Merhaba

Hayırlısı olsun, yeni evlenecek çifte de mutluluklar dilerim.

onlar sıze bılezıgı hazırlayın derken ayıp olmadımı?
ne uygun gorursen onu tak cnm ben olsam ceyrek takardım

işte beni rahatsız edende tam orası bu konuda psikolojik baskı uyguladılar resmen ,yoksa ben kendi kardeşime takamadım eskiden o zaman durumum iyi değildi ,ama zaman içinde telafi ettim bunu da açıklayayım ,şimdi iyi kötü bir bilezik alacak durumum yok değil alırım,belkide aile öyle söylemeseydi daha da iyisini alacaktım yaptıkları çok canımı sıktı ,ama şimdilik kararım galiba yinede bilezik onların söylediği için değil kendim karar verdim diye kendimi teselli etmeyi düşünüyorum :) sevgiler

ilerde zaman ne gösterir bilmem ama rabbim maddi zorluk vermezse kendi kardeşime ve eşimin kardeşlerine bilezik takarız heralde...
ama nasip tabi,..durumumuz el verdiği takdirde....takılmalı da..kardeş sonuçta...
ama durum müsait değilse çeyrek de takılır..neden olmasın...

Aslında ne kadar ayıp alacağınız altının ismini koymaları, bilezik al, gerdanlık al al demesi kolay ama altın fiyatları ve insanların yaşam şartları ortada, herkes ister sadece yakınına değil katıldığı her düğüne bilezik vb götürmek ama illa şart koşulması doğru değil.

Normalde kardeşe bütçe zorlanıp bilezik takılır ama kendi kardeşinize maddi durumlar yüzünden zora giremediyseniz, şimdide girmenize hiç gerek yok. Herşeyden önce adil olmak lazım.

yok bozulmam benim kardeşime takamamıştık ,imkanımız elvermemişti

Normalde kardeşe bütçe zorlanıp bilezik takılır ama kendi kardeşinize maddi durumlar yüzünden zora giremediyseniz, şimdide girmenize hiç gerek yok. Herşeyden önce adil olmak lazım.

o zaman hiç takacak durumum yoktu herkes biliyordu ,ama şimdi iyi kötü var şükür,ama kendi kardeşime zaman içinde bu açığımı fazlasıyla telafi ettim ,sevgiler..

sormaniz bile ayip olmus el degil yani esinizin kardesi makul.olun biraz yazik degil mi o kiza abisi sonucta. ucuza kacmak hos olmaz bence saniim sizin bisy almak istemediginizi anladiklari icin yaninuzda acikiyo kobu. ama ben cok yadirgadim sizi

Kardeş için evet bütçemi zorlarım.

Kendi kardeşim için de zorlarım, eşimin kardeşi için de.

Ama kendi kardeşime yapmadıysak da hiç içimden gelmez açıkçası.

......
Şimdi okudum son mesajınızı.
O zaman içte kalacak bir durum da yok.
Takmalısınız.

Son düzenleme:

aynen oyle size takılmamış kardeşinize takmamışsınız bimküpe kolye gibi daha uygun bir hediye bakabilirsiniz..

Zorlama tabii. Herkesin kendine göre bütçesi, harcaması var nihayetinde ama eşininde mahcup olmaması lazım. Kardeşi nede olsa...

ben olsam alırdım zorlayıp...
zaten eşinde kardeşine bilezik takmak ister sanırım...

ilk okuyunca kardeş bu bilezik takılmalı diye düşündüm
ama sonraki yorumlarını okuyunca kendi kardeşine takmadığını okuyunca gerek yok dedim
bir daha dendiği zaman söle bence "benim kardeşime takmamıştık ona takarsak benimkine hak geçer"
içim rahat etmez de bence
ben olsam içim rahat etmez açıkçası...
ama sen bilirsin tabi..

