Merkür retrosu beni vurdu

Pinpon topu gibi bi o taraftasınız bi bu tarafta
Sizin yaşadığınız ne bilmiyorum ama beyefendinin aşk yaşadığını düşünmüyorum
Ya saplantılı ya boşlukta
İki türlüsü de sağlıklı değil

Kimse bi kendisiyle bi eşiyle git gel yaşayan biriyle böyle yıllarca uğraşmak istemez
Dizilerde oluyor ancak öyle işler
 
Selam kızlar, aranızda beni tanıyanlar vardır. Aslında böyle bir konu açtığım için biraz içim sıkkın ama başka dertleşecek pek kimsem yok çünkü yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Bu sebeple yorumlarınız hassas yaparsanız çok sevinirim. Manas destanı tadında uzuuuun bir iç dökme olacak.
Ben 22 yaşında 5 ay önce eşinden fiilen ayrılmış ve boşanma aşamasında 1 ay sonra davası olan bir kadınım.(hatta çoğunuza göre küçüğüm muhtemelen). Evliliğim 5 buçuk ay gibi kısa bir süre sürdü. Aslında olmayacağını bile bile evlendim diyebilirim, galiba biraz kendimi kandırdım her türlü kötü özelliği taşıyan bana asla uymayan bir adamla evlendim. Fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel şiddetin her türlüsünü yaşadığım üstüne üstlük dolandırıldığım kabus gibi bir evliliği bitirme kararı aldım. Ve kararımdan da pişman değilim.
Şu aralar boşluktan mıdır, merkür retrosu mu neyse bilemiyorum eski eşimle evlenmeden önce son ayrılığımızda konuştuğum kişi sürekli aklıma geliyor. Bu kişiyle olan ilişkimden de bahsedeyim biraz.
2019 yazında kısa süre çalıştığım yerde tanıştık ve 3-4 gün kadar birlikte çalıştık yani çok kısa bir süre. Ama beni ilk gördüğünden beri ilgisini fark etmiştim bir şekilde, bana işi o öğrettiği için sürekli birlikteydik sonra bana laf arasında hayatımda biri olup olmadığını sordu ben de biri olduğunu ve onu sevdiğimi ciddi düşündüğümü söyledim. Neyse bu askere gideceği için işten ayrıldı, beni de anlamadığım bir şekilde işten çıkardılar. Bu arada ben de o zaman sevgilim olan eski eşimden bana olan kötü davranışları yüzünden ayrılmıştım. Ve bu çocukla da sosyal medyadan takipleşmeye devam ediyorduk herhalde paylaşımlarımdan anlamış olacak bana sordu ben de evet ayrıldık dedim biraz teselli verdi işte üzülme sana böyle davranan biri için filan. Sonra 'ben gitmeden görüşelim, kahve içelim' dedi. Ben de eski çalıştığımız yerde olacağını düşünerek olur dedim. Sözleştiğimiz gün geldiğinde nerede buluşalım diye sordu ben de çalıştığımız yere gideriz hem oradaki arkadaşları da görmüş oluruz dedim. O da orası bana çok uzak kalıyor gitmeme de çok az zaman kaldı halletmem gereken işler var diyerek randevuyu iptal etti.
Sonra uzun bir süre konuşmadık. Konuşmalarımızda bazen flört ediyor gibi bazen de çok uzaktı. 4 ay kadar sonra ben eski eşim olan kişiyle barıştım bu da yine sosyal medyadan paylaşımımı görerek barıştınız mı diye mesaj attı ben de evet yazdım. Bu sebepten de zaten eski eşim olan kişiyle kavga ettik çünkü kendisi çok kıskanç biriydi sosyal medya hesaplarımın şifrelerini zorla alırdı ona her şeyi anlatmama rağmen kendi gibi sanarak güvenmezdi.
Aradan bir 4 ay daha geçti ve tabi biz yine ayrıldık. Bu bahsettiğim kişiyle hiç bir bağlantımız yoktu o sıra. Bir gün ben arkadaşıma ondan bahsettim işte çok kibar biriydi, benim mesleğimde de çalışmış daha önce okuduğumuz bölümler dersler çok yakın aynı fakülteden mezun, yapı olarak da benziyoruz aslında isterdim onunla aramda bişey olmasını filan şeklinde. Ertesi gün tak mesaj "merhaba Panther nasılsın?" Ben tabi şok oldum. Resmen telepati yapmışım çocuğa farkında olmadan 🤭 Kısaca iyiyim teşekkürler yazdım sen diye sormadım bile çünkü beni ekmesinden sonra biraz kızgındım açıkçası. Bir kaç gün geçti sonra ayıp olmasın diye sen nasılsın yazdım. Böylece konuşmaya başladık. Tanışmamızdan 1 yıl kadar sonra. Ondan bahsettiğim gece beni rüyasında görmüş.(ne kadar doğru bilemiyorum,doğruysa cidden aramızda telepati olabilir 😄). İşte bana rüyasının anlamını attı. Bir kişiyle tekrar bir araya gelmek veya evlilik gibi ben birinciye yordum dedim. 