• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleklerden hangisi daha mantıklı ve daha güzel?

:KK35:

Peki ben burslu eğitimlerden faydalanabilir miyim acaba? Abartısız her gün Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin sayfasına girip bakıyorum.:-) Yüksek Lisans eğitimi 110,000 dolar.:cry: Ve yüksek lisans yapabilmek için onların belirlediği bölümlerden mezun olmak lazım. Ben de diyorum ki okul bitince çalışırken bir yandan da kredi alıp Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi'nde eğitim alsam.:KK68:Keşke olsa paramız da alabilsek. Ben de normalde kıskanç bir insan değilim ama konu Pilotluk olunca kıskanıyorum.:mad:Amerika'da eğitim alıp Pilot olacaklar değil mi?

Evet Amerika'da parayı bastırıp oluyosun sınavsız kısıtlamasız. Thk'nın hem bölüm kısıtlaması hem de iş garantisi verdiği için giriş şartları ağır sanırım biraz. Thy'nin de burslu eğitimlerinde bölüm kısıtlamaları var malesef. 110000 dolar ama çoğu zaman mantıklı geliyor o parayı vermek bana :)))

Evet Amerika'da parayı bastırıp oluyosun sınavsız kısıtlamasız. Thk'nın hem bölüm kısıtlaması hem de iş garantisi verdiği için giriş şartları ağır sanırım biraz. Thy'nin de burslu eğitimlerinde bölüm kısıtlamaları var malesef. 110000 dolar ama çoğu zaman mantıklı geliyor o parayı vermek bana :)))

Ama uçuş akademisinde bölüm kısıtlaması yok. Sadece Yüksekokul/Lisans mezunu olmak diyor. Amerika'da ne kadar acaba? Olsa inanın ki mantıklı ama olmayınca mantıksız.:KK48::KK45: Her yerde uçak resimlerim, pilot resimlerim var. :KK48: Yüksek Lisans yaparsan sanırım THY'de iş garantisi var. Safiye Ademoğlu burslu okudu ve 10 yıl iş garantisi aldı. Şimdi ne güzel pilot olmuş.:KK9:

Bizim sözümüze göre seçersen yine mutsuz olacaksın.

Hayır tabi ki. :) Sizden fikir alıyorum. Tabi ki kararı ben vereceğim ve mutsuz olsam da bunun sorumlusu olarak kimseyi görmem.:KK39: Sizlerin meslekler hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Hepsi bu. :)

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon seç. Gerçekten çok iyi. Maddi manevi..

Genelde herkes Fizyoterapi ve Rehabilitasyon'un iyi olduğunu söylüyor. Meslek gerçekten çok güzel ama maddi olarak aylık kazancın ne kadar olduğunu bilmiyorum açıkcası. Siz biliyor musunuz?

Genelde herkes Fizyoterapi ve Rehabilitasyon'un iyi olduğunu söylüyor. Meslek gerçekten çok güzel ama maddi olarak aylık kazancın ne kadar olduğunu bilmiyorum açıkcası. Siz biliyor musunuz?
Erkek arkadaşımın kuzeni fizyoterapist fakat ücretini hiç bilmiyorum. Ama sağlık sektörü hiç bir zaman bitmez. Okul öncesini tavsiye etmiyorum. Benim şimdi ki aklım olsa kesinlikle sağlık bölümlerine yönelirdim. Öğretmenliği düşünmeyin bence. Yani en azından okul öncesini.

Erkek arkadaşımın kuzeni fizyoterapist fakat ücretini hiç bilmiyorum. Ama sağlık sektörü hiç bir zaman bitmez. Okul öncesini tavsiye etmiyorum. Benim şimdi ki aklım olsa kesinlikle sağlık bölümlerine yönelirdim. Öğretmenliği düşünmeyin bence. Yani en azından okul öncesini.

Evet sağlık sektörünün hiçbir zaman bitmeyeceği düşüncesinde hemfikiriz.:KK19: Babam ekonomiyle ilgili bir bölümü okumamı çok fazla istiyor. Mutlaka iş bulursun diyor. Ama sağlık alanı iş açısından daha mantıklı. Yardımsever insanlar da seve seve yapar bu işleri ömür boyunca diye düşünüyorum. Okul Öncesi çok güzel gakat ilerde orta yaşlı bir bayan olduğumda ne kadar özverili çalışabilirim bilmiyorum.

Ben de Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik arasında gidip geliyorum. İkisi de çok güzel bölümler.

-Beslenme ve Diyetetik (4. Sınıfta okul direkt yüksek lisansa da başlatıyor ve okul sadece 1 dönem uzuyor. Uzman diyetisyen ünvanıyla mezun olunuyor. Doktora da yaparsan Doktor Diyetisyen oluyorsun)

Aynen bunları yaptım ve çok memnunum..

-Beslenme ve Diyetetik (4. Sınıfta okul direkt yüksek lisansa da başlatıyor ve okul sadece 1 dönem uzuyor. Uzman diyetisyen ünvanıyla mezun olunuyor. Doktora da yaparsan Doktor Diyetisyen oluyorsun)

Aynen bunları yaptım ve çok memnunum..

Türkiye'de de böyle mi yoksa siz de yurtdışında mı okudunuz? Nerede çalışıyorsunuz? İş bulma konusunda sıkıntı çektiniz mi?

Türkiye'de de böyle mi yoksa siz de yurtdışında mı okudunuz? Nerede çalışıyorsunuz? İş bulma konusunda sıkıntı çektiniz mi?
3 sene türkiye 1 sene Norveçte okudum eylülde norveçte işe başlayacağım,iş bulma konusunda sıkıntı çekmezsiniz,devlette çalışmak istiyorsanız da kpss puanları çok zorlamaz.

3 sene türkiye 1 sene Norveçte okudum eylülde norveçte işe başlayacağım,iş bulma konusunda sıkıntı çekmezsiniz,devlette çalışmak istiyorsanız da kpss puanları çok zorlamaz.

Aayy çok güzel ya.:KK68: Norveç'e Erasmus ile mi gitmiştiniz? Devlette mi çalışacaksınız orada da?

Back
X