merhamet beklentisi...

hoseki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2011
337
1
46
Gaziantep
merhaba kızlar
ben 7 yıllık evliyim bir oğlum var haftanın 6 günü 8-5 çalışıyorum orta halli bir aileyiz ev aldık çok şükür çoğunu ödedik az kaldı eşime maddi noktada yardımcı olabilmek için hem çalışıyorum hem de yapabileceğimden daha azıyla yetinmeye çalışıyorum. eşim de iyi bir insan kötü bir alışkanlığı hakareti eziyeti yoktur problem ne diyeceksiniz örnek vereyim dün akşam eve gittim yemeğimi hazırladım o da birkaç eksiği aldı marketten sonra yemek yedik sofrayı topladım malumunuz sonbahar kış hazırlıkları yapıyorum birkaç gündür dün de reçel yapayım dedim neyse uğraşıyorum ben birden aklıma geldi sorayım dedim
- ben birkaç gündür sürekli kış hazırlıklarıyla uğraşıyorum içinden yardım etmek gelmiyor mu?
ve pek pişkin bir cevap
- yooo
ve kaldığı yerden televizyon izlemeye devam ne yapayım ben?
abartıyor muyum haklımıyım ben de bilemedim ben onun işi olunca iki elim kanda olsa rahatlatmaya çalışıyorum i zaten onu rahatlatmak için haftanın 6 günü 8-5 çalışıyorum temizliğimi kendim yapıyorum çocuğumla ilgilenmeye çalışıyorum o ?

erkek milleti iste, sen sonna kadar,cok coook haklisin ama erkekler bazen kendi gorevlerini bile yerine getirmeye usenirler, bazen herseyi yaparsi birseyi yetistiremez yapamazsin hemen o yapmadigini soz konusu yaparlar yaptigina tesekkur etmez yapmadigina soylenirler
bu yizden bosuna uzme kendini bunlar hem tembel hemde birazcik piskindirler :-)))

Bosver sende biraz, aynen onun kadar yapmaya calis.
Eger o tv izliyorsa sende yanina uzanip izle, recelini yapma git marketten al. Cok hirsli olmakda iyi degil, erkekler bizleri yanlarinda görmek istiyorlar, o yaptigin marifetleri biz kadinlar anlariz ve seni takdir ederiz bunu bir erkek anlamaz.

yardım etmesini istediğinizde,talepte bulunun..yardım etmeye alışmadığı için aklına gelmiyor olması normal..

Yardımdan kasıt nedir gelip reçeli karıştırması mı yoksa karıcım beim yapabilceğim bişey var mı diye sormasımı.

Erkeklerden yardım istemeden yardımda bulunmazlar. Akıllarına bile gelmez. Madem çalışan çocuklu bir kadınsınız bu kadar yormayın kendinizi reçelinizi turşunuzu hazır alın, çalışmadığım halde ben bile yetişemiyorum o tür işlere. Adam tv karşısında uzansın gevşesin siz koşturun. Temel işlerinizde yardım isteyin çocukla ilgilensin mesela. Ama bir erkekten kalkıp reçel yapmanıza yardım etmesini beklemeyin, hazır alsana ne uğraşıyorsun der. Keyfi çıkarılmış bir iş gibi düşünür kılını bile kıpırtdatmaz..

Başımıza ne geliyorsa fedakarlığımızdan geliyor, yapma reçel falan, alsın getirsin, yesin.

Bazen deli oluyorum erkeklerin bu haline, kadın her şeye mecburmuş gibi, vazifesiymiş gibi, bu ne rahatlık, nasıl bir pişkinlik aklım almıyor, sinirleniyorum elimde değil.

hiçbir erkek reçel yaptığınız için size minnettar olmaz bence kendinizi bu kadar yormayın yıpratmayın.bir iki önemli şeyi kendiniz halledip diğerlerini marketten almalıısnız.sizinde dinlenmeye ihtiyacınız var ayrıca o kadar çalışıyormuşsunuz reçelle falan uğraşmak yerine çocuğunuza vakit ayırsanız daha ii olmazmı.bide anlayamadığım siz çalıştığınız için eşinizimi suçluyorsunuz bu tarzda düşünürseniz mutlu olamazsınız bi kadın için çalışmanın anlamı özel olmalı.güçlü olmak,kendi paranı kazanmak,sosyalleşmek,birilerine bişeylere faydan olduğunu görmek vs. vs.böyle düşünmüyorsanız da çalışmayın.