1 ay boyunca konuştuk,daha 1 hafta olmadan yarın uyandığında benim sevgilim olacaksın dedi ben inanamıyordum bile olanlara içten içe o kadar mutluydum ki kimsenin anlamadığı konularda bile o kadar uyumlu bir şekilde sohbet ediyorduk ki hiç bitmesin istiyordum. Birbirimize şarkılar, filmler öneriyorduk. Bana benimle evlenmek istediğini hatta çocuğumuz olmasını istediğini bile söylemişti. Sonra annesinden eminim çok iyi anlaşırsınız diye bahsetmişti ki annesiyle de ortak düşünce yapımız vardı. Ailelerimiz benzerdi. Ben babasının memleketinde okuyordum, aynı yerlerde farklı zamanlarda gezmiştik, oturmuştuk bu tesadüfler bile bana çok anlamlı geliyordu. Zaten o da bana en başta 'biz ilk tanıştığımızda yanlış zamanda yanlış kişilerleydik şimdi ise tamamen uyumlu bir çift haline geldik' demişti. Kısa zamanda çok şey paylaştık. Her şey mükemmeldi ama son zamanlarda kendisi sınırda görev yapıyordu ve son günleri olduğu için sürekli yoğun olduğunu söylemeye başlamıştı. Ben de merak ediyordum doğal olarak. En başta uyardım dedim ben yapamıyorum galiba o da istersen gelince konuşalım az bir zaman kaldı dedi ama sanırım ayrılmak zoruma gitti devam ettim sonra tekrar zorlandığımı söyledim. O da yoğun olduğu için fazla ilgilenemiyordu ve ben ayrıldım. Hiç istemeyerek. Ona artık seni sevgilim olarak görmüyorum dedim ☹️ sonra baktım beni engellemiş(galiba ya da numarasını değiştirdi). Ben de numaramı değiştirdim. Sonra toplu bir şekilde merhaba ben panther bu yeni numaram diye mesaj attım. Bunu ona da attım. Ama hiç tepki vermedi. Ama aramızda kötü bir şey yaşanmadığı için pek de anlam veremedim olanlara.
Aradan aylar geçti, eski eşim tabi ki beni arayıp saatlerce özürler diledi, arkadaşlarıma kadar ulaştı, ben istemediğimi söylediğim halde ısrarla devam etti.( Keşke o zaman şikayet etseydim). Bir şans ver bak göreceksin şeklinde tekrar başladık. Ailemle aramın bozuk olduğu bir zamanda beni evlenmeye ikna etti. Ve 2 hafta içinde apar topar benim ailemden kimse olmadan evlendik. (Açıkçası ailem istemiyordu çünkü davranış olarak beni sürekli üzen,kaba biriydi. Ve uyumsuz bir çifttik, en basitinden o meslek lisesi mezunu bense iyi bir bölümde lisans yapıyordum. Hiç bir zevkimiz dahi uymuyordu. Ama o anki düşünce yapımla bunun farkına varamadım)
Evliyken de bu çocuk bana başka bir mecradan mesaj atmış.(oradan mesaj atılabildiğini bile bilmiyordum açıkçası) Birkaç ay sonra gördüm mesajını ne var diye cevap verdim. Muhtemelen evlendiğimden bile haberi yoktu, çünkü sosyal medya hesaplarımdan engellemiştim. O zamana kadar aklıma bile gelmemişti. 3.bir mecradan hesap açıp ona yazdığım siteye bakmasını söyledim. Anlamazlıktan geldi. En sonunda sinirlendim ve sen olduğunu anlamadığımı mı sanıyorsun? Şeklinde tersledim uzun bir mesaj yazdım. Tabi ki sonra baktığımda 2. mecradan beni engellemiş 3.mecradaki mesajları da silmişti. Hiç bir şey olmadığı halde ben bana yazdığını benim de evlendiğimi söylemek için cevap verdiğimi eşime söyledim, yanlış anlamasın diye. Şimdi düşünüyorum belki de eski eşim ona ulaşıp bir şeyler söylemiş bile olabilir.
Her neyse biraz Arap saçına döndü farkındayım. Geçenlerde bu kişi aklıma geldi engelli olduğu için profiline girip baktım aylar sonra profili açık şuan ve benim ayrılmadan önce attığım şarkıyı bir postunun altına yakın zamanda yazdığını fark ettim. Ve WhatsApp durumlarıma da bakıyor göndermeli şeyler paylaşıyor gibi ya da bana mı öyle geliyor olabilir diyeceğim ama arkadaşlarım da anlattığımda ya da gösterdiğimde benim düşündüğüm gibi düşünüyor.
Aslında şuan bir ilişki mi istiyorsun diye sorsanız hayır istemiyorum. Hazır da değilim. Bu kişi de yurtdışında yüksek lisans yapıyor zaten ve boşandığımı duysa benimle olmak da istemez muhtemelen. Sanırım hayatımda çok fazla stres noktası olduğu için bu kişiyi kaçış noktası olarak algılamaya başladım. Son zamanlarda ölüm, hastalık olayları da üst üste geldi onun etkisi de olabilir.
Bir yandan da düşününce tesadüfen duyup hoşuma gidip dinlediğim bir şarkıyı bile onun playlistinde de görmek beni üzüyor açıkçası. Bu kadar tesadüf fazla diyorum bu kader midir nedir anlayamıyorum. Sizce ben ne yaşıyorum?
Iliski olmadan olmuyormu? Daha bosanmadin bile. 5 ay nedirki? Bi kendine gel. Sanki hayatinda surekli biri olmali.
 
