Çocuk zaten düşünmüyorum. Dediğiniz gibi farkında belki de ha bire kartı neden kapattın vs diyor kredimi düşük bir miktar olmasına rağmen para varken kapatmadı vs vsSenin Cok zeki bir kocan var Nyks
Borctan durdugunu emin ol biliyor essek degil askin sevginin bittiginin farkinda gitmek istedigini hissetti o yuzden elindeki kozu kullaniyor oda para
Sen paradan feraha cikmazsan gidemezsin anasida kendide bunun gayet farkinda o yuzden artik karti falan yok et birsey yap ve fazla borclanma yoksa buraya yaziyorum ki sende gelip okursun var olan borcun bitmesine 2 ay kala yeni borc takacak sana
Sanirim simdi bglayici diger unsura oynamaya basladi cocuk aman diyeyim
Kredi kartı bendeydi evet para yatırmak için bir gün önce almıştı. Bu akşam da geri bırakmış. Krt kapanmasaydı bırakmazdı evet. Ama ben isterdim. Sonuç olarak kart kapandı. Dün 400 tl yatırmış min ödemesi için. Bugün hiç parası kalmadığı için benden para istedi.Siz de kendinizle çelişiyorsunuz. Dün "Kart bendeydi, nasıl harcama yapmış bilmiyorum" diyorsunuz. Bugün de kartı masaya bırakmış diyorsunuz. Anladığım kadarıyla aranız biraz düzelince yumuşuyorsunuz ve eski düzene dönüyorsunuz yani eşinize para yedirme düzenine. Aranız iyi diye de gözünüze batmıyor adamın harcadıkları. Aranız bozulunca para derdine düşüyorsunuz.
Kredi kartınızı online işlemlerden neden günlük takip etmiyorsunuz? En azından eşiniz 2.000 lira harcamadan kartı kapatmış olurdunuz.Kasko sizin kredi kartınızdan yapıldığında ya da kayınvalidenin odası baştan aşağı yenilendiğinde neden sesinizi çıkarmadınız ki? Sizin borcunuz filan bitmez, kendinizi kandırmayın. Adam tefeci gibi mübarek, elini veren kolunu kaptırıyor. Nasıl ki, tefeciler ana paraya faiz üstüne faiz bindirip borcun bitmesine müsaade etmez, sizinki de sizi borçsuz asla bırakmayacak.
Kaçın kurtarın kendinizi, bu borçları bir şekilde ödersiniz, gerekirse banka ile yeniden yapılandırmaya gidersiniz, daha kolay bir ödeme planı çıkarırlar. Düzenli maaşınız var ve ödemelerinizi de düzenli yapıyorsunuz anlattığınıza göre, banka her türlü kolaylık sağlar.
Tek ihtiyacınız olan kararlılık, adam iki tatlı söz söyleyince yapılanları unutmayın. O kadınla hala aynı çatı altında nasıl yaşayabildiğinize de hayret ediyorum.
Çocuk zaten düşünmüyorum. Dediğiniz gibi farkında belki de ha bire kartı neden kapattın vs diyor kredimi düşük bir miktar olmasına rağmen para varken kapatmadı vs vs
Kredi kartı bendeydi evet para yatırmak için bir gün önce almıştı. Bu akşam da geri bırakmış. Krt kapanmasaydı bırakmazdı evet. Ama ben isterdim. Sonuç olarak kart kapandı. Dün 400 tl yatırmış min ödemesi için. Bugün hiç parası kalmadığı için benden para istedi.
Haklısınız farkındayım. Durum içler acısı. Çok daha önce yapmam gereken şeyleri şuan yapıyorum ama geç kaldım. Bundan sonrasında gerekenleri yapacağım.
Kvdenin yüzüne bile bakmıyorum bakmak istemiyorum. Ha bire muhabbet açmaya çalışıyor ama oralı olmuyorum içimden gelmiyor çünkü.
