• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesajlaşma adabı sizin için de bu kadar önemli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese merhabalar:) Samimî olmadığım birine bir konuda mesaj yazmam gerektiğinde şu şekilde başlarım. "Merhaba X, günaydın/iyi akşamlar." Fakat bazıları selamı atlayıp yalnızca mesajın geri kalanında sorduğum şeye cevap veriyor ve ısrarla bu durumu devam ettiriyor. Mesajı mecburen atıyorum ders randevusu belirlemek için. Bu kişiler arasında öğrencilerin kendisi, veliler ya da öğrencilerin abla abileri olabiliyor. Bu kişilerle normal hayatta tanışmıyorum her şey online. Koskoca insanları bu konuda uyarmayı istemiyorum, ya da onlar gibi de davranmak istemiyorum. Yani hiç selam sabah olmadan mesaja girmek saygısızca geliyor. Ama aynı saygısızlık bana yapılıyor. Siz böyle bir durumda nasıl davranırdınız? Bir aksiyon alır mıydınız yoksa umursanacak bir şey değil mi sizin için merak ediyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)
Ben de dediğiniz şekilde cevaplarım, selam sabah kısmını atlarım genelde ve bu planlayarak yaptığım bi şey değil. Neresi saygısızlık bunun?Otomatik olarak en son okuduğum kısma cevap veririm genelde, mesajın başındaki kısım aklıma gelmez bile. Genelde de aceleci bi yapım vardır zaten. Saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Bu kadar takılacaksanız o şekilde cevap veren kişilere siz de selam faslını yazmayabilirsiniz bence.

Herkese merhabalar:) Samimî olmadığım birine bir konuda mesaj yazmam gerektiğinde şu şekilde başlarım. "Merhaba X, günaydın/iyi akşamlar." Fakat bazıları selamı atlayıp yalnızca mesajın geri kalanında sorduğum şeye cevap veriyor ve ısrarla bu durumu devam ettiriyor. Mesajı mecburen atıyorum ders randevusu belirlemek için. Bu kişiler arasında öğrencilerin kendisi, veliler ya da öğrencilerin abla abileri olabiliyor. Bu kişilerle normal hayatta tanışmıyorum her şey online. Koskoca insanları bu konuda uyarmayı istemiyorum, ya da onlar gibi de davranmak istemiyorum. Yani hiç selam sabah olmadan mesaja girmek saygısızca geliyor. Ama aynı saygısızlık bana yapılıyor. Siz böyle bir durumda nasıl davranırdınız? Bir aksiyon alır mıydınız yoksa umursanacak bir şey değil mi sizin için merak ediyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)
Bunun neyine nasıl bir aksiyon alacaksınız? Herkese ayar mı çekeceksiniz benimle böyle konuşulacak diye? Selam verse ne vermese ne burada bir saygısızlık yok.ben de hiçbir samimiyetim olmayan birinin sadece sorusuna cevap verir geçerim.

Genelde doktorlar da bu şekilde davraniyorlar. Kadın doğum doktoruma veya kızımın doktoruna bir şey yazdığım da merhaba, selam, teşekkürler vs gibi şeyleri gözardı edip direkt soruya cevap verip geciyorlar. Merhaba, önemli degil, iyi günler yazmak hiç zor bir şey degil bence de ama demeyen demiyor. Ben takılmıyorum şahsen, teşekkürüme yanıt vermeyeceklerini bildigim halde teşekkur ediyorum veya merhaba demeden mesaja başlamiyorum. Herkesin hödüklüğü kendine ne diyelim.
Doktorlar bilinçli yapıyor çoğu belli bir sınır çekmek ve o çerçevede tutmak için bazen insanlar burnumda sivilce çıktı kötü huylu mu diye resim atan bile oluyor samimiyet kurarlarsa. Ama böyle olunca insanlar çekiniyor gerekmedikçe yazmıyor. Şahsınıza karşı demiyorum genel olarak diyorum bu arada

Merhaba :) Ayni şekilde bende dikkat ederim, karşı tarafta dikkat ederek cvp veriyor. Karşı taraf umursamasa bile , ben çizgimi bozmam .