Retronun durumla ilgisi olduğunu dahi sanmıyorum kuzum. Büyük bir boşluktasın sadece. Evlenmeden önce o değil de x kişisiyle konuşsaydın o gelecekti aklına. Sen dahi anormal olduğunu farkındasın “retrodan mı acaba” diye bu duruma kılıf bulmaya çabalıyorsun zaten.

Demem o ki: kendine zaman tanı. Bile bile lades deyip evlenmiş olabilirsin, kader diyeceğim o kısma artık ama yaşadıkların zor şeyler. Biraz bekarlığın tadını çıkar, yaşadıklarını daha fazla unutabilmek için dolu dolu yaşa, hobiler edin. Yeni bir ilişkiyi konuşacak zaman dahi değil. Üstelik yeni bir arkadaşlığa dahi başlamadan evvel senin kendini daha iyi tanımaya ihtiyacın yok mu sence de?

Hassasken karar alıp hareket etme. Ayrıca bahsettiğin çocuk da buluşalım deyip eken bir tip? Onu da gözüm tutmadı. Geçmişini hiç bilmeyen biriyle sıfırdan tertemiz başlaman fikri daha sağlıklı. Telefonunu yeniden değiştir, verme bu kişiye. Sosyal medyadan da uzak kal, büyük yükten kurtulursun.
 
Çok kısa aralıklarla hayatınıza birilerini alıyorsunuz. Bu hiç mantikli bir sey degil.

Şu aralar bir iliskiye hazir degilim yazmışsınız. Bence uzun yıllar hazir degilsiniz. Hala küçüksünüz çünkü. Saçma kararlar almissiniz.

Adam sınırda, çok gorusemiyorsunuz diye ayrilmak nedir? Ustelik askerde bu adam. Duygusal olarak en zor donemde.

