• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesajlaşma adabı sizin için de bu kadar önemli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazıları da var ki şöyle diyaloglar oluyor :

sen: merhabalar efendim nasılsınız rica etsem bir maruzatim olacaktı efendim simdi bizim bildiğiniz üzere söyle söyle çalışmalarımız var pazartesi müsaitseniz sizinle bir istişarede bulunabilir miyiz şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla.

Karşı taraf:👍

😆😆
Ok
images (15).webp

Gerçekten yorumları hayretle okuyorum. Bir selam sözü yazmak bu kadar zor mu??! Slm de olur, sadece 3 karakter bir de gönder tuşu 4 kez dokunamıyor musunuz ekrana?

Söze selam etmeden girmek medeniyetsizlik tabi ki. Hele ki karşındaki selamlıyorsa Tmm oldu cnm tarzı bir şey yazamazsın :olamaz:

Düzgün selam vermek gerekiyor, vermemek basbayağı medeniyetsizlik oluyor. Burda veli yoğundur yazanlar olmuş ne yapıyor Allah aşkına veliler çekirdek çitleyip Müge Anlı izliyor. Yoğun olsan ne olacak ayrıca 5 karakterlik selam yazacak zaman yok mu yani???

Şöyle bir şeyi normal bulursanız toplumu anca aşağı çekersiniz.

Açıkçası ben de kaba, konuşma adabı bilmeyen insanlardan rahatsiz olurum ama bir şey yapılamaz şu durumda karşıdaki bir yetişkin. Konuşma adabını öğrencilere öğretirsin ancak konu sahibesi.

Son düzenleme:

sen: merhabalar efendim nasılsınız rica etsem bir maruzatim olacaktı efendim simdi bizim bildiğiniz üzere söyle söyle çalışmalarımız var pazartesi müsaitseniz sizinle bir istişarede bulunabilir miyiz şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla.

😆😆
Bu şey değil mi ya benim patron 😂 sayesinde o işaretten nefret ettim 🙄

Gerçekten yorumları hayretle okuyorum. Bir selam sözü yazmak bu kadar zor mu??! Slm de olur, sadece 3 karaketer bir de gönder tuşu 4 kez dokunamıyor musunuz ekrana?

Söze selam etmeden girmek medeniyetsizlik tabi ki. Hele ki karşındaki selamlıyorsa Tmm oldu cnm tarzı bir şey yazamazsın :olamaz:

Düzgün selam vermek gerekiyor, vermemek basbayağı medeniyetsizlik oluyor. Burda veli yoğundur yazanlar olmuş ne yapıyor Allah aşkına veliler çekirdek çitleyip Müge Anlı izliyor. Yoğun olsan ne olacak ayrıca 5 karakterlik selam yazacak zaman yok mu yani???

Açıkçası ben de kaba, konuşma adabı bilmeyen insanlardan arahstzı olurum ama bir şey yapılamaz şu durumda karşıdaki bir yetişkin. Konuşma adabını öğrencilere öğretirsin ancak konu sahibesi.
Teşekkür ederim böyle düşünen birilerini görmek çok güzel. Buradaki birçok insana göre kimse hiçbir şeye zorunda değil. Benim için anlamak çok zor

Benim mudurlerden biri biz odasına girince eliyle 2 işareti yapıyor meali: sadece 2 dakika konuşabilirsin.
Hepsi aynı yerde üretiliyorlar sanırım 🙄 Duruşmadan sonra mutlaka gelip sonucu söyleyin diyor. Gidiyorum odasına .. bey müsait misiniz ? diyorum, cevap yok. E napıyım girip böyle böyle oldu diyip çıkıyorum 😂
Başlarda zorlanmıştım inme indi falan sanıyordum tepkisizliğinden dolayı, zamanla alıştım 😂

Gerçekten yorumları hayretle okuyorum. Bir selam sözü yazmak bu kadar zor mu??! Slm de olur, sadece 3 karakter bir de gönder tuşu 4 kez dokunamıyor musunuz ekrana?

Açıkçası ben de kaba, konuşma adabı bilmeyen insanlardan rahatsiz olurum ama bir şey yapılamaz şu durumda karşıdaki bir yetişkin. Konuşma adabını öğrencilere öğretirsin ancak konu sahibesi.

Bence mesajdan mesaja göre değişir ya. Mesajın genel tonu kabaysa evet ama bazen spesifik bir soruya cevap verilirken selam veya merhaba yazmak atlanabilir bence özellikle devamlı bir iletişim varsa. Mesela:

1. Örnek - olması gereken

• merhabalar ayse hanım nasılsınız? Çarşamba günkü dersimiz için yazıyorum. Saat 15 uygun mudur?
  • merhaba hocam iyiyim teşekkür ederim, siz nasılsınız? Evet benim için uygun. Görüşmek üzere.

2. Örnek- çok da nazik olmayan ama kaba da olmayan, kabul edilebilir

-merhabalar ayse hanım nasılsınız? Çarşamba günkü dersimiz için yazıyorum. Saat 15 uygun mudur?

