- Konu Sahibi SusmayanKalem
-
istiyosan git ben iş bulman kolay olur diye istiyosun sandım a sewdiğin mesleğin peşinden git allah yardımcın olsun
sagol canım fazla diploma göz çıkarmaz dimi
allah seni ya diploma ülkesindeyiz diyosun oda iyi hadi hakkınd ahayırlısı canım beni :)
şimdi benim hayal gücüm sınırsızdır kitap okumayı çok severim insanlara yön vermek fikir üretmek eleştiri yapmak yani nasıl denir benim hayatımın vazgeçilmez parçası biz 10. sınıfız ve artık önümüze hedef koyduk ve ilerlemeye çalışıyoruz ben halkla ilişkiler seçtim ama gelen geçen esma o mesleği yapıp ne olacaksın diyor ama ben araştırma yaptım ve dedim ki evet bu benim mesleğim
şimdi size anladıklarımı anlatayım ben bir şirketin halkla ilişkiler departmanında çalışırsam yapacağım işler şirketin her çıkaracağı mamülün piyasadaki yeri halk arasındaki istek oranı nasıl şekillenmeli bu ürün bu ürün kaç yaşa hitap ediyor v.b ama şuan herkes bana diyor ki seni alacaklar sekreter yapacaklar ama şu da var halkla ilişkiler departmanında müdür bölüm şefi yönetici asistanı en yüksek mertebeler diye biliyorum doğrumu????? işte neymiş bani tele sekreter yapacaklarmış beni dışarıya yollayıp ürün sattıracaklarmış ben bu meslekte iş bulamazmışım torpil lazımmış bilmem daha neler neler kasiyer olmayı çok mu istiyormuşum ama şud a var Amerika da dünyanın önü açık 10 mesleği arasında bu çok iyi bir şey yabancı dil gerekiyor biliyorum İngilizcem kötü kabul amam dünyada konuşulan tek dil İngilizce değil + en çok konuşulan değiller potekizce Fransızca filan ve ben bu meslek te mutlu olacağım
kafam çok karıştı halkala ilişkiler okuyan bu mesleği icraat ettiren mesleği yapan arkadaşı olanlar benim fikrim var diyenler lütfen yardım edin burayı boş bırak mayııııın kafam çoooook karıştı :26::26::26::26:
evet bende sizin gibi birinden cevap almak istiyordum yalan değil ama siz haylinizi başarmanıza ramak kalmış siz diyorsunuz ki bu meslekte ne kadar başarılı olursan ol adam gibi bir firma ile çalışmayınca bir şey olmuyor peki başka bir firma istemedi mi sizi çok başarılıymışsınız siz şimdi vazgeç diyorsunuz ama aptalş aşık gibi kalbim kal seni seviyor diyor bennnnnn napıcam ya valla bana aptallaşma adam gibi git başka birmeslek oku deyin direk yada kızım sen haylinin peşinden git kim tutar seni ben normalde çok çabuk anlarım ama şuan anlamamazlıktan geliyor mantığım valla açık açık yazın saf mısın filan deyin ya cevabınız büyük bir merakla belkiyorum:26::26::26::26::26:
cnm hevesini kırmak istemem ama öyle iş bulmak o kadar kolay olmuyo.bende mezun olunca bütün şirketler peşimde koşar sanıyordum şimdi iş görüşmesine çağırsalar diye dua ediyorum.bi kere okurken kendini çok iyi geliştirmen gerekiyo.öncelikle devlet işi mi özel sektör mü istiyorsun buna karar ver.devlet işi daha rahat özeller gibi değil.mesela pdr sana tavsiye ederim.kuzenim kpss den 58 puanla atandı hatta hiç çalışmadan atandı şu an 2 bin tl maaş alıyo belki daha fazla tam bilmiyorum.devlet ne iş tecrübesi istiyo ne başka bişi istiyo yaz tatilin var maaşın iyi.hava kararmadan işten çıkıyon valla mis gibi işnette yazanlar hayal ürünü cnm sen onlara inanma fazla.gerçekte o kadar basit iş bulunmuyo malesef.iyi düşün derim.
