Merhaba bende kansızlık var yenmem için ne önerirsiniz?

Elademirsoy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2015
9
7
1
31
Hem zayıflatan hemde içinde kansızlık için iyi gelen besinler olan diyet listesi var mı? Birde sorum şu kansızlık yüzünden neler olur yani başka sağlık problemleri yaşarmıyız?

konuyu açabilmişsin canım sorun yok :) sağ üstte takip et yazıyor ona da tıkla

Hem zayıflatan hemde içinde kansızlık için iyi gelen besinler olan diyet listesi var mı? Birde sorum şu kansızlık yüzünden neler olur yani başka sağlık problemleri yaşarmıyız?
diyet listelerin de sağlıklı beslenmeye açsan daha güzel olurmuş belki orda daha çok cevap gelir,

Tam bir yıl olmuş konu açılalı ama ben yine de yazayım..
Hergün sabah 21 tane siyah çekirdekli kuru üzüm yiyin
Haftada bir de karaciğer çok işe yarıyor

Ama kansızlığınız ne kadar derin bilmiyorum..eğer çoksa demir takviyesi almanız gerekir doktora gidip..

Kansızlık;halsizlik,mide bulantısı,çabuk yorulma,çarpıntı,saç dökülmesi,hafızada güçsüzlük gibi problemlere sebep olabilir..eğer derin bi anemi varsa halzislik günlük yaşamı çok ciddi etkileyebilir ve uzun dönemde kalp hastalıklarına yol açabilir

Ciğer,nar,pancar,elma. Bunlar demiri yükseltir,demir de kan artırır. Fakat eğer ciddi seviyede kansızlık varsa bunlar çok hafif gelir. Benim demir depolarım boşalmış,ayağa kalkarken başım dönerdi,elimin,ayağımın uçları donardı,uyuşurdu vesaire ,vesaire. Doktora gittim ve bana Ferum Forte en az 6 ay almam lazım söyledi. 2 ay içtim,4 ayım var. Ara vardim,çünkü kabızlık yapıyor ama gerçekten yardım ediyor,enazından artık başım dönmüyor,eskisi gibi üşümüyorum.

Back
X