Yardımdan kasıt nedir gelip reçeli karıştırması mı yoksa karıcım beim yapabilceğim bişey var mı diye sormasımı.

yardımdan kasıt benim onun sağlığı ve maddiyatı için yaptıklarımı fark edip bir işin ucundan tutması yardım işte, bulaşık yıkıyorsa durulamak ütü yapıyorsa ütülenenleri yerleştirmek sofra topluyorsa iki tabağı taşımak küçük ama beni mutlu edecek hem birlikte vakit geçirebileceğimiz hem de dinlenme süremizi artıracak şeyler

Sizdee kendinizi çok yormayın ozaman
Oldugu kadar herşey.
Bukadar düşünceli olmalarını beklemek gerek
Neticede erkek işte.

hiçbir erkek reçel yaptığınız için size minnettar olmaz bence kendinizi bu kadar yormayın yıpratmayın.bir iki önemli şeyi kendiniz halledip diğerlerini marketten almalıısnız.sizinde dinlenmeye ihtiyacınız var ayrıca o kadar çalışıyormuşsunuz reçelle falan uğraşmak yerine çocuğunuza vakit ayırsanız daha ii olmazmı.bide anlayamadığım siz çalıştığınız için eşinizimi suçluyorsunuz bu tarzda düşünürseniz mutlu olamazsınız bi kadın için çalışmanın anlamı özel olmalı.güçlü olmak,kendi paranı kazanmak,sosyalleşmek,birilerine bişeylere faydan olduğunu görmek vs. vs.böyle düşünmüyorsanız da çalışmayın.

oldukça farklı bir paylaşım çocuğum konusunda ki hassasiyetinizi anladım iş yerinde çocuğumla beraberim hemen hemen gün boyu birlikteyiz onu ihmal etmemeye çalışıyorum çalıştığım için eşimi suçluyor muyum ben eşimi ailemize ait işlerin %80'ini yaparken sadece beni izlediği ve yardım etmediği için suçluyorum. Tabi iş yerine gelip çalışmakta buna dahil ama sadece bu değil

yardım etmesini istediğinizde,talepte bulunun..yardım etmeye alışmadığı için aklına gelmiyor olması normal..

zaman zaman işlere yetişemediğimi ve bu konudaki huzursuzluğumu ona anlatıp yardım istiyorum teoride beni haklı buluyor ancak pratikte mesela camların konu komşu için silindiğini düşünüyor, ev her yer tozlanmadan silinmemelidir yani nasıl anlatayım pislik görünür seviyeye gelene kadar temizlemeye gerek yok böyle bir mantık, arkadaşlar kış hazırlığımı evde yapmam konusunda eleştirilerde bulunmuşlar tabi ki bir kısmını hazır alıyorum yada ailem yardımcı oluyor ancak evde hazırlananın içinde ne olduğunu biliyorum tarım bakanlığının listesinden sonra...

Bencede böyle durumlarda seçim sunmann pek bir anlam olmadığını düşünüyorum, çünkü eder misin deyince etmeme şıkkını seçecekleri gayet büyük ihtimal olduğundan direk söylüyorum ben, mesela aşkım hadi al şu süpürgeyi şu şu odayı süpür yada hadi bu sefer sen çocuğun altını değiş vs. tabi her seferinde yapıyormu onu sorma..:) (ama çoğunlukta evet..)

Bir çok yiyeceği evde hazırlamanın doğru olduğunu düşünüyorum bende. Bu konuda çok takdir ettim sizi. Anladığım kadarıyla hem maddi hem de manevi olarak çok sıkıntı çekmişsiniz ama hiç beliniz bükülmemiş. Biraz takdir ve şefkat bekliyorsunuz. Karıcım yorulma yardım edeyim, ya da yapabileceğim bir şey var mı hayatım gibi sözler duymak istiyorsunuz. Duyamadığınız içinde kızıyor, kırılıyorsunuz ve haklısınız.