Belki diyeceksiniz ki gurursuz. Evet dışarıdan öyle görünüyorum malesef ki. İntikam yeminleri de etmiyorum ama kurtulacağım o evden
Ne karari? Baksana kendin diyosun beyaz esya alacaktim diye. Bence gitmeye niyetin yok. Zaten borcu da 500-500 odesen 9000tl yi 18 ayda odersin.Kart ve kredi harici benim üzerime borç yok. Bu saatten sonra eve tek bir parça eşya bile almam ki yakın zamana kadar beyaz eşyaları yenilemeyi düşünüyordum ama artık yok. Kararım bu yönde ve kesin. Akşam da işten gelince kartı masanın üzerine bırakmış. Aldım ben
Niyetim vardı dedim tüm bu olanlar patlamadan önce. Ama sonra düşündüm ki değmez. Şimdi karnım açsa akşamdan akşama 1 ekmek alıyorumNe karari? Baksana kendin diyosun beyaz esya alacaktim diye. Bence gitmeye niyetin yok. Zaten borcu da 500-500 odesen 9000tl yi 18 ayda odersin.
Kayınvalidenize bu şekilde davranıyorsanız çok iyi, huzursuz edidiğiniz bir ortamda siz de kimseye huzur vermeyin. Yok öyle bir dünya, yap-et yanına kar kalsın. Sizi evden kovduğunu sakın unutmayın. Hem de eşyalarının borcunu sizin ödediğiniz, sizin sayenizde karnını doyurduğu bir evden.
Bir de dün yazmışsınız, eşiniz annesine 400 TL harçlık veriyormuş. Bu kadın bu parayı ne yapıyor? Evin kirasını, bütün faturalarını, mutfak masraflarını siz ve eşiniz ödüyorsunuz. Ayrıca kadının sigarasını da eşiniz alıyor. Eee bu kadın haftada 100 TL'yi nereye harcıyor bu yoklukta, kuaföre filan mı gidiyor sık sık?
Çocuk zaten düşünmüyorum. Şimdi de kartı kapattığım için internet faturasının parasını istedi benden. O tüm parasını karta yatırmış o yüzden ödeyemiyormuş faturayı bende de para yok dedim. Nereye harcadın o kadar parayı bundan sonra kağıt kalemle not tutalım olmuyor böyle dedi
Ne karari? Baksana kendin diyosun beyaz esya alacaktim diye. Bence gitmeye niyetin yok. Zaten borcu da 500-500 odesen 9000tl yi 18 ayda odersin.
Önceleri bende market alışverişine gidiyordum annesine 50-100 tl arada harçlık veriyordu. O kadar olay olunca annesine aylık 400 vermeye başladı mutfak için birde sigarasını alıyor işteKayınvalidenize bu şekilde davranıyorsanız çok iyi, huzursuz edidiğiniz bir ortamda siz de kimseye huzur vermeyin. Yok öyle bir dünya, yap-et yanına kar kalsın. Sizi evden kovduğunu sakın unutmayın. Hem de eşyalarının borcunu sizin ödediğiniz, sizin sayenizde karnını doyurduğu bir evden.
Bir de dün yazmışsınız, eşiniz annesine 400 TL harçlık veriyormuş. Bu kadın bu parayı ne yapıyor? Evin kirasını, bütün faturalarını, mutfak masraflarını siz ve eşiniz ödüyorsunuz. Ayrıca kadının sigarasını da eşiniz alıyor. Eee bu kadın haftada 100 TL'yi nereye harcıyor bu yoklukta, kuaföre filan mı gidiyor sık sık?
Annesine harcadıkları da yetmiyor ki şimdi gidip sorsak 400 tl mutfağa yetmiyordur meselaaynen
Gitsin anasının harcamalarından kıssın.Banamı güvendin de.
