Şuan sağlik memuru eşim, fazlaca yoruldu birde biliyorsun emeklilik sonrasi maaşla (benimkide dahil) asla geçinemeyiz. Türkiyede geleceğimızi pek parlak göremiyoruz. Ikimizinde şuanki diplomalariyla denklik alması cok zor baya uğraştiriyorlarmiş. O yüzden tamamen yeni bir meslek daha iyi olur diye düşünmuştuk ama yorumlar malesef pek iç açıcı değilAçık olayım arkadaşlarımın çoğu mühendis ve iyi bir dereceyle mezun olmalarına rağmen çok zor iş buldular. 2,500 ile çalışmaya başladılar. Ama şu an iyi yerdeler bir makine mühendisi arkadaşım ford a girdi çalışıyor. Ama çok zorluklar yaşadılar çoğu mühendis iş bulamıyor her yerde mühendislik fakültesi açıldı neredeyse barajı geçen mühendis oluyor. Yaşından dolayı bulamaması bir gerçek olucak ama tabiki bu işler nasiptir. Ama sağlık alanını öneririm. Hem mühendislik özellikle makine çok zor bir bölüm altından kalkabilir mi?
Sağlık memuru. Iş bulma konusunda kimse yardım etmez malesef. Yeni mezun nasılsa eşimde oyle olacak tek artı belki dil olabilir
Eczacılık laborant vs tarzı meslekleri öneririm diş hekimleri bile artık iş bulamıyor. Birde uluslararası diploma mı deniliyor o üniversiteleride araştırsın. Benim mezun olduğum üniversite bu diplomayıda verdi. Yazılım demiş arkadaşlar bu konuyu listenin başına alın zira artık teknoloji yazılım çağındayızŞuan sağlik memuru eşim, fazlaca yoruldu birde biliyorsun emeklilik sonrasi maaşla (benimkide dahil) asla geçinemeyiz. Türkiyede geleceğimızi pek parlak göremiyoruz. Ikimizinde şuanki diplomalariyla denklik alması cok zor baya uğraştiriyorlarmiş. O yüzden tamamen yeni bir meslek daha iyi olur diye düşünmuştuk ama yorumlar malesef pek iç açıcı değil
Kolay değil tabiki farkında, ama ögrenme konusunda sıkıntısı yok. Zaten bu ikinci mesleği. Ilk mesleğini cok sevdiği halde bırakmak durumunda kalmis isterseniz onuda özelden yazabilirim. Iyi derecelerle okulunu bitirip sonrasında güzel bir puanla atanıp saglik memuru olmus. Aslında bazen yorumlarda görüyordum muhendisliğin sıkıntilarini ama gercekten bu kadar olacağini dusunmemistim. Yorumlardan sonra eczacılık daha mantıklı geliyor13 yıllık mühendisim, 40a yaklaştım. Bu saatten sonra uzman pozisyonunda iş aramak ağır gelir mesela, uzman mühendis maaşları kuş kadar. E hiç alan tecrübesi olmayanı da yönetici olarak işe almazlar. Bence eşiniz mühendislikten uzak dursun, eczacılığı zorlasın, hiç değilse biraz sermaye ile kendi işini kurar.
40dan sonra bu bölümleri okumak sanıldığı kadar kolay değil, eşiniz bunun da farkında mı?
Evet üniversite tercihi yaparken uluslararası olup olmadiğına bakacağiz çünkü digerleri hiçbir işimize yaramazEczacılık laborant vs tarzı meslekleri öneririm diş hekimleri bile artık iş bulamıyor. Birde uluslararası diploma mı deniliyor o üniversiteleride araştırsın. Benim mezun olduğum üniversite bu diplomayıda verdi. Yazılım demiş arkadaşlar bu konuyu listenin başına alın zira artık teknoloji yazılım çağındayız
Imkansız diye birsey yoktur değil mi yeter ki istensin. Esiminde okudugunu vurguladim ki ona gore yorumlar yapilsın diye.İmkansız bu dediğiniz. 23 24 yaşındaki zehir gibi çocuklar dururken şirketler 40 yaşındaki birini tercih etmez bi artısı yoksa. Etse bile asgari ücretle başlıyor çoğu yeni mezun.
Eczacılık dükkan açacak paranız varsa belki ama yurtdışı düşünüyorsanız mantıksız yine. Kaldı ki kazanacak da işle birlikte okuyacak da. Yani bana göre bu saatten sonra olmaz. Emeklilikte zorlanacağınızı düşünüyorsanız bes düşünebilirsiniz yada başka yatırımlar yapabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?