• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhabalar

ozne_hayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
449
16
118
41
Kırklareli
Ben merhaba diyerek başlamak istiyorum sizlere konuşmaya aranıza yeni katılıyorum bir forumda neler paylaşılır neler konuşulur bilmiyorum.
Bir yıla yakındır Her ay işte bu ay hamileyim diye düşündüğümde, her ay hayalkırıklarıyla olsun gelecek ay olur diyerek avunup duruyordum. Gittiğim kadın doğum uzmanları bir problem yok hamile kalabilirsin diyor ben umutlu bir şekilde evime geliyordum. Eşime yaptırdığımız spermiyogram testiyle aslında doğal yollarla asla çocuk sahibi olamayacağımızı çok sert bir dille söyleyen üroloji doktorunu hala unutamıyorum. Eğitim ve Araştırma hastanesinde tekrarladığımızda testimizi tüp bebek tedavi ünitelerinin adreslerini havada uçuşmaya başladı. Bizbir yola çıkmaya hazırlanıyoruz bu hazırlık esnasında neler yaşayacağımızı bilmiyoruz.
Benide aranıza kabul edermisiniz?
Saygılarımla
ozne_hayat

merhaba hayat.bende burda yeniyim.senin gibi tüp bebek merkezleri araştırıp duruyorum.sonunda bir yerde karar kıldık çok şükür.inşallah sonumuz hayrolur.
merak ettiğim önceden eşine test yapılmadanmı sizin çocuğunuz olur deniliyordu ? her neyse en azından sorun biliniyor ve şimdi onun üzerine gidilecek ve inşallah sizlerde bebeğinze kavuşabileceksiniz.

Tanıştığımıza çok sevindim ada
Umarım seninle burada hep güzel paylaşımlar paylaşırız hoş geldin :)
Tüp bebek merkezi için neresini karar verdin?

Son düzenleme:
hoşbulduk hayatcım.16 haziranda gürgan klinikte timur beyle randevümüz var.peki siz herhangi bir yere karar verebildiniz mi ? bu arada dediğin gibi inşallah çok çok güzel paylaşımlarımız olur.bu bir başlangıç olsun.

Canım,
Geçen ay tahlil sonuçlarımız yetişmediği için sadece görüştük doktorumuzla Çorluda Dr. Kemal Yıldız

Bu ayın 20 sinde işallahla ilaçlara başlıyacağız yani sanıyorum aslında korkuyorum çok garip duygular içindeyim
Ne nedeğildir nedir hiç bişiy bilmiyorum

Neler yaşayacağız biz?

İllaki zor bir süreçtir ama katlanılmasıda güzel olacaktır eminim.Sonuçta ilaçlar alınacak vs vs....Eşinde sende yorulacaksınız ama yeterki sonu güzel olsunda gerisi pek mühim değil.Ben daha hiç görüşmedim.Bizlere neler diyecekler çok merak ediyorum.İnşallah olumlu şeyler duyabilirim.Bize gerekli olan zaman mı bilemiyorum.Belki sabırsız davranıyorum ama çok istiyorum.Her ay aynı hüsranı yaşamak açıkçası çok yordu.

özelden msj yollamaya çalıştım ama olmadı yollayamıyormuşuz daha o yüzden bekletim birazcık özürdilerim.
Haklısın adacım aybaşını beklemeden test bile yaptığım oluyodu ama sonuç hep negatif (-) ti yüreğim hep kırgın

önemli değil canım :)
bende senin gibi ne kadar çok test yapardım.en son netten sipariş verir topluca ucuza mal eder hem ezdanelere gidip sürekli istemekten kurtulurdum.
hatta şubatta bakıyorum pozitif çıkıyor sürekli.birkaç gün bekledim yine öyle.sonra gittim kan verdim değerim 24 tü.sonra işte ertesigün dr ye gittik.kimyasal olabilir dedi ve öylede oldu.2 gün sonra değerim düştü sonra yine ve umutlar başka bahara kaldı.insan ister istemez çok üzülüyor.ilk defa o kadar yakın hissetmiştim ama umut ellerimin arasından uçup gitti.şimdi umutluyum ve mutluyum.sabırla zamanın geçmesini lehime dönmesini bekliyorum.

hayatcım bizde şimdilik bir sorun yok.benim yumurtalr normal ve iyi.işte adet dönemimde yapılan testlerde değerlerim iyiydi.eşimin sper durumuda iyi.ama 4 defa klomen ve 4 defa çatlama iğnesine rağmen gebelik oluşmadı.en son kendiliğinden kimyasal gebelik geçirdim :( dr um direkt tüp bebek yaptırın dedi.eşimde de sorun olmadığı için aşılamada da şans az aslında.çünkü bir sorun varsa ve ortadan kaldırıması için aşılama yapıyorlar ve öneriyorlar.zaten şans %20.bende zaten tüp bebeğe geçmek istiyordum.işte ankarada timur gürgan da karar kıldık en sonunda.

