Merhaba Eşim vefat etti sadece maasım var bir tane küçük oglumla ailemin evindeyim

Başınız sağolsun.allah yardımcınız olsun.
Bu devirde eşim varken ben borç vermiyorum artık canım.hadi olsa da versek vermeyince bide kötü biz oluyoruz
Bunun için ne arasınlar,ne darilsinlar umrumda olmaz artık.
Bu devirde kendimizi gecindiremiyoruz.
Tamam çok zor ama ne yapalım ben isteyemem açıkçası kimseden ama bazıları verdikçe ver diyor

Açıkçası oğlunu öyle tanımlıyor olması beni de çok rahatsız etti. Çocuğu etiketlemiş resmen. Bir an önce bu psikolojiden çıkması ve çocuğunu çıkarması lazım.

Açıkçası oğlunu öyle tanımlıyor olması beni de çok rahatsız etti. Çocuğu etiketlemiş resmen. Bir an önce bu psikolojiden çıkması ve çocuğunu çıkarması lazım.
Hatırlayan olacaktır illa ki
Öğretmeni çocuğa ters davrandı diye konu açan üye kendisi
Çocuğu zaten sürekli yetim diye tanımlıyor
Kimliğinin bir parçası haline gelmiş yetim olması ne yazık ki

Sizinngibi beyninndennyoksun. Olanlar bu sekilde düşünebilir ben diyorumki durumum ve aldıgım maas belli bu sekilde insanlar arsız olarak nasıl isteyebiliyor ben nediyorum siz nediyorsunuz?ayrıca benim cocugumun özel okula gitmesi sizi neden bukadar rahatsız etti ?

Tuhaf bir kişilik acılarıyla özel ilgi beklediğini düşünüyorum çocuğa yetimim var yetim çocugum demesinde rahatsız oldum bende açıkcası

Hatırlayan olacaktır illa ki
Öğretmeni çocuğa ter davrandı diye konu açan üye kendisi
Çocuğu zaten sürekli yetim diye tanımlıyor
Kimliğinin bir parçası haline gelmiş yetim olması ne yazık ki
Benim arkadaşımın kocası da var, birkaç sene sonra kırk olacak. Hala kendisine yetim diyor, ailesi (özellikle düğün sürecinde) ondan israrla yetim diye bahsederdi. Adam neyden yakınsa kendi yetimliginden bahsediyor . Yani Allah yaşatmasın, tabi ki çok zor ama insana böyle etiketlenmesi cok yanlış bir şey. Konu sahibinin çocuğu inşallah annesine benzemez de bu etiketi kendisini acindirmak için kırk yaşında bile söyleyen insanalrdan olmaz...

Hanımefendi ekonomik durumunuz sizi bağlar fakat eşiniz dün vefat etmedi 2 yıllık sevgili mesajlarınız vardı okumuştum ayrıca çalısıyormuşunuz bizim takıldıgımız konu degil başlık çocunuzu özele gönderin en iyi yasamı verin isteriz. Kendinizi acındırma cümleleri kurarak hoş olmuyorsunuz

Başlık ne alaka içerik ne alaka

Çocuğa her seferinde yetim derken içiniz acımıyor mu yahu
Ben üzülüyorum tamam zor şeyler ama yetim yetim bu ne ya

O sizin çocuğunuz ve bunu asla dile getirmemeniz gerekiyor

Ayrıca borç verin vermeyin sizin tercihiniz insanlar zor durumda kalınca maaalesef denize düşen yılana sarılır hesabı demek sizden isteyecek kadar zorda kalmışlar

Keşke burda yorum yapanlara atar yapana kadar madem bu kadar sorun ettin onlara atar gider yapsaydın

canan hanım, geldiğinizde görürsünüz illa ki. Ben çocuğunuzun özel okula gitmesiyle alakalı tek kelime etmedim. Bize ne? Paranız var yollayın elbette. Günümüzde özel okul dediğin aşırı lüks bir şey de değil.

Çocuğunuzun özel durumu olduğunu, eksikliği olduğunu, yetim olduğunu sürekli ön plana çıkarmanız çocuğunuz için sakıncalı. Onu bu psikolojiden çıkarmanız lazım ama siz ona eksikliğini hissettiriyorsunuz bizim buradan gördüğümüz.

kendinizi hakaret etmeden ifade edemediğiniz için bu konuda da bir gelişme sağlayacağınızı düşünmüyorum tabi artık.
Umarım çok yara almadan bu süreci atlatırsınız.

insan zor durumda kalınca en olmadık kişilerden bile yardım isteyebiliyor. burada ayıp, hayır dediğiniz halde gelip bunun konusunu açmanız.
veremem demişsiniz, burada nasıl bir destek beklediniz ? toplu küfür mü edelim kadına ?
aynı zor duruma düşerseniz kimlerden ne yardımlar isteyeceğiniz aklınıza hayalinize bile gelmez.

bizimde kendisi gibi küfür ve hakaret etmemizi bekledi heralde. ben kadının borç istemesini de çok kötü bulmadım. belki gerçekten çok zor, kötü bir durum var. denize düşen yılana sarılır demişler.

Herkes herkesten para isteyebilir ki. Sen bütçene bakarsın karşındakine bakarsın. Geri gelmezse üzülmeyeceğin bir meblağ ise, karşındaki insan doğru söylüyorsa verirsin. Ne var bunda?

tamam

Eşim ölmedi ama öldü gibi bişey . Benimde tek maaşım var ve üstelik üç tane bakmakta olduğum evladım var . Arkadaşlar eş dost daha doğrusu nazı geçen herkes benden de borç istiyor ben neden sinirlenip tepki göstermiyorum . Bence fazla tepki vermişsiniz . Durumunuz yoksa veremem diyin geçin . Sonuçta insanlar birbirinden borç ister yardım eder , para bu yüzden var ...

Başınız sağ olsun, Allah yavrunuzla hayırlı huzurlu ömür versin size.

Yalnız sizden istemesi gerçekten çok saçma. Arkadaşımın ablasının görümcesi için neden benden borç istensin? Kim geri ödeyecek? Görümce beni tanımaz etmez. Aradaki kişiler de üstünden atar benim borcum değil der, olan borcu verene olur.

başlı başına saçma sizin durumunuzu biliyor sizden istiyor
hadi onu geçtim ablasının görümcesi dıdı sının dıdı sı ne alaka ya.
saçmalık. dolandırıcılığamı çıktı anlamadım ki gerçekten şok tayım.

Konu sahibi vermemişsin haklısın gitmişsin de buarada neyse
Herkes yetim yetim deyince aklıma bişey geldi anlatayım da gülelim
Ben küçükken dilenci bir adam vardı 40 sene önce kapıya geldi mi yedi tane yetimim var anaları öldü der para yiyecek ne olursa alır herkes de ona üzülürdü vah vah diye iki üç aya bir
Gel zaman git zaman biz il merkezine taşındık aradan on yıl geçmiş kapı çaldı bu amca yedi tane yetimim var para verin demez mi
Düşünün o bütün şehri il ilçe demeden geziyormuş ya
Annem çok cevval bir kadındır amcayı karşısında görünce şok oldu tabi
Amca senin yedi yedim büyümedi mi daha n otuz yaşına geldiler nerdeyse hala mı bakıyon diye bir kızdı
Amca topukladı bı gidiyor anlatamam

Bu da böyle bir hikaye işte çocukluğum aklıma geldi

Basiniz sag olsun. Bende eşimden ayrilip yeni ev tuttugum ilk günlerde teyzem arayıp az olmayan bi miktar borc istemisti. Var böyle insanlar bosverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…