Meslek farkı:/

Olacağı söyleyeyim.. 4yili çöpe atarsınız.. Ailenize karşı gelmezseniz..Baskılar artar..ve siz vazgeçmek zorunda kalırsınız..sevdiğinizi de kendinizi de yipratirsiniz.. Zaten gerçekten seviyorsanız sonuna kadar savasirsiniz.. @Minik peri gibi siz de vazgecersiniz..
Eğer kendinize guvenmiyorsaniz bu konuda karşıdakini de düşünün lütfen.. Daha fazla acı vermeden..
Kendime güveniyorum erkek arkadaşımında sevgisine inanıyorum ama işte ailemide üzmek istemiyorum çok mu şey istiyorum :(

İşte bana göre atandıktan sonra resmiyet olmalı.Çünkü zamanında ben de yaptım o yanlışı hemen aileyi soktum işin içine çok zararını gördüm.Evlilik için resmiyet için hiiiiç acele etmeyin tecrübe konuşuyor.
Erkek arkadaşım biraz acele ediyor biran önce bi resmiyet olsun istiyor haklı yani 4 yıl az bi süre değil bir ilişki için bi taraftan onun psikolojik baskısı bi taraftan ailemin kafayı yicem :(

Erkek arkadaşın astsubay olduğu için tahil farkı var. Ama subay olsaydı o zaman denk olurdu. Çünkü subaylar harp okulu 4 yıl okuyorlar artı istedikleri bir meslek dalını harp okulunda alıyorlar. Mühendislik, İşletme, Ekonomi gibi. Benim ailemde çok asker var. Hepside eşlerini çok mutlu eden, eşlerine bağlı kişiler. Sadece tayin olma işi zor, oda her mesleğin iyi ve kötü yanı olabilir olarak düşünüyorum. Bütün askerlerin psikolojisi bozuk diye bir şey yok.

Diş hekimi olcam seneye
yani meslekten önce insan olmak gerekir. ailen meslekli bir insanı bile küçük görüp istemiyolarsa yarın kızlarını kendisi gibi diş hekimiyle evlendirir ama damat bey insan çıkmaz. böyle aileye böyle damat yakışır. Cidden bazı ailelere şaşırıyorum. ben de öğretmenim eşim de öğretmen inşallah müdür olacak. babama sevdiğim kişi öğretmen dediğimde kızım boşver öğretmenliği seni seviyo mu önce insan olsun demişti. üst katımızda bir çift var ikisi de fizik tedavi uzmanı. nasıl oldu bilmiyorum ama şu an işleri çok kötü. maddi zarardalar. herkes işini kaybedebilir asla mesleğe göre iş yapmamalı.

Polis eşi olarak ben de polis ve askerle evlilige karşıyım tayinleri var psikolojileri bozuk eve belli saatde gelip gitmiyorlar nöbetleri var icine girmeden once hiç gormedim bunlari ama simdi ramazan ayindayiz sadece 1 gun beraber acabildik 5 gun mu ne sahur yapabildik adam gunduz evde gece yok daha bayrami da valla bence kişilik de önemli ama hepsi bir bütün ailemi dinle!!!!!!!

Erkek arkadaşın astsubay olduğu için tahil farkı var. Ama subay olsaydı o zaman denk olurdu. Çünkü subaylar harp okulu 4 yıl okuyorlar artı istedikleri bir meslek dalını harp okulunda alıyorlar. Mühendislik, İşletme, Ekonomi gibi. Benim ailemde çok asker var. Hepside eşlerini çok mutlu eden, eşlerine bağlı kişiler. Sadece tayin olma işi zor, oda her mesleğin iyi ve kötü yanı olabilir olarak düşünüyorum. Bütün askerlerin psikolojisi bozuk diye bir şey yok.
Erkek arkadaşımda 4 yıllık işletme mezunu.Bencede genelleme yapmak yanlış her mesleğin kendine göre zorluğu var zaman zaman stresi var bu sadece askeriyede geçerli bi durum değil

Polis eşi olarak ben de polis ve askerle evlilige karşıyım tayinleri var psikolojileri bozuk eve belli saatde gelip gitmiyorlar nöbetleri var icine girmeden once hiç gormedim bunlari ama simdi ramazan ayindayiz sadece 1 gun beraber acabildik 5 gun mu ne sahur yapabildik adam gunduz evde gece yok daha bayrami da valla bence kişilik de önemli ama hepsi bir bütün ailemi dinle!!!!!!!
Doktorlarında nöbetleri var branşa göre doktorlarda hastaneye çağırılabiliyorlar gece vakti.yoğun oluyorlar cerrahsa bide stresli oluyorlar ama doktor! Ya tüm bunlar göz ardı ediliyor

Konu sahibesi : Buraya fikir almak için geldin; herkes farklı bir bakış açısı ile konuyu kendi tecrübelerinden çıkarak yorum yaptı. Konuda vurgulanan kısmı, meslek farkı oldu ! Asker -doktor veya mühendis avukat öğretmen özel sektör vs.vs. meslekler ile tabi ki evlenir mutluda olabilir! Ki meslek ayrımı yapmak çok saçma olurdu.