Tüp bebek tedavisi aşamalarını biliyormusun ada ben bir tek karnından iğne vurulcan dediklerini biliyorum? yumurta toplancak bişletirilip konulacak :D ve biz bebişlerimize kavuşacağız

merhabalar konu dikkatimi çekti yazayım dedim bende yıllarca bebek sahibi olmayı bekleyenlerdendim şuan 9. haftasındayım tüp bebekle bebeğime kavuştum sorun ise bendeydi erken menapoz a girdim tabi benim durumum sizinkine göre çok farklı yumurtalık rezervi azdı gittikçe sona yaklaştım hiç yumurta kalmadı şuan çok mutluyum ben bebeğime burda sahip olmadım en yakın avrupa ülkesinde bebeklerim deyim ikizlerim olacak kalp atışlarınıda duydum inanılmaz bir duygu ne yapalım allah emeklerinizi boşa çıkartmasın.....

benimde senden farklı pek bir şey bildiğim söylenemez.birde biz ilk defa 16 sında görüşeceğiz ya hani.hiçbir fikrim yok o yüzden.yumurta toplama işi biraz sıkıntılı olabiliyormuş okuduklarım kadarıyla ama ben inanıyorumki her şey çok güzel olacak.sen daha yakınsın.ben bu ay ilk defa gideceğim doktorumla görüşmeye.bakalım nezaman başlayacağız tedaviye.aslında ağustos gibi düşünüyordum ramazandan sonra ama kısmet.....

rowina sen artık kötü günleri geride bırakmışsın.bebeklerin şimdi seninle inşallah miniklerini kucağına alınca her şey tamamen unutulur.Allah ım kimseleri bu duygudan mahrum bırakmasın isteyen herkese versin.

Öncelikle bize katıldığın için çok teşekkür ederim Allahtan dileğim İkizlerini sağsalim kucağına alman olur rowina
Kalp atışlarını uyduğunda nasıl bir duygu yaşadın bize anlatabilirmisin?
Tüm içtenliğinle bize umut verdiğin için gerçekten çok teşekkür ederim.

bu hazırlık esnasında neler yaşayacağımızı bilmiyoruz.

Neler yaşayacağız biz?

Öncelikle tedaviniz hayırlı olsun inşallah arkadaşım.

Tüp Bebekte İzlenen Yol Haritası

Adetin üçüncü günü yapılan hormon tetkikleriyle, yumurtalıkların ilaçlara nasıl cevap verecekleri önceden anlaşılmaya çalışılır.

Rahim ve tüplerin görüntülenmesi amacıyla bir rahim filmi çekilir.

Eşinden Semen (sperm) analizi istenir.(Daha önce yapılmadıysa)

Her iki eş için AIDS, Sarılık Testi, yalnızca kadınlar için Kızamıkçık Testi ve kan sayımı testi istenir.

Yumurtaların erken çatlamasını önlemek ve normal fizyolojiyi baskılamak amacıyla (lucrin veya decapeptyl) & yumurtalıkların uyarılmasını sağlamak amacıyla (Gonal-F veya Menogon veya Puregon veya Menopur veya Merional veya Fostimon) iğnelerine başlanır.Amaç çok sayıda folikül-yumurta elde etmek ve çok sayıda yumurta geliştirmektir.Hergün ya da gün aşırı ultrasonografi ile (gerekirse kan testleri (E2-LH) yumurta hücresinin gelişimi izlenir.

Hormonların baskılanması & Yumurtalıkların uyarılması değişik protokollere göre yapılabilir.

Kısa Protokol: GnRHa uygulamasına adet kanamasının ilk günü başlanıp tedavi sonuna kadar (çatlatma iğnesinin yapıldığı gün) devam edilir. Adet kanamasının 3. gününden başlayarak tedaviye hMG ya da FSH eklenir.

