Mesleğim, çevrem, kafa karışıklığım.

sevgili konusahibi.

Calisicagin ortamda da bu turlu hos olmayan seylerle karsilasicaksin canim bunu unutma. Bunlar sana bir nebze karsilasabilecegin onyargilari gostermis oldugu icin kendini sansli say. Ve kendini ona gore hazirla.
Ki ben kim oldugun ogrenilince istersen 2 liralik elbiseyle git okula gene ayni onyargilarla karsilasabilirsin, hatirlatmak isterim.

Bu da senin zorlugun olsun sekerim bu hayatta :) Eyer istiyorsan bunlar seni yildirmasin, bence heves ettigin seyi dene derim.

Her sey iyi hos Allah daha cok versim sahsi fikrim olmakla birlikte para sanki ustunuzde emanet gibi duruyor.anlatirken bir tek benim mi gozumu tirmaladi acaba bazi seyler:
1.ailenin yapamazsin demesi:coooook ciddi zenginler biliyorum tr de belli marka olanlar yeni kusaklari kendi ayaklarinin ustunde durmaya calisip el kapisinda calisanlari biliyorum.dolar milyaderi falan misiniz?
2.alinan maasi kucumseme.boyle dusunuyorsan bile demeseydin keske bu sekilde iki kisi calisip da o parayi alamayan var.
3.ise arabayla gitmek o kadar siradan ki bunu es geciyorum
4.cizme parasi icin de bir ogretmen maasi vermesem de iyi yelerden alirim bir suru de taksit yaparlar.dolar milyoneri olmak sart degi.ama pardon bir ogretmen maasindan bahsediyoruz dogru.gerci egolarim o kadar tavan olsaydi onu da alip 12 taksitle oderim ama parami vermem ona.cunku ben emekciyim.
Bir ailenin kulturlu sayilabilmesi icin uc kusak universiteli olmasi.lazimmis.bu denklemden yola cikarsak zenginligin egreti durmamasi da buna benzetilirse kac kusaktir zenginsiniz acaba ozel olmazsa.merak ettim

arkadaşlara verdik veriştirdik ama şu "toplatıcam" kelimesi gözümü çok tırmaladı. kime toplatacaksınız acaba ayakkabılarınızı?

benim dedemler, iki dedemlerde ciftci, hatta babalarida yorukmus. Anne babam universite mezunu, ben de oyle simdi ben kultursuz bir aileden mi geldim yani? sonucta iki kusak universileyiz sadece.

Hatta esimin annesinin dedesi, soylemiyim hangi sehir, oranin agasiymis, ama tabi, karisikliklarla butun mali yogunun tapulari kaybolmus, cocuklari ustune gitmemis. Kayinvalidem de kayinpederimde universite mezunu deyil. Ama esim universite mezunu, simdi oda mi kultursuz. amanin hatta tek kusak.

hatta kizim universite bile okusa simdi babasi nin tarafindan ikinci kusak universiteli oldugu icin genede kultursuz olucak demek.

Biz ne kultursuz aileymisiz yahu ?

Son düzenleme:
arkadaşlara verdik veriştirdik ama şu "toplatıcam" kelimesi gözümü çok tırmaladı. kime toplatacaksınız acaba ayakkabılarınızı?

yardimcisina tabiki de.

Arkadaslar, valla cok sasiriyorum bunlara takilmaniza. Kizin parasi var, evinde yardimcisi vardir nolmus yani. Niye tirmalaniyo kulaklariniz bu kadar anlamiyorum.

Zengin olmak kabahat mi?

Valla o kismi bilemeyecegim.benim sahsi fikrim olsa o kadar hoyratca atmam ortaya.yanlis hatiamiyorsam emre kongar in babam oglum ve ben kitabinda okumustum.gecerli bir dayanahi vardir bence.

Valla o kismi bilemeyecegim.benim sahsi fikrim olsa o kadar hoyratca atmam ortaya.yanlis hatiamiyorsam emre kongar in babam oglum ve ben kitabinda okumustum.gecerli bir dayanahi vardir bence.

