- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Veteriner arkadaşımla bu konuyu önceden konuşmuştum. "Aşılı hayvanın tüyünden birşey olmaz. Mikroparçalar olmadığı için de insanın ciğerine kolayca geçemez." Dedi
Köpek çevresine tepki mi veriyor? Tam okumadım o yüzden tam anlayamadım. Çocuğunuz da doğmuş bu arada. Sağlıkla kucağınıza alın.Evet tuy sorununu aştik daha ciddi skintilar var suan
Köpek çevresine tepki mi veriyor? Tam okumadım o yüzden tam anlayamadım. Çocuğunuz da doğmuş bu arada. Sağlıkla kucağınıza alın.
Ben kedi baktım pek anlamam belki. Ama sanırım kafasında çocuk doğduktan sonra beni sevmicekler algısı oluşmuş. Güvensizlik var onda. Benim bir kedim eve ilk geldiğinde bana tıslıyordu mesela. Ama elimden yemek vere vere,yanında konuşarak sesime alıştıra alıştıra,yattığı yere tişörtümü ve eşyamı bıraka bıraka(kokuma alışsın diye) alıştırdım. Zaman içinde oldu şimdi çok yapışkan bi kız oldu. Siz de böyle yapabilirsiniz belkiBebegim 5 aylik ilk gun çok iyiydi kopegimle iliskisi. Sonra her gelen itti kalkti oda cok soyutladi bizden kendini. Bende o aralar iyi olmadigim icin ilgilenemedim. Bizimle tamamen iliskisini kesti. Ve bebegimin odasina cis yapmaya esyalarini parcalamaya basladi. En sonda diş gecirdi ( isirma degil) surekli hirliyor. Ben kizinca beni isiriyor. Hatta eltimin oglunun yuzunu cizdi dogumun ilk zamanlarinda. Suan bizimle muhattap bile olmuyor oylece mutsuz yatiyor ilgileneyim diyorum olmuyor
Ben kedi baktım pek anlamam belki. Ama sanırım kafasında çocuk doğduktan sonra beni sevmicekler algısı oluşmuş. Güvensizlik var onda. Benim bir kedim eve ilk geldiğinde bana tıslıyordu mesela. Ama elimden yemek vere vere,yanında konuşarak sesime alıştıra alıştıra,yattığı yere tişörtümü ve eşyamı bıraka bıraka(kokuma alışsın diye) alıştırdım. Zaman içinde oldu şimdi çok yapışkan bi kız oldu. Siz de böyle yapabilirsiniz belki
Onun yüzünden dayak yiyorum kafası mı oluştu acaba?Bizimki 11 yasinda o evreleri geçtik malesefki. Acaba bebegin kokusuna mi alistirsam ? Bir zibin koysam hep ama ondan da kaciyor iste anlayacaginiz psikolojisi cok bozuldu
Onun yuzunden ilgilenilmiyo benimle diye dusunuyor muhtmelenOnun yüzünden dayak yiyorum kafası mı oluştu acaba?
Kopek sevmese evet evlenmeseydi diyebilirdik. Ama adam kopek seviyor. Bu köpeği sevmiyor. Dedigim gibi, insanlar eşleriyle bile severek evleniyor sonra anlasamayip ayrilmak istiyor.
Alerjik rinit icin aşı tedavisi oldum cok memnun kaldim. Ama hayvan alerjisinin bu sekilde kalıcı bir tedavisi de yok
5 yil bekleyip sonra kavustugum, 9 ay karnimda taşıdığım, binbir zahmetle dogurdugum, kanim, canim bebeğimin odasına çişini yapiyorsa, bebeğimin kıyafetlerini parçalıyorsa, eline diş geçiriyorsa; yarın bebeğime zarar vermeyeceginin garantisi yok, bu yüzden 11 yıllık serüvenin sonuna gelinmiş demektir diye düşünürüm. Ben olsam, iyi bakacağına güvendiğim birine verirdim.Peki 11 sene sahibine alışmış bir canlı için tavsiyeniz nedir ?
