- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.142
- 698
- Konu Sahibi turkuaz0758
-
Kendini geliştirebilir hatta ileride sizden fazlada kazanabilir. Aranızdaki uyum iyi. Dert edilecek bir şey yok şu anda.arkadaşlar Antalyadan yazıyorum.2 aydır konuştuğum bir erkek arkadaşım var. ben öğretmenim ve atandım. 23 yaşındayız ikimizde. oda üniversiteyi bitirip askere gidip gelmmiş ve mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmış. ve şu an da 1500 tl ye bir iş yerinde çalışıyor. stajını orada yapıyor. kendine ait ailesinden ayrı bir evi var.
ikimizde muhafazakar görüşe sahibiz. namazlarımızı elimizden geldiği kadarıyla kılıyoruz.
serseri biri değil. bana değer veriyor. gayet te olgun biri. düşünceli biri aynı zamanda. askere gitmeden evvel 3 yıl muhasebe ofisinde çalışmış.
ben ondan maaş olarak fazla kazanıyorum. onun mali müşavir belgesini alması için 3 yılı var.
kişiliğiyle ilgili problemim yok. hatta ailemin aradığı damat profiline sahip.
maaş konusuna takılmalımıyım. kendisi bu konular açıldığında üzülüyor. stres yapıyor kendine.
ama ben yinede fikir almak istedim.
starj yaptığı için düşük ücret alıyor ki staj bitinceye kadar nerey girerse girsin düşük olacak daha sonra birden yükselecek
büre da çalışıyor olması çok büyük avantaj ileride smmm olsuğunda birçok sektörde muhasebe işlemlerini bildiği için önceliği olacak
stajı konusunda destekleyin büro da devam etmesine de destek verin... ileride rahat etmeniz için onun muhasebe bürosunda çalışması daha cazip
çünkü karına bakacaksın çocuklarına bakacaksın. iyi bir maaş kazanman lazım dedim
ben konuşma içerisinde şöyle birşey dedim. evlendiğimiz zaman, yani iş ciddiye bindiği zaman maaşın yetmeyecek olursa belki ben de yakınırım dedim.
ama şunu demedim hiç. ben de çalışıyorum . gelirimiz ortak olur birbirimize yardımcı olarak geçinir gideriz.
belki de benden böyle birşey dememi bekledi
malı musavır oldugunda belkıde senın en az 3 katını kazanacaktırarkadaşlar Antalyadan yazıyorum.2 aydır konuştuğum bir erkek arkadaşım var. ben öğretmenim ve atandım. 23 yaşındayız ikimizde. oda üniversiteyi bitirip askere gidip gelmmiş ve mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmış. ve şu an da 1500 tl ye bir iş yerinde çalışıyor. stajını orada yapıyor. kendine ait ailesinden ayrı bir evi var.
ikimizde muhafazakar görüşe sahibiz. namazlarımızı elimizden geldiği kadarıyla kılıyoruz.
serseri biri değil. bana değer veriyor. gayet te olgun biri. düşünceli biri aynı zamanda. askere gitmeden evvel 3 yıl muhasebe ofisinde çalışmış.
ben ondan maaş olarak fazla kazanıyorum. onun mali müşavir belgesini alması için 3 yılı var.
kişiliğiyle ilgili problemim yok. hatta ailemin aradığı damat profiline sahip.
maaş konusuna takılmalımıyım. kendisi bu konular açıldığında üzülüyor. stres yapıyor kendine.
ama ben yinede fikir almak istedim.
bu konuda ona şunu söyledim.maaşın artar demi diye , çünkü karına bakacaksın çocuklarına bakacaksın. iyi bir maaş kazanman lazım dedim. oda şöyle dedi. maaşım illaki artar. ama artmadığını varsayalım. yolunda gitmeyen şeyler oldu. istenilen düzeye ulaşmadı. o zaman ne dersin bu duruma dedi.
ben de; artar maaşın merak etme diyerek cevap verdim.
ama şunu demedim hiç. ben de çalışıyorum . gelirimiz ortak olur birbirimize yardımcı olarak geçinir gideriz.
2 aylık ilişkide böyle hesap kitaplar doğru değil.bu konuda ona şunu söyledim.maaşın artar demi diye , çünkü karına bakacaksın çocuklarına bakacaksın. iyi bir maaş kazanman lazım dedim. oda şöyle dedi. maaşım illaki artar. ama artmadığını varsayalım. yolunda gitmeyen şeyler oldu. istenilen düzeye ulaşmadı. o zaman ne dersin bu duruma dedi.
