Merhaba hamilelikte vitamin kullanımı ve şeker yüklemesi zararlı diyorlar?

Deryaozkan34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2020
61
26
3
30
Çok kafama takıldı sizce vitamin kullanılmalı mı şeker yüklemesi yapılmalı mı herkes başka bir şey söylüyor ne yapacagimi şaşırdım

Çok kafama takıldı sizce vitamin kullanılmalı mı şeker yüklemesi yapılmalı mı herkes başka bir şey söylüyor ne yapacagimi şaşırdım
Doktorunuzu dinleyin. Sizin degerlerinize durumunuza hakim olan o sonuçta.

Dr bana vitamin ve omega 3 yazdı içemiyorum kusturuyor. Folikasit içme kan hapı da içme .yazdığım vitaminleri iç dedi. Hiç bişey içmiyorum. Ama midem düzelsin içicem

Dr un sana mutlaka yaptigi kan tahlillerinde eksik.mineral ve vitamin gormustur ayrica olmasa bile bebek hepsini senden cekicek ve sen vitaminsiz kalicaksin disler dokuluyor saclar kas kirpik ben yasadim bunlari 3 dis kaybettim suan d-vit decavit ve ferro sanol kullaniyorum ona ragmen dis fircaladigimda dayak yemis gibi kan akiyor agzimdan

Ama seker yuklemesine gelince 1.cocugumda birseh olmadi 2.cpcugumda yukleme esnasinda bayildim uyandigimda kusmaya basladim megerse gebelik sekeri varmis onyuzden olmus bunda henuz yaptirmadim once kanda sekere baktiricam dr illa gerekgorurse yaptiricam yoksa yaptirmayi dusunmuyorum

Peki şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz

Ya aslında ben şeker yüklemesi hakkında hiç bir şey bilmiyorum neden yapılıyor yapılırsa ne olur yapılmazsa ne olur neden gerekli beye değil?

Daha önce diyabet hastalığı olmayan ve ilk kez gebeliği sırasında şeker metabolizmasında bozukluk görülen hastalar gestasyonel diyabet ya da sık bilinen adıyla gebelik/hamilelik diyabeti olarak tanımlanır.

Bu amaçla gebeliğin 24 ila 28 haftaları arasında “50 gr. Glukoz Tarama Testi” uygulanır. Bu test için herhangi bir saatte, aç veya tok olmasına bakılmaksızın 50 gr. Glukoz içeren su içirildikten 1 saat sonra anne adayının kan şekerine (venöz plazma glukoz düzeyi) bakılır.

Bu tarama testinde 1. Saatin sonunda kan şekeri 140 mg/dL veya üzerinde saptanan gebelere bu defa OGTT (Oral glukoz tolerans testi) yapılır. OGTT’de 100 gram glukoz içeren suyun içilmesinin ardından 3 saat boyunca kan şekeri takip edilerek tanı kesinleştirilebilir.

Anne adayına yapılacak şeker yükleme testi esnasında aşırı fiziksel aktivitenin yapılmaması ve bu süreçte herhangi bir şey yenmemesi gerekir. Bunlar şeker yükleme testinin doğru sonuç vermesi açısından önemlidir.

Gebelik Diyabetinin Beraberinde Getirdiği Riskler
  • Bebeğin aşırı kilolu olarak doğması
  • Erken doğum
  • Erken doğuma bağlı olarak bebeğin akciğer gelişiminin tamamlanmamış olması
  • Bebekte görülebilecek kimi metabolik hastalıklar ve buna bağlı olarak doğum sonrası yoğun bakım ihtiyacı
  • Bebeğin ileriki yaşamında tip 2 diyabet hastalığına yakalanma ihtimalinin artması
Gebelik şekeri olması halinde anne adaylarına normal şeker hastaları gibi ağızdan alınacak şeker ilaçları verilmez. Bunun yerine diyet ve egzersiz uygulamaları, insülin verilmesi gibi tedavi yolları tercih edilir.

Doktorun ve diyetisyenin birlikte hazırladığı, gebelik durumuna uygun diyet programıyla anne adayının beslenmesi sağlanır. Bu beslenme listesinde çikolata, dondurma, şerbetle hazırlanan tatlılar, beyaz undan yapılmış yiyecekler yer almaz.

Bu diyet sırasında anne adayının doktorun önerdiği egzersizleri yapması da, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye etkili olur. Bu egzersizler yürüyüş ve yüzme gibi sporlardan seçilmelidir. Bu uygulamaların faydalı olmadığı anne adaylarında insülin verilerek, şeker hastalığı kontrol altına alınır.

Bunun yanı sıra, gestasyonel diyabet saptanan kişilerin bir kısmında hastalık tip 2 diyabet hastalığı olarak devam edebilmektedir. Bu nedenle, hekiminize de danışarak doğumdan sonraki dönemde de diyabet hastalığı için kontrol altında olmanız sağlığınız açısından önem taşımaktadır.

