• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleki tatminsizlik kamudan istifa

Sırf evden çalışıyorlar diye IT ci arkadaşlar çok imreniliyor, sitede var olanlar yazsa ya, dışarıdan göründüğü kadar iyi mi?
Yegenim bu sekilde evden calisiyor. Her isin ayri stresi var. Ona da sorsan cikip baska is bakmak ister. Gece bile uyandırıliyor bazen.

Evet gerçekten ortamdan memnun değilm bir kaç defa yerdeğişikliği yapmama rağmen tatmin etmedi. İş yerinde ömürlük arkadaş aramıyorum tabi ama günün çoğunun geçtiği bir yerde insan en azından kahvesini keyifle içebildiği birini arıyor. Belki de haklısınız ama bana öyle gelitor ki alışmak yerine gittikçe sıkıldım bu rutinden. O yüzden böyle depresifim
Bence 15 yila tamamla bir yesil pasaportunu al once🙃
Bu arada her isin ayri zorlugu var .insanlar bir yere gelmek icin 10 sene harciyor.
Ayrica mobingde cogu yerde var. Ozel de denk gelmeyeceginizin garantisi yok.
Yer degisikligi yapabilirseniz dusunun,ortaminiz degissin.

Maas olarakta , ekonomiyi takip ederseniz, bilginize bilgi katarsaniz. Paranizi katlayabilirsiniz belki.
Bir de soyle dusunun yapay zekanin zamanla elinizden alacagi bir meslek olmasin.

Teşekkürler yorumunuz için. Devlette hiç olmayan şeylerdi artık pek çok şeyde performansa tabiyiz hatta maaşımız bile o ayki çalışmamıza göre şekilleniyor. Bu bi noktada iyi tabi kimse yatarak para kazanmasın. Ama sağlık zaten çalışılan bir alan. Mobbing deseniz birim sorumlusu ayrı kurum sorumlusu ayrı mesai arkadaşın farklı branştan mesai arkadaşın derken mobbingler zincirine dönüşüyor. Yıllık izin almak bile sorun haline gelebiliyor. Burdan kamu kamu diye çırpınanlara söylüyorum bunları 😀 diğer alanlarda da şu an çok kötü olduğunu biliyorum bilg mühendisi bi arkadaşım 1,5 yıl iş aradı ve sonunda eniştesinin bağlantıları sayesinde bi işe girdi. Ha firma kurumsal mı kurumsal maaş iyi mi iyi ama arada birileri olmasa allah bilir daha ne kadar iş arardı. Bunların da farkındayım. Bir ilan açıyor end mühendisinden tut matematik fizik mezununu bile dahil ediyor ilana. Rekabet kaçınılmaz
Ebelerde de performans ya da aylık çalışmaya göre maaş olduğunu bilmiyordum. Maaş+teşvik+taban ödeme almıyor musunuz?

her mühendislik bitiren kurumsal bir şirkette çalışmıyor
çoğu kişi zaten iş bulamıyor
o bahsettiğiniz yüksek maaşlı , süper ortamlı işler her şirkette değil ne yazık ki
özel sektör çalışanın maaşını asgari ücretten ödeyip kalan tutarını elden veren işverenlerle dolu
her an işsiz kalma korkusu da ekstrası
ödenmeyen fazla mesai ücretlerini , kullandırılmayan senelik izinleri saymadım bile
yani kısacası ; özel sektörde havalı ve cazip değil
belki başka bir kuruma falan geçseniz ortamınız değişir

Yerine göre değişir. Aslında o genel bir yorumdu sağlıkla ilgili.

Ozel sektörde yasal haklarini kullanman bile luks sayiliyor.
Tecrübesizsen kölesin. Maasin dusuk kalir, is ogretmezler ki palazlanip dillenme. 2 kez izin alsan 3.de yillik izninden keselim derler(yasal degil). Hastalik icin rapor alirsan patronun küser. Mesai yaparsin, isi yetistirmek zorundasin ne parasi derler. Sigortani dusuk ucretten gosterirler. Ustelik avam insanlar musterin olunca gulumseyip alttan almak zorundasin.
Kurumsallar var evet ama onlarda tecrubeli ariyor. Sizin mezuniyet bolumunuzde cok musait degil bu isler icin.