5 yil bekleyip sonra kavustugum, 9 ay karnimda taşıdığım, binbir zahmetle dogurdugum, kanim, canim bebeğimin odasına çişini yapiyorsa, bebeğimin kıyafetlerini parçalıyorsa, eline diş geçiriyorsa; yarın bebeğime zarar vermeyeceginin garantisi yok, bu yüzden 11 yıllık serüvenin sonuna gelinmiş demektir diye düşünürüm. Ben olsam, iyi bakacağına güvendiğim birine verirdim.
Sınırlar belirlendigi icin hayvan boyle bi tepki vermis zaten. Bebekten uzaklastirmak daha da cok tepkiye sebep olur. Eline dis gecirdigi icin, artik bebekle yakinlastirma ihtimali de yok. Ne yapsin kadin? Ne seçenek kaldi geriye? Esi de istemiyorGerçekten şaşkınım. Bunun adı terk etmektir.
Odalar ayrılır, sınırlar belirlenir , bezlenir, süpürge alınır, kurutma makinası alınır v.s v.s
Elli tane çözümü var.
Gerçekten çok vicdansizca bir düşünce. Tüylerim ürperdi. Sahipsiz bırakılan çoğu canlı böyle düşünceler yüzünden heba oluyor işte.
Evde bir canlının bakimini uygun bulmuyorum ona rağmen sahilenip terk edenlere nefret duyuyorum .
Bebegim 5 aylik ilk gun çok iyiydi kopegimle iliskisi. Sonra her gelen itti kalkti oda cok soyutladi bizden kendini. Bende o aralar iyi olmadigim icin ilgilenemedim. Bizimle tamamen iliskisini kesti. Ve bebegimin odasina cis yapmaya esyalarini parcalamaya basladi. En sonda diş gecirdi ( isirma degil) surekli hirliyor. Ben kizinca beni isiriyor. Hatta eltimin oglunun yuzunu cizdi dogumun ilk zamanlarinda. Suan bizimle muhattap bile olmuyor oylece mutsuz yatiyor ilgileneyim diyorum olmuyor
Hiç köpek beslemedim ama şu yazdıklarınızda sizi hatalı gördüm. 11 yıldır sizinleymiş, bu olacakları öngörmeliydiniz. Ona göre bir yol çizmeniz lazımdı. İlgileneyim diyorum olmuyor ne demek anlamadım. İlgilenemiyorsanız ilgilenecek birine verin bari, saldırganlaşmasın daha fazla.Bebegim 5 aylik ilk gun çok iyiydi kopegimle iliskisi. Sonra her gelen itti kalkti oda cok soyutladi bizden kendini. Bende o aralar iyi olmadigim icin ilgilenemedim. Bizimle tamamen iliskisini kesti. Ve bebegimin odasina cis yapmaya esyalarini parcalamaya basladi. En sonda diş gecirdi ( isirma degil) surekli hirliyor. Ben kizinca beni isiriyor. Hatta eltimin oglunun yuzunu cizdi dogumun ilk zamanlarinda. Suan bizimle muhattap bile olmuyor oylece mutsuz yatiyor ilgileneyim diyorum olmuyor
Off ne kadar acımasızca, hayvan sahipleri için kedi köpek vs sadece bir hayvan değil maalesef hanımefendi, onları doğurmamış olabiliriz ama onlar bizim evladımız. O zaman evlatlık edindiğimiz çocukları da canımız bebeğimiz olunca baktık ki kıskanıyor onları da verelim.5 yil bekleyip sonra kavustugum, 9 ay karnimda taşıdığım, binbir zahmetle dogurdugum, kanim, canim bebeğimin odasına çişini yapiyorsa, bebeğimin kıyafetlerini parçalıyorsa, eline diş geçiriyorsa; yarın bebeğime zarar vermeyeceginin garantisi yok, bu yüzden 11 yıllık serüvenin sonuna gelinmiş demektir diye düşünürüm. Ben olsam, iyi bakacağına güvendiğim birine verirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?