Tapu esinizin ustuneyse kiraciyla konussun parayi kendi alsin ya da evi satsin.
Esiniz hakkini arayacak. Siz karisinca siz kotu oluyorsunuz malesef.
Kusura bakma canım ama burada hatalı olan eşin evinin tapusu eşinin üzerine imiş madem neden babasına geri veriyor ne yazıkki ev satılsa bile resmi olarak bir hak iddia edemezsiniz yani evin bütün parasını size vermez şimdi o evin tapusu babasının üzerine oldugu için diger kardeşlerde ev satılırsa kesin pay isteyeceklerdir.
Siz evi nereden almak istiyorsunuz bazı tatil beldelerinde ucuz evler vardır kredi çekip alabilirsiniz.
bu evı kp hendı calısıp aldı yanılmıyorsam.daha adam olmeden evın derdıne dusmussunuz bana gore.bırakın ınsanlar yıllarca calısmıs sımdı de onun kıra gelırını ıstedıgı gıbı catır catır yesın.beklentınız cok yanlıs.ben sahsen kendı aılemden de esımın aılesınden de asla boyle bır talepte bulunamam.ne guzel ev almıslar ılerıde sıze kalacak zaten.sımdı onlar keyfını sursun olmaz mı.
kayınpederin ister 4 evi olsun ister 14 ,ister çalışır ,ister yan gelir yatar ,adam yıllarca didinmiş çalışmış emekli olmuş hala çalışıyor ,
verir vermez ,bu sizi bağlamaz ki ,ona bu sitem bu tutum niye ,
adam daha ölmeden mal tartışmasına girmişsiniz ,
onun malı istediğine verir kirasını ,tutumunuz çok yalnış ,
eşinizde dişini tırnağına taksın çalışsın kazansın ,
malesef hayat şartları zor evet ama başkasından beklenti yerine siz yapın yapacağınızı ,
kimseden kimseye ,hatta babadan oğula fayda yok ..
benim babamı, babası yani dedem 18 yaşında evlendiğinde evden kovmuş ,git nerde çalışıyosan ne yiyosan ye ,benden hayır yok sana demiş ki memlekette hatırı sayılır malı mülkü varmış o zamanlar .
babam annemi ve ablamı almış ,ben yokmuşum daha o zaman ,istanbula gelmiş ,yıllarca amelelik yapmış inşaatlarda çalışmış ,didinmiş ,şimdi 52 yaşında 2 evi 1 yazlığı ,arabası ,birkaç tane arsası ve oldukça iyi sayılacak gayrımenkul değerinde yatırımı var ,ayrıca emekli ,kim yaptı bunları ,tabiki kendisi ,babadan hayır varmı ,malesef ,
demekki herkes kendi yaşamını kendi gelirine göre ayarlayacak ,sırtınızı bir yere dayamanıza gerek yok ..bu dünyada herkesin bir rızkı var ve onu yer ,sizde rızkınızı yiyin ..
Yazdiklariniza itirazim yok
Ama bilmediginiz birsey var, biz hicbir zaman esimin ailesine muhtac olmadik ve bir beklenti icinde olmadik.
suan gercekten cok zor durumdayiz ve yardimci olmasini istiyoruz. hepsi bu..
kimseye sirtimizi dayayacak insanlarda degiliz.
Esimde bende asla bu tip karakterde olamayiz zaten.
Ne yaptiysak bu zamana kadar kendimiz yaptik, bundan sonrada yapariz zaten..
Kiralarini istemiyoruz zaten.. zorla degil ya.. insan isterse verir..
Kendisi dedi satayim diye zaten, biz demedik ona sat diye..
Kimseden kimseye hayir yok bunu bizde biliyoruz..
Ama bizde kimseden birsey dilenmedik dilenmiyoruz da..
Hani kirayi alsak,bizde ekleriz cok daha cabuk bir ev alirdik, cocuklarimiz rahat bir tatil yuzu gorurdu dedik..
Cunku evimiz olmadigi icin hep gurbette kalmak zorunda kaliyoruz, gidemiyoruz biryere..
umarim Allah gonlumuze gore verir..
kayınpederin ister 4 evi olsun ister 14 ,ister çalışır ,ister yan gelir yatar ,adam yıllarca didinmiş çalışmış emekli olmuş hala çalışıyor ,
verir vermez ,bu sizi bağlamaz ki ,ona bu sitem bu tutum niye ,
adam daha ölmeden mal tartışmasına girmişsiniz ,
onun malı istediğine verir kirasını ,tutumunuz çok yalnış ,
eşinizde dişini tırnağına taksın çalışsın kazansın ,
malesef hayat şartları zor evet ama başkasından beklenti yerine siz yapın yapacağınızı ,
kimseden kimseye ,hatta babadan oğula fayda yok ..
benim babamı, babası yani dedem 18 yaşında evlendiğinde evden kovmuş ,git nerde çalışıyosan ne yiyosan ye ,benden hayır yok sana demiş ki memlekette hatırı sayılır malı mülkü varmış o zamanlar .