Annesine harcadıkları da yetmiyor ki şimdi gidip sorsak 400 tl mutfağa yetmiyordur mesela
kv yemek pişiriyor mu?Annesine harcadıkları da yetmiyor ki şimdi gidip sorsak 400 tl mutfağa yetmiyordur mesela
Borcuna 2000 Tl daha eklendi.Gitse ev tutsa banka ile de görüşüp borcuna yapılandırma yapsa ayda 400 TL yi geçmeyecek şekilde ,hayatını kurmaya yeter .O beyaz eşyaya vereceği parayıda kredi borcuna ekletirdi.Çok pahalı şeyler almasınada gerek yok.Yeterki kurtulmak istesin olmayaca
şöyle oluyor diyet sebebi ile eşimle biz yalnızca ctesi ve pazar evde yemek yiyoruz. Hafta içi sadece kv kendi için yemek hazırlıyor. Yetmediği yerde yine istiyor da yağ deterjan kuru bakliyat gibi ürünler bir kaç ayda bir toplu alınıyor onun haricinde çok bir mutfak giderimiz olmuyor açıkçası.kv yemek pişiriyor mu?
hep birlikte mi yiyip içiyorsunuz?
akşamdan akşama bir ekmek deyince acaba dedim ayrı mı yiyorsunuz?
aylık 400 tl mutfağa yetmez gibi.üç kişisiniz.
hakikaten evdeki harcamaları nasıl düzenlediniz?
ben dün akşam da sormuştum görmedin.şöyle oluyor diyet sebebi ile eşimle biz yalnızca ctesi ve pazar evde yemek yiyoruz. Hafta içi sadece kv kendi için yemek hazırlıyor. Yetmediği yerde yine istiyor da yağ deterjan kuru bakliyat gibi ürünler bir kaç ayda bir toplu alınıyor onun haricinde çok bir mutfak giderimiz olmuyor açıkçası.
Kv sadece yemek yapıyor. Temizliği ben haftasonları yapıyorum ki artık onu da yapmıyorum canım istemiyor. Bir de hafta içi çamaşır çıkarsa onları yıkayıp kurutuyor.
Bu kadar. Ekmeği örnek teşkil etmesi için söyledim. Genel bir benzetmeydi
Sigara içmesin o zaman
Senin borcunu kapatmayı bilmiyorlar ama kayınvalidenin odasını yeniden yapmayı biliyorlar arabada keza aynı şekilde araba kayınvalidenin üstüne kaskosu v.s senin kartından ödeniyor.
Ya yardan ya serden geçeceksin diye bir tabir var.Yiyip içip gezmeyi biliyorlarsa ödemesinide kendileri yapacak.Senin sırtına binmeyecekler.Kayınvalide fosur fosur sigara içsin keyfinden kalmasın sende bir çeyrek alayım diye kırk takla at
Evet yukarıda da bahsettim kart bende nasılsa diye kapatmadım geciktim. Dün kapattım. Bundan sonrasında da annesi ve eşim tarafından yine sen çok değiştin laflarını duyucam. Çünküyü parayı ne zaman kessem ben çok değişmiş oluyorum. Bunlarda benim o evden çıkmamı hızlandırır ama borçlu ama borçsuzben dün akşam da sormuştum görmedin.
kartı iptal etmek için neden bekledin bu kadar?
neden kullandırdın kartını bunca olan şeyden sonra.
bence sen kendini koruyamıyorsun.
eşinin ve kv nin seni tekrar tuzağa düşüreceklerini düşünüyorum.
çok daha uyanık olmalı dikkatli adım atmalısın.
Tekrar merhaba, daha önceki konularıma yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim.
Bu akşam farklı bir konuda fikrinizi isteyeceğim.
Kısaca bahsetmeye çalışayım;
Çalıştığım yer bir inşşat firması ile bağlantılı. Şirketten dolayı yeni yapılan sitelerden birinde 1+1 evi max. 120.000 tl'ye alabiliyorum.
Anlaşmalı bankalardan aracılarla bu kredinin büyük bir kısmını da düşük meblağlı geri ödemek üzere çekebiliyorum.
Diyeceksiniz ki ne güzel.
Evet çok güzel bir imkan.
Şuan işlerim güzel gidiyor çok şükür. Devam eden kredimi de mart ayına kadar çift çift ödeyip kapatmayı planlıyorum nasipse.
Kızlar asıl sorun şu;
Daha önceki olaylarıma az çok aşinalığınız var. Ben bu imkanı değerlendirmek istiyorum. Ama yalnız başıma. Yani boşandıktan sonra.
Ancak geçtiğimiz aylarda yaşadığım sıkıntılı dönemde ayrılık konuşulmuştu. Ancak konu orda kalmıştı.
