• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek...

fuulya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2012
78
3
96
Sinop
Herkese merhaba... Nasıl kendimi ifade etsem bilemiyorum ama bir hayli karışık durumdayım. Maalesef ki önü çok kapalı bir bölümden mezunum. Ben okurken ataması biraz iyidi ama şu an sıfır sayılır. Özel sektörde ise tecrübe arıyorlar. İnanın sırf tecrübe kazanmak adına gidip gelmeye bile razıyım ama yok...Çalışmadan tecrübe nasıl olsun ama bunu düşünen yok maalesef. Şimdi çıkar yol arıyorum kendime. Bu bölümü de ben isteyerek seçmemiştim ama şartlar böyle gelişti...:KK12:24 e giriyorum... Çalışmayı çok istiyorum, artık kendimi uzun vadeli kurtaracak bir yol bulmam lazım. Okuduğum bölümü unuttum artık. Ciddi anlamda psikolojim alt üst oldu... Meslek edindirme kurslarını çok duyuyorum, aranızda onlar sayesinde iş kapısı elde eden var mı ? Ya da başka ne önerirsiniz yol gösterip yönlendirirseniz çok sevinirim, çook ihtiyacım var buna :KK42:

Son düzenleme:
Kuaförlük, güzellik uzmanlığı gibi alanlara yönelebilirsiniz eğer severek yapabileceğiniz bir şeyse. Yurt içi, yurt dışı her şekilde geçerliliği olan bir meslek, tabi iyi olursanız.

branş nedir?
eğer bi iibf mezunuysanız özelde alternatifiniz çok.
sigorta,muhasebe,banka..ki kpss alan ile atamalar yine de oluyor.
eğitimciyseniz dersane etüt merkezleri vs ya da özel ders.
ha bir de branş ne olursa olsun lisans mezunu alıyor bankalar.sıkı takip edin.
bölümünüzü bilmeyince tavsiyemde havaa kalıyor.
bunun dışında tekrar üni okuyabilirsiniz.

Kuaförlük, güzellik uzmanlığı gibi alanlara yönelebilirsiniz eğer severek yapabileceğiniz bir şeyse. Yurt içi, yurt dışı her şekilde geçerliliği olan bir meslek, tabi iyi olursanız.
Güzellik uzmanlığını araştırayım, açıkcası ilgim olan bir alan değil iyi olabilirmiyim bilmiyorum ama teşekkür ederim fikriniz için başka önerileriniz olursa yine beklerim

bana bi tane mezun olunca tecrübe istemeyen bölüm söyleyin tıp vs dışında. hepsi tecrübe istiyor tabiki. başvuracaksınız sağa sola. illaki bi dönen olur.

branş nedir?
eğer bi iibf mezunuysanız özelde alternatifiniz çok.
sigorta,muhasebe,banka..ki kpss alan ile atamalar yine de oluyor.
eğitimciyseniz dersane etüt merkezleri vs ya da özel ders.
ha bir de branş ne olursa olsun lisans mezunu alıyor bankalar.sıkı takip edin.
bölümünüzü bilmeyince tavsiyemde havaa kalıyor.
bunun dışında tekrar üni okuyabilirsiniz.
Önü kapalı olan sağlık branşlarndan mezunum. Bana hiç bir getirisi yok bir yerde maalesef. Arkadaşlarım da iş bulamadı, alakasız geçici işlere girdiler... Denk geldiğim banka ilanları belli bölüm mezunlarını istiyordu. Daha iyi takip edeyim bundan sonra teşekkür ederim

bana bi tane mezun olunca tecrübe istemeyen bölüm söyleyin tıp vs dışında. hepsi tecrübe istiyor tabiki. başvuracaksınız sağa sola. illaki bi dönen olur.
Evet biliyorum, iş görüşmelerinde tecrübe yoksa direk teşekkür ettiler şimdiye kadar. Telefonda baştan sorup yoksa teşekkür de edildiği oldu.Bir yerden başlamadan tecrübe nasıl kazanılsın onun cevabını kimse veremiyor. Ben stajyerlik yapmaya da razıydım ama yok.

bence sağlıkla alakalı bir şeyden mezunsan, hastanelere tıp merkezlerıne vs hasta kabul, banko sorumlusu vs ilanlara başvurabilirsin. öncelikli hedefin firma olsun derim. özel sektörde kendini kabul ettirirsen de önün gayet açık hiç canını sıkma. ama bir güvenlik olursan kaç yıl yapabileceksin veya güzellik uzmanı olursan iyi bir semtte iyi bir dükkanın olursa varsın, yoksa yoldan geçen herkes güzellik uzmanıyım diyor zaten.

