Mersinde yaşamak

lou salome

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
3.780
9.805
358
Canım kardeşim mersine tayin oldu. Kendisi hekim. Ben mersinde doğdum, büyüdüm, daha sonra bir daha dönmedim şehre. Gidip yerleşmek konusunda kararsız. Ne dersiniz?

Şu an yaşadığı şehir orta anadolu’da küçük bir şehir. Ama kurulu düzeni var. Memleketimiz değil sonuçta turist gibi ama alışkanlıklarım var diyor. Kararsız. Ne dersiniz? Üşengeçlik yapıyor aslında.

Edit: Arkadaşlar şöyle: eğer gitmezse şu an bulunduğu ilde görevine devam ediyor ve bir yıl tayin isteyemiyor. Gitmeme hakkı var yani.

Son düzenleme:
Canım kardeşim mersine tayin oldu. Kendisi hekim. Ben mersinde doğdum, büyüdüm, daha sonra bir daha dönmedim şehre. Gidip yerleşmek konusunda kararsız. Ne dersiniz?

Şu an yaşadığı şehir orta anadolu’da küçük bir şehir. Ama kurulu düzeni var. Memleketimiz değil sonuçta turist gibi ama alışkanlıklarım var diyor. Kararsız. Ne dersiniz?
Atanmış artık... Bu nikah kıyıp bekar takılsam mı demekle aynı şey...

Ayrıca Mersin gibi bir yerde yaşayamayacak kadar rahatına düşkün biri doktorluk yaparken de zorlanır mı diye de aklımdan geçmiyor değil...

Kendi memleketinizmiş zorlanacagını hiç zannetmiyorum bende mersinliyim 🤭 evet son zamanlarda kalabalıklaştı ama seviyorum sıcagı kötü sadece nem yüzünden hissedilen sıcaklık 50 dereceyi buluyor.

Şu an yaşadığı şehir orta anadolu’da küçük bir şehir. Ama kurulu düzeni var. Memleketimiz değil sonuçta turist gibi ama alışkanlıklarım var diyor. Kararsız. Ne dersiniz?
ee doğmuş büyümüşsünüz zaten bildiğiniz bir şehir ben mersinliyim antalya’da yaşıyorum benzer şehirler olmasına rapmen memleketim diye özlüyorum .İç anadolu ‘da yaşanacak bir şehirle kıyaslama sebebi nedir merak ettım.Sosyal anlamda sosyal bir şehirdir.Yazları hareketli sıcağına bir şey diyemem🙊hele memur için gayet ucuz kışın fazla yakıt derdi olmaz sebze meyve ucuzdur kiralar yıllık ödenir ama anlaşırsanız aylıkta kabul eden ev sahibi bulursunuz.Adana’ya yakın haftasonj gidebilecek bir çok alternatif yer var.Denizi güzeldir.İyi okulları vardır.Eğitim açısından da varsa çocuk gayet iyi kaliteli eğitim alabileceği bir sürü devlet ,özel okul var.İmkanları iyi yani..Hele de doktor olarak atanmışsa daha ne bence

Mersine Ağustos un sonunda girmiştim sabahın 6 sında aman Allahım bu nasıl nem bu nasıl sıcak demiştim. Güzel bi şehir lakin sıcağına katlanmak mümkün olmadı Karadenizli olarak yaşayabileceğim bi il değil. Kardeşiniz Özel klinikte sanırım. Atama olayı olsa bu soruya hacet olmazdı. Sıcak faktörünü göz önünde bulundursun diyim şehir hakkında olumsuz tek tecrübem bu 🤦

Mersin diyincede aklıma; mis gibi sicacık tantunisi ,cezeryesi, mini mini aci turşu biberleri geldi. valla hamileyim simdi olsa giderim. Mersinli arkadaşlara selam olsun. Memleketimizin her köşesi cennet.
İşin şakasi
1.si zaten sizin bildiğiniz bir sehir siz daha iyi bilgi verebilirsiniz.
2.si zaten atama gerçekleşmiş iş bitmiş.

Sıcağa alışkınsanız neden olmasın
Ben alışamadım her yazım ağlayarak geçiyor
Yazın açık alanda vakit geçiremedikten sonra yemişim güzelliğini
Klimadan bronşit oldum zaten
Hiç bana göre değil

Inanilmaz sıcak yaşayan nasil yasiyor dediğim her yerin bana yapış yapış geldigi şehir.
Tabi güzeldir orası ayrı.
Atandiysa gitmeme gibi şansı mi var?

Arkadaşlar şöyle: eğer gitmezse şu an bulunduğu ilde görevine devam ediyor ve bir yıl tayin isteyemiyor. Gitmeme hakkı var yani.

Ben severim mersini. Ama değişti, kalabalıklaştı haliyle. Çok göç aldı.

Arkadaşlar şöyle: eğer gitmezse şu an bulunduğu ilde görevine devam ediyor ve bir yıl tayin isteyemiyor. Gitmeme hakkı var yani.

Ben severim mersini. Ama değişti, kalabalıklaştı haliyle. Çok göç aldı.

O risk maalesef her şehirde var. Resmen kendi ülkemizde mülteci gibiyiz

Geçen yıl Mersinden doğudaki bir ile geldim okul için. Biter bitmez tekrar döneceğim :)
Gerçekten hayatın hayat olduğu bir şehir.
Canınız istediği an sahile inebilmek kadar güzel bir şey yokmuş şimdi anlıyorum. Yaşadığım yerde her sokak denize çıkıyordu. Şimdi sonsuzz çöl ortasında gibiyim.
Yani koşarak giderdim ben olsam

Istanbul mu Mersin mi deseler, Mersin derim. Is olanagi, saglik hizmetleri, kultur sanat Istanbulda daha gelismis ama Mersin de gayet buyuk bir sehir. Sosyallesecek ortam da var. Yazin cok sicak ama ben onu da seviyorum:)

son zamanlarda malesef cok goc aldi, ama neresi almadi ki?

Back
X