Bir müddet büyümeyi bekleyin. Çalışın, uğraş bulun. Hayat boyle geçmez. Her 4 ayda bir birilerini almayin kalbinize. Genç yaşta yorulursunuz.
 
bacım zor valla kalbini de aklını da ruhunu da amma yoruyorsun böyle.
bi nefes al bi dinlen, biraz yalnız kal bir süre hayatında sadece sen ol.
yarım kalan şeyler kafayı kurcalar, beyinde arka planda yer ediyor olabilir biraz kendini toparladıktan sonra hala bu kişiyi düşünüyorsan bi kahve için çay için falan mesaj atarsın. cevap gelmezse de başkalarıyla tanışırsın istersen.
 
Aynı hatayı tekrar yapacak gibisiniz. Kendinizi mükemmel ilişkiyi kaçırdığınıza inandırmaya çalışıyorsunuz ama zamanında bir sebepten yurumemis. Geçmiş gitmiş. Şu anda boşanma aşamasında duygusal boşlukta kör ölmüş badem gözlü olmuş resmen. Biraz sular durulsun, resmiyette bosanin. Kendinize zaman tanıtın, kafanızı toplayın
Aynen böyle düşünüyorum ben de hatta bu işlere bulaşmak bile istemiyorum. Bir süre kariyerime odaklansam daha iyi olur, teşekkür ederim 😊
 
Evet ben de olsam sizi istemezdim.
Beni tanidigi, benimle iliskide oldugu halde surekli surekli benden ayrilip bi eski sevgilisine, bi bana gelen, sonra onla evlenen, evliligi yurumedigi icin de tekrar bana gelen ama beni ilk tercihi yapmamis, beni ezip gecmis, benden vazgecmis biriylr evlenmek istemezdim.
Şimdi elleri bos kaldigi icin bana uzatan kişinin elini tutmazdım.

Bu adam size bi cesaret gelse de sonra yuzunuze vurma ihtimali cok olur, bence retroyu metroyu bırakı bu defteri de kapatın. Artik yetiskin bir kadinsiniz, bunu uygun aklı selim kararlar alın.
Aslında sürekli ondan ayrılma diye bir şey yok çünkü o zamanlarda zaten hayatımda bir başkası olduğunu biliyordu ve mesafeliydik. Hatta onun da bir başka ilişkisi oldu sonra. Bir defa flört veya sevgili olarak konuştuk onda da kimin kimden vazgeçtiği biraz tartışılır vaziyette. Çünkü bitmesini istemiyorum dahi demedi. Ve sürekli çevrimiçi olup durum paylaşan mesajlarıma görüldü atan birinden bahsediyoruz, ben yine de çalışıyordur diye üstüne gitmedim. Açıklamak gerekirse.

Son yazdıklarınıza da katılıyorum. Teşekkür ederim 😊
 
Çok kısa aralıklarla hayatınıza birilerini alıyorsunuz. Bu hiç mantikli bir sey degil.

Şu aralar bir iliskiye hazir degilim yazmışsınız. Bence uzun yıllar hazir degilsiniz. Hala küçüksünüz çünkü. Saçma kararlar almissiniz.

Adam sınırda, çok gorusemiyorsunuz diye ayrilmak nedir? Ustelik askerde bu adam. Duygusal olarak en zor donemde.

Bir müddet büyümeyi bekleyin. Çalışın, uğraş bulun. Hayat boyle geçmez. Her 4 ayda bir birilerini almayin kalbinize. Genç yaşta yorulursunuz.
Şuana kadar ilişki diyebileceğim 3 kişi oldu hayatımda çok mu bu 😶(biri lisede onu ilişkiden bile saymayabiliriz)
Galiba karmaşık olduğu için öyle görünüyor ama ben de böyle olmasını istemiyorum ki 🤷🏻‍♀️
En istemediğim şeydi ayrılmak ama bana zarar vermeye başlamıştı iletişimsizlik ☹️
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 😊
 