Esel parça parça yazmışsın konuyu. İş inada binmiş biraz onlar size takmadıysa siz de onlara takmayın. Çeyrek yeter.

sormaniz bile ayip olmus el degil yani esinizin kardesi makul.olun biraz yazik degil mi o kiza abisi sonucta. Ucuza kacmak hos olmaz bence saniim sizin bisy almak istemediginizi anladiklari icin yaninuzda acikiyo kobu. Ama ben cok yadirgadim sizi

burada herkes her şeyi paylaşabilir buda benim duygularımdı ,fikrinize saygım var ama yadırganacak bir şey yok ,hediye ve takılar insanın imkanına ve gönülden geçerek verilendir ,bu şekilde dikte edilmesini yanlış buldum ,ayrıca inanın eşimin ailesindeki en eli bol kişi benim malesef,sevgiler..............

esel parça parça yazmışsın konuyu. Iş inada binmiş biraz onlar size takmadıysa siz de onlara takmayın. çeyrek yeter.

evet canım parça parça yazdım konu bu şekilde yönlendi,inattan çok psikolojik baskı gibi sürekli en çok bize dikte edilmeye çalışılıyor ve ben bunu çok çirkin buluyorum ,mesela şehir dışında bir kardeşi daha var onun için o nasıl gelsin o gelemez bir şey takamaz dediler o zaman kardeş için her şey zorlanıyorsa onlarda gelsin öyle değilmi ya ,bide kardeş var kardeş var açıkçası konumda hiç değinmedim fazla ,coşturdun beni bak :)sevgiler............

Ben olsam bir bilezik takardım ama insanların dikte ettikleri seyi yapacağıma bilezik parasına bir hediye alırım. En nefret ettiğim sey "sunu yapacaksın!" denilmesi.

Sana ne kardeşim belki param yok, belki sadece sevgilerimi takıcam.

cnm ben aileme takarım şahsen elimde varsa eşiminkinede takarım

amaaaaa sizinkilerde öyle bilezik adeti vardıda senin düğününde evli olanlar için söylüyorum neden takmamışlar bilezik. Allah allah yaa herkes cin . enayi yurduna koyuyorlar ben ona kızıyorum. yoksa takarız sonuçta eşimizin hatrı var.

birde sende kendininkine takmamışın. ama ilerde evlenecek varmı. bilezik takacağın kardeş akraba fln. eşin bizimkine takmadın dermi. öyle birimi. sonra başına kakılmasın. eğer öyle bir durum yoksa takma derim ben. çeyrek yada canın ne isterse onu tak, ben olsam bu durumda asla takmam başıma böyle bişi geldi bende bilezik takmadım kardeşime taktım ağzını bile açamadı kimse :)

bi küçük altın tak ve gec ne bileziği bende buna hasta oluyorum çalışmıyormus getirmemiş sana bişi ailesininde mi aklına gelmemiş takarken bi altın verip taktırmak ilerisini düşünüp. benm düğünümde de 1 kaynım çalışıodu elini sallaya sallaya geldi diğerleri çalışmıyordu bişey diyemiyorum ama çalışan kaynım evlendi eşim ne alalım dedi bende ne alacağız bnm cocuğum oldu onada bişi getirmedi şimdi takı mı takacam yok öle yağma dedim. çalışıyordu takabilirdi bi çeyrek dedim evleneceğini düşündüyse dedim. eşimde annesini aradı durumu anlattı ne takacaz dedi anneside oğlum tak takma ben alıyorum takıları dedi olsun dedi eşimde abin taktı ödeyeceksin diceksin o benm düğünde bişi takmadı dedi anneside savunmaya gecti ee oğlum bekardı dieeşimde anne bekar olan bişey takmaz die bi kanun mu var dedi. bnde götürmicem altın falan dedim eşim düğüne gittik hiçbirşey demedi sonunda takarken herkes takmamış yine kaynana alacak çünkü. en sonunda para gelmese önemli deil dedim 100 tl eline verdi kaynım farkına varsın die ilerisi için. diğerlerine gelince onlarada daha sıra gelmedi. ha bu durumun aynısı benm başıma da gelecek ailem kardeşlerime taktırdı ablam kendi çalısıyordu 500 tl lik altından taktı erkek kardeşime de bilezik taktırdı o yüzden eşim bişi demio gördü çünkü onlar takarken takılacak elbette. taksalardı bişi emin olun yapardım bişiler bende...

Eğer bilezik takarsanız isminizi iliştirin kesinlikle. Ayıp falan demeyin. Annem çok zor şartlarda bütün yeğenlerine 22 ayar burma bilezik takmıştı. Sonra eniştelerimden biri takılan hediyelik bileziklerden bahsederken annemin yanında "Bunu da kim taktıysa" diyerek imalı bir ses tonuyla sormuştu. Annem o kadar üzülmüştü ki. O günden sonra bilezik değerinde para takmaya başladı. Siz de aynı duruma düşün istemem.

Herkes imkanları dahilinde hareket etmek zorundadır. . İmkan varsa bir bilezik takılmalı yoksa yüzük veya künyede olabilir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…