Ailen ile açıklayıcı bir şekilde ve kararlı olucak bir tavırla konuşman gerekiyor. Ailenin öne sürdüğü sadece bir bahane çoğumuzun vurguladığı nokta meslek farkından ziyade ''Psikolojik durum oldu'' ailende bunu düşündüğü için meslek farkı diyip konuyu kestirip atıyorlar.

1) Bu adamı seviyor musun ?
2) Onunla her zorluğa katlanacak kadar fedakar mısın ?
3) Sabrın sonsuz mu ?
4)Eşin veya senin psikolojin bozulduğunda bunun üstesinden gelecek kadar sinirlerin sağlam mı?
5)En önemlisi ise herkesi her şeyi karşına alacak kadar gözü kara mısın ?

Bu sorulara kendince dürüstçe cevap ver ve ailenle konuş. Her şey sevgi aşk diil , ciddi bir adım atacak isen mantığın ön planda olsun ,salt duygular ile yapılan evlilik sadece kumara benzer. 4 yıl içinde tartıştığınız da adamın tavırlarını, sinirliyken ki tavırlarını , bir yere giderken sana nasıl davrandığını , sana saygı duyup duymadığını , parasal konularda ki tutumlarını , aileleriniz ne kadar uyumlu ,kültürel farklarınız neler vs.vs. bunların hepsini iyi düşünüp analiz et derim. Hiç soru işaretin yoksa ve bu adamdan eminsen hepimizin dediklerini unut ve ailenin karşısında dimdik dur. Ailen kabul etmek zorunda kalıcak. Adama da aynen söyle : ailem erken buluyor okul bitsin sonra resmiyete dökeriz de seni tanımadıkları için tedirginler de ! bakalım adamın tavrı nolucak.

Doktorlarında nöbetleri var branşa göre doktorlarda hastaneye çağırılabiliyorlar gece vakti.yoğun oluyorlar cerrahsa bide stresli oluyorlar ama doktor! Ya tüm bunlar göz ardı ediliyor
Tayini de var mi askerler 2 yıl batı 2 yıl doğu polisler de Zzaten bir gitti mi doğuya çıkamıyor yazdigimin bir tanesine odaklanma lütfen ben hepsi bir bütün dedim

Bu fikrine katılmıyorum Doktorların psikolojileri gayet yerinde ve eşlerini çokta mutlu ediyorlar. Doktorun kendisi sadece yıpranıyor eşleri veya çocukları yıpranmıyor. Nöbet işi ay'da maksimum 4 kez oluyor ki hastane tehlikeli bir alan diil Sahaya çıkma olayı çok nadir. Bakanlık olarak Sağlık bakanlığı , gümrükten sonra ki en rahat bakanlık !

öncelikle askerle polisle evlenmek istemem, kızım olsa evlensin istemem. ama zor meslek diye değil, ideolojik sebeplerle istemem. ben zorunlu askerliğe bile karşıyken asker adamla nasıl geçinirim? Zaten psikolojileri normal değil, ben de beylik tabancasıyla vurulup öldürülen asker eşlerinden biri olurum, Allah korusun.

ama sen, anladığım kadarıyla muhafazakar/gelenekçi bir yapıya sahipsin zira daha okullusun görücüler filan geliyor. benim -ki benim memleketim de muhafazakar yerdir, bütün kızlar örtülüdür ben hariç, ama yine de- benim çevremde böyle şeyler olmaz; bir kızı istemeye ancak erkek arkadaşı o da adet yerini bulsun diye gelir. aileler tanışır vs. ha kız okumamıştır, ev kızıdır, evlilik yaşı gelmiştir, gerçekten görücü usulü evlenecektir belki 40 kızda 1 tane öyle kız kaldıysa onu belki ancak gelir de görücü ister. Siz baya değişik bir alemde yaşıyorsunuz. hekim olacak kıza, hem de daha okurken görücüler geliyor. çok acaip.

