- 10 Ocak 2014
- 30.831
- 47.062
- 798
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
-
O kadarı herkeslerde olurKeki hatırladım birden
Turşular benim eserim NevresteO turşular ne güzel görünüyor
Herkes yapamaz mercimek köftesiniÖlçüyü tutturmak,kıvamı tutturmak çok zor Benim Dombiğim çok becerikli
Bende fellah köftesi hiç yemedimAma çok seviyorum mercimek köftesini birde fellah köftesiniAkşama lahana sarması yaptım onunla avunayım
Maşaallah CanımTurşular benim eserim Nevresteşeytanın bacağını kırdım bu kez
Bende fellah köftesi hiç yemedim
Sağol yağuşukluÖfff sıkacan bol limonu hatur hutur yiyecen.Turşular da çok güzel.Hele bir de acıysa bayılırım. Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.
teşekkür ederim pirayeDombikellerine sağlık canım başarılar diliyorum çok güzel görünüyor
diyet aahhhh diyet..Ayyy mahvoldummm diyet gidecek bu kofteler yuzundennbasarilar canim cok lezzetli gorunuo off bide tursu var yaninda bittim
Acı benim göbek adım.Sağol yağuşukluturşular çılgınlar gibi acı yiyeni bayıltıyo cidden
Sağol saredombik! bu ney! ağzımın suyu aktı resmen. ellerine sağlık
Teşekkür ederimay işte buna hayır diyemem bayılırım mercimek köftesine ellerine sağlık başarılar dilerim
gerçektenmiama ben yapacaktım bunu
Offf nefis gorunuyor.
Nasil cekti canim ^-^
postalayayım hemen yanında sıcak bi çorba hastalığınıza da şifa olsunEn bi sevdigimmm
agzimin suyu akti yanikine hasta olmasam kalkip yapasim geldi yarismada basarilar
teşekkür ederim aebenEline sağlık dombik .
Pek severim doğrusu :))
Yemis kadar oldum teşekkür ederim canmpostalayayım hemen yanında sıcak bi çorba hastalığınıza da şifa olsun
Çok geçmiş olsun teşekkür ederim
Ağlıcam açım ve bu tarifi ooffff off zalım hayatzalımm dünyaSelam herkese..
Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İki buçuk su bardağı su
Bir su bardağı kırmızı mercimek
Bir çay bardağı ince bulgur
Tuz karabiber kimyon pul biber
Nane yeşil soğan maydanoz
Domates ve biber salçası
Eki Görüntüle 1678741
Yapılışı
Mercimek su ile yumuşayana kadar haşlanır. Ben önceden haşladım küçük kızım uyanmadan bitireyim hemen diye. Mercimeğin içinde az su kalmasına dikkat edin üstüne bulguru döküp 15-20 dk bekletin.
Eki Görüntüle 1678743
Bu arada soğan ve sıvı yağı ocağa alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun üstüne salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Altını kapatıp baharatları bu karışıma ekleyin. Mercimek ve bulgur karışımını yoğurun üstüne bu salçalı karışımı döküp yoğurmaya devam edin.
Eki Görüntüle 1678745
Daha sonra yeşilliği ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1678746
Eki Görüntüle 1678749
Eki Görüntüle 1678751
Eki Görüntüle 1678752
Eki Görüntüle 1678754
İnan mercimek kofteni cook beyendim ama daha çok turşuya yav oldum :))ya çok cnm cekti iyimi ben kurdum ama daha olmadı tursum :)bu arada salatalıklar kornişon değil galıba değilmi ??yanı normal salatalık gıbı duruyorSelam herkese..
Malzemeler
İki buçuk su bardağı su
Domates ve biber salçası
Eki Görüntüle 1678741
Yapılışı
Mercimek su ile yumuşayana kadar haşlanır. Ben önceden haşladım küçük kızım uyanmadan bitireyim hemen diye. Mercimeğin içinde az su kalmasına dikkat edin üstüne bulguru döküp 15-20 dk bekletin.
Eki Görüntüle 1678743
Bu arada soğan ve sıvı yağı ocağa alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun üstüne salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Altını kapatıp baharatları bu karışıma ekleyin. Mercimek ve bulgur karışımını yoğurun üstüne bu salçalı karışımı döküp yoğurmaya devam edin.
Eki Görüntüle 1678745
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1678746
Eki Görüntüle 1678749
Eki Görüntüle 1678751
Eki Görüntüle 1678752
Eki Görüntüle 1678754
:-DAğlıcam açım ve bu tarifi ooffff off zalım hayatzalımm dünya
Teşekkür ederim canımellerine saglik dombikcim ,
nefis gorunuyor
basarilar
Teşekkür ederimİnan mercimek kofteni cook beyendim ama daha çok turşuya yav oldum :))ya çok cnm cekti iyimi ben kurdum ama daha olmadı tursum :)bu arada salatalıklar kornişon değil galıba değilmi ??yanı normal salatalık gıbı duruyor
Ama o da köfteeemercimek köftesi mi allah seni dombik
eline sağlık canım başarılar
Teşekkür ederim ablaMunzevi Zencefil neler yapmış böyle ellerine sağlık hayatım çok güzel olmuş başarılar diliyorum sanada yarışmada.
Bayılırım buna varya hepsini bana yolla kşmseye de verme yoksa patlatırım burayı bilesin
Selam herkese..
Malzemeler
İki buçuk su bardağı su
Domates ve biber salçası
Eki Görüntüle 1678741
Yapılışı
Eki Görüntüle 1678743
Eki Görüntüle 1678745
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1678746
Eki Görüntüle 1678749
Eki Görüntüle 1678751
Eki Görüntüle 1678752
Eki Görüntüle 1678754
Ellerinize sağlık :) olsa da yesek yaaa
Cok severım sunumunda guzel olmus ye benı dıyobasarılar dılıyorum cnm
Teşekkür ederim hepinizeÇok güzel gözüküyorlar, turşular bilemmmm ellerine sağlık dombik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?