Sevgili Ipek,

Bir konuya yorum yaptigini gorunce dayanamam okurum. Cok akli basinda yorumlar yapiyorsun. Ama burdaki yorumun olmadi canim. Insanlari muhurlemek, siniflara ayirmak bize dusmez. Kimin ne olduguna biz bu sekilde sadece bazi kitaplarda yazan genellemelerle karar vermemeliyiz, veremeyiz de. Insanlarin ancak hareketleri bunu gosterir ve kanitlar. Konu sahibi burda kimseyi asagilamadi. Hakikaten de sorunu, zenginligi, ve istedigi meslegi yapmakta bunun sorun olabilecegini dusunmesiydi ki gercekten hakliymis. En akli basinda zannettigim yorumcular ki buna malesef sen de dahilsin, acimasizca yorumlar yaptiniz.

Varsin kultursuz olalim, varsin kizimda kultursuzluk nasibini damgasini yesin.

yardimcisina tabiki de.

Arkadaslar, valla cok sasiriyorum bunlara takilmaniza. Kizin parasi var, evinde yardimcisi vardir nolmus yani. Niye tirmalaniyo kulaklariniz bu kadar anlamiyorum.

Zengin olmak kabahat mi?

Sen saka mi yapiyorsun:)zengin olmak neden mabahat olsun dunya var oldukca herkesin utopik bir hayali hep vardir zenginlikle ilgili.ama bazilarina yakismaz ya da tasiyamazlar.sanirim bu da sonradan edinilmesiyle ilgili.yoksa tr de dev sirketlerin sahiplerini taniyorum.disarida gorseniz aaaaa bu o mu dersiniz.hatta bir tanesi var o kadR ucuz bir arabaya biniyor ki cok sasirmistim gorunce.ama adam asmis ego pesinde degil.beni rahatsiz etti bu kadar telafuz edilmesi parayla satin alinan seylerin

bu yazınızda size katılıyorum
ah beğen butonu kıymetini anca anladık

Dusuncelerin icin tesekkur ederim.emre kongarin yorumuna zerre takili degilim.ben zenginlikle alakali kopru kurmaya calistim.kaldi ki uc kusak kavramina bagli olsak kac aile cikar boyle.benim ailem de dahil...kaldi ki bilimsel bir dayanagi olsa dahi kimin umurunda kulturlu etiketi almak.kaldi ki insanlari kategorize etmek en son yapacagim seydir.hayat gorusume ve de inanclarimA terstir.ama bazi insanlar vardir ya parasini goze sokar ya da etiketini onlari elimde olmadan katagorize ediyorum.sozum meclisten disari

Benim aklima gelen ilk şey bu maasa ihtiyacı olan öğretmen adayları oldu. Bu maasa ihtiyacı olan gece gündüz yerleşebilmek icin calisan birsuru öğretmen adayi taniyorum. Ki biri de benim..
Bu is gerçekten gönüllülük istiyor. Sevmelisiniz mesleginizi. Gerisi mutlaka olur kim ne derse desin. Ama bu isi yapacaksaniz gönüllü hocalik yapmanız taraftariyim ben. Bir kadro bi kadrodur bransiniz için. Milyonlarca genç için umut hatta..

Arkadaşlar para muhabbeti inanın sizden çok beni gerdi... ben özellikle dikkatli cümleler seçmeye çalıştım, yanlış anlaşılmamak için. Olmadı başaramadım demek ki. Ben ailem kültürlü falan demedim ayrıca. bunun konumuzla ilgisi yok çünkü. Paramı da kimsenin gözüne sokmadım bunu yazarken bile yüzüm kızarıyor. Annem avukat babam ticaretle uğraşan bir insan(iş adamı), keza eşim de.okumuş kişiler. nerelere geldi konu. Bu kadar bilgi yeter. Bu konuyu uzatmak istemiyorum başımın ağrısı yeni geçti inanın ki.. rica edicem ne düşünüyorsanız devam edin.

Son düzenleme:

