Meslek seçimi:(

iyice bi hesap yapmak lazım yılda kaça gelir diye eğer burdaki %50yle aynı paraya gelicekse bi anlamı yok

valla hangısını tercıh edersen et kendını geliştirmen gereken meslekler.........avukatlık çevre ıster kendını kanıtlaman lazım vs..ayrıca şuan önune gelen hukuk okumak ıstıyor kıbrıs ta çok fazla okuyan var ve adalet mezunları da dgs ile hukuga gecıs yapıyor.....sırf o yuzden aöf den adalet okuyan bınlerce ınsan var.......

haklısınız ama uluslararası okursam ne yapacağım belli değil şirketlerde iyi poziyona gelmek tahmin ettiğimdende zordur belkide ama hukuk okursam ailede avukatlar olduğu için daha iyi etmiş olucam gibi bi his var içimde

Hukuk fakültesi garantidir, en kötüsü avukat olurum düşüncesiyle hareket edildiğinden şuan ihtiyaçtan çok daha fazla avukat var. Haliyle her mahalleye hukuk fakültesi açıldığından avukat olmak da artık kolaylaştı. Sayı çok olup iş hacmi belirli olduğundan pastadan kişi başına düşen pay da oldukça azaldı. Şuan avukatların en büyük kaygısı, çoğalan hukuk mezunlarının önüne geçmek, sınav sistemi getirmeye çalışıyorlar, hep laf; icraat henüz yok. Ayrıca hukuk mezunu olarak yönelebileceğiniz diğer alanlar ile ilgili kendinizi geliştirmeniz, sınavlarına girmeniz gerekiyor.

Avukatlık mesleği toplumda eskisi kadar saygı gören bir meslek de değil. Zaten yakında her ailede bir tane avukat olacak. Cazibesi kalmadı. Ben iyi düşünün derim, tanıdıklarım var demişsiniz, kimseye güvenemezsiniz. Bugün yanında olurum diyenler, yarın kendi başınıza bırakabilirler sizi.

Son düzenleme:

evet zaten ailemde ikiye bölündü bi sizin gibi düşünenler bide hukuk nolursa olsun uluslararasıdan iyidir diyenler bende şaşırdım kaldım:2:

Canım bu konuda tavsiye almak fayda etmiyor. Yani sen sana yakın olanı kendin seçiyorsun. Zaten ünviersite bitince illa o mesleği de yapmıyorsun.

Ben grafik okumayı çok istemiştim. Babam bana mani oldu birsürü bahane öne sürdü, yok geçerli değil, yok gözde bir meslek değil, yok bilmemne... sırf kendi öyle düşünüyor diye, bir de etrafa diyecek ya "kızım işletmeci oldu" "kızım grafiker oldu" ikisi arasında fark gördü. Sonra zor bela bana turizm yazdırdı ki ben hiç sevmiyorum. Neymiş efendim, kendisi iktisatçı olduğu için çok sıkılmış, turizm çok güzel gezmeli tozmalı bir meslekmiş diye kendi düşüncelerini benim düşünmem gerekirmiş gibi kendisi çizdi hayatımı.

Sonra ne oldu ama?? ben mezun oldum kendi istediğim mesleğe girdim. Grafik bölümünü bitirmedim, ama kendimi yetiştirip web yazılımı/tasarımı ve grafikerlik yapmaya başladım. 7 senedir bir işyerinde düzenli olarak çalışıyorum.

Sonuç bu sen nekadar yol çizsen de kendine, o yollar seni bambaşka yerlere çıkartıyor sen istesen de istemesen de.
Üniversite bitirmek bir altın bilezik gibi sadece.

Fakat sen yine de sana yakın olan bir bölümü seç çünkü senelerce o dersleri çalışacaksın. İnsan sevmediği bölümün derslerini çalışırken çok zorlanıyor.

