merhaba

06esra95

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
25
0
6
35
Ankara
merhaba ben 9. sınıftayım ve anadolu lisesinde okuyorum malum 8. sınıfta sbs vardı ben sınavın olduğunu son 1 ay aklıma gldi. son 1 ayda bir fayda etmedi ailem üstümden hiçbişeyi eksik etmedi dershaneye özel derse ama ben yine güzel bir anadolu kazanamdm. Aslında ailemin benden beklentisi kuzenimden ötürü sağlık meslek lisesiydi sınav sonuçlarının açıklandığı gün kuzeimgil biliyo gibi geldiler.işte orda sağlık mesleke lisesini kazanamadığım ortaya çıktı abim ordan annem ordan aşağıladı ( bu arada kuzenim sağlık meslek lisesinde okuyo benden 1 yaş büyük ) işte babam özel sağlığa yazdırmaya götürdü beni 1 hafta sonra falan bende istiyodum aslında sağlık meslek lisesine gitmeyi ama ailemi o kadar büyük bir masrafa sokmak istemedim.kuzenim diğer sene staj göricek geliyo hava atıyor biraz basit gibi geliyo ama sorunum bigün annemin yanında dövücem o olucak nolur bana yardım edin bide teyzem sürekli bi kızıyla hava atmak derdıne sanki kızı odtüde okuyo dedemgil falan doktor olucak benim torunum falan yapıyo abi kız att okuyo tıp okumuyo

Iyide kuzum olay basit. Şimdi her neredeysen çok çalış ve tıp oku. Olsun bitsin.. utansınlar.. ama tabi sende istiyorsan...yani ortada sorun edilcek bişey yokmuş. Sadece şunu bil öss( şimdiki adı başka ama anla işte) son bir ay çalışmayla olmaz şimdiden aasılmalısın...

Sağlık meslekle hava atıldığını ilk defa duydum :26:

Bizim burada Anadolu kazanamayanlar sağlık meslek tercih ediyor genelde.

Ayrıca sağlık meslekten nasıl doktor olacakmış merak içindeyim şuan
:27:

Buna benzer bir akraba bizde de var çok doluyum bu konuda. Cahil insanlar işte bunların bir diğer versiyonu da her meslek liseliyi mühendis sanıyor :1:

bence kafana takma kuzenın ılerde doktor olamadıgında aılengil anlar .. sende doktorluk ıstıorsan calıs sıkı bı sekılde onları utandır ama doktorluk tıp ıstemıyorsan baska seylere yonel

HIçbirşey için geç değil canım bak daha 9. Sınıfsin ygs ve lys ye şimdiden başla çalışmalara ailen att yi bile öyle yüceltiyorsa sen tıpı kazandığında kimbilir neler olur :) eğitim lise ile bitmiyor canım üniversiteye odaklan sen sağlık sektörünü istiyorsan doktorluk hemşirelik ebelik vb önce ne istediğine karar ver o hedef doğrultusunda ilerle hayatta bir amacın olsun bütün ailene en güzel cevabı üniversite sınav sonuçları açıklandığında ver

merhaba ben 9. sınıftayım ve anadolu lisesinde okuyorum malum 8. sınıfta sbs vardı ben sınavın olduğunu son 1 ay aklıma gldi. son 1 ayda bir fayda etmedi ailem üstümden hiçbişeyi eksik etmedi dershaneye özel derse ama ben yine güzel bir anadolu kazanamdm. Aslında ailemin benden beklentisi kuzenimden ötürü sağlık meslek lisesiydi sınav sonuçlarının açıklandığı gün kuzeimgil biliyo gibi geldiler.işte orda sağlık mesleke lisesini kazanamadığım ortaya çıktı abim ordan annem ordan aşağıladı ( bu arada kuzenim sağlık meslek lisesinde okuyo benden 1 yaş büyük ) işte babam özel sağlığa yazdırmaya götürdü beni 1 hafta sonra falan bende istiyodum aslında sağlık meslek lisesine gitmeyi ama ailemi o kadar büyük bir masrafa sokmak istemedim.kuzenim diğer sene staj göricek geliyo hava atıyor biraz basit gibi geliyo ama sorunum bigün annemin yanında dövücem o olucak nolur bana yardım edin bide teyzem sürekli bi kızıyla hava atmak derdıne sanki kızı odtüde okuyo dedemgil falan doktor olucak benim torunum falan yapıyo abi kız att okuyo tıp okumuyo

canım yaşlarımız yakın ben seni iyi anlarım ben de 10.sınıfa gidiyorum ve özel fen lisesinde okuyorum yüzde 75burslu ama kimse diyemez ki doktor olucaksın bana bile tıp okumuyorum sonuçta ki kaldı ki o sağlık meslek lisesi hep hemşire çıkarıyo neyle hava atıyolar bilmiyorum bence anadolu liseleri sağlık meslek liselerinden çok daha üstün ne kadar düşük puanlı olursa olsun senin yapacağın şey belli çok çalışıp tıp kazanıcaksın ve sen doktor olurken o hava atan hemşire olucak veee nihayet hava atma sırası sana gelicek onları utandıracaksın çalışmak başarının kapısını açar başarılar diliyorum sana 9.sınıf zordur günlük tekrar yap ödevlerini aksatma inanırsan başarırsın ayrıca ailen aşağılamak yerine övünmeli seninle çünkü aileni masrafa sokmamak için istediğin liseden fedakarlık yapmış birisin sen :34:

İleride sağlık meslek lisesine değil de anadolu lisesine gittiğin için haline şükredeceksin.
Tabii lise hayatını verimli geçirirsen.
Senin önünde çok daha kariyerli afilli seçenekler var tıp, hukuk, mimarlık vs. gibi.
Kuzenininse hemşirelik , ebelik, sağlık memurluğu seçenekleri.
Bence lise hayatını o şimdi havasını atarken iyi değerlendir.
Son gülen iyi güler hesabı süper bir yer kazan ki cümle alem sana hayranlık duysun.
Havalı kuzeni de o zaman görelim bir de:)

hahaha aynı kafası böyle çalışan insanlar benimde etrafımda var.çok övünüyorlardı benimki doktor olacak diye ama sınavlardan kesilince tıppı kazanamayınca gördüler günlerini.gerçi şimdi bile kendilerini ezdirmiyorlar.sanki tıpta okumak isteyen bu değilmiş gibi ama olsun biz gördük yaa.oh olsun.
sen durmadan azimle çalış.göster kendini.utansınlar,mahcup olsunlar sana karşı.

Anadolu lisesinde okumanın yararını üniversite sınavında göreceksin şimdiden başla çalışmaya yaşın küçük daha hedefini yüksek tut.

çok teşekkür ederim sayenizde içim ferahladı onun benden üstün olmadığını gördüm. sizin de dediğiniz gibi çok çalışıp üniversite sınavında asıl cevabı vercem :1:

Back
X