Mesleğine gerçekten gönül verdiysen seni engelleyen hiçbir güç olmamalıydı. Çizmeler de dahil:))
Bunlar gündelik kaygılar .Eğer sen mesleğine aşık bir öğretmen olarak bu işe baş koyarsan eminim
kendini öğrencilerine de okul çevresine de kabul ettirmen sandığın kadar zor olmayacak.
Ne mutlu ki çalışıp çalışmama zorunluluğun olmadan gönlünün dilediğince karar verme şansına sahipsin.
Burada asıl önemli nokta sen bu konuda ne kadar kararlısın.
Daha mesleğine hiç adım atmadan zenginliğin sebebi ile sıkıntı yaşayacağını düşünmen ilginç geldi bana.
muhtemelen de ailenin ve eşinin etkisi altında kalıyorsun.
Eğer gönülden istekli isen öne sürdüğün bahanelerin bir geçerliliği yok.
Özverinle,ilginle,alçak gönüllülüğünle ve tabiki mesleki bilginle öğrencilerin kalbini fethetmek hiç te zor olmayacaktır.
Bence kendini bu açıdan biraz dinle derim ben naçizane tavsiyem.
Çünkü kaygıların farklı noktalara odaklanmış ,haliyle de biraz tepki alıyor.
senin kendini atılmaya düşündüğün hayata manevi olarak hazır hissetmen asıl olan.
sonrasında zaten ne çizmelerin-ne araban-ne bilmem neler önünde engel olmaz.
sana bakan gözler önce yüreğini görür,öyle severler ve kabullenirler...

İşaretlediğim detayı neden verdiniz anlamadım ?Bu önceki cümlelerinizle çelişir durumda.

Asıl konuya gelirsek yapmak istiyorsanız,öğretmenlik çok kutsal bi meslek içinizde bu görev aşkı varsa kesinlikle yapın.
Aldığınız paraya ihtiyacınız yoksa eğer okullarımızın bazıları gerçekten vahim duruma okullara yardım yapabilirsiniz mesela

sormuşlar önceki yorumlarda o nedenle yazdım. "benipek" rumuzlu üyenin sorusuna istinaden de yazdım. Branşımda sorulmuş Sosyal Bilgiler..

Son düzenleme:
Kimse kimsenin riskini yiyemez su hayatta.
Atanamayan öğretmenler kismina çok takilmayin .
Sandinizi deneyin belki de gerçekten aşkla yaparsiniz mesleginizi .
Maasinizi da ihtiyacı olan öğrencilere verirsiniz .
Ufak bir kalem bile yüzünü güldürmeye yeter çocukların :)
Ufak ayrintilarda bogulmayim cizmedir arabadir .
Baktinuz olmuyor birakirsiniz .

dünyevi varlıklar insanı bir yere kadar tatmin eder sonra sıkılırsın..kardeşim benden sana bir kardeş tavsiyesi. bu ömrünü kendine eve tıkıp bunalımlarla heba etme. etrafına faydalı ol. allah etrafına ilim öğrenip öğretenleri çok sever. mertebesi büyür. paranı hayır işleri için harcaman güzel fakiri doyur sadakanı ver ama ilminle bilginle hem kendini hem nice insanları da doyurabilirsin.
etrafına bakma onlar senin kendi başına birşey yapamayacagını düşünüyor. neden denemeye başlayıp onlara bu yönünü göstermiyorsun. seni tutan nedir. insan korktugunu düşman bilir. korkma ki bu duvarlarını yıkabilesin. sıkılma ilim irfan öğretmekten kim sıkılır. sevk alırsın ideallerin genişler kapılar bir açıldımı arkası ufuk git gidebildiğin kadar. önce Aallah rızası sonra insanlığa faydalı olalım.
hadi güzel kardeşim ben sana güveniyorum sende kendine güven..

Bence çevrenizi dinlemeyin, çizme ve araba muhabbetini eşiniz abartmış. Çizmenin üzerinde fiyat etiketi yazmıyor heralde, ki konuşulması bile abes 5bin dolarlık çizme giymeyiverin 300 liralık giyin yani ben hala bağdaştıramadım gerçi... Araba konusuna gelince, anadolu lisesi mezunuyum lise sonda bazı arkadaşlar arabayla git gel yapardık bazen. Üniversitede durumu çok iyi olan hocalarımız ultra lüks araçlarla gider gelirdi. yani bunlar sorun olacak şeyler değil, herkes sahip olmayabilir ama siz yaptığınızda aa ne kadar yanlış diye abesle karşılanmaz.

Maaşa ihtiyacınız olduğu için çalışın demiyorum, manevi haz için çalışın. Aldığınız maaşla, eğer atanırsanız devlet okulundaki öğrencilere yardımda bulunun yada durumu kötü okullara yardım edin sizin kazandığınız o bir lirayla bile alınan kalemin manevi hazzı çok başka olacaktır. Hazır para yemek mi(ve hazır parayla yardım yapmak mı) yoksa az da olsa kendi kazandığınızla bir şey yapmak mı? Tercih sizin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…