Acık acık konusayım ozaman herkes ben kadar sanslındegıldı ben şansımı ailem.ıcın teptım o ayrı. Kızım saf olma baska bölüm oku. 5sene okuyupta sekreter olarak görülmen ve seni lise mezunüyla aynı kefeye koymaları koyuyo. Lise mezunlarını kucumsemıyorum ama hazırlık artı 4yıl dirsek curutup asgari ücrete yada 1200liraya çalışmak hıc hoş degıl. Aynada yüzüme tukurdugum cok oldu. Baska meslek seç kendıne. Uğraşma halkla ılıskılerle. En basiti devlet memuru dahi olamıyorsun. Kadro yok. Genel olarak ıletısım mezunlarına kadro yok. İstersen Oxfordda oku. Turkıyede durum boyle. Halkla ılsıkıler mesleğini luzumsuz olarak ıletısımcılerı gereksiz insanlar görüyorlar.
cnm hevesini kırmak istemem ama öyle iş bulmak o kadar kolay olmuyo.bende mezun olunca bütün şirketler peşimde koşar sanıyordum şimdi iş görüşmesine çağırsalar diye dua ediyorum.bi kere okurken kendini çok iyi geliştirmen gerekiyo.öncelikle devlet işi mi özel sektör mü istiyorsun buna karar ver.devlet işi daha rahat özeller gibi değil.mesela pdr sana tavsiye ederim.kuzenim kpss den 58 puanla atandı hatta hiç çalışmadan atandı şu an 2 bin tl maaş alıyo belki daha fazla tam bilmiyorum.devlet ne iş tecrübesi istiyo ne başka bişi istiyo yaz tatilin var maaşın iyi.hava kararmadan işten çıkıyon valla mis gibi işnette yazanlar hayal ürünü cnm sen onlara inanma fazla.gerçekte o kadar basit iş bulunmuyo malesef.iyi düşün derim.
On lisans olarak muhasebe dış ticaret lisans olarak öğretmenlik yada sağlık.valla ne yalan söyleyim gözümün önüne perde inmiş resmen çok teşekkür ederim peki siz hangi alanları öneririsiniz
On lisans olarak muhasebe dış ticaret lisans olarak öğretmenlik yada sağlık.
şimdi ben kızmeslek lisesinde okuyorum ve bazı derslerim üni düzeyinde değil ma her desi görüyorum diş ticaret ve muhasebe birleşik olarak 4 yollık çok hoşuma gidiyor yaaaaa o da çok güzel ama 2 yıllık ygs 6 ile alıyor salıkta ygs 6 5 4 ile alıyordu ama benim gönlüm özelde peki ts den hangi meslekler sizi belki sıkıyorum amam tanığım herkes kamulu kimse özel değil nerdeyse onda size soruyorum çok sıkmıyorumdur umarım
önlisans dış ticaret katılıyorum
lisans saglık
siz şimdi diyorsunuz ki 2 sene muhasebe 2 yıl dış ticaret öylemi m ????:26:
Sen kız meslekte hangi bolumdesın ? Ana okulu öğretmenliği dusun direkt ozaman. Hıc hedef şaşma. Lısans babalar gıbı ana okulu öğretmenliği oku kpssden 50bile alsan atanırsın.
siz şimdi diyorsunuz ki 2 sene muhasebe 2 yıl dış ticaret öylemi m ????:26:
yok yaa ben giyim üretim okuyorum bizde çocuk gelişim vardı hiç bir hovcam tavsiye temedi ama biz teknik liseyiz yani fziik kimya biyoloji matematik görüyoruz ama çok iyi bir düzeyde değil yani ben anpayım hem ben çocuk gelişimini sadece okulda staj yapıyolar diye 1 kere düşünmüş tüm hiç istemedimallahım saflık + ukalaık = esma oldu afedersin ablacım ama böyle düşündüm yani yalan söyleyemem
ben sadece dış ticaret diyorum ama eğer zorda kalırsan muhasebe de olabilir
Canım once kendi bölümünü zorla. Gıda mühendisliği tarzında meslekler düşün. Gastronomı vs olabilir. Yok ben gıda istemem dersen ozaman saydığımız meslekler arasında secım senın. Hayat senın.
Canım once kendi bölümünü zorla. Gıda mühendisliği tarzında meslekler düşün. Gastronomı vs olabilir. Yok ben gıda istemem dersen ozaman saydığımız meslekler arasında secım senın. Hayat senın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?