• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba melek ablalarım deneyimlerinize ihtiyacım var :)

siz evli misiniz yani bu nişanlı durumunu kaç yaşında yaşadınız
Hayır değilim. 2,5 yıllık ilişkim var benim de. Çalışıyoruz ikimiz de ama evlilik henüz yakın olmadığı için nişan yapmayı düşünmüyorum. Ailemle tanıştırdım sadece. Uzun süreli nişanlılık iyi bir şey değil bence. Hadi evlenin baskısı olacak sürekli. Akrabalar bilecek falan. Hiç gerek yok.

Hayır değilim. 2,5 yıllık ilişkim var benim de. Çalışıyoruz ikimiz de ama evlilik henüz yakın olmadığı için nişan yapmayı düşünmüyorum. Ailemle tanıştırdım sadece. Uzun süreli nişanlılık iyi bir şey değil bence. Hadi evlenin baskısı olacak sürekli. Akrabalar bilecek falan. Hiç gerek yok.
n güzel sevgili durumlarını kabul eden aileniz varmış çok imreiyorum böyle babalara

Merhaba :) konuya direk gireceğim bu sene inşallah erkek arkadaşımı babama anlatıcaz yani ailede yalnızca babam bilmiyordu onuda çözmek istiyoruz, ben üni2ye gidiyorum nişan söz şeklinde bir gelişme olsun ilişkimizde diye istiyoruz siz nasıl geçirdiniz bu dönemlerinizi bende sizin tecrübelerinizden yardım almak istiyorum ön fikir olur diye :) şimdiden teşekkür ediyorum hepinize :)):KK15::KK15::nazar::KK200:
Evlilik kararı aldığınızda sırasıyla söz nişan vs yapın bence. Henüz erken okul durumları falan.

Babanı tanımıyorum ama eğer sevgili olaylarına sıcak bakmıyorsa ve bir kaç ay içinde evlenmeyi düşünmüyorsan hiç konuyu açma derim. Bakkala da gitsen enişteyle buluşmaya gittiğini düşünür, kısıtlar vs. Böyle sevgiliyken daha rahat görüşürsün. Okulunu bitir, işini eline al herşeyini istediğin gibi yaparsın.

aileniz karşı çıkmadımı birlikte yaşamanız için sonuçta türkiye geneli böyle ters bakılır bu durumlara

Çıkmadı

Genele uymuyoruz işte

Be benim ailem be eşimin ailesi karşı çıkmadı

Evlenmeye karar verdik sonra da eşimin ailesi annemlerde beni istedi bir de düğünde gördüler birbirlerini

İki yetişkin bireyiz aileler çok da müdahil değil bizim hayatımıza

Ama işin sırrı mesleğimiz ve kendi paramız vardı kimseden da tek kuruş beklentimiz yoktu

Öğrenciyken de sevgili idik ama biri bize hadi evlenin dese kahkaha ile gülerdik

Okul bitmeden önce nişan olmamalı. Nişanlılık dönemi olabildiğince kısa tutulmalı.
Ayrıca nişanlanınca daha rahat görüşmüyorsun. Aksine tüm gözler üzerinde oluyor. Sessiz sakin devam edin derim.

Babam varlığını evlilikten 3 sene öncesinde biliyordu annem dedi ama ilk tanışma ailesiyle tanışmaya gelince olunca, sonra hemen nişan oldu 8sene birlikteydik is güç durumları olana kadar sadece bildi ama hic konuşmadı bu konuda benimle genelde annem üzerinden haberleştik

Ya ben dayanamayıp bütün aile üyelerine "bak erkek arkadaşım, çok tatlı dimii maviş maviş" diyerek buldumcuk gibi heyecanla fotoğrafını gösterdiğim için çok örnek alınacak birisi değilim sanırım bu konularda :KK70: Ben de üniversite bitmeden bir şey düşünmüyordum ama babaannemin duygu sömürüsüne maruz kalınca mecbur ufak bir şey yaptık. Neyse.

Annene çıtlat bence önce sen, annen de babana söylesin. Yalnız ben tavsiye etmiyorum, evlenmeden çok kısa süre önce bu işlerin halledilmesi daha mantıklı. Sonra sürekli x oğlumu yemeğe çağırsana, babamlar seni de davet etti, düğün ne zaman muhabbetlerine ve hafif de olsa baskılarına maruz kalıyorsun, insan bunalıyor. :işsiz:

7 yılı geçtiğimşzde nişanlandık.
Bir buçuk yıldır nişanlıyız.
Kimsenin haberi yokken gezdiğimiz tozduğumuz günleri çok özlüyorum...
Şimdi evlerde yada ailelere haber vererek sınırlı çıkıyoruz. O yüzden hala kaçamak yaptığımız doğrudur.
Ancak iş, güç, eğitim durumunuzu düzene sokup öyle yüzük taksan daha iyi olur.
Tabi okurken evlenebilecekseniz şartlar oluşmussa o da ayrı..
Anneniz babanıza usulünce söyleyecek. O işin yolu o dur.

Yalnız ben tavsiye etmiyorum, evlenmeden çok kısa süre önce bu işlerin halledilmesi daha mantıklı. Sonra sürekli x oğlumu yemeğe çağırsana, babamlar seni de davet etti, düğün ne zaman muhabbetlerine ve hafif de olsa baskılarına maruz kalıyorsun, insan bunalıyor. :işsiz:

Aynen çocuğun işi oluyor o ada gelmeyince ayıp oluyor. Garip işler..
Nişan Düğün arası 3 ay olmalı bence :D

Bizde de soz, nisan, dugun hep 1er sene arayla oldu. Sozden sonra artik aileler tamamrn kaynasiyor nisana kadar. Nisandan sonra 1 yil icinde de hazirliklar, eve yerlesme falan anca bitiyor. İlla okulum bitsin evlenmek icin diyorsaniz, bitiyor zaten. Ama sartta degil bence bitmesi. Sozle nisani birlestirebilirsiniz.

Back
X