- benim için uygun hocam

3. Örnek- mağarada yetişmiş veli

-merhabalar ayse hanım nasılsınız? Çarşamba günkü dersimiz için yazıyorum. Saat 15 uygun mudur?
- 👍

Selam falan yazıp istek sıralıyorsunuz ya da bir şey aktarıyorsunuz. Hepimiz o selamın öylesine giriş olduğunu asıl önem verilenin sonraki cümleler olduğunu biliyoruz ve vakit kaybı gibi geliyor bana. Hele ki yoğun iş hayatı olanlar her gün böyle mesajlar alıyorlar hepsine selam iyiyim siz vs yazamam valla. Gerçekten nasıl olduğumu merak edip yazanlar harici umrumda bile değil.

😆😆
IMG_20230328_191243.webp

Doktorlar bilinçli yapıyor çoğu belli bir sınır çekmek ve o çerçevede tutmak için bazen insanlar burnumda sivilce çıktı kötü huylu mu diye resim atan bile oluyor samimiyet kurarlarsa. Ama böyle olunca insanlar çekiniyor gerekmedikçe yazmıyor. Şahsınıza karşı demiyorum genel olarak diyorum bu arada
Amaçlarını tahmin edebiliyorum ama ne bileyim en azından bi merhaba demelerine engel olduğunu düşünmüyorum 🤷‍♀️ burnum da sivilce çıktı yazacak olan her turlu yazar zaten o bilinçte olmadığı için 🙈😅

Bu bahsettiğiniz kişilerden biri benim sanırım 😂 biri bana selam x nasılsın şunu şunu şöyle mi yapıyorduk bla bla yazınca direk aklım soruya kayıyor ve hayır şöyle böyle bilmem ne diye cevap eriyorum aaa iyiyim sen sana da merhaba vs yazmak gelmiyor ama tamamen kasıtsız

Teşekkür ederim böyle düşünen birilerini görmek çok güzel. Buradaki birçok insana göre kimse hiçbir şeye zorunda değil. Benim için anlamak çok zor

Yani selam vermek zaten ennn basit nezaket kuralı, bunu da yapamazsa/yapmazsa insanlar geriye ne kalıyor :ruh: 2 kelam edeceksek düzgün, anlaşılır ve medeni bir şekilde yapmak gereksiz görülmemeli asla. Hiçbir nezaket kuralı olmazsa konuşmayı, davranmayı bilmeyen insna topluluğu olarak yaşayalım daha iyisi mağaraya geri dönelim el hareketleriyle anlaşalım:KK51:

Almanya’da yaşıyorum, çocuklarımın öğretmenleri olsun Alman Arkadaşlarım olsun whatsapp dan mesajlaşınca tüm mektup yazma adabına dikkat ediyoruz.
Merhaba sayın x ,
Bla bla bla
Tesekkür ve selam faslı
İsim soy isim .
Oysa yakın arkadaşız yani :)
Türk arkadaşlarım ile şöyle
Merhaba canım,
Bla bla bla
Tamam çok teşekkür ediyorum
Hayırlı akşamlar
Öptüm hadi bye

Rahatsız olduğunuz konuyu sık sık whatsapp profilinizden bir örnek ile paylaşım yapabilirsiniz, ve kendi tutumunuzda ısrarcı olursanız onlarda bir süre sonra size ayak uydurur herhalde

Aa ben sizi hatırladım. Daha kısa bir süre önce gelinimiz kötü bir şey söylemiyor ama güleryüzlü değil diye konu açmıştınız. Ben cevap yazmamıştım ama okumuştum konuyu :) ben konuşurken cümlemi bitirmeden kafasını çeviren insanlar diye konunuz da var. Çevrenizdeki insanların her hareketi veya hareketsizliği için böyle konu mu açacaksınız 😄

Bence herkesten size sizin istediğiniz gibi ilgi alaka göstermesini beklemeyi bırakırsanız sorunlarınız çözülecek :)

Aa ben sizi hatırladım. Daha kısa bir süre önce gelinimiz kötü bir şey söylemiyor ama güleryüzlü değil diye konu açmıştınız. Ben cevap yazmamıştım ama okumuştum konuyu :) ben konuşurken cümlemi bitirmeden kafasını çeviren insanlar diye konunuz da var. Çevrenizdeki insanların her hareketi veya hareketsizliği için böyle konu mu açacaksınız 😄

Bence herkesten size sizin istediğiniz gibi ilgi alaka göstermesini beklemeyi bırakırsanız sorunlarınız çözülecek :)
Buradan insanlardan beklentimin yalnızca "nezaket" olduğunu görebilirsiniz. Benim istediğim gibi olmaları değil, nezaketli olmaları. Hepimiz insanız biraz düşünceli davranış çok değil.
Evet beklentimi sıfıra indirip mutlu olacağım bundan sonra. Ne nezaket ne anlayış ne hoşgörü ne merhamet hiçbir şey beklemeyeceğim. Çünkü kimse hiçbir şeye zorunda değil.
Sizin özelinizde konuşmuyorum bana buradan gelen tavsiyeler bunlar. Sonra çıkıp da kimse bu dünya nereye gidiyor, insanlar niye böyle demesin. Ufacık şeye bile zorunda değil mi ya kimse?! Sizi rahat ettirmeye çalışan bir insana tebessüm etmek, selam verene selam vermek, biri size bir şey anlatırken nezaketen dinlemek ve bir sürü şey. Zor olmamalı bu kadar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X