- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Gebelik esnasında yapılması gereken bütün testleri yaptırınız.Vallahi dönup birde birsey olursa,sonra doktorum ilgilenmedi demeyin diyor. He önceside down olsada dogsun diyorsunuz yani dedi şok oldum. Eşimde Allah 'tan gelene raziyiz bizim evladimiz dedi. Bugun esimle yine konustum sinirlendi, istemiyorum ama sen istiyorsan yaptiralim dedi yuzu dustu. Bende istemiyorum ama doktor sonra bize giciklik yaparmi ki
Sen tecrubelisin, Vallahi cok gerildim.
16 kesinDaha 13 haftalik . Doktor tahmin yuruttu ama kesin demedi ne zaman kesin ogreniliyor . Cunku merak ediyorum . Aslinda hissediyorum ama yalnis cikabilir . Simdi diyeceksiniz saglikli olsunda bende diyorum ama insan merak ediyor
Şuan ufak bi ilçede oturuyorum doktorum merkezdeydi eşim izin alamayınca aradım 2li testi burda yaptırıp sonucu size getireyim sonraki kontrolde dedim tamam dedi.ya bi gitsin ya. para için yapıyorlar.
doktorumla daha bu konuyu konuşmadık.Doktorun israrcimi bu konuda? Bende kalbimin sesinimi dinlemeliyim simdi?
yanlış söylemişim down olacakmış arkadaşlar düzelttiler. teşekkürler.Otizm anne karnında teşhis edilemez zaten.
3 rahatsızlık vardır teşhis edilemeyen otizm, körlük ve sağırlık.
hım tamam o zaman bu tezim çürümüş oldu:)Şuan ufak bi ilçede oturuyorum doktorum merkezdeydi eşim izin alamayınca aradım 2li testi burda yaptırıp sonucu size getireyim sonraki kontrolde dedim tamam dedi.
Bazı şeylerin para için olduğunu düşünmeyin.
Devletteki doktorlarda ısrarla yapılsın diyolar
açıklaman için çok teşekkürler. ayrıntılıyı kesin yaptıracam zaten.Tarama testleri için bişey diyemem ama ayrıntılıyı mutlaka yaptırın.
Bize ayrıntılıda bi böbreğin olmadığını söyledi doktorum her kontroldede ısrarla baktı suyu çok iyi tek böbrekte böyle olmaz yeri farklı olabilir ve annenin karnından bebeği ordan onun içini görmeye çalışıyoruz sonuçta dedi.
Doğum şekli olarak normalde karar kıldık fakat kilosu 3,5 ve üzeri olursa bebeği sıkıntıya sokamam sezeryan yaparız dedi ki eğer tek böbrekse normal doğumda yormamak için.
Doğumdan 1hafta sonra ultrasonla bakıldı çok gazı var görünmüyo dendi 3.ayda kalça usg si için gittiğimizde baktıralım tekrar dedik ve böbreğin olduğunu ancak olması gereken yerin aşağısında olduğunu öğrendik. 6 ayda bir çocuk nefroloji uzmanı görecek artık. Özel bi filmi var ilk kontrolümüze gittik.
Aşağıda olan böbrek diğerine göre küçük. Normal yerinde olan kaburgalar tarafından korunuyo fakat aşağıda olan boşlukta olduğu için korumasız ve darbelere karşı dikkatli olmamız gerekiyo. 6 ayda bir çalışma kapasitesine bakılacak. Her ay idrar tahlili veriyoruz. Ateşli bir hastalık geçirirse özellikle idrarı takip etmemiz söylendi çünkü geri kaçma ve aşağıda olan böbreğe zarar verme ihtimali varmış.
Fazla uzattım ama stres yapacak hiç bişey yok demek istiyorum. En başından planlı önlemimizi alarak davrandık hiç bi sorunumuz yok şuan çok şükür.
Ama ayrıntılıya stres olmayım diyip girmemiş olsaydım allah korusun ateşli bi hastalık geçirse idrarı geri kaçıp böbreğe zarar verse iş işten geçmiş olacaktı.
Doktorunuz yaptırın diyosa inanın sizi üzmek strese sokmak için değil aksine ilerde herşeyin çok daha güzel olması için.
Hamileliğinizin güzel geçmesini diliyorum
hım tamam o zaman bu tezim çürümüş oldu:)
Bende teşekkür ederim iyi akşamlar :)açıklaman içşn çok teşekkürler. ayrıntılıyı jesin yaptıracam zaten.
amin sağolun. sizin de bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah
Tarama testleri için bişey diyemem ama ayrıntılıyı mutlaka yaptırın.
Bize ayrıntılıda bi böbreğin olmadığını söyledi doktorum her kontroldede ısrarla baktı suyu çok iyi tek böbrekte böyle olmaz yeri farklı olabilir ve annenin karnından bebeği ordan onun içini görmeye çalışıyoruz sonuçta dedi.