Ultrakısa protokol: Adet kanamasının ilk günü GnRHa'ya başlanır ve 3 gün verildikten sonra kesilir. Tedaviye hMG'ya da FSH ile devam edilir. Amaç sadece flare-up etkiden yararlanmak.

Mikrodoz kısa protokol: Diğer kısa protokollerden farkı, kullanılan GnRh dozunun çok düşük tutulması. Bu amaçla eczaneden alınan ilaç tüp bebek laboratuvarında sulandırılır ve dozu düşürülür. Bu protokol son zamanlarda yumurtalıkları zayıf olan kadınlarda uygulanır.

Uzun protokol: Tüm dünyada en çok tercih edilen KOH protokolüdür. GnRHa uygulamasına bir önceki adet döneminin 21. günü başlanır. Takip eden adet kanamasının 3. gününde baskılanmanın olup olmadığı yapılacak olan kan testi ile anlaşılır. Kan östrojen düzeyi azalmışsa baskılanma sağlanmış demektir. Bu durumda hMG ya da FSH ile uyarı tedavisine başlanılır. Ancak GnRHa uygulaması sona erdirilmez. Çatlatma iğnesi yapılana kadar GnRH ve hMG ya da FSH bir arada kullanılır.

Yumurtalık uyarımı ile belirli büyüklüğe ulaşmış folliküller (ultrasonografide gözlenen içi sıvı dolu yumurta içeren yapılar) elde edildiğinde, çatlatıcı iğne (hCG; Profasi; Pregnyl veya Ovidrel) yapılır ve 36 saat sonrasında yumurta toplama işlemi uygulanır. İşlem genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 15-20 dakika sürer.

Yumurta toplama işlemi(OPU) sırasında ya da hemen sonrasında erkekten alınan menide en kaliteli spermlerin ayrımı yapılır.

Yumurta kültürü ve sperm hazırlanması tamamlandıktan sonra döllenme safhasına geçilir.OPU işleminden yumurta ve sperm aynı kapta inkübatöre yerleştirilir. Ertesi gün yumurtalar normal döllenmenin olup olmadığın araştırılması için incelenir. Döllenmiş yumurtalar inkübatörde embriyo oluşması için bırakılır.

Embriyo transferi çoğu zaman yumurta toplama işleminden 3 gün sonra yapılır. Bazı özel durumlarda, yumurta toplama işleminden 5 gün sonra transfer edilir (blastokist transferi).

Embriyo transferi genellikle çok basit bir işlem olup, hazırlık dahil, ortalama 5 dakika sürer. Embriyo transferi için, önce bir spekulum vajene yerleştirilir, vajen ıslak bir gazlı bezle usulüne uygun temizlendikten sonra özel kültür sıvısı ile rahim ağzı yıkanır. Embriyolog transfer edilecek embriyoları katetere yükleyerek laboratuardan getirir ve transfer gerçekleştirilir.

Transferi yapılmayan embriyolar dondurularak sonraki uygulamalar için ayrılır.

Kanda gebelik testi (B-hCG) embriyo transferinden 12 gün sonra yapılır.

Son düzenleme:
rowina sen artık kötü günleri geride bırakmışsın.bebeklerin şimdi seninle inşallah miniklerini kucağına alınca her şey tamamen unutulur.Allah ım kimseleri bu duygudan mahrum bırakmasın isteyen herkese versin.

evet dediğin gibi unutuluyor o kan sonucunu eline alıp testiniz pozitif deyince hemşireler herşey bi anda unutuluveriyor amin allah sizede bu mutluluğu tattırsın kimse demesinki umutsuzum herkesin derdinin dermanı muhakkak bi yerde seni bekliyor allah dermansız dert vermesin...

evet dediğin gibi unutuluyor o kan sonucunu eline alıp testiniz pozitif deyince hemşireler herşey bi anda unutuluveriyor amin allah sizede bu mutluluğu tattırsın kimse demesinki umutsuzum herkesin derdinin dermanı muhakkak bi yerde seni bekliyor allah dermansız dert vermesin...
kendime bazen kızıyorum sabırsız olduğumu düşünüyorum bekleyeyim diyorum ama beklemekte çok koyuyor insana.bazen umutsuzluklar hayal kırıklıkları oluyor ama çok şükür her daim öyle değilim.yoksa hayat gerçekten çekilmez.insan kendi omuzlarına yük yüklüyor o zaman.halbuki önemli olan var olan yükü boşalatmaya çalışmak...

Back
X