Ayrıca, önceki gebeliklerinde gestasyonel diyabet teşhisi almış kişilerin, daha sonraki gebeliklerinde de gestasyonel diyabet ortaya çıkma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle, böyle bir durumun varlığı halinde doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

Doktorlarim ne diyorsa yaptirdim. Seker yuklemesi dahil. Esimde doktor hic dusunmedim bile. Kesinlikle yaptiricaz dedi yaptirdim. Sonrasi bebek icin daha zararli. Ama sadece kandan takip edilerek bakilabiliuor. Doktorunuza guvenin. Guvenmiyorsaniz baska doktor bulun. Cunku uzun bir yolculuk.

Vitamin ve kan hapı kullanıyorum. Birçok hamileye de veriyolar zaten eksiklik görüldüğünde. Doktorlar gereksiz ya da zararlı şey vermez. Bebeğinizin sağlığını umursuyorsanız vitaminlerinizi aksatmayın. Zaten hamileyken şu zararlı bu zararlı diyen sürüyle bilinçsiz insan var, bu durumda siz kendiniz araştırıp öğrenip ona göre karar vereceksiniz. Şeker yüklemesi yaptırmak zorunda değilsiniz ama vitamin takviyesini şiddetle öneriyorum.

Teşekkür ederim benim daha bir buçuk aylık dikkat ediyorum öğrendiğimden beri tatlıdan uzak duruyorum bende şeker yok şimdilik ama annem ve babam şeker hastası
Teşekkür ederim benim daha bir buçuk aylık dikkat ediyorum öğrendiğimden beri tatlıdan uzak duruyorum bende şeker yok şimdilik ama annem ve babam şeker hastası

Teşekkür ederim evet uzun ve zor bir yolculuk inşallah sağ salim alabiliriz kucağımiza

1. Evet kesinlikle şeker yüklemesi yaptırın. Her ülkede zorunlu, jinekologlar birliği kararlı bir rutin yaklaşım, bizim ülkemizde tek bir gerizekalı kadın profesör yüzünden konu manipüle ediliyor. Biz ailemizde yaşadık ileri haftalarda ani bebek ölümü, kimse yaşamasın. Hiçbir belirtiniz, tecrübeniz olmayabilir ama yükleme testinde çok kritik bir noktada olduğunuzu görebilirsiniz. Ya da yaptırmayıp riski görmeyip 38-39da karnınızda ölebilir. Farklı çözümler üretildi ülkemizde kahvaltı öncesi sonrası tost portakal suyu yiyip içip ölçmek gibi, yeterki yapılsın diye, doktorunuz yapmasa bile yaptırın. Bir de ricam instagramda drerhankaraalp in kaydettiği ilgili storylerini izleyin.
2. Folik asit almalısınız, nöral tüp defekti diye omurga omurilik beyin hasarları var. Anensefali, spina bfida gibi folik asit eksikliğinde ortaya çıkan ve hiç de azımsanmayacak sayıda anomaliler var. Hamilelikten 3 ay önce başlayıp, ilk 3 ay devam etmeniz gerekiyor.
3. Bebeğin sizden emdiği ve emeceği yaşamsal maddelerin haddi hesabı yok. Kendinizi garantiye alın. Saç, diş, tırnak, kan ve kan değerini düzenlemek için vitaminlerinizi sadece doğuma kadar değil, doğumdan sonra da kullanmalısınız. Ben ferplex ve imom kullanıyorum. Tavsiye de ediyorum.

Lütfen spekülatif haberlerle kendi ve bebeğinizin canını riske atmayın.

Şunları yazarken mesajım silindi, üşenmedim tekrar yazdım, bir can bir candır.

Çok teşekkür ederim kesinlikle bu süreçte en korktuğum çevrenin olur olmadık konuşması zaten bir de o kadar kendilerinden emin konuşuyorlar ki insanı şüpheye strese sokuyorlar zorla

herkesin dediğini kafana takma kendi mantığın iç sesin ne diyor onu dinle. ben hiç bir takviye vitamin kullanmadım gebeliklerimde, son gebeliğimde şeker yüklemesi de yaptırmadım. ama kimseye vitamin kullanmayın şeker yükletmeyin demedim, demem de. benim vücudum bünyem buna uygundur senin ki değildir. nasıl besleniyorsun, beslenme tarzın ne, kan değerlerin nasıl bilmeden insanlara böyle önerilerde bulunmak yanlış. doktor tavsiyesi ve kendi kararınla çözüm bulabileceğin konular, milletin ağzıyla hareket etme.

Allah razı olsun Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah şuan bir buçuk aylık benim doktorum çocuk düşündüğümüzü söylediğim gibi folik asit vermişti bebeği öğrenmeden öncesindendir kullanıyorum sadece çevre korkutuyor bilirsiniz bende aklımda soru kalmasın istedim Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…