Canım merhaba. Ben uluslararası İlişkiler mezunuyum. Kurumsal bir şirkette çalışıyorum şartları maaşı vs. iyi. Ama sana şunu söyleyebilirim ben üni de 2 dil öğrendim İngilizce ve Fransızca açıkçası bunları da boş bırakmadım ve şuan iki dilim var. Siyaset ağırlıklı okudum bu bana birşey katma genel kültürden başka ama iki dilim oldu. He şu var İİBF de okursan bu bölümü benim gibi işletme iktisattan daha çok tercih edilirsin. Ama Siyasal Bilimlerde okursan İş bulmanda zorlaşır ve Sadece Kamu da iş bulman gerekir sonrada KPSS falan zor iş ona göre düşün ve tercih et.

evet zaten ailemde ikiye bölündü bi sizin gibi düşünenler bide hukuk nolursa olsun uluslararasıdan iyidir diyenler bende şaşırdım kaldım:2:

Aklıma gelmişken söyleyeyim. Sadece çok fazla mezun verilmesi değil sıkıntı. Şöyle anlatayım; hakim emekli olur, savcı emekli olur, baroya başvurur ve hooop avukat olur, hazırda yüksek bir emekli maaşı da vardır; geçim kaygısı taşımaz. İsim de yapmış olduğu için müvekkil bulmada sıkıntı çekmez. Akademisyenler de aynı zamanda avukatlık yapabilmektedir.

Kıbrıs'ı seçenek olarak görme bence.Kıbrıs bi tek hayat pahalılığı konusunda İstanbul'la yarışır.Olayı maddi açıdan değerlendiriyosan İstanbul'da gerekirse part-time iş de bulabilirsin okurken,Kıbrıs'ta çalışma izni de vermiyolar öğrencilere.Zaten bahsedildiği gibi orda yapacağın masrafı İstanbul'da okula versen hiç gitmene gerek kalmaz.

Son düzenleme:
sağolun cevaplarınız için.Kıbrısı sildim aklımdan burda yarı burslu okumaktan bile pahalıya geliyo hesaplarıma göre ya devlette rahat rahat uluslararası yada dişimizi sıka sıka yarı burslu hukuk okiycam

Uluslararası ilişkiler bana çok mantıklı gelmedi, herkes kendi tanıdığına bakar deneyim isterler çok da geçerli değil bence.

Uluslararası ilişkiler bana çok mantıklı gelmedi, herkes kendi tanıdığına bakar deneyim isterler çok da geçerli değil bence.

en mantıklısı o geldi bana işletme yüksek lisansı yaparım bide ne bileyim geliştiririm kendimi başka çarem yok istemediğim bi okulda hukuktansa

Uluslararası ilişkiler mezunuyum, çok kapsamlı bir iş alanı var. Ama okunacak okul çok önemli, eğitim dili %100 ingilizce olan bir okulda okursan bir adım önde başlayabilirsin. İşsizlik sorunu oldukça var ama..

Çoğu arkadaşımda hukuk mezunu, hiç biri iş bulurken sorun yaşamadı, ama hukukta da okul ismi çok önemli. Kıbrısta hukuk okumaktansa, ismi bilindik bir okulda uluslararası ilişkiler okuma şansın onu bence onu değerlendirmelisin.

Yıldız yada İstanbul olucak iyimi sence ? ikiside %100 ing değil maalesef hazırlık var sonrası kendi çabamla artık

Sanırım vazgeçtim hukukun etiketi var tamam kabul ama benim hayalim şirketlerde yöneticilik işleri yani kendimi avukat olarak hayal edemedim bi türlü

Karar senin tabiki canım :) hayat senin hayatın. hayatın boyunca mutlu olacağın işler yapmak isteyeceksin elbette o yüzden istediğin bölümü seç.. zaten sevmeyen istemeyen biri hukukta yapamaz. zor bir bölüm olduğu için. uluslararası ilişkiler gayet güzel bir bölüm. süper bir ingilizce ve yanına da bir iki dil daha eklenirse tamda istediğin gibi şirketlerde yönetici konumunda olursun

Yıldız yada İstanbul olucak iyimi sence ? ikiside %100 ing değil maalesef hazırlık var sonrası kendi çabamla artık

gayet iyi, ama burslu tutan özel okullara da bak bence. sabancı koç bilgi veya khas tutarsa oraları da bir araştır derim..
öğretim kadrosuna iyi bak ayrıca her okulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…