Ben de bu konuda dusunceliyim. Ama baskasinin yazmamasi onu ilgilendirir diyerek uzerine dusmem.

Ama buraya üye olduktan sonra zaten merhabaya merhaba denmemesini aradim. Hadsiz ve onur kirici yorumlari gordukce.

Bence siz de umursamayin. Herkes davranisiyla kendi seviyesini bir sekilde belirliyor

Ben de iş yerinde merhaba yazıp bekleyenlere cevap veremiyorum, bazen merhaba nasılsın iyi misin muhabbeti yapacak vaktim olmuyor. Soracağı varsa sorsun konuşalım bitsin istiyorum. İnatla saygısızlık için değil yani, saygı bununla ölçülebilecek bir şey değil bence. Başkalarına da yapacak bi şeyiniz yok kendi tavırlarınızı belirleyebilirsiniz ancak, siz kendinizi bu şekilde iyi hissediyorsanız demeye devam edin, rahatsız oluyorsanız demeyin.

Ben de iş yerinde merhaba yazıp bekleyenlere cevap veremiyorum, bazen merhaba nasılsın iyi misin muhabbeti yapacak vaktim olmuyor. Soracağı varsa sorsun konuşalım bitsin istiyorum. İnatla saygısızlık için değil yani, saygı bununla ölçülebilecek bir şey değil bence. Başkalarına da yapacak bi şeyiniz yok kendi tavırlarınızı belirleyebilirsiniz ancak, siz kendinizi bu şekilde iyi hissediyorsanız demeye devam edin, rahatsız oluyorsanız demeyin.
Ben de nefret ederim merhaba diyip bekleyenden.
'Cumartesi müsait misin' diyenden, 'bir şey isteyebilir miyim' diye sorandan.
Yaz derdini açıkla, ona göre cevap vereyim yani. Cumartesi günümü senle harcamak için müsait değilim belki ama akşam 8.30da davet ettigin tiyatroya gelebilirim:) ya da benden para isteyeceksen uygun değilim ama bir konuda deneyimimi soruyorsan seve seve yardımcı olurum.
Ne geriyorsun insani 😂😂😂

Siz kendi uslübunuzla onlarda kendi tarzı ile iletişim kursun insanları yönlendirmeyi boşverin siz kendi yaşamınıza bakın. Bazen araba kullanıyorsun acelen oluyor uslüba dikkat edemiyorsun alışverişte oluyorsun, kafan dolu oluyor, hemen yanıt verip geçmek istiyorsun. Ama sizin demekki daha fresh sükut dolu bir yaşamınız var vaktiniz daha çok demekki. Hakaret terbiyesizlik olmadıgı sürece bırakın bence insanları kendi haline :). Bende mesela bazen gereksiz bir konu için beni darlayan durdurup konuyu uzatanlardan rahatsızım söyle olsun bitsin diyorum işim gereği birazda hızlı aksiyon alan biriyim. Bence ilk konuyu açan kişi merhaba desin ve konu ilerlesin

Ben de böyleyim yani tabi ki merhabalar nasilsiniz umarım iyisinizdir ben bir şey için rahatsız ediyordum filan yazıyorum çoğu zaman ama bazen fark etmeden konuya dan diye girdiğim oluyor fazla vakit almamak adına bana kaba bir davranış gibi gelmiyor yani amacım kabalık olmuyor çok nötr oluyor mesajım. Bence takılacak bir şey değil tarz meselesi.