Ben "erkeklerin çoğu böyle o nedenle önemseme" diye düşünenlerden değilim. Erkekleri bu forma sokan ne yazık ki anneleri. Yani bizleriz. Bence eşiniz teorikte size hak veriyorsa, kendisinin düşünmesini beklemeyin ve siz talep edin. Elbette kendisi düşünse daha iyi ama düşünmüyorsa da siz kendinizi harap etmeyin ve onu yönlendirin.
Hayat müşterek. Çalışmıyor olsanız, eşiniz işte yoruluyordur o yüzden bu şekilde davranıyor diyeceğim ama sizde yoruluyorsunuz, şartlar eşit yani. Bu durumda her şeyi sizin üzerinize yıkamaz.

Bu arada lütfen çalışmanızı eşinizin sizi mecbur bıraktığı bir uğraş olarak görmeyin. Hayatın ne göstereceği belli olmaz. Mesleğiniz sizin özgüveniniz, geleceğiniz ve huzurunuz. Birçok kadın işi olmadığı için tahammül edilemez kişilere, olaylara tahammül etmek zorunda kalıyor, unutmayın. Bu konudaki ifadenizi yanlış anlamış olabilirim tabi. Eğer öyleyse son cümlelerimi dikkate almayın lütfen.. :)

recelden ne anlar adam canim yaa
baska isler ver adama zaten ikinizde calisiyorsunuz
ev isleri yemek vs ortak olmasi lazim
öyle degil mi yoksa?

tipik erkek iste, bence bu kadar buyutme...bu tarz seylere bende sinirleniyorum ama burdaki bir cok konuyu okuyunca esimi opup tepeme oturtasim geliyor :9:

Son düzenleme:
bizim ülkemizde erkeklerin çoğu böyle yetişiyor maalesef ev işi çalışsa da çalışmasa da kadının görevi olarak görülüyor.yardım etmek hiçbirinin aklına gelmez sen yardım istediğinde açık açık söyle canım ikinizde çalışıyorsunuz evde iş bölümü olmalı ama yapmıyorsa da sende kendi çok yıpratma reçelini hazır al büyük temizliklerde kadın tut çok kendini yıpratma erkek milleti kıymet bilmez :31:

Mesela bugün, pazar, ve ikimizde evdeyiz calismiyoruz, ben öyle bir giristimki ise artik kapdirmis gidiyorum, acikmayada basladik tabi, baktim esim mutfaga girmis, kuru fasülye pilav yapmaya girismis, ne yapsin yani hayat müsterek biri onu yapar biri bunu.

Ama ben erkeklere kizamiyorum, cünkü onlari böyle yapan kadinlar, onun icin madem kiziyoruz, herkes simdiden önlemini almali...
Öyle beklemekle olmaz, aktif bir sekilde eline süpürgeyi verip hadi bakalim, ben camasirlari sende evi süpür gibi, baska caresi yok.

Yahu artik kadin erkek isi kalmamiski artik, erkeklerin yaptigini kadinlarda yapiyor bu zamanda, kadinlarin isinide erkeklere yaaavasss yavasssss.....ögretecegiz....:27:
caktirmadan....
Hatta hissetmeyecekler bile aaaa elimdeki süpürgenin sapimi?
Yada ben esime yaa senin yemeklerine bayiliyorummmmmm dedikce esim daha cok yemek yapmaya merak sardi, simdide kendisini Vedat milor saniyor...

Ulan biz kadinlar istesek varya, herseyi yaparizda bazen cok dürüstüz iste...

Son düzenleme:
sen empati yapabilen vijdan sahibi bir eşsin ev ödemesinde elini taşın altına koymuşsun eminimki kişisel alışverişindedde kısıyorsundur ama belliki eşin bünyesinde bu tarz şeyleri barındırmıyor.
Taktiride yardımıda hakediyorsun ama karşındaki insanın içinde yok bunlar ,
bir süre senin yokluğunu çekmeden , yaptıklarını yapmak zorunda kalmadan , başına çok harcayıp çalışmayan bir eş gelmeden senin kıymetini anlamaz bir kızgınlık anında saçımı süpürge ettim dersin ''ne yaptınki'' der şoka girersin bence ne kendini yor nede yardım bekle

Back
X