- Konu Sahibi kalbiminaruzvezni
-
dünyevi varlıklar insanı bir yere kadar tatmin eder sonra sıkılırsın..kardeşim benden sana bir kardeş tavsiyesi. bu ömrünü kendine eve tıkıp bunalımlarla heba etme. etrafına faydalı ol. allah etrafına ilim öğrenip öğretenleri çok sever. mertebesi büyür. paranı hayır işleri için harcaman güzel fakiri doyur sadakanı ver ama ilminle bilginle hem kendini hem nice insanları da doyurabilirsin.
etrafına bakma onlar senin kendi başına birşey yapamayacagını düşünüyor. neden denemeye başlayıp onlara bu yönünü göstermiyorsun. seni tutan nedir. insan korktugunu düşman bilir. korkma ki bu duvarlarını yıkabilesin. sıkılma ilim irfan öğretmekten kim sıkılır. sevk alırsın ideallerin genişler kapılar bir açıldımı arkası ufuk git gidebildiğin kadar. önce Aallah rızası sonra insanlığa faydalı olalım.
hadi güzel kardeşim ben sana güveniyorum sende kendine güven..
Hayatın ne getirip götüreceği belli olmaz. Bence her kadın kendi ayakları üstünde durmalı. Bugün beğenmediğiniz o öğretmen maaşını arayabilirsiniz. İhtiyacınız yoksa o maaşa, o para ile okuldaki ihtiyaç sahibi çocuklara burs verebilir, kitap defter palto alabilirsiniz. Benim işverenimin eşi de öğretmendi. Okulda hem öğretmenler hem de çocuklar tarafından çok sevilirdi. Okuttuğu çok çok çocuk vardı. Bir öğretmen maaşı kadar tutan kıyafetleri içinse, öğretmen arkadaşları tarafında dışlandığını sanmıyorum. Çünkü tavırları gülen yüzü o pahalı kıyafetleri hiç bir zaman ön plana çıkarmadı. Tercih sizin
Eşimde okudu yazılanları. İşte bundan bahsediyordum dedi. Ama gözümü kararttım, gözümde bırakmıycam bu işi.
Ben kararımı verdim. ücretli öğretmenlik fikri çok mantıklı geldi. İyi ki yazmışım buraya, paha biçilmez bir akıl verdi bazı üyeler bana. Bir dönem devlet okulunda yapmak istiyorum. Hem okula da faydam olur tüm eksiklerini gideririm. Benim içinde güzel bir deneyim olur diye düşünüyorum.
Çok heycanlıyım çok, çok saolun öpüyorum hepinizi.... Sevgiler.
pardon da eşiniz neye dayanarak işte bundan bahsediyorum diyebiliyor? başta size burjuva diyen arkadaşa kızmıştım ama meğerse çok öngörüşlü bir insanmış. biz burda size yardımcı olmaya çalışalım siz gidin kocanızla yorumlarımızı okuyup dedikodumuzu yapın. önce o gereksiz egonuzu bir kenara bırakın da öğretmenliği layık olanlar yapar..
pardon da eşiniz neye dayanarak işte bundan bahsediyorum diyebiliyor? başta size burjuva diyen arkadaşa kızmıştım ama meğerse çok öngörüşlü bir insanmış. biz burda size yardımcı olmaya çalışalım siz gidin kocanızla yorumlarımızı okuyup dedikodumuzu yapın. önce o gereksiz egonuzu bir kenara bırakın da öğretmenliği layık olanlar yapar..
Sana önyargıyla yaklaşılır demişti. olmadı mı beni tanımadan yargılayan olmadı mı? Şuan sizin yaptığınız gibi.. Pardon eşimin okumasından neden rahatsız oldunuz. Onlarca insan okuyor. Eşimin okuması sizi neden rahatsız ediyor. Dedikodu derken?
Bir de demis ya okula bir faydam olur tum eksiklerini gideririm.ilk okugum cumlede anladim zaten ben napolyon oldugunu.amac yardimsa goze sokulmaz sag elin verdigini sol el gormez.madem yardim edecek yer ariyor o kadar cok okul var ki yardim bekleyen doguda.beni elestirenler olmus ama ben de o yazanlara hayret ediyorum onca mesajdan bir tanesi sizi rahatsiz etmedi mi
Bir de demis ya okula bir faydam olur tum eksiklerini gideririm.ilk okugum cumlede anladim zaten ben napolyon oldugunu.amac yardimsa goze sokulmaz sag elin verdigini sol el gormez.madem yardim edecek yer ariyor o kadar cok okul var ki yardim bekleyen doguda.beni elestirenler olmus ama ben de o yazanlara hayret ediyorum onca mesajdan bir tanesi sizi rahatsiz etmedi mi
Konu sahibi bana binaen yazmissin da bir de anlasaydin keske okudugunu.ben senin annenin babanin ne is yaptigini sormadim.hic de merak etmedim
aynen ya. insan yeter ki yardım etmek istesin. ülkemizde ihtiyaç sahibinden çok ne var.. ama yok illa ki herşeye bir benlik sokacağız. lütuflarımızı değil sol el, cümle alem bilmeli..
kim önyargıyla yaklaştı size? başta herkes demedi mi yaparsınız edersiniz yeter ki isteyin. ama hangi mesajınızı okusam içinde maddi durumunuz, başarılarınız, alakasız alakasız övünmeler var. ilk başta yok heralde ben yanlış anladım dedim ama 10 sayfa oldu hep aynı muhabbetler. korkum o ki öğretmen olursanız aynı şeyi küçücük yavrulara da yapabilirsiniz. ama dediğim gibi bu gereksiz egodan arınırsanız bir şansınız olabilir.
Bir ogretmen maasina cizme demis sonra ayak uyduramazsin demis ailesi okula yardim vs vs vs hep buram buram reklam.dedim ben mi kotu niyetliyim defalarca okudum hakkina girmeyeyim.diye sonunda emin oldum.artik egolar iyice bilenmis olsa gerek
ayrıca mükemmel bir insan değilim sonuçta, teşbihde hata yapmış olabilirim. Burada kimliğimi de ifşa etmiyorum. Neyin reklamını yapıcam.
İçinden ne geçiyorsa onu yap, baktın beceremedin vazgeçersin ama en azından denemiş olursun, gurur falan da yapılacak birşey yok bence boşver hayat senin hayatın, dilediğin gibi yaşarsın.. Ama doğuya falan gitmeyi düşünüyorsan eşinden ayrılmak zorunda kalacaksın sanırım, bahsettiğin yaşam tarzını bırakıp o da seninle gelecek mi? bunları da düşün iyice, sonrasında kararını ver..
Kararımı verdim. Bulunduğum ilde, ücretli öğretmenliğe başvurucam, gelemeyen izinli öğretmenler olunca yerine geçici öğretmen sokuyorlarmış dönemlik. Ona başvurucam. Çok saolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?