Mersin///33

öylede bizimki mersinde olsun diyo...dogma büyüme oraliya :smiley-cool:
arkadaslari dostlari gelecekmis...anlican mersine bagli kaldikfisfisfis

kız sizde yemeğe gelin tmm orayı çok topulerrrr

ilk gece yemek daha neler neler :teytey::teytey:

Değerli arkadaşlarım yönetimin almış olduğu yeni kararlar doğrultusunda selam,günaydın ,iyigeceler ,hoşçakalın gibi mesajlar silinecektir.Teşekkür etmek istediğiniz mesajlara lütfen teşekkür butonlarını veyahut terazi resmindeki rep butonlarını kullanınız
Anlayışla karşılayacağınıza inanıyor ve sizlere bol neşeli muhabbetler diliyorum.
sevgiyle kalın.a.s.

Davullar,zurnalar çalınsın,
Şen olsun Mersin'im,şen olsun;
Yiğitler,kol kola salınsın
Şen olsun Mersin'im,şen olsun.

Horonlar,halaylar çekilsin,
Kalplere,sevgiler ekilsin;
Çevreye,fidanlar dikilsin

Limonlar,şalgamlar içilsin,
Havadan,havaya geçilsin;
Yöreden yöreye göçülsün
kızlar hayırlı günler bugün de güneş var çok mutluyum

Mersin:

Adana’dan 69 km.,Antalya’dan 487 km. ve Konya’dan 348 km. uzaklıkta olan Mersin merkezi yeni ve modern bir liman şehridir.Büyük kentlerle demiryolu ve karayollarıyla ulaşım yapılırken,yabancı limanlarla da gemi seferleriyle bağlantılıdır.Yıl boyunca Mersin ile Gazimagosa arasında düzenli feribot seferleri vardır.Mersin’in modern bir kent olması nedeniyle, turistler burada kalmakta ve Mersin’i Kapadokya, Güney doğu Anadolu Batı Akdeniz ve Kıbrısa, geçiş merkezi olarak seçmektedirler.

YAPMADAN DÖNME

Silifke'de Cennet-Cehennem Mağaralarını görmeden,
Tarsus'ta St. Paul Kilisesini ve diğer tarihi eserleri görmeden,
Anamur'da Anamuryum Harabeleri, Erdemli'de Kanlıdivane Harabelerini gezmeden,
Göksu'da rafting, Bolkar'da trekking, koylarında diving yapmadan,
Plajlarında denize girmeden, İlin meşhur tatlısı cezeryenin, özel kebap çeşidi tantuniyi tatmadan,

dönmeyinnnnnnnnn

Merhaba Mersin, Yaramas Sılaya yazdığın yazının bir karesini bile anlamadım. Türkçeyi ben çok iyi biliyorum ama sıla bende anlamadım canım. Sıla sen anladığım kadarıyla sen Almanyada oturuyorsun Mersinde mi evleneceksin. Şimdiden mutluluklar canım, armada çok güzel iyi bir seçim. Yaramas seni öpmeden gidermiyim hemşerim, sevgiyle kucaklıyorum.

canım keçikız bende seni öpüyorumŞeniz
sıla ben diyorum ki tarsus ta mersin oteli var çok güzel düğünler oluyor otelde
canım dün bana mesaj atmışşın oğlum oyun oynarken bana söylememiş
canım ya şimdi anlaşıldımı merkez :)
bu arada ben tarsus da oturuyorumü
hayırlı cumalar

yes yes hemsi almanyadayim ve mersinde evlenecem...benide öp banane:1closedeyes:
hehe...tamam yaramas sorun degilŞeniz

tey tey dügün e tam 6 ay ve 1 gün kaldi haha tam 6 ay sonra kina gecem oluyor olacak bu saatlerde kesin kuaförde olurdm hahahahsırnaşık şey

Şeniz
Canım benim tabi senide kocaman öperim. Mutlu gelin adayımızı öpmeden geçip gitmek olurmu ? Ya kızım evlenecek mevsim mi bulamadın, anladığım kadarıyla Temmuz a geliyor. Mersinde Temmuz veya Ağustos evlenmek ha neyse seni korkutmayayım gelince görür ve anlarsın ne demek istediğimi. Yaramas ve Suna sizleride öpüyorum.Şeniz

Evliya Çelebi'nin, 1670'Ii yılların sonlarında bölgemizden geçtiğini biliyoruz. Bu geziye ait notlar, seyyahatnamesinde yer almıştır. Seyyahatnamenin bölgemizle ilgili bölümünde aynen şöyle denilmektedir. "Kırk elli evli Hacı Alaittin Oğlu Köyünü geçerek, Gerendir nehrinden sonra MERSİN oğlu denilen 70 haneli bir Türkmen Köyü'nde misafir olduk"(1) Bu ifade Mersinimizin adını bu aşiretten aldığı görüşünü gündeme getirmiştir.

Yaramas sen bir harikasın canım ben Sılaya sordum. Sen aydınlatmışsın bizleri Tarsus un hikayesini yazda birde senden okuyalım. Ben hazır lopçuda oturduğum yerden bilgileneyim, senin sayende. Mersin soğuk kızlar ya bir ısınamadık gitti. Baharı bekleyen kumrular gibi bekliyoruz, Mersinin baharını, Hadi Mersinliller kocaman öpüldünüz.Şeniz

Tarsus'un ismi kuruluşu hakkında gerek Yunan mitolojisinde gerekse eski yazarların anlatımlarında çeşitli bilgiler verilmektedir.Antik çağlarda, Tarsus Çayı'na Kilikya'mn yerli halkı KYDNOS adını vermiştir. KYDNOS mitolojide nehir tanrısına verilen isimdir. Azra Erhat'ın Mitoloji Sözlüğü kitabında Kydnos aşağıdaki gibi an*latılmaktadır: "KYDNOS: Kilikya'da bugün Tarsus Çayı diye anılan ırmağın tanrısı. Ana tarafından lapetos'un torunu sayılır. Kydnos'un Parthenios adlı bir oğlu varmış. Kydnos Innağı'nın denize döküldüğü yerde bir şehir kurup ona PARTHENİA adını vermişler. Bu şehir bugünkü Tarsus'tur.
Eski Yunan mitolojisinin bir anlatımına göre, Pegasus (Kanatlı uçan at) ve Bellerofontes Kilikya Ovası'nda yolunu şaşırmış ve Tarsus'un bulunduğu yerde ayağı sakatlanmış olduğundan, şehre Yunanca "ayak tabanı" anlamına gelen TARSOS ismi verilmiştir.Bazılarına göre de şehir adını TERSEİN (kurutmak) kelimesinden aldı. Tufandan sonra sular çekilince ilk önce burası kurumuştu.Diğer bir Yunan efsanesine göre, şehrin kurucusu oîan Kilikya ilahı SANDON ile bir tuttukları HERAKLES'tir. Herakles'in resimleri M.Ö.4. yüzyıla ait Tarsus sikkeleri üzerinde bulunmaktadır. 1875 yılında Tarsus Eski Ömerli Mahallesi'nde bulunan, şu anda İstanbul Arkeoloji Müzesl'ndeki bronz Herakles heykeli bu tanrıya Tarsus'ta tapınıldığının bir kanıtıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…