Alan ici kendinizi gelistiremez misiniz? Mesela hemsirelik okuyup gecis yapamaz misiniz? Ya da atıyorum radyolojik görüntüleme, laborantlik vs olabilir. Belki o zaman memuriyetinizi yakmadan alan degistirebilirsiniz

ebelik türkiyede çok önemsenmeyen ama aslında yurtdışında en gözde mesleklerden birisi.
emzirme danışmanlığı doğuma destek türkiye de çok tercih edilen alanlar. işi bırakmadan akşamları online haftasonları yapabilirsiniz.
yeniden bambaşka bir bölüm okumak yerine kendi alanınızda ek eğitimlerle ilerleyebilirsiniz.

Özel sektörde o dediğiniz partileri etkinlikleri çalışanların gözünü boyamak için yapıyorlar. Ay sonunda kuş kadar maaş veriyorlar çünkü. O da olmasa çalışanların hepsi kaçıyor. Devlette ebeyseniz tahminen 70 80 bin kazanıyorsunuz ona az diyorsunuz ama özel sektörde kimse size bu paraları vermeyecek. Bi hayal aleminde olduğunuzu düşünüyorum

Belki tekrar lisans okuyup alan değişikliği olabilir yurtdışında ebelik hemşirelik türkiyeden daha zor diye biliyorum giden arkadaşlarım var geri dönen var denklik vs sıkıntı yüksek lisans ne üzerine? Ben diyetisyenim özelde de çalıştım almanyada araştırma labında da hani özel sektörde lcw mercedes satış danışmanlığından tut otel diyetisyenliğine özel hastanede sağlık turizmi de diyetisyenlikte yaptım memurum şuan ve yine olsa yine seçerdim

Evet gerçekten ortamdan memnun değilm bir kaç defa yerdeğişikliği yapmama rağmen tatmin etmedi. İş yerinde ömürlük arkadaş aramıyorum tabi ama günün çoğunun geçtiği bir yerde insan en azından kahvesini keyifle içebildiği birini arıyor. Belki de haklısınız ama bana öyle gelitor ki alışmak yerine gittikçe sıkıldım bu rutinden. O yüzden böyle depresifim
Her yerin sıkıntısı mutlaka olacaktır. Ama en büyük sıkıntı her şeyin bir anda değişebildiği, teknolojiden ötürü hızına yetişemediğimiz gelişmelerin olduğu, ülkelerin her an savaş veya pandemiyle cebelleşebildiği belirsiz bir dünyada yarın öbür gün işimden olur muyum kaygısı çekmektir. Ben büyük ölçekte konuştum,ama küçük ölçekte adamın yeğeni yeni mezun olmuştur seni çıkarır onu alır, veya işler iyi değil küçülmeye gidecektir yine işten çıkarır. Sorunların vardır, insanlık hali performansın düşmüştür ve yine işine gelmez çıkarır.Bu senaryolar uzar gider. Maalesef çalışmak, dolayısıyla para binevi hayatta kalmanın kilidi. Bu kilit kolay kolay birilerinin keyfine bırakılmamalı. Memuriyette max yaşadığınız sorunlarla özelde yaşayabileceğiniz sorunları kıyasladığınızda zaten cevabı mantığınız verecektir.

Ozel sektörde yasal haklarini kullanman bile luks sayiliyor.
Tecrübesizsen kölesin. Maasin dusuk kalir, is ogretmezler ki palazlanip dillenme. 2 kez izin alsan 3.de yillik izninden keselim derler(yasal degil). Hastalik icin rapor alirsan patronun küser. Mesai yaparsin, isi yetistirmek zorundasin ne parasi derler. Sigortani dusuk ucretten gosterirler. Ustelik avam insanlar musterin olunca gulumseyip alttan almak zorundasin.
Kurumsallar var evet ama onlarda tecrubeli ariyor. Sizin mezuniyet bolumunuzde cok musait degil bu isler icin.

