Meslek seçimi:(

pelinbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
579
-3
0
İstanbul
Kızlar bir derdim var bütün hayatımı etkileyecek bir karar almak zorundayım ama bi türlü alamıyorum herkes başka bişey söylüyo deliricem Uluslararası ilişkilerde karar kılıyorum tam hop ordan bi olumsuz yorum işletme desen hepten olumsuz ne tercih edicem peki ben herkes hukuk diyo ama oda ancak Kıbrısta tutuyo hukuk okiycam diye değermiki? En son hiçbişey tercih edemiycem o olucak (((

Kendı ıcınden gelenı tercıh et yapabılcegını düşündüğün bırseyı cene varmı cene ve sıvrı bır zeka avukatlığa bunlar lazım herkes yapamaz uluslar atası ılıskıler revaçta

sivri zeka derken keskin zeka demek istediniz sanırım.

evet var ailede herkes senden çok iyi avukat olur dedi yıllarca kafama kazındı zaten bide Türkiyede etiket olayı var tabi ama uluslararası ilişkiler çok torpile dayalı diyolar bilmiyorum :S

kıbrısta 2 üniversite varmış sanırım,birisi hukukta daha iyi diye duymuştum ama hangisi oldugunu unuttum uluslararası ilişkilerde mezun olduktan sonra iş bulma sorunu var biraz ama hukuk iş imkanları bakımından daha geniş. hakimlik ,savcılık, uzman yardımcılığı, serbest avukatlık, kurum avukatlığı, hazine avukatlığı, hukuk müşavirliği, akademisyenlik, sonradan noterlik...

Son düzenleme:

evet iş bulma sorunu var uluslararasıda ama 5 senem İstanbulda geçicek oh mis bide yüksek lisans yapsam 3de dil bilsem daha ne olsun diyorum ama kendimimi kandırıyorum acaba hukuk dahamı garanti:18:

evet iş bulma sorunu var uluslararasıda ama 5 senem İstanbulda geçicek oh mis bide yüksek lisans yapsam 3de dil bilsem daha ne olsun diyorum ama kendimimi kandırıyorum acaba hukuk dahamı garanti:18:

daha ne olsun diyorsunuz da ne oluyorsunuz yani onu söyleyin iş imkanı olarak uzman yardımcılığı var benim bildiğim,akademisyenlik olur,bir de diplomatlık falan olabilir ama o da çok zor...2 arkadaşım var,ikisi de düz memur oldu,kendi bölümleriyle ilgili bir yere atanamadılar,herkes öyle olacak diye bir şey yok tabi ama hukuk mezunu arkadaşlarımın hepsi iş sahibi oldu bölümleriyle alakalı.

Son düzenleme:
daha ne olsun diyorsunuz da ne oluyorsunuz yani onu söyleyin iş imkanı olarak uzman yardımcılığı var benim bildiğim,bir de diplomatlık falan olabilir ama o da çok zor...

Benim bildiğim işletme iktisatın yaptığı şeyleride yapabiliyolar şirketlerde yöneticilik tarzı ama hemen olucak bişey değil tabi çaba gerekli yada tamamen benim kurduğum hayali bişey belkide bilmiyorum

Kıbrıs ta hayat çok pahalı, okulların masrafı asla söyledikleri kadar olmuyo, kiralık ev az ve pahalı, sterlin üzerinden hesaplıyorlar kiraları. toplu ulaşım yok, okuldan yurduna servisle gidip geleceksin, gezip tozmaya ancak arkadaşlarının arabalarıyla. Kardeşim yakın doğu mezunu. bunları da hesaba kat.

