Köfteler Mercimek köftesi -Diyar baharat sponsorluğunda

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.120
598
Selam herkese..

Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İki buçuk su bardağı su
Bir su bardağı kırmızı mercimek
Bir çay bardağı ince bulgur
Tuz karabiber kimyon pul biber
Nane yeşil soğan maydanoz
Domates ve biber salçası

Yapılışı

Mercimek su ile yumuşayana kadar haşlanır. Ben önceden haşladım küçük kızım uyanmadan bitireyim hemen diye. Mercimeğin içinde az su kalmasına dikkat edin üstüne bulguru döküp 15-20 dk bekletin.

Bu arada soğan ve sıvı yağı ocağa alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun üstüne salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Altını kapatıp baharatları bu karışıma ekleyin. Mercimek ve bulgur karışımını yoğurun üstüne bu salçalı karışımı döküp yoğurmaya devam edin.

Daha sonra yeşilliği ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun

Görünüyor Dombiğim
Ellerine sağlık Dombiğim en sevdiğim köftelerden biriYarışmada başarılar dilerim
Bu dombik var ya çok mütevazi :))
Neler neler yapıyor daha ben beceremiyorum diyo. Becermemiş hali buysa becerdiğini düşünemiyorum Ben daha hiç yapmadım mercimek köftesini

Bu dombik var ya çok mütevazi :))
Neler neler yapıyor daha ben beceremiyorum diyo. Becermemiş hali buysa becerdiğini düşünemiyorum Ben daha hiç yapmadım mercimek köftesini
Herkes yapamaz mercimek köftesiniÖlçüyü tutturmak,kıvamı tutturmak çok zorBenim Dombiğim çok becerikli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…