babam annemi ve ablamı almış ,ben yokmuşum daha o zaman ,istanbula gelmiş ,yıllarca amelelik yapmış inşaatlarda çalışmış ,didinmiş ,şimdi 52 yaşında 2 evi 1 yazlığı ,arabası ,birkaç tane arsası ve oldukça iyi sayılacak gayrımenkul değerinde yatırımı var ,ayrıca emekli ,kim yaptı bunları ,tabiki kendisi ,babadan hayır varmı ,malesef .peki ben çıksam desemki evinin birinin kirasını bana ver ,hakkımmı sizce ,yapabilrimiyim ,benimde kocam çalışsın kazansın yapsın ,bende 7 yıl kirada oturdum ,ne benim babam ne eşimin babası biride çıkarıp bi kiranıda biz verelim demedi ,eğer evlenip yuva kuruyorsan kendi kendine geçinmeyi bilmeli insan
demekki herkes kendi yaşamını kendi gelirine göre ayarlayacak ,sırtınızı bir yere dayamanıza gerek yok ..bu dünyada herkesin bir rızkı var ve onu yer ,sizde rızkınızı yiyin ..
peki türkiyeye dönseniz ,o evde yaşasanız ,diğer kardeşler gibi kira vermeseniz ,eşiniz tr de bir iş tuttursa ,daha iyi olmazmı
,muhtemelen yurt dışında yaşadığınız için gelir seviyeniz yüksek gibi düşünüp vermiyor olabilirler ,
hep öyle bildik ya küçüklüğümüzden beri ,dayılar ,teyzeler almanyadan gelir ,çikolata getirir ,5-10 mark para verir bizde onları çok zengin sanırız ,
annem bi sene gitti de almanyaya abisinin yanına ,bizim evler saray vallahi dedi ,bizler daha iyi şartlarda yaşıyoruz dedi ,çok havalı görünen kuzenim bile orada lokantada bulaşıkçıymış meğer ..türkiyeye geldiklerinde ooo almancı bunlarz engin derlerdi hep ..ama görünen gibi değil malesef büyüdükçe anlıyor insan ..
helal olsun... benim düşüncem de budur...
orada kalmak tamamen sizin seçiminiz. çünkü çoçuklarınız iyi okullarda okuyacak.
kayınpederiniz size para vermeyeceğim demiyorki. türkiyeye gelin size kirayı vereyim. yada gelin evde oturun diyor. niye ıslarda ev kirası diye bana versin diye kendinizi yoruyorsunuz.
bu düşüncenizle hem kendinizi hemde eşinizi istemenden de olsa yoruyorsunuz.
adam kendisi almış, etmiş, çalışmış didinmiş...
siz kendi yağınızda kavrulmak için çabalayın. başkasından gelecek parayı düşünmeyin.
annemin özlü sözü """ ELDEN GELEN ÖĞÜN OLMAZ, O DA HER ZAMAN BULUNMAZ""
Arkadasim ben dusunupde kendimi uzmuyorum
Oglu uzuluyor.. banane onun evinden.. Ben zerre kadar onemsemem.
benim olmayana tenezzul etmem ben... Oglu ile babasi konussun beni ilgilendirmez..
Biz zaten onlara hic muhtac olmadik, Allah muhtac etmesinde..
Evi satin diyor..
Tamam cok guzel.. Peki niye diyor size sadece satis rakamindan su kadar veririm ???
Bu yanlis degil mi ? Evin satilacagi mebla ne ise yarisini veririm diyor.. Madem bir babalik yapiyorsun, buyukluk yapiyorsun.. O zaman boyle niye konusuyorsun..
Ama eminim diger cocuklarina boyle bir sart kosmazdi
Buna ne diyeceksiniz ? Yine onlar mi hakli ?
iste ben bu yorumu ayakta alkislarim..
Ozet budur.. Onlarda boyle dusunuyor eminim.
Ama keske anlayabilseler yurt disinin hicte boyle dusundukleri gibi olmadigini..
Arkadasim, bizde istemez miyiz donmeyi, ama cocuklarim burda okula gidiyorlar.. nasil donelim?
Buraya alistilar, okullarini seviyorlar. burdaki egitim cok daha guzel ve iyi.. daha once konuda acmistim donsek mi, kalsak mi diye?
Ama inan burdaki cogu bayan arkadas sakin gelmeyin dediler..
iki arada kaldik bizde..
Esimin diger kardesleri kira odemedikleri gibi, birde babasinin kirada olan butun evlerinden parasal anlamda yararlaniyorlar..
madem adalet varsa, bu ayrimciligin yapilmamasi lazim.. Biz yurt disinda yasiyoruz diye bizim durumumuzu iyi dusunup bize yardimci olmamak, cok haksizlik..
Demek istedigim tamda buydu aslinda..
Madem kendi emegi, kendi evleri.. o zaman hicbir cocuguna ayrimcilik yapmasin..
Bize vermiyorsa kira, kendi bilir? zorla onun parasini istemiyoruz cok sukur. bu zamana kadar kendi emegimizle geldik..
O zaman diger cocuklarina da vermesin.. biz bunu duyunca ister istemez burda uzuluyoruz..
YURT DISI, AVRUPA iste ismi var..
Biz asla hava da atmiyoruz Turkiyeye gidince.. Tam tersi burda ne zor sartlarda kazaniliyor o para bunu her firsatta belirtiyoruz esimle.. Ama herkez anlamak istedigi gibi anliyor..
Hayirlisi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?