23 yaşında ama gayet mantıklı konuşmuş aferin ona. Hayat bu ne getireceğini bilemeyiz. Senin verdiğin cevaptan da para odaklı olduğun anlaşılıyor. Umarım duygularına yenilmez de maddiyattan çok sevgi ve saygiya önem veren biriyle hayatını kurar.bu konuda ona şunu söyledim.maaşın artar demi diye , çünkü karına bakacaksın çocuklarına bakacaksın. iyi bir maaş kazanman lazım dedim. oda şöyle dedi. maaşım illaki artar. ama artmadığını varsayalım. yolunda gitmeyen şeyler oldu. istenilen düzeye ulaşmadı. o zaman ne dersin bu duruma dedi.
Yani pes... Ben olsam bi dakka bile zaman kaybetmezdim sizinle.. Siz kendinizi baya bişey sanmişsinizkonu açılınca bana dediki. belgemi alıncada hiçbirşeyin garantisi yok ki dedi. kazancım hemen düzelmeyebilir dedi. buda bir ihtimal dedi.
ben konuşma içerisinde şöyle birşey dedim. evlendiğimiz zaman, yani iş ciddiye bindiği zaman maaşın yetmeyecek olursa belki ben de yakınırım dedim. O anda bir tepki vermedi ama
O bu sözüme çok takıldı şu anda.
Geçen akşam mesajda bu konunun kafasına takıldığını söyledi. ama geç saat olduğu için sonra konuşacağız dedi ve konuyu kapattı. muhakkak açar bu konuyu.
eleştirilerinize hak veriyorum . ama maalesef bu konuşma geçti.
sanırım benim ona destek verecek sözler söylemem lazımdı.
bu eğitim fakültelerinde ne yediriyor ne içiriyorlar acaba bu kızlara ya
yata yata okunan okullarda genelde böyle oluyor zaten, mezun olayım, atanayım, iyi maaşlı koca bulayım,
ailemin, toplumun, bakkal Rıza amcanın onay vereceği bir evlilik yapayım. toparlak toparlak çocuklar yapayım doğumu eylüle veya şubata getireyim ki maaş kaybım olmasın. Şu geçen AVM'de gördüğüm ayakkabıyı da alsamıydım ek dersimle acaba ya.
Namazımı kıldığımı da belirtmiş miydim?
öğretmen hanım kızım, dışarıdan tam olarak böyle görünüyorsunuz, bilin.
Genelleme yapmayın, her kesim de bahsettiğiniz tiplerden var. Ayrıca hiç de yatarak mezun olunmuyor, saatlerce hocalarımızın odasının önünde yatıp beklediğimiz daha doğrusu bekletildiğimiz çok oldu. Yatmaktan kastınız buysa bunu kabul edebilirim ancak. Herkes sizin gibi geleneksel tip değil, "aaa puanının ziyan olmasın evladım hukuk oku"cu değil. Misal 2011 puanlarına bakın(yata yata egitim f. bitirmekten daha kolay bi zahmet bakin), 470lerle eğitim fak. tercih eden de var 450 ile hukuku da. Kulağını çevresine kapatmış sadece kendi DEĞERLERİNE ÖNEM VERMİŞ yüzlerce insanı bi görün. Amacım burada size yanılgınızı fark ettirmek. Hadi hepsini geçelim, kurumdan kuruma önemli farklar mevcut. Şahit olduysanız siz de yatsaydınız. Şu genelleme kafasından kurtulun.
Herkesin zengin kocaya kapak atmak gibi bir derdi olsa o zaman kimse yıllarca kpss için dirsek çürütmezdi. İşin içinde olmadan atıp tutmak ne kolay dimi. Misal kendimden ornek vereyim, ea ogrencisiydim ama şimdi atanmam için önüme öabt ile birlikte fkb de dahil 33 alan dersi dayatıldı. Bu sadece bana özel değil, A grubu arkadaşlarımın da ayrı derdi var. Ben başkalarının çilesini görebiliyorken siz istediğiniz gibi görüyorsunuz ve bu zihniyet midemi bulandırıyor. Destek değil köstek oldukça çocuklarınız ziraatçılara emanet. Klavyenizden çıkan laflarda küçümsediğinız eğitimci kalitesi bile yok.
Evlensem şimdiye köşeyi dönme imkanım da vardı ama bir kadın olarak kimseye muhtaç değilim, ekmeğimi elime almadan hayatıma kimseyi ortak etmem. Zengin koca avcısı olsak kendi ekmeğimizin peşinde olmazdık.
Şaşırcaksınız ama bir öğretmen olarak konu sahibini ben de eleştirdim. Birkaç çürük yüzünden koca kasa elmayı çöpe atan kafanızdan kurtulmanızı tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?