Önü kapalı olan sağlık branşlarndan mezunum. Bana hiç bir getirisi yok bir yerde maalesef. Arkadaşlarım da iş bulamadı, alakasız geçici işlere girdiler... Denk geldiğim banka ilanları belli bölüm mezunlarını istiyordu. Daha iyi takip edeyim bundan sonra teşekkür ederim

Hangi sağlık branşı bu önü kapalı? Genelde sağlık alanlarında iş olur hep.

bence sağlıkla alakalı bir şeyden mezunsan, hastanelere tıp merkezlerıne vs hasta kabul, banko sorumlusu vs ilanlara başvurabilirsin. öncelikli hedefin firma olsun derim. özel sektörde kendini kabul ettirirsen de önün gayet açık hiç canını sıkma. ama bir güvenlik olursan kaç yıl yapabileceksin veya güzellik uzmanı olursan iyi bir semtte iyi bir dükkanın olursa varsın, yoksa yoldan geçen herkes güzellik uzmanıyım diyor zaten.
Örgünden radyoterapi mezunuyum. Hasta kabul için de tıbbi dökümantasyon mezunları isteniyor, onlar da onun savaşını veriyor diğer bölümler bizim işimizi yapmasın diye. Çok haklısınız uzun vadeli düşünmek zorundayım bende. Maddi gücüm zaten yok bir işyeri açacak kadar. Gerçekten herkese iyi araştirmadan sevmeden tercih yapmayın diyorum. Sonrası böyle oluyor :KK12:Teşekkür ederim, gene öneriniz olursa beklerim

Hangi sağlık branşı bu önü kapalı? Genelde sağlık alanlarında iş olur hep.
Radyoterapi... Hep öyle bilinir ama bu bölüm çok istisna çıktı. Bir anlık arkadaş tavsiyesine uyup yazdım, sonra zaten tamamen iş imkanı kalktı. İhtiyacın kaç katı mezun veriyor. Makinelerinn maaliyeti çook yüksek, her özel hastane kuramıyor. Çalışanları da bir iki kişi oluyor zaten. Devlette de ataması kaç alımdır 0. Arkadaşlarım da hep geçici işlere yöneldi. Bir arkadaş bu bölümde işe girdi, o da kuzeni vasıtasıyla oldu. Bir de devlette çalışanlar birbiriyle anlaşarak vardiyalı olarak özelde de dönüşümlü olarak çalışıyorlar.

Radyoterapi... Hep öyle bilinir ama bu bölüm çok istisna çıktı. Bir anlık arkadaş tavsiyesine uyup yazdım, sonra zaten tamamen iş imkanı kalktı. İhtiyacın kaç katı mezun veriyor. Makinelerinn maaliyeti çook yüksek, her özel hastane kuramıyor. Çalışanları da bir iki kişi oluyor zaten. Devlette de ataması kaç alımdır 0. Arkadaşlarım da hep geçici işlere yöneldi. Bir arkadaş bu bölümde işe girdi, o da kuzeni vasıtasıyla oldu. Bir de devlette çalışanlar birbiriyle anlaşarak vardiyalı olarak özelde de dönüşümlü olarak çalışıyorlar.

Anladım, torpil de yok tabi zor. Şimdi ben çok çok detaylı bilemiyorum ama benim İİBF mezunu arkadaşım hasta kabulde işe başlamıştı, bunların sertifikalı eğitimleri oluyor sanırım onu deneyebilirsiniz belki. İİBF'li yapacağına en azından sağlık alanından biri yapsın bu işi. Ben ilk işimi işverenle direkt konuşup biraz kendimi acındırarak almıştım, özel hastanelerde belki bu yolu deneyebilirsiniz :) Tekrar hazırlanıp fizyoterapistlik gibi bölümleri deneyebilirsiniz belki ama bu da sanırım meşakkatli olur.

güzellik merkezlerinde zayıflama, epilasyon vs uzmanlıklarını düşünmez misiniz, hem radyoterapi mezunusunuz da, alanında kursa gidip oralara yönelebilirsiniz.
ya da tamamen alakasız bir şekilde kurumsal şirketlerin (gsm, banka, sigorta vs) genel müdürlüklerine bağlı olan çağrı merkezlerine (özel olarak bunu belirtme nedenim taşeronların koşullarının çok kötü olması) başvurabilirsiniz.

güzellik merkezlerinde zayıflama, epilasyon vs uzmanlıklarını düşünmez misiniz, hem radyoterapi mezunusunuz da, alanında kursa gidip oralara yönelebilirsiniz.
ya da tamamen alakasız bir şekilde kurumsal şirketlerin (gsm, banka, sigorta vs) genel müdürlüklerine bağlı olan çağrı merkezlerine (özel olarak bunu belirtme nedenim taşeronların koşullarının çok kötü olması) başvurabilirsiniz.
Epilasyon uzmanlığını araştırayım, teşekkür ederim. Gene öneriniz olursa beklerim.

Anladım, torpil de yok tabi zor. Şimdi ben çok çok detaylı bilemiyorum ama benim İİBF mezunu arkadaşım hasta kabulde işe başlamıştı, bunların sertifikalı eğitimleri oluyor sanırım onu deneyebilirsiniz belki. İİBF'li yapacağına en azından sağlık alanından biri yapsın bu işi. Ben ilk işimi işverenle direkt konuşup biraz kendimi acındırarak almıştım, özel hastanelerde belki bu yolu deneyebilirsiniz :) Tekrar hazırlanıp fizyoterapistlik gibi bölümleri deneyebilirsiniz belki ama bu da sanırım meşakkatli olur.
Biraz benim de acındırdığım olmuştu :) Ama kısmet olmadı yine de haklısınız doğru iletişim kurmak da önemlidir. Evet zaman yönünden bayağı uzun olur...

Back
X