buradan anladığım şey çevrenizin, yapınızın bu olduğu. başkası olsa derim ki; seviyorsan evlen askr de olsa sen sevmişsin derim. ama sana bunu diyemiyorum çünkü bellki ki ailenin kafası değişik- kayserili filan mısınız? orada var böyle adetler. benim annemin 3 tane kızı var 1 kere görücü kabul etmedi. çünkü ne görücüsü? okumuş doktor olmuş, mühendis olmuş kıza ne görücüsü? daha öğenci olan kıza zaten ne görücüsü? annem kabul edecek olsa ben kıyameti koparırım zaten. neyi görüyorlarmış mal mıyım ben, vitrine de oturayım mı?

siz evlenseniz annen/baban susmaz, evlenene kadar kavga dövüş olur. sen de hekim olmuş ama birey olamamış bir kadın olarak çok arada kalırsın.

denklik mevzusuna gelince. astsubay da devlet memuru atanınca sen de olacaksın devlet memuru. sen de diş hekimliğinden kaymakam filan olmayacaksın yani. hani desen ki uzmanlık yapacam, muayene açacam vs. o zaman derim senin kültürel durumun-maddi durumun eşinden üstün olur. şu an için öyle olacak gibi görünmüyor. 9-5 çalışan, aşağı yukarı aynı parayı alan insanlar olacaksınız. sen az daha fazla alırsın ama onun da lojman, servis, yemek vb. hakları olur; aynıya gelirsiniz. Devlette çalışan diş hekimiyle astsubay arasında öyle dağlar kadar farklar olmaz. Yani aslında denk değil denecek durum yok gel gelelim aileni aşabileceğini sanmıyorum.

ne saçma kompleksler bunlar. bende sağlıkçıyım. mesleklerimiz iş yerlerimizde geçerli kimliklerimizdir. işten çıkıp eve gittiğimizde anatomi bilgisi mi yarıştıracağız napıcaz nedir yani

Arkadaşlar siz bu isteme kısmına çok takıldınız sanırım benim istemeden kastım ya sözlü olarak annemlere söyleniyor ya da çevremde beni beğenen biri oluyor ailesini aracı kılıp aileme söylüyorlar öyle eve gelip isteme durumu olmadı.Benim abilerim ablalarım da hepsi okumuş insanlar doktor mühendis mimar vs..doktorların nasıl bir psikolojide olduğunu yakinen biliyorum tıp fakültesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu antidepresan kullanıyor biçok kişi mutlu mesut görünüyor ama öyle değil doktorluğun verdiği ego onları tatmin ediyor bu onları teselli ediyor

Arkadaşlar siz bu isteme kısmına çok takıldınız sanırım benim istemeden kastım ya sözlü olarak annemlere söyleniyor ya da çevremde beni beğenen biri oluyor ailesini aracı kılıp aileme söylüyorlar öyle eve gelip isteme durumu olmadı.Benim abilerim ablalarım da hepsi okumuş insanlar doktor mühendis mimar vs..doktorların nasıl bir psikolojide olduğunu yakinen biliyorum tıp fakültesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu antidepresan kullanıyor biçok kişi mutlu mesut görünüyor ama öyle değil doktorluğun verdiği ego onları tatmin ediyor bu onları teselli ediyor

Biz burada doktor veya başka meslekle evlen demiyoruz ki demeye çalıştığımız adamı iyi analiz et ve eminsen ailenin karşısında dimdik dur ! Şuan bizim için önemli olan senin mutlu ve huzur bulacağın biri ile hayatını birleştirmen.

öyle de olsa fark etmez, bizim çevremizde bizi beğenen kişi, gelip bize söylüyor. niye gidip anneme kızını beğenmiş benim oğlum dedirtsin annesine? kendi ağzı dili yok mu?

"doktor egosu" denilen şeyi kabul ediyorum ben de sağlık sektöründe çalışıyorum ama senin durumun doktorluk avukatlık durum değil, bundan farklı. biri beni beğenip annesini anneme yollasa o adamı şeyime takmam. yani sen de bunu normal görüyorsun, ailen de doktorlar isterken niye astsubaya "verelim" demeyi normal görüyor -anlatabildim mi? demektir ki sen de ailen gibi, çevren gibi bir kafa yapısına sahipsin. Ailene "ama bu benim hayatım, benim kararım, ben böyle istiyorum" diyecek durumda görmüyorum seni.

Siz çok farklı yerlere takılıyorsunuz gerçekten.isteme olayları filan ya benim orda vurgulamak istediğim ailemin benden beklentilerinin doktor mühendis avukat vs.la evlenecek olmam yoksa kim gelmiş kim gitmiş istemiş umrumda değil. Şu da var aileyi de yabana atmamak gerekiyor ilerde bi sıkıntım bi üzüntüm olduğu zmaan bana karşılıksız destek verecek tek kişiler ailem. Ben onları üzmeden onların rızalarını alarak evlenmek istiyorum

Back
X