Yaz derdini açıkla, ona göre cevap vereyim yani. Cumartesi günümü senle harcamak için müsait değilim belki ama akşam 8.30da davet ettigin tiyatroya gelebilirim:) ya da benden para isteyeceksen uygun değilim ama bir konuda deneyimimi soruyorsan seve seve yardımcı olurum.
Ne geriyorsun insani 😂😂😂
Bazılarına "yine ne iş kitleyeceksin" yazıyorum merhabanın peşine. Öylesine hal hatır sormaya geldim yazıyorlar. Baştan söylesene yok yere kalbim pıtpıtlanıyor 😑

Ne geriyorsun insani 😂😂😂

Evet ben de merhaba yazıp beklenenden rahatsızım. Merhaba da yaz ama aynı mesajın içinde yaz kompakt bir şekilde di mi ama. Amacın sadece naber yazmaksa o başka 😁

"aksiyon almak" burada hangi manada kullanıldı. Anlayan açıklayabilir mi plz?

Bazılarına "yine ne iş kitleyeceksin" yazıyorum merhabanın peşine. Öylesine hal hatır sormaya geldim yazıyorlar. Baştan söylesene yok yere kalbim pıtpıtlanıyor 😑

Offff içimden geçen cevap. Bu şekilde is kitlemeden önce sadece merhaba yazmak yasaklanabilir bak ona karşı değilim ahahaha.

Yani ilk yazan taraf merhaba bile demeden yazsa anlarım da siz 15 uygun mu demişsiniz. O da uygun demiş. Gayet nromal bir yarışma. Merhaba nasılsın yazıp yollasanız o da iyiyim teşekkürler siz nasılsınız yazardı. Sizin de yazdığınız basit bir girizgâh gibi geliyor ondan cevap verme gereği duymamaları normal.
Çok hassassanız artık soru sormadan gerçekten merhaba nasılsın yazın. O da cevap yazınca sorunuzu sorun 😁

Hassasiyetinizi anlıyorum ama inanın dert değil .Benim kızımın öğretmeni öyleydi merhaba der derdimi anlatır sonunda iyi günler dilerdim.cevap" tmm"🤣
Çözümü yok hangi birine ne anlatacaksınız? Boş verin takılmayın.........
Herkesin kendine göre sorunu, üslubu var .İlla saygısızlık olarak almayın.

Bence normal bir diyalog.
Hiç boşuna sinir olmayın ya.
Tabii ki, "merhaba hocam günaydın. Evet benim için 15 uygundur. İyi çalışmalar" dese daha uygun olurdu ama sirket maili atmıyor ki, alt tarafi günlük konuşma. Önemsememislerdir
Bence kabalık değil

Bazıları da var ki şöyle diyaloglar oluyor :

sen: merhabalar efendim nasılsınız rica etsem bir maruzatim olacaktı efendim simdi bizim bildiğiniz üzere söyle söyle çalışmalarımız var pazartesi müsaitseniz sizinle bir istişarede bulunabilir miyiz şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla.

Karşı taraf:👍

😆😆

Sınıf yönetimi dersindeki görmezden gelme yöntemi varya işte onu uygulayabilirsiniz. 😅

Bu konuda bende nasıl davranacağını bilemiyorum bazen. Ben dikkatli davranmaya çalışıyorum. Oğlum geçen yıl ilkokuldaydi. Sınıf öğretmeninden hafta da iki gün ders alıyordu. samimiydik öğretmeni ile ama hiç pat diye aramadim. Müsaitseniz arayabilir miyim? yaziyordum.Msj laşma sık oluyordu. Merhaba muhakkak yazarim ama her defasında nasılsınız yazılır mı ki?
Şimdi 5. sınıf da. okulda ki mat. Öğretmeninden özel ders alıyor. Kadını bir kere gördüm. Onunla da sık mesajlasiyoruz. Geçen ders gününü değiştirdi. Acil il dışına çıkmam gerekti dedi. Hocam umarım yolundadır herşey dedim. Sonra sana ne Özlem değilse sen mi duzelteceksin dedim kendime.
Ben msj yazarken kasilanlardanim. Böyle bir grup var mı bilmiyorum da varsa da teşhisi ne acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X