Şuana kadar ilişki diyebileceğim 3 kişi oldu hayatımda çok mu bu 😶(biri lisede onu ilişkiden bile saymayabiliriz)
Galiba karmaşık olduğu için öyle görünüyor ama ben de böyle olmasını istemiyorum ki 🤷🏻‍♀️
En istemediğim şeydi ayrılmak ama bana zarar vermeye başlamıştı iletişimsizlik ☹️
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 😊
Eşle 4 aylik bir ayrilik, ex ile 4 aylik bir yakinlik, sonra gorusemiyorsunuz diye ayrilmak, ailenizle küs oldugunuz bir donem eşle tekrar barismak.
Ben bunlardan bahsediyorum. Askerde oldugu icin konuşamıyoruz diye ayrilmak gibi bir neden de ilk kez görüyorum. Sevgi duymadiniz demek ki. Ilgi gormek istediniz, mümkün olmayinca da ayrildiniz.
 
Son düzenleme:
bacım zor valla kalbini de aklını da ruhunu da amma yoruyorsun böyle.
bi nefes al bi dinlen, biraz yalnız kal bir süre hayatında sadece sen ol.
yarım kalan şeyler kafayı kurcalar, beyinde arka planda yer ediyor olabilir biraz kendini toparladıktan sonra hala bu kişiyi düşünüyorsan bi kahve için çay için falan mesaj atarsın. cevap gelmezse de başkalarıyla tanışırsın istersen.
Galiba hayatımda çok daha olumsuz ve zor şeyler olduğundan onları düşünmemek için onu düşünüyorum. Bir şey olacağından da değil sadece mutlu olabilmek için bile olabilir. Teşekkür ederim 😊
 
Ay şiştim okurken. Öyle karışık yazmışsınız ki bir an kimle evlendiniz anlamadım. Kafanız karışmış biraz kendinize zaman verin.
 
Eşle 4 aylik bir ayrilik, ex ile 4 aylik bir yakinlik, sonra gorusemiyorsunuz diye ayrilmak, ailenizle küs oldugunuz bir donem eşle tekrar barismak.
Ben bunlardan bahsediyorum. Askerde oldugu icin konuşamıyoruz diye ayrilma diye bir neden de ilk kez görüyorum. Sevgi duymadiniz demek ki. Ilgi gormek istediniz, mümkün olmayinca da ayrildiniz.
Exle 1 aylık yakınlık, o da sadece telefon üzerinden. Çok yakınlaşmak istese gelince o da bana ulaşabilirdi ama çabası yoktu. Aynı şehirde yüzyüze görüşmek istememek onun tercihi değil mi? Belki de o beni zaman geçirmek için kullandı bundan bile emin değilim. Sevgi duydum hem de çok ama kırgınlıklarımdan dolayı ona yansıtmaya çekinmiş de olabilirim. Bu yüzden kafam karışıyor 🤷🏻‍♀️
Neyse artık geçmişe bir sünger çekmenin zamanı geldi sanırım.
 
Önce boşanmayi bitirip biraz sakinle bence. Eski flortunden bisey olucağını sanmıyorum.
Ilk yorum yapan kişiyi cok mantıklı buldum yarim kaldıysa, oturup bi kahve icebilirsiniz arkadasca, biseyleri tamamlamak için
 
Ne demek beni istemez? O kimmis? Bosandınız diye bu yakıstırmalar neden? Kendinizden degerli, kıymetli hicbisi yok. Binlerce bosanmıs kadın var seviyorlar seviliyorlar tekrar evleniyorlar. Bu yasta bu düşünce tarzı çok kötü.

Sizde ben gibi serefsiz seviyosunuz galiba yazık bize. Neyse olan olmus akıllanma zamanı simdilik uzak durun kariyerinize falan odaklanın bu yaşta heriflerin dırdırı çekilmez
 
Sizde ben gibi serefsiz seviyosunuz galiba yazık bize. Neyse olan olmus akıllanma zamanı simdilik uzak durun kariyerinize falan odaklanın bu yaşta heriflerin dırdırı çekilmez
Olsun kendinin farkında olmak da bir erdemdir diyelim 🤭 evet evet kesinlikle katılıyorum sadece kafada kalmasındansa yazıp fikir alıyım dedim. Yoksa bir girişimim yok olacağını da pek sanmıyorum.
 
X