Şimdi de ayrılık kararını durup dururken mantıklı bir zemine oturtamıyorum.
Yani bir gün durup dururken kalkıp eşime ben ayrılıyorum'u nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum.
Ve yaşananları da hala hazmedemiyorum.
Kv'demin beni evden kovmasını, eşimin imalı laflarla geçmişimi deşmesi (bakirelik konusu) vs bunları bir türlü kafamdan atamıyorum.
Ancak şuan elime geçen bu fırsatı da sürekli benim paramda gözü olan benden hizmetçilik etmemi bekleyen beni düşünmeyen insanlarla değerlendirmek istemiyorum.
Evet diyeceksiniz ki o son kavgada resti çekip gidecektin. Ama o zaman korkuyordum. Bilmiyordum bu olayların içimde büyüyüp büyüyüp her gün aklıma geleceğini.
Ne yapmalıyım sizce?
O evi alıp kv ile beraber mi devam etmeliyim yoksa fırsatlar her zaman ele geçmez deyip kendi yoluma mı bakmalıyım?
Bu arada yukarıda bahsettiğim ev vs hepsi nasip şuan proje kağıt üzerinde ama yan firma olduğu için güveniyorum.
Evet haklısınız. Hem mutfağa sigaraya odasının mobilyasına para harcansın istiyor hemde bide üzerine borcum olmasına ses çıkarmıyor.
Belki kötü kalpliyim diye düşünebilirsiniz ama bu kadının hiç bir geliri yok. Eşimi geçtim ona bakmak maddi anlamda çok dokunuyor bana.
Benden de para vermem isteniyor. Mobilya alıyor taksidi benden isteniyor araç kaskosu benden vs bunlar zoruma gidiyor. Şuan ben işteyim çalışıyorum kendisi muhtemelen ojelerini sürmüş bandanasını takmış dışarıda yada komşuya gitti.
Bu zoruma gidiyor. İmkan varken ödenmeyen borçlar zoruma gidiyor
Şuan bahsettiğiniz şekilde ilerliyorum zaten. Ben evin her işine koşup yetiştiğim halde evi otel gibi kullanıyorsunuz demişti kv. Artık gerçekten evi otel olarak kullanıyorum. Ve annenle yaşamak istemiyorum da diyeceğim eşime. Diğerlerini de talep edeceğim. Şimdiye kadar beni hep verici olarak gördü. Bundan sonra talepkar olacağım.Bence öyle pat diye boşanmak istiyorum deyip boşanabilirsiniz. Açıklama isterse geçmişte yaşananları söyleyip içinize sinmediğini söyleyebilirsiniz. Aileniz dahil kimseyi ikna etmeniz gerekmiyor.
O şekilde boşanmaz diyorsanız, artık normal davranın da o boşanmak istedin madem. Normal derken, artık kendinizi ezdirmeyin. Annenin yaptıkları aklımdan çıkmıyor, içime sinmiyor, ayrı eve çıkalım ve ben onunla görüşmek istemiyorum deyin. Veya o krediyi öde diye tutturun. Gerekirse arabanın modelini düşür ama o krediyi öde deyin. Veya eve hiç katkı yapmayın ve ondan para isteyip durun. Bunlar parayı çok önemsiyordu diye hatırlıyorum. Veya hiç ev işi yapmayın. Kendi evimiz olmayınca artık içinden gelmiyor deyin. Zaten o sizden boşanmak ister. Tabii bunları güvenliğinizi tehlikeye atmadan yapın. En kötü ihtimalle boşanmak istemez ama siz içinizden geldiği gibi davranıyor olursunuz, sonra yine siz boşanma davası açarsınız.
Malesef gerçekler böyle. Gerçi ilk başlarda çalışıyordu ancak ondan tabii ki para almıyorduk. Evi ıvır zıvırla dolduruyordu kalan parasını harcayıp. Ama artık gerçekten katlanılmaz hal aldı. Benim tırnağımdaki oje bulaşıktan temizlikten tırnağımda durmuyorsa o ne münasebet onu çözemiyorumVay arkadas ben boyle yuzsuzluk gormedim... Allah da gostermesin zaten yoksa katil olurum herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?