meslek farkı

Şu zaytung haberi aklıma geldi ya yanlış anlaşılmasın ama
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=289481
Bu haber gerçek mi? Eğer gerçekse, ben şoklardayım..
Görmemiş devlet memuru olmuş, edalarındalar. Alacağı üç kuruş maaş.. Sanırsın ki, dünyaları kazanıyorlar..
Ne görgüsüz bir milletiz. Okumuş, etmiş kesin böyleyse; üstüne de öğretmen olacak ve çocuklarımızı hayata hazırlayacak..
Yazık çok yazık..

Konuya da gelince.. Çocuk zaten staj döneminde.. çalışıyor, ekmeğinin peşinde. Eee işi de varmış.. Karakteri de düzgünse, seni seviyor, sayıyor, saygı duyuyorsa, daha ne istiyorsun ki..
Erkek arkadaşının yaşında ki bir çok erkek hala üniversite de baba parasıyla okuyorlar. Erkek arkadaşın da çalışıyor, ayakları üzerinde duruyor..
Meslek farkı demişsin de, ben arada çok bir fark göremiyorum.. Sen öğretmensen, oda muhasebeci. Hatta mali müşavir adayı... Burada önemli olan statü değildir; ne kadar iyi anlaştığınız, birbirinize uygun olup olmamanız, hayata nasıl gözle baktığınızdır. karşılıklı ilgi, sevgidir..
Daha görüşeli 2 ay olmuş.. Nasıl erkek arkadaşının maaşını sorabildin? Pes doğrusu.

Ben de "Bu haber gerçek mi?" sorusunun sokundayim.

Bak güzelim bunu bir mali müşavir olarak yazıyorum. Sen adamı baya kendinden aşağı görmüşsün. Ozaman 3 yıl sonra da onun seni kendinden aşağı görmesi lazım zira ne eğitimin ne kazancın eşininki kadar olmayacak. Not: Amacım asla bir mesleği küçümsemek değil bu zihniyete tepkidir

mali müşavirlik belgemi alır sana tekmeyi basardım o zaman para basacak sende halen 1800-2000 e eş değer bir maaş alacaksın

Valla Mali müşavir olursa senden kat kat daha fazla kazanır kendim çalıştığım için biliyorum.

Dogru olanida bu.
Daha iliskinin coook basinda gelirlerini konusmuslar. Birde gecici geliri yani mezun olmamis bile cocuk.
Sacma sapan isler.

Alt tarafı 2500TL ile bu farkı gözetiyorsan, evlenme o cocukla. Ne kendini, ne onu mutlu edecegini sanmıyorum.[/QUOTE]
Aynen o küçümsediği ruhsatı alabilmek için doktorlardan daha uzun süre eğitim
Kesinlikle katiliyorum.kizim okula basladiktan sonra ben de inanilmaz saygiliyim.cok seviyorum ogretmenimizi.keske devlette hakettikleri maasi ve itibari verse de alt tarafi ogretmen diye asagilanmasa.doktorluk kadar kutsal bir meslek cunku.
Her meslek kutsaldır canım arkadaş karşılık olarak yazdı ayrıca doktorlar 6 yıl mali Müşavirler en az 8 da ruhsat alabiliyorlar

siz öğretmen adam mali müşavir adayı?? eee nerede meslek farklılığı, başlığı okuyunca adam inşaat işçisi falan sandım. insanlar o parayla aile geçindiriyor bu arada haberiniz var mı?

Bende ogretmenim ve su an bosanmak uzere oldugum adamda bir ogretmen yani meslek farki yok ama gel görki ahlak farki var...anlattigin insani boyle bi sebepten birakirsan korkarim ki ilahi adalet seni benimki gibi cuzdani dolu ahlakı boş bi adamla karsilastiricak..

Haber gerçek değil merak etmeyin, o site gerçek bir haber sitesi değil, ironi amaçlı hayal ürünü haberler yapan bir site...
Ama gerçekten öyle düşünen insanlardan esinlenmiş olmalılar

geçen yıl bu zamanlar eşimden 3 kat fazla kazanıyordum
şimdi 2 kat

sorun yapacak olsam yapardım
ya da eşim yapardı
ama bizim için hiç sorun olmadı şimdiye dek

"Maaş konusuna takmalı mıyım?" diye sormanıza gerek yok, takmışsınız zaten. Yaşlar 23, hayata yeni atılmış insanlarsınız, o adamın yolu uzun. Siz şimdiden niye maaşa taktınız ki, ben sevgiliniz yerinde olsam ve arkamdan bu yazılanları okusam sizden ayrılırdım

Yazik böyle erkeklere. Ogretmensin, özel okul sahibi degil namaz kiliyorum yazip da kendi nefsini nerelerde goruyor insanlar Allahım yaaa. Hee atanmişsin ya çok üstün birisin, birak da kendine gore birini bulsun cocuk!

Hiç böyleşeyleri düşünüp kendini sıkıntıya sokma bence. Eğer sen bunu sorun olarak Görmez ve karşındakine belli etmezsen sorun olmaz. Kaç kişi tanıyorum Kocasından çok kazanan. Sanki çalışmıyor senin paranı yiyor. Takma bunları ilerisini düşün. He şöylede bir durum var Ömür boyu senden az kazanabilir ama Allah hayırlı geçim versin huzur sağlık versin bunlar olmazsa Kazandığı paranın ne kıymeti kalır.

Namaz kildigini neden belirttin anlayamadim heralde paragoz gözükmeyim diyeydi
Ama tamda öylesin

bu eğitim fakültelerinde ne yediriyor ne içiriyorlar acaba bu kızlara ya
yata yata okunan okullarda genelde böyle oluyor zaten, mezun olayım, atanayım, iyi maaşlı koca bulayım,
ailemin, toplumun, bakkal Rıza amcanın onay vereceği bir evlilik yapayım. toparlak toparlak çocuklar yapayım doğumu eylüle veya şubata getireyim ki maaş kaybım olmasın. Şu geçen AVM'de gördüğüm ayakkabıyı da alsamıydım ek dersimle acaba ya.
Namazımı kıldığımı da belirtmiş miydim?

öğretmen hanım kızım, dışarıdan tam olarak böyle görünüyorsunuz, bilin.

Mesleği gayet güzel, stajyerliği bitince sıkıntı olmayacak daha fazla kazanacak(hatta sizden fazla diye biliyorum), sorun ne anlamadım.

O senden daha fazla maas alacak belgesi oldugu zaman oda senin gibi mi düsünsün ??

Şu parayı hayatinizin merkezi yapmayin ya ,herseyi iyi ama maasi 1500 ne ayip bunu dile getirmek bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…