Evet yazılımda düşünebilir mantıklı onuda araştıralım. Cevabınız için teşekkür ederimYurtdışı düşünüyorsa yazılım ya da işletim mühendisliği daha mantıklı sanki en rahat o meslekte arkadaşlarım iş buldu yurtdışında. Diğerleri çok zorlandı.
+1Açık olayım arkadaşlarımın çoğu mühendis ve iyi bir dereceyle mezun olmalarına rağmen çok zor iş buldular. 2,500 ile çalışmaya başladılar. Ama şu an iyi yerdeler bir makine mühendisi arkadaşım ford da çalışıyor. Ama çok zorluklar yaşadılar çoğu mühendis iş bulamıyor her yerde mühendislik fakültesi açıldı neredeyse barajı geçen mühendis oluyor. Yaşından dolayı bulamaması bir gerçek olucak ama tabiki bu işler nasiptir. Ama sağlık alanını öneririm. Hem mühendislik özellikle makine çok zor bir bölüm altından kalkabilir mi?
o da zor yani ben sektorun icinde oldugum icin biliyorum, ya cok cok iyi bir okulu bitirip gercekten iyi sirketlerde calisacak ya da aldigi maas turkiyeye denk olacak. cunku yurt disinda da hintli/pakistanlilar bu yazilim sektorunu ele gecirmis durumda. bizim 3e yaptigimiz isi adam 1e yaptigi icin turkiye gibi ulkelerden is alacak olanlarin onu kapaniyor. adamlar her yerde ve ucuzlar, kimse onlar dururken basit isler icin baskasini secmiyor. buyuk isler icin de iyi okul araniyor.Yazılım + İngilizce de bilirse çok rahat iş bulur. Hatta bi arkadaşımız evden çalışıyor ve baya iyi gelir kaynağı
Eşim sağlık memuru. Öncelikli hedef yurt dısı. Ama olmazda Türkiyede çalismak zorunda kalırsa iş bulma durumlarini merak ettigimiz icin sorduk.suanki meslegi nedir? yani atiyorum makine muhendisi oldu, 40 yasinda hic tecrubesi olmayan birini ise almasi icin isverene ne sunacak?
atiyorum su an zaten teknik bir meslegi varsa bence mantikli olur, bilgisi vardir zaten. degilse turkiyeyi dusunerek muhendislik secmesin, yurt disi icin belki.
Ingilizce var, şuan Almanca ögreniyor. Yukarida bur uyede yazılim demiş hiç aklımızda yoktu eve gerçekten düsünulebilirYazılım + İngilizce de bilirse çok rahat iş bulur. Hatta bi arkadaşımız evden çalışıyor ve baya iyi gelir kaynağı
Kesinlikle birde öyle kolay branşlarda değil. 5 sene okuyacak üstüne yaşı iyice ilerleyecek ve maaşlar çok düşük. Avukat arkadaşlarım bile komik rakamlarla işe girdiler. Artık iyi bir bölüm bile okusan fayda etmiyor. Aslında laborant branşı radyoloji gibi bölümlerde olabilir. Kpss puanları yüksek değildi diye aklımda kalmış+1
Kardeşim İtü inşaat, kuzenim Yıldız makine mezunu. Kaç ay işsiz gezdiler. Yaşları küçük olduğu için az maaşa tamam dediler ama 40 yaşında evli, belki çocuklu birinin o maaşlara çalışabileceğini sanmıyorum.
Sağlık memuru. Iş bulma konusunda kimse yardım etmez malesef. Yeni mezun nasılsa eşimde oyle olacak tek artı belki dil olabilirŞuanki mesleği ne? Bağlantı kurup iş bulmasina yardimci olabilecek bir cevresi varsa olabilir ama yoksa hic deneyimsiz 40 yasinda muhendis ben bilemedim.
Ben mesela asciyim. Gida muhendisligi okusam hemen bulurum is, cunku sektorde cevrem genis.
Cok daha gecerli muhendisliklerde bulamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?