burda %50 özel yazıcaktım ama bizi zorliycaktı bende istemedim kimse benim yüzümden üzülsün Kıbrısa daha ucuza gelir diye düşünüyorum biraz baktım yurt ücretine filan bide yakınımız gidiceğim okulda hoca bu biraz avantaj gibi duruyo ama söylediklerin çok doğru belkide her gün lanet edicem İstanbuldan niye gittim diye zaten o yüzden göze alamıyorum

yakınınızın hoca olması avantaj ama maddi olarak bir yardımı dokunamaz ki tamam Türkiye'de yaşadığın şehrin dışında okumak da çok pahalı ama Türkiye'den gelen harçlıkla orda yaşamak zor. Kaldığın yurdun yemeklerini sevmezsen ne olacak mesela, dışardan yiyeceksin, bir özel okul öğrencisi olarak kantinden yemek bile o kadar ağır oluyo ki bütçeye. Gazete-dergi alırken dikkat etmişsindir belki biz bir liraya alırız, altında kıbrıs fiyatı 2 lira yazar. Bu Tr üretimi olan burdan gönderilen her şeyde böyle. Orda önceki yıllarda üstündeki vergi yükünün az olmasından dolayı benzin ve içki ucuzdu, artık onlar da o kadar ucuz değil. Bi de adada su kıtlığı var, bazı bölgelerde deniz suyunu arıtıp şebeke suyuna veriyorlar, su tuzlu ve acıydı, ben dişlerimi bile fırçalayamazdım onunla. İnsanın saçını döküyo ayrıca. Bazı bölgeler şanslı ama, kaynak suyunu veriyorlar şebekeye, bizim yaşadığımız ev o şanslı bölgede değildi. Bunları Kıbrıs'ta okuyan diğer öğrencilerden de duyarsın, ordan erkek öğrenciler mutlu döner mesela, gece hayatı çok renkli olduğu için :) Bir de çok kültürlü bir ada, her kıtadan gelen insanla tanışman olası. Kıbrıs eğitimde reklamını çok güzel yapıyor ama orta direk aileleri çok zorluyo şartları. Hani keşke yazsaydım dersin de içinde ukde kalır, aklında kalır diye orda yaşamış ve kardeşi 4 yıl okumuş biri olarak anlatmak istedim bunları.

Burası Türkiye, gerçekçi tercihler yapmak lazım. Mezun olduğunda hemen iş bulabileceğin, zorlanmayacağın bir bölüm seçmelisin.
Çünkü 4 yıl sonra ne durumda olacağını bilemezsin. U.i okuyanda işsiz kalabiliyor bu ülkede hemde dili olmasına rağmen.
Sonra kpss son çaren olup bizim gibi okuduğun günlere acıma. Hayat senin evet bir kere geliyorsun istediğini okumalısın ama maalesef tr şartları da malum. Bir kere oku tam olsun.

Evet bu su olayını duymuştum :) Çok zorlanıcam orası belli zaten ben sadece hukuk için bu zorluklara rahatımı bırakıp gitmeye değermi onu kestiremiyorum hukukta okulun önemi yoktur diyo çoğu kişi avukat tanıdıklarda olduğu için sanki biraz şanslı gibiyim ama yinede üniversite hayatım hiç hayal etmediğim şekilde geçer heralde gidersem :)

haklısınız istediğim yere girmek için 2 sene uğraştım ama yine devlette hukuk gelmedi maalesef gelse koşa koşa gideceğim ama yok işte 2 senedir ot gibiyim geleceğimi düşünerek katlandım şimdi yine 4 sene sonrasını düşünerek kıbrısa gidicem yada burda uluslararası okiycam (

bu okul ve şehir seçimi insan kan kusturuyor. İnşallah kavuşursun hayallerine, sonuçtan bizi de haberdar et olur mu? Bol şans, bahtın açık olsun :)

kıbrıs a kaydolup 2 yıl okuyup tr deki üni ye yatay geçiş yapan arkadaşım da var eğitim fakültesinden. Belki bu da bir strateji olarak düşünülebilir ama ilk gittiğinde oraya alışma stresi, geçiş yapmam lazım diyerek kendi kendini sıkıntıya sokman çok yıpratabilir seni. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa yazarsın bana.

evet bunuda düşündüm ama dediğiniz gibi oda ayrı bi stres oluyo ama mantıklı geliyo kulağa.Tamam çok teşekkürler yardımınız için

Kıbrıs ta üniversite okuyan tanıdıgım var üniversitenin fiyatı biraz türkiyedeki üniversitelere göre uygunmuş ama hayat çok pahalı diyor ev,yurt,ulaşım yiyecek,gazete ve su olayı bunlar türkiye ye göre çok pahalıymış eger maddi olarak zorlanmayacaksan gidebilirsin hayat şartlarına ayak uyduracaksan git derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…