Doğum şekli olarak normalde karar kıldık fakat kilosu 3,5 ve üzeri olursa bebeği sıkıntıya sokamam sezeryan yaparız dedi ki eğer tek böbrekse normal doğumda yormamak için.
Doğumdan 1hafta sonra ultrasonla bakıldı çok gazı var görünmüyo dendi 3.ayda kalça usg si için gittiğimizde baktıralım tekrar dedik ve böbreğin olduğunu ancak olması gereken yerin aşağısında olduğunu öğrendik. 6 ayda bir çocuk nefroloji uzmanı görecek artık. Özel bi filmi var ilk kontrolümüze gittik.
Aşağıda olan böbrek diğerine göre küçük. Normal yerinde olan kaburgalar tarafından korunuyo fakat aşağıda olan boşlukta olduğu için korumasız ve darbelere karşı dikkatli olmamız gerekiyo. 6 ayda bir çalışma kapasitesine bakılacak. Her ay idrar tahlili veriyoruz. Ateşli bir hastalık geçirirse özellikle idrarı takip etmemiz söylendi çünkü geri kaçma ve aşağıda olan böbreğe zarar verme ihtimali varmış.
Fazla uzattım ama stres yapacak hiç bişey yok demek istiyorum. En başından planlı önlemimizi alarak davrandık hiç bi sorunumuz yok şuan çok şükür.
Ama ayrıntılıya stres olmayım diyip girmemiş olsaydım allah korusun ateşli bi hastalık geçirse idrarı geri kaçıp böbreğe zarar verse iş işten geçmiş olacaktı.
Doktorunuz yaptırın diyosa inanın sizi üzmek strese sokmak için değil aksine ilerde herşeyin çok daha güzel olması için.
Hamileliğinizin güzel geçmesini diliyorum
Amiinn. Allah hepimizin evladına sağlıklı güzel bi ömür versin.Bilginiz icin çok tesekkur ederim. Allah evladiniza şifa versin, ömrü uzun bahtı ve yolu açık olsun. Ne bilinçli ve güzel bir annesiniz. Çok duygulandim.
Ayrıntılı bilgi usg çok önemli hanımlar bence ihmal etmeyin bebeğin herşeyine bakılıyor arkadasimin ilk bebeğinde bebeği besleyen damarlarda daralma vardı ve bu çok geç farkedildi üzücü durumlar olabiliyor korkutmak istemem ama tıb bukadar ilerlemisken kontrol olmamak büyük riskİkilide ultrasonda baktiracagim kan vermek istemiyorum. Birde ayriltili ultrasona girmek istiyorum. İlk hamileligim,cok kararsizim ve kafam karişsin istemiyorum.
Kesinirle katılıyorum +1 . Bende de sol damarda çektiklenme çıktı 2li testte hap kullandım 3.cude sorun ortadan kalktı şükür. Bizde çocuğumuzu her şekilde kabul edeceğiz o hediye ama çözümü varsa ve benim bilmememden tedbirsizligimden dolayi bişey olursa ömür boyu bunun azabıni çekerim düşüncesiyle ne varsa yaptirdim.Ayrıntılı bilgi usg çok önemli hanımlar bence ihmal etmeyin bebeğin herşeyine bakılıyor arkadasimin ilk bebeğinde bebeği besleyen damarlarda daralma vardı ve bu çok geç farkedildi üzücü durumlar olabiliyor korkutmak istemem ama tıb bukadar ilerlemisken kontrol olmamak büyük risk
Onu kesinlikle yaptiracagim,sadece 2 li testte ultrasona girmek istiyorum,kan vermek istemedim. Birde ayrintili ultrasona da girecegim,Allahin izni ile.Ayrıntılı bilgi usg çok önemli hanımlar bence ihmal etmeyin bebeğin herşeyine bakılıyor arkadasimin ilk bebeğinde bebeği besleyen damarlarda daralma vardı ve bu çok geç farkedildi üzücü durumlar olabiliyor korkutmak istemem ama tıb bukadar ilerlemisken kontrol olmamak büyük risk
Onu kesinlikle yaptiracagim,sadece 2 li testte ultrasona girmek istiyorum,kan vermek istemedim. Birde ayrintili ultrasona da girecegim,Allahin izni ile.
Canım ben de senin gibi kararsızdım ultrasonda baktı doktor bi sıkıntı görmedi çok şükür hamd olsun.. Ben de kan vermek istemedim doktor zaten tercihi bana bıraktı eşimle konuştuk anlaştık yaptırmamaya karar verdik.. Ama ayrıntılı ultrasona tabiki gireceğim nasipse..
Kana baktirmadin yani degilmi? Siz mi tercih etmediniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?