Alan ici kendinizi gelistiremez misiniz? Mesela hemsirelik okuyup gecis yapamaz misiniz? Ya da atıyorum radyolojik görüntüleme, laborantlik vs olabilir. Belki o zaman memuriyetinizi yakmadan alan degistirebilirsiniz
Hemşirelik geçiş yapılabilecek bir alan değil ikisi de 4 yıllık ayrı birer alan. Sahada çalışma şartları da çok farklı değil. Sigorta konusu da canımı sıkıyor bu seyyanen zam oranı geldiğinden beri sgk primimiz çok düşük yatıyor. Kardeşimle maaşımız nerdeyse aynı ama sgk ödememiz arasında uçurum var onunki benimkinin 3 katından daha fazla. Yani emekli olunca da asgari ücret alacağım hiç bir kazancı yok memuriyetin.

Belki tekrar lisans okuyup alan değişikliği olabilir yurtdışında ebelik hemşirelik türkiyeden daha zor diye biliyorum giden arkadaşlarım var geri dönen var denklik vs sıkıntı yüksek lisans ne üzerine? Ben diyetisyenim özelde de çalıştım almanyada araştırma labında da hani özel sektörde lcw mercedes satış danışmanlığından tut otel diyetisyenliğine özel hastanede sağlık turizmi de diyetisyenlikte yaptım memurum şuan ve yine olsa yine seçerdim
Ebelik daha iyi aslında danimarka ve hollandada özellikle çok özerk bi alan kendi içinde branşlaşabiliyorsun mesela sadece ultrasonla takip yapabilirsin ya da sadece doğumhanede çalışırsın gibi. Dil sıkıntı olabilir ama

Ebelik daha iyi aslında danimarka ve hollandada özellikle çok özerk bi alan kendi içinde branşlaşabiliyorsun mesela sadece ultrasonla takip yapabilirsin ya da sadece doğumhanede çalışırsın gibi. Dil sıkıntı olabilir ama
O zaman ücretsiz izin alıp deneyin gitmeyi dili öğrenip

Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim. Belki de genel bir bunalım içindeyim. Bir pandemi geçirdik herkesin çalışması esnetilirken bizler üzerine zorluk yaşadık böyle üst üste gelen sebepler genel hayat kaygıları beni seçmediğim ihtimalleri düşünmeye yöneltti. Mühendislik yazsaydım kimya matematik yazsaydım şurda şunu okusaydım nasıl bir hayatım olurdu diye düşünmeye başladım. Sosyal medya etkisi değil ama çevreden etkileniyorum. ben güzel bir liseden mezunum sadece daha az ders çalıştım yanlış kararlar verdim ve bir sene daha hazırlanabilmem için ailemin desteği yoktu özel üniversitede okuyamazdım ben de çekingen bir çocuktum, başarısız olmaktan korktum. Para istemek sorundu. Bir an önce çalışıp para kazanmak için belki o şartlaea göre doğru bir karardı bilemiyorum. Ama o dönemde benden daha az başarılı olan kişilerin özel üniversitede okuyup ya da tanıdığı vasıtasıyla güzel işlere girip çalıştığını gördükçe bende de o potansiyel vardı diye üzülüyorum. İster istemez işimin olumsuz yanlarına odaklanırken buluyorum kendimi. Değştirilemez olması da canımı sıkıyor koca olsa boşarsın sldkdkdlsl ama bunu bırakamıyorsun

Yerine göre değişir. Aslında o genel bir yorumdu sağlıkla ilgili.
Genç yaşta 10 yılı kamuda devirmişsin bile. Evin de var. Tatmin olmak için etkinliklere kurslara katıl gezilere git. Memurluk lütuf.
Sana tek birşey söylicem: istifa edersen pişman olursun. Aha bak şuraya yazıyorum.

