meslek seçimi halkla ilşkiler lüfteeennnnnn yardım

SusmayanKalem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
3.822
12.044
208
şimdi benim hayal gücüm sınırsızdır kitap okumayı çok severim insanlara yön vermek fikir üretmek eleştiri yapmak yani nasıl denir benim hayatımın vazgeçilmez parçası biz 10. sınıfız ve artık önümüze hedef koyduk ve ilerlemeye çalışıyoruz ben halkla ilişkiler seçtim ama gelen geçen esma o mesleği yapıp ne olacaksın diyor ama ben araştırma yaptım ve dedim ki evet bu benim mesleğim

şimdi size anladıklarımı anlatayım ben bir şirketin halkla ilişkiler departmanında çalışırsam yapacağım işler şirketin her çıkaracağı mamülün piyasadaki yeri halk arasındaki istek oranı nasıl şekillenmeli bu ürün bu ürün kaç yaşa hitap ediyor v.b ama şuan herkes bana diyor ki seni alacaklar sekreter yapacaklar ama şu da var halkla ilişkiler departmanında müdür bölüm şefi yönetici asistanı en yüksek mertebeler diye biliyorum doğrumu????? işte neymiş bani tele sekreter yapacaklarmış beni dışarıya yollayıp ürün sattıracaklarmış ben bu meslekte iş bulamazmışım torpil lazımmış bilmem daha neler neler kasiyer olmayı çok mu istiyormuşum ama şud a var Amerika da dünyanın önü açık 10 mesleği arasında bu çok iyi bir şey yabancı dil gerekiyor biliyorum İngilizcem kötü kabul amam dünyada konuşulan tek dil İngilizce değil + en çok konuşulan değiller potekizce Fransızca filan ve ben bu meslek te mutlu olacağım

kafam çok karıştı halkala ilişkiler okuyan bu mesleği icraat ettiren mesleği yapan arkadaşı olanlar benim fikrim var diyenler lütfen yardım edin burayı boş bırak mayııııın kafam çoooook karıştı :26::26::26::26:

Canım benim meslek kararın 12.sınıfa geldiginde daha cok degisicek. Ancak bende baslarda senin gibi halkla iliskiler istiyordum. Ancak maalesef ki ülkemizde halkla iliskilere pek deger vermiyorlar. Insanlar 4 yıl okuduktan sonra cok farkli seylerle karsilasiyorlar. Ancak senin sadece halkla iliskiler degilde halkla iliskiler ve reklamcilik okumani oneririm bir ablan olarak. Yurtdisinda yasiyor olsaydik emin ol cok guzel paralar ve statu kazanirdin. Ancak insanin kendini gelistirmesi cok onemli. Eger ki halkla iliskiler okuyup 1.siniftan itibaren bir sirkette calismaya baslarsan sen 4.yilin sonunda hakketigin mevkiye gelmis olursun. Ve evet yabanci dil cok onemli.Ingilizce bilmeden fransizca bilmen sana bir sey saglamiyor maalesef. Basaricagina eminim ama meslegini iyi secmelisin :)

evet ablacım bende halkla ilişkiler ve tanıtım halkla ilşkiler ve reklamcılık istiyorum ama iletişim fakültesinin olduğu iller sınırlı ben Eskişehir amasya Trabzon İstanbul istiyorum valla beni 1. sınıfta işe alıp yetiştirecek şirket bulsam bodoslama atlarım ben şimdiden önüme hedef koyup devam etmek istiyorum malum dershne , üniverste sınavı kalkıyor sen ne okuyosun????

Son düzenleme:

Şimdiki istediğini son sınıfta da istersen ne ala ancak son sınıfta aklına yatıyor bazı şeyler ama en çok istediğin şey ne ise onun peşinden git

Canım ben Havacılık okuyorum. Yazın ise girmek istiyorum simdiden gorusmeler yaptim nasipse olucak :) Ancak hedef koyman cok guzel bir sey. Biliyorsun halkla iliskiler sözelden alıyor tarih ve edebiyati cok guzel bilmen lazim :) simdiden herseyi ogrenmeye basla ancak sana daha cok arastir derim cunku gercekten cok guzel meslekler var. Bu secimini bir kenarda tut. Ve senden ricam is ilanlarina bak ben oyle yapmistim sana az bucuk yardimci olur hangi meslegi secicegin konusunda. bak bakalim halkla iliskilerle ilgili nereler elaman ariyor neler bekliyorlar senden neler sunucaklar sana :)

son sınıfa gelene kadar fikrin değişebilir çünkü başka mesleklerde ilgini çekebilir ayrıca bana göre reklamcılık daha iyi çünkü halkla ilişkiler bölümünü bitirenler fazla,e durum böyle olunca işsiz kalma durumunda olabilir

ben baktım iş ilanlarına personel telesekreter sekreter kasada duracak kişi amam bir daha bakıcam teşşekür ederim aslında haklısınız 6 ay önce hukuk istiyodum şimdi istemiyorum havacılık derken pilotluk hosteslik fian mı

twetty25 cidden çok maymun ihtaşlı diyo bizimkiler ama inşallah karrım değişmez :44:

10 sınıfta istediğim meslek ile şimdi okuduğum meslek aynı değil
şimdi okuduğum meslek ile 12 sınıfta istediğim meslek aynı, okadar çok fikrim değiş ti ki
okuduğum bölümü seviyo muyum evet
iş bulabilecek miyim hayır

ayyyyyyyyyy neden böyle düşünüyosun hangiş bölümü okuyosun ki :26: bak ya sen yürrekten iste hatta diğer ablnın yaptığı gibi önceden işe başla hangi bölümü okuyosun hangi üniverste hangi dilleri biliyosun yada öğrenmek istiyosun hangi şehirde yaşayacaksın ben dedimya ahaylperestim diye bak ben halkla ilişkler okursam ne yapıcam mesaj yaz anlatıcam şimdi çoook azıcık saçma geliyor amma öyle uçuk planlarki hahah sen sorularıma cevap ver benim planımı dinle sonra kafanda bir şey olşcak

tarih bölümü okuyorum ama ümidim yok
bu sene tekrar sınav giricem

tarih bölümü okuyorum ama ümidim yok
bu sene tekrar sınav giricem

öğretmenliğimi ben tarih dersini çok sewerim hatta en sevdiğim ders

bak şimdi ben üniyi bitircem 2 yıl thy de çalışcam bu arada bayğı para biriktirecem birkeç dil öğreneceğim yda şimdi okuduğum ünin dışından 2 yıl pazarlam o 2 yıllık bittiya halkla ilişkiler bitene kadar 2 yılda işletme bu sayede 4 yılda 3 diploma tabi buuuu iş bulmaktan daha zor amam doğru tarih öğretmenliğinin ataması zor ama çoook zevkli ders peki sınava girip ne kazanmayı ümit ediyosun??????????? çoook uçuk planlar ama netse elimde atslak dursun hahhaha

benim ki tarih bölümü
bu sene bi önlisans bölümü var istediğim
onu düşünüyorum sonra dgs ile yükseltmeyi
ama yükseltmesem bile o bölümde iş bulma imkanın var bu arada gıda bölümünü istiyorum

gıda çok iyi sektör olarak hayyta işsiz kalmazsın gibi bir şey ama bak bir yandan dershende çalışıp biryadanda ünide hocalık uğraşırsın tarih için hımmmmm beğendin mi nasıl filir

gıda çok iyi sektör olarak hayyta işsiz kalmazsın gibi bir şey ama bak bir yandan dershende çalışıp biryadanda ünide hocalık uğraşırsın tarih için hımmmmm beğendin mi nasıl filir

haklısın da dersaneler kapatılacak deniyo ayrıca dersane gerçekten hocaları sömürüyo nasıl mı
sabah 8 bi başlıyolar ögle arası 1 saat akşama kadar etütleri saymıyorum bile zor yani
üni. hoca olmak daha da zor

Sana en ıyı cevabı ben vereceğim sanırım. Turkıyenın en ıyı iletişim fakültesinde yuksek başarılarla halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünü bitirmiş bır bayanım. Daha orta sondayken belırledım mesleğimi. Lisede alternatif öğretmenlik desemde gonül hıtten yanaydı. Muhteşem okulda hayalımdekı meslekteydım artık. Cok aman aman ders çalışmadım. Zaten surekli proje odaklı her ders. Ve yaratıcılıgım benım fakülte dekanımın dahi dikkatini cekerdı. Yaptığım projeler ses getirdi. Bir tanesini ısmını vermek istemediğim bir belediye çaldı ve uyguladı. Aydın doğan yarışmaları tv kanalları herşey vardı. Canlı yayına dahi çıktım. Okuduum ilde yolda yürürken herkesin tanıdığı gururla baktığı ogrencıydımm hocalsrım gelecegımın parlak olduunu söylediler. Hayalim ismini vermek ıstemedıgımncol buyuk bir fırmanın halkla ılıskıler uzmanı olmaktı. Ne oldu bilıyomusun bana Sart koşuldu ıstanbulda yasacaksın ancak. Ailem kıarına cok düşkün oldukları ıcın müsaade etmediler. Bu kadar kıvrak zekanı ve başarını burada bızım yanımızda da yapabilirsin dediler. Sonuç olarak bir fabrikada muhasebe ve dış ticaret elemanı oldum. Sekreter oldum. Ve su an ev kızıyım. Bilmiyorum anladınmı ?

bak şimdi dershaneleri kapatıyorlar ya özel hoca paraları tavan yapacak yada etüt merkezlerinde de çalışa bilirsin ???

evet bende sizin gibi birinden cevap almak istiyordum yalan değil ama siz haylinizi başarmanıza ramak kalmış siz diyorsunuz ki bu meslekte ne kadar başarılı olursan ol adam gibi bir firma ile çalışmayınca bir şey olmuyor peki başka bir firma istemedi mi sizi çok başarılıymışsınız siz şimdi vazgeç diyorsunuz ama aptalş aşık gibi kalbim kal seni seviyor diyor bennnnnn napıcam ya valla bana aptallaşma adam gibi git başka birmeslek oku deyin direk yada kızım sen haylinin peşinden git kim tutar seni ben normalde çok çabuk anlarım ama şuan anlamamazlıktan geliyor mantığım valla açık açık yazın saf mısın filan deyin ya cevabınız büyük bir merakla belkiyorum :26::26::26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…