ki yorumlarin birinde onu da önerdim
Iste ben de bekarim da evlensem ve esimin ailesi yakinda olsa nasıl olurdu diye düşündüm1,5 yıllık evliyim, eşim benim anneme nasıl davransın istiyorsam öyle davranıyorum ailesine. İşin özünün bu olduğunu düşünüyorum hiçbir şey tek taraflı olmaz, ne ekersen onu biçiyorsun. Elbette eşimizle kendimize özel bir hayatımız var ancak internet paketimiz, marketten aldığımız devlet sırrı olmamalı. Başka gerçekten ne konuda sohbet edilir bilmiyorum. Diyorum ya bunları konuşmayan dedikodudan başka sohbet bilmiyordur. Yazık şimdi yüz göz olmuşlar eşi annesine arama onu demiş. Bundan sonra asıl dertler başlayacak. Zaten konu sahibine kvnin onun aramaması da yetmeyecek eşi de annesiyle konuşmasın, annesi eşine 35 senedir hitap ettiği sekilde etmesin falan istiyor. Hiç doğru değil.
Yok çok doğru diyorsunuz gerçekten böyle. Benim annem yürüyerek 5 dakika eşimin ailesi arabayla 15 dakika. Pandemi diye zaten her şey değişti ama olmasa da anneme bile her gün gidemem. Herkesin kendine göre işi, gücü ve düzeni oluyor. Ben bütün gün ekran başında çalışıyorum bilgisayar ayrı WhatsApp ayrı, eşim bütün gün takım elbiseyle koştur koştur kamu binalarını geziyor. Akşam olunca o eşofman giyip ayağını uzatmak istiyor ben de bazen duvarları falan izlemek istiyorum vallahi. Her gün mıçmıç istesek de çok zor ama haftada 1-2 yemek yaptım gelin denmesi nimet gibi bir şey. Zaten konu sahibi de haftada 1 gitmekte anlaşmıştı en son. Hatta 1 hafta eşi yalnız gidecekti 1 hafta beraber gideceklerdi falan. Bu şekilde kural şart şurt da saçmalık spontane gelişiyor bunlar genellikle.Iste ben de bekarim da evlensem ve esimin ailesi yakinda olsa nasıl olurdu diye düşündüm
Her gün gidip gelmeli ic ice iliskiler bana göre değil ama haftada bir gidilebilir, haftasonlari birlikte yemek yenir oturulur ne bileyim hastalarsa ilgilenip ihtiyaçları alınır ki eşim ailesine sirtini dönsün diye düşünmem hitabina da karisamam yani o biraz uç bir durum bence de. Bir de işin diger yönü var, aile zor zamanda yaninda olandir, bu hayatta tek basimiza değiliz bunun hastalığı var dogumu var, kizim bir seye ihtiyacın var mı diye kapinin calinmasi da güzel olurdu diye düşündüm bi an. Yani tabii ki mahrem sınırlar aşılmasın ama herkesten izole de yasanmaz ki. Evli olmadığım icin belki eksik.ya da yanlis ifade etmis olabilirim ama tümden yok saymak da olmaz tabii hak veriyorum size
4 aylik mi evlisinŞimdi haksızsın diyenler olacak. Ama 4 aylık evliyiz. En ufak şeyleri bilmeleri sinirimi bozuyor. Sanki evimizi yönetiyorlar. Ben onları arayıp birkez şunu yaptınız mı diye sormam. Ama aşırı meraklılar. Kötü niyetleri yok ama ben mıç mıç ilişkileri sevmiyorum
Bana 4 bin yıl gibi geldi4 aylik mi evlisin
Eşim 8 yaşında iken boşandıktan sonra doğru düzgün analığı görülmemiş, evlatlarını soymak dışında bi halt bilmeyen kaynanamdan bile bu kadar yakınmadım yahu.Bana 4 bin yıl gibi geldi
belki ev soğuk deseler kadın siz kökleyin gazı faturayı ben öderim diyecekEşim 8 yaşında iken boşandıktan sonra doğru düzgün analığı görülmemiş, evlatlarını soymak dışında bi halt bilmeyen kaynanamdan bile bu kadar yakınmadım yahu.
Kaynanam cebime giren dışında bir şey ile ilgilenmezdi, benim dışımda olan bir olay sonucu eşim kendisi ile çok pis kavga etti artık eskisi gibi değiller. Ama annem de kedinin kaynanası gibi herşeyi sorar. Annemle çok şahane geçinmeyiz ama herşeyi sorması rahatsız etmez. Eminim kedinin annesi sorsa rahatsız olmaz, ama kaynana olunca, işte . Zavallının adı kaynana yani.belki ev soğuk deseler kadın siz kökleyin gazı faturayı ben öderim diyecek
bizimkiler de aynı böyleydi, her gün ne yediğimizi bile bilirlerdi sonradan onlarda bıktı.
aslinda gercekten sinir bi durum da surekli sorgulanmak bu kadar da takıntı haline getirmenin anlamı yok :)
yok bir sure sonra kendi annende sorsa sinir oluyosunKaynanam cebime giren dışında bir şey ile ilgilenmezdi, benim dışımda olan bir olay sonucu eşim kendisi ile çok pis kavga etti artık eskisi gibi değiller. Ama annem de kedinin kaynanası gibi herşeyi sorar. Annemle çok şahane geçinmeyiz ama herşeyi sorması rahatsız etmez. Eminim kedinin annesi sorsa rahatsız olmaz, ama kaynana olunca, işte . Zavallının adı kaynana yani.
Valla.ben de yatak ortusu kısmını okurken gözümun önüne karaca home/english home fotograflari geldiyok bir sure sonra kendi annende sorsa sinir oluyosun
benim annem ben ceyizi getirip yerlestirip yatagimi falan duzenledikten sonra bize gelmisti, ben yatagimi vitrinlerde falan yorgani yatak ortusunun uzerine kivirir yastiklari dikerler ya oyle hazirlamistim, odaya bir girdim annem sanki burası karaca home diye diye benim yatagi duzeltiyor.
sen napiyon acaba ya dedim, bi kendine gel istersen ne bu siddet bu celal diyince nerede oldugunu hatirladi
Bilmek zorunda değiller tabi ki haklısınız . Saygısızlık etmeden sakince halledin .Kv ben aramazsam bile iki günde bir mutlaka arar. Evimizle ilgili herşeyi bilirler.Evin İnternet paketi bitti. Kv aradı. Merak etmiş dayanamamış, evin İnternetini naptınız paket mi degiştirdiniz diye soruyor.Bende henüz karar vermediğimizi söyledim. Paket degiştirince eşimle konuşurken anneni ara da söyle çok merak etmiş, herşeyi merak ediyor dedim. Sonra burdan az atıştık. Gene ben haksızım. Neymiş kadın iyiliğimi düşünüyormuş, ders çalıştığım için İnternet gerekiyor. Bu yüzden naptıgımızı merak etmiş. Bende eşime dedim ki benim ailem bu kadar herşeyin içinde degil. Ailesi herşeyi biliyor. En ufak ayrıntıya kadar bilirler merak ederler. Benim annem darlamaz bu kadar meraklı degil. Sanki iki çocuk evlendirdiler yönlendirmeye çalışıyorlar. Eşim de bundan sonra anlatmam birşey dedı.Sürekli soru sorulmasını sevmiyorum. Sanki hayatları sadece biziz. İşe gittik mi, eve ne aldık, ev soguk mu en ufak ayrıntıya kadar detaylı bilirler.Bu normal mi sizce? Eşim bundan sonra haftada bir konusun yeter o zaman diyor. Söylıycem aramasın o zaman dıyor.Sadece kendımı sıkışmış hissediyorum, daralıyorum. Nefes aldıgımızı bile bilmek zorundalar mı?
annemde oyle gormus olmaliki bir hışımla yastiklari yorganin altina koyup hararetli hararetli yatagi duzeltmeye calisiyoduValla.ben de yatak ortusu kısmını okurken gözümun önüne karaca home/english home fotograflari geldi
Ama anneniz direkt müdahale etmiş özelinize girmis :) sınır koyun sınırannemde oyle gormus olmaliki bir hışımla yastiklari yorganin altina koyup hararetli hararetli yatagi duzeltmeye calisiyodu
sınırı hemen oracıkta koydum ama hala söylüyor, yatagimi duzeltmis de ben hemen oyle demişim deAma anneniz direkt müdahale etmiş özelinize girmis :) sınır koyun sınır(saka yapıyorum yanlış anlasilmasin)
Anneler öyle bazen ben de annemin annesi gibi hissediyorum bu biraz karakterle.alakali.ben anne ruhluyum.annem daha genc ruhludur :) ben de yillik izinlerde temizligini yapar dönerimsınırı hemen oracıkta koydum ama hala söylüyor, yatagimi duzeltmiste ben hemen oyle demişim de
ben gidince onun evinde her şeyin yeri degisiyormus ses etmiyormus da
herşeyin yeri degisir tabi, her gun bir odada yatip her odayi ayri dagitip temizliginide bana yaptiriyo, hic biseye dokunmadan silip supurup cikmami istiyo heralde hanım
kaynanam hakkını yemeyim şimdi daha benim yatak odamın kapısindan iceri girmiş insan değil.Anneler öyle bazen ben de annemin annesi gibi hissediyorum bu biraz karakterle.alakali.ben anne ruhluyum.annem daha genc ruhludur :) ben de yillik izinlerde temizligini yapar dönerimiste anne yapınca katlanıyoruz kv yapinca kötü oluveriyorlar
Masallah ne görgülü, kibar bir kvkaynanam hakkını yemeyim şimdi daha benim yatak odamın kapısindan iceri girmiş insan değil.
bazen mutfakta yemek yaparken mutfagin kapisini kapatirim iceri koku gitmesin diye alti ustu mutfak yani ona bile kapiyi çalmadan girmiyo.
bu konularda annem de kızımın rahatliğı var biraz, geline yapamaz mesela o hareketi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?