Kendine gore haklisin tabii ama is hayati da oyle degil. Bi kere ozel saglik sigortasi oyle yesil pasaport gibi degil, satin alabilirsin sen de. Memurlugun en buyuk avantajlarindan biri de belli bir yil sonrasi yesil pasaport valla. Senin bolumu kapsiyor mu bilmiyorum gerci.
Is garantisi de cabasi.
Ve o "happy hours", "happy friday" tarzi seylerin dondugu sirketler en somurucu olanlar oluyor, calistim ordan biliyorum. Disaridan hos gozukuyor, orda calisanlar da disariya kotu kisimlarini yansitmazlar. Inan plazalarin cogunda uc kurusa calisiyorlar.
Neyse sunu yapabilirsin. 1 yil ucretsiz izne cik, is bak kendine ve dunya kac bucak gor djfk
Ama bakarsin guzel para veren bir yer cikar karsina bu issizlikte, bu cimrilikte... isverenler ozelde cok cimriler, isi yapabileni degil, az parayi kabul edeni tercih ediyorlar cogu artik

Deli dürtmedi de 😅 özelde çalışanlar memuriyeti çok matah bir yer sanıyor orda da birilerinin torpillisi oluyor sen görevlendirmeden görevlendirmeye sürülürken o oturduğu yerden kazanıyor seninle aynı parayı. Ben aslında hareket kısıtım olması nedeniyle sıkışmış hissediyorum. Özelde olsa istifa eder biraz dinlenir başka iş arardım. Finansçı olsaydım atıyorum şu an bugün demir çelik firmasından istifa eder ne bileyim eğitimle ilgili bi alana geçebilirdim belki yaptığın iş aynı ama ortam farklı yükseliyorsun gelişiyorsunz. Ben artık gelişmiyorum bu benim karakterime uygun değilmiş ama anlamam zaman aldı. En basitinden evlendikten sonra istifa edip tazminatımı alıp 1 yıl evime yeni düzenime alışıp iş aramayı tercih ederdim. Ama öyle bir imkanım yoktu.
Yalnız bu söylediklerinizi yapması yazması kadar kolay değil. Piyasada halihazırda iş sıkıntısı var, maaşlar kuş kadar ve enflasyon cok fazla. Güzel zamanlarda işe başlamışsınız. O özel sektörde olup şu an daha iyi konumda olduğunu düşündüğünüz kişilerin eminim bu on yıllık süreçte emeği sizden daha fazla sömürülmüştür. Sizin on yılınız onların on beş yirmi yılına bedel olmuştur. Kısacası size komşunun tavuğu kaz görünüyor.

Ayrıca siz şu an diğer işler için vasıfsızsınız. Mesleğiniz istifa edip kendi iş yerimi açayım diyebileceğiniz bir iş değil. Alan dışında bir işe başlarsanız bu alanda iyi bir yere gelmeniz en az on on beş yıl alacak. O zaman dahi bunun garantisi yok. O bir firmanın finansçısı en fazla 2 asgari ücret alıyordur.

Torpilsiz kurumsal şirketlerde özel sektörde dahi yükselmek çok zor. Sizi tanımadığım için bu konuda yorum yapamayacağım ama kendinizi sahip olduğunuz yeterliliklerden fazla gördüğünüz için bulunduğunuz yeri beğenmiyor olabilirsiniz. Yani hayal dünyasında yaşıyor olabilirsiniz. Bu yüzden sizinle aynı işi özel sektörde yapanlarla konuşun.

Gerçekten bir fark yaratmak istiyorsanız alanınızla birleştirebileceğiniz bir şeyler yapın. Örneğin teknoloji veya eğitim olabilir. Doktora yapın. Alanınızda kullanabileceğiniz bir dili etkin şekilde kullanın. Daha gençsiniz, işiniz kolay demiyorum ama çalışma saatleri belirli olduğu için bu söylediklerimi iş ile birlikte çok rahat yaparsınız.

Back
X