• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köfteler Mercimek köftesi -Diyar baharat sponsorluğunda

Öfff sıkacan bol limonu hatur hutur yiyecen.:KK53:Turşular da çok güzel.Hele bir de acıysa bayılırım.:kk77:Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.
Sağol yağuşuklu :KK200: turşular çılgınlar gibi acı yiyeni bayıltıyo cidden :D

Dombik :eek: ellerine sağlık canım başarılar diliyorum çok güzel görünüyor :KK15:
teşekkür ederim piraye :KK60:

Ayyy mahvoldummm diyet gidecek bu kofteler yuzundenn :-) basarilar canim cok lezzetli gorunuo off bide tursu var yaninda bittim
diyet aahhhh diyet.. :KK62: ama üç taneden bişey olmaz inşallah yaaaa sporla yakarız :KK48: teşekkür ederim :KK60:

dombik! bu ney! ağzımın suyu aktı resmen. ellerine sağlık
Sağol sare :KK19: valla bol limonlu ohhh misss :kk77:

ay işte buna hayır diyemem bayılırım mercimek köftesine ellerine sağlık başarılar dilerim
Teşekkür ederim :KK60: bende çok severim :21:

:110: ama ben yapacaktım bunuo_O
gerçektenmi :KK22:o_O

Offf nefis gorunuyor.
Nasil cekti canim ^-^
:oops: teşekkür ederim :KK60:

En bi sevdigimmm :rolleyes:
agzimin suyu akti yanikine hasta olmasam kalkip yapasim geldi yarismada basarilar :KK37:
postalayayım hemen yanında sıcak bi çorba hastalığınıza da şifa olsun :KK19:
Çok geçmiş olsun teşekkür ederim :KK60:
Eline sağlık dombik .
Pek severim doğrusu :))
teşekkür ederim aeben :KK60:

Selam herkese..:KK54:

Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İki buçuk su bardağı su
Bir su bardağı kırmızı mercimek
Bir çay bardağı ince bulgur
Tuz karabiber kimyon pul biber
Nane yeşil soğan maydanoz
Domates ve biber salçası
Eki Görüntüle 1678741

Yapılışı

Mercimek su ile yumuşayana kadar haşlanır. Ben önceden haşladım küçük kızım uyanmadan bitireyim hemen diye. Mercimeğin içinde az su kalmasına dikkat edin üstüne bulguru döküp 15-20 dk bekletin.
Eki Görüntüle 1678743
Bu arada soğan ve sıvı yağı ocağa alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun üstüne salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Altını kapatıp baharatları bu karışıma ekleyin. Mercimek ve bulgur karışımını yoğurun üstüne bu salçalı karışımı döküp yoğurmaya devam edin.
Eki Görüntüle 1678745
Daha sonra yeşilliği ekleyip servis yapın.
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1678746
Eki Görüntüle 1678749
Eki Görüntüle 1678751
Eki Görüntüle 1678752
Eki Görüntüle 1678754
Ağlıcam açım ve bu tarifi ooffff off zalım hayatzalımm dünya:KK61:

Malzemeler
İki buçuk su bardağı su
Domates ve biber salçası
Eki Görüntüle 1678741

Yapılışı

Mercimek su ile yumuşayana kadar haşlanır. Ben önceden haşladım küçük kızım uyanmadan bitireyim hemen diye. Mercimeğin içinde az su kalmasına dikkat edin üstüne bulguru döküp 15-20 dk bekletin.
Eki Görüntüle 1678743
Bu arada soğan ve sıvı yağı ocağa alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun üstüne salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Altını kapatıp baharatları bu karışıma ekleyin. Mercimek ve bulgur karışımını yoğurun üstüne bu salçalı karışımı döküp yoğurmaya devam edin.
Eki Görüntüle 1678745
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1678746
Eki Görüntüle 1678749
Eki Görüntüle 1678751
Eki Görüntüle 1678752
Eki Görüntüle 1678754
İnan mercimek kofteni cook beyendim ama daha çok turşuya yav oldum :))ya çok cnm cekti iyimi ben kurdum ama daha olmadı tursum :)bu arada salatalıklar kornişon değil galıba değilmi ??yanı normal salatalık gıbı duruyor

Ağlıcam açım ve bu tarifi ooffff off zalım hayatzalımm dünya:KK61:
:-D

ellerine saglik dombikcim ,
nefis gorunuyor
basarilar :KK200:
Teşekkür ederim canım:KK200:

İnan mercimek kofteni cook beyendim ama daha çok turşuya yav oldum :))ya çok cnm cekti iyimi ben kurdum ama daha olmadı tursum :)bu arada salatalıklar kornişon değil galıba değilmi ??yanı normal salatalık gıbı duruyor
Teşekkür ederim :KK15: evet normal salatalık onlar. Dolapta kenarda köşede kalmışlardi solmuşlardi bende biberlerinde acısını çeksin diye koymuştum. :KK53:

Munzevi Zencefil Munzevi Zencefil neler yapmış böyle ellerine sağlık hayatım çok güzel olmuş :KK19: başarılar diliyorum sanada yarışmada.
Bayılırım buna varya hepsini bana yolla kşmseye de verme yoksa patlatırım burayı bilesin :cool::KK53:
Teşekkür ederim abla :KK200::KK200:
0000006123.webp

Ben yine aynı ben keleşe karşı kılıcımla:D

Malzemeler
İki buçuk su bardağı su
Domates ve biber salçası
Eki Görüntüle 1678741

Yapılışı

Eki Görüntüle 1678743
Eki Görüntüle 1678745
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1678746
Eki Görüntüle 1678749
Eki Görüntüle 1678751
Eki Görüntüle 1678752
Eki Görüntüle 1678754

Ellerinize